Дневникът на един фитнес ентусиаст

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

13.06.17
14:43

казано от Ivana Andersson на 13.06.17, 14:40:

Шведския е супер лесен, но искам да почна да го говоря. Иначе всичко разбирам. : )

Лесен друг път... 🙂 Ела да видиш на дърти години как се учи нов език - точно никак. 🙂

13.06.17
14:55

Е да, но ако знаеш английски, е доста близък по граматика. Аз лично ако трябва да преведа нещо на шведски, го превеждам от английски, не от български.
Вярно произношението е малко трудно, защото ние не сме свикнали с кратки и дълги гласни и съгласни, но пък не могат да очакват, че ще говорим като шведи : P

казано от Boby_ на 13.06.17, 14:43:

казано от Ivana Andersson на 13.06.17, 14:40:

Шведския е супер лесен, но искам да почна да го говоря. Иначе всичко разбирам. : )

Лесен друг път...  Ела да видиш на дърти години как се учи нов език - точно никак.

Очевидно е трудно ученето на чужди езици в зряла възраст, а и не всекиму е дадено да е като мене - аз имам желание и способности да си напълня езиковия портфейл, но разбирам колко е трудно това на мнозинството останали.

13.06.17
15:17

казано от Орлин Атанасов на 13.06.17, 14:57:

Очевидно е трудно ученето на чужди езици в зряла възраст, а и не всекиму е дадено да е като мене - аз имам желание и способности да си напълня езиковия портфейл, но разбирам колко е трудно това на мнозинството останали.

Леле, направо се просълзих от твоята скромност и степента ти на емпатия, както и дълбокото ти разбиране на причините за затрудненията ми с шведския! 😄

15.06.17
11:01

Тренировки:
12.06. - Тренировка Б + 30мин. степер
13.06. - Тренировка А без кардио (нещо не ми стигна времето)
14.06. - почивка (доста добре ми се отрази)
15.06. - Днес само кардио ще правя след работа и може да включа малко корем след това... Днес шефката има рожден ден, така че очаквам да преям малко на работа : D

Въпреки, че горе-долу си влизам в макросите последните няколко дни, не свалям, както ми се иска. Не мога да повярвам, че вече 16 седмици се опитвам да кътвам и не виждам големи промени :/ Важното обаче е, че си запазвам силата (когато не съм в ПМС) Предполагам обаче, че другата седмица ще ми се намалят макросите... : (

15.06.17
17:48

Реших и аз да се престраша и да постна няколко клипа на клека ми, пък дано някой да даде добър съвет : ) За което благодаря предварително.

Това е от 20 април, когато започнах програмата.

Това е 20 май:

В събота (17,06,) мисля да запиша ново клипче да видя дали нещо се е променило.

15.06.17
17:52

Клякаш прекалено плитко и отпускаш корема в горна позиция - това “избутване” с таза напред е излишно.

15.06.17
18:01

Е не мога по-дълбоко : (  Може би с различни обувки?

Това в горна позиция си мислих, че не е много редно... но само така чувствах, че съм стегнала глутеуса.

15.06.17
18:05

Пробвай с различни позиции на краката - например с пети на ширината на раменете и по-разпетени встрани пръсти. Ще намериш позиция, в която можеш да слезеш по-ниско. Първо си намери подохдящото разположение без тежест.
Точно това стягане на глутеуса в тази част от движението не ти трябва. Глутеусът работи достатъчно в другата част от клека, както и при други упражнения.

15.06.17
20:34

OK TACK : D

13.07.17
15:48

UPDATE

миналия месец нещо ме сецна кръста и една-две седмици не съм тренирала. След това ми дойде цикъла и си казах майната му, спирам с диетата.
От 1.07.2017 съм на reverse и покачвам калориите, щото тва вече не се издържа.
Първите две седмици от месеца са супер, силата е на ниво!
Реших да правя периодизация според месечния цикъл, започвам от този месец и ще видим другия как ще се чувствам. Очаквам покачвания в силата първите две седмици след цикъла (4 тренировки на седмица) и няколко кардио тренировки през другите две-три седмици (с около 2 силови на седмица).

Качвам и една-две снимки да се види началото на последващия бълк (след reverse)

Мнението беше редактирано от Ivana Andersson на 13.07.17 15:51.

17.07.17
15:42

Така, събота и неделя не бяха много добре спрямо храна, малко се освиних : (

14.07.2017 - Тренировка Б
15.07.2017 - Тренировка А (успях да направя клек с 52кг за 8 повторения. използвах колан) Вечерта бяхме излезли с мъжо и пийнах една бира и малко вино. Имаше много яки палачинки с шоколад и банан.... няма да коментирам 😄
16.07.2017 - почивен ден, но реших да почистя малко вкъщи, така че със сигурност изгорих малко калории

Започва ми третата седмица от цикъла и не знам дали съм толкова изнервена, заради овулация или просто защото е понеделник : ( Тази седмица може да направя само 2 силови и 2 кардио тренировки да видим дали ще се чувствам по-добре от друг път по това време на месеца.

31.07.17
15:38

Ох много несериозно с тоз дневник : ( По принцип си следя нещата в Google Sheets и може би не ми е нужен много много дневника, но ей така да има история и размисли и страсти над тренировките.

Днес ми е първи ден от цикъла и така приключи първия месец от периодизацията спрямо цикъла. Тренировките ми изглеждат както в календара в прикачената снимка.

Най-силната ми тренировка беше на 21.07., когато правих Тренировка А. Най-слабата ми тренировка беше на 24.07., когато правих Тренировка Б. Всички други бяха средна тежест : D

Като цяло храната не върви много добре, постоянно съм отгоре на макросите и даже някои дни отказвам да ги следя, че не искам да видя крайния резултат за деня колко ще излезе : (

Ако не бройм, че съм несериозна с яденето, не съм напълняла по килограми, но усещам малко задържана вода в коремната област, може би е било просто ПМС, ще видим.

Та, това е засега. Успех на всички през новата седмица!

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1