Необяснима травма на коляното ми

Здравейте,
в Петък вечер бях на любимата си тренировка - KANGOO JUMPS.
В най - интензивната част на тренировката почувствах някакво разместване на коленните стави и адска болка, която ме сведе на земята.
Инструкторката ме видя, помогна ми да се изправя и отида до съблекалнята.
Изправянето и предвижването беше неописуемо болезнено...първото нещо което ми ми мина през главата е, че съм си счупила крака.
Успях някак си да се докопам до скамейката и седнах.
Болката започна да отшумява, като премина през затопляне, туптене, затишие и изчезване на цяло.
Започнах да свивам плахо коляното, след това смело го свивах и изпъвах...нямаше болка, нито някакво пукане..все едно нищо не се беше случило и си помислих, че е нещо моментно с капачката ми..примерно.
Обух отново обувките и смело се изправих.
Предвижих се до залата и готова за KANGOO..НО в момента в, които тръгнах да правя отскок и прехвърлих тежестта на левият крак пак се размести НЕЩОТО.
Казах, че не се чувствам добре и прекратих.
Преоблякох се и се насочих към колата си.
На всяка втора моя крачка (нормално ходене) онова разместване се получаваше..не смеех да погледна към крака, защото се страхувах, но чувството беше все едно бедрото ми хлътваше към другият крак.
Изпънах на максимум крака и стегнах мускула на бедрото и така се прибрах.
Отидох с баща ми до бърза помощ, при ортопед..видя ми коляното и каза, че капачката ми е по подвижна и се вади.
Казах му, че до сега съм нямала нито една травма, нямам и проблем с капачките, а тренирам повече от 10 години...той твърдо държеше на историята с капачката.
Прибрахме се, нямах никаква болка, само онова разместване.
Легнах си и на сутринта коляното ми беше с отток и не можех нито напред, нито назад...беше се парализирал така както бях го нагласила преди лягане.
След хилядите опити да го раздвижа и стана от леглото някак успях, но сега изобщо не мога да го изпъна, нито пренеса тежестта си на него, защото онова разместване се получава.
Вчера и днес никой не иска да ми направи снимка или магнитен резонанс, а аз все още не знам какво му има и как да процедирам с него..
Ако някой е преминавал през подобно нещо и знае какво може би се е случило с коляното ми, го моля с цялото си сърце да ми съдейства и помогне, защото от Петък вечер подскачам на 1 крак.

06.11.16
14:11

Просто те прегледаха и толкова... Предписаха ли ти нещо, някакви насоки дадоха ли ти... нещо конкретно?
Измествал съм капачка, в случая са ми поставяли лонгета за 10-15 дни, с цел да се обездвижи коляното. След махането на лонгетата са ми предписвали нагревки на коляното. Следва период на рехабилитация и тн.
Само това мога да ти дам като насока (на база лични преживявания), не знам дали твоят случай е подобен. Във форума конкретен отговор няма да чуеш, все пак не сме  лекари. Ако трябва отиди при друг лекар, който би се справил адекватно със ситуацията.

Предписаха ми наколенка, която стабилизира капачката, но и с нея се получава това разместване + аулин. Понеделник ще си направя снимка и магнитен резонанс, вчера ми отказаха навсякъде, защото било Събота и нямало как да се направи..не вярвам, че днес ще ме посрещнат с отворени обятия.

07.11.16
02:14

Може би имаш слаби връзки ,аз от 7години играех футбол интензивно,докато тази година ми се случи нещо подобно-луксация на пателата,възстановявах се близо 2 месеца,като един месец носих шина,по-късно преди месец и половина ми се случи същото,но този път капачката се прибра и отидох до спешното на собствен ход(първия път капачката не се прибра  и се наложи с носилка),предписаха ми и едно лекарство(ако се сетя утре може да напиша името му).
П.П След като махнах шината,носих наколенка при спортуване.
Ще е добре и ти да поносиш шина за около месец

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1