Back to square one

Прескочи до:

08.11.16
00:09

Здравейте,

Казвам се Елена или накратко – Леля Ленче :) . Няма да се разпростирам в много обяснения за себе си, защото подозирам, че бих бръкнала в здравето на доста хора :)

От години живея в Германия, работя с деца и то (в общия случай) 7 дни в седмицата. Не мога да се оплача от липса на активност, но, за съжаление, в последно време ми става изключително трудно да се мотивирам за по-концентрирани тренировки. Малко преди да започне лятната ваканция допуснах близки за мен хора да ме въвлекат в тежък емоционален филм, от който, съчетано с натовареното ми ежедневие, не можах да се отърся достатъчно бързо. Имах глупостта да се поддам на драмата и след месеци под напрежение, бушоните ми изгърмяха. Спрях да тренирам, защото не можех да се възстановявам и вече не изпитвах никакво удовлетворение от процеса. Нито психическо, нито физическо. Всеки път, когато влизах в залата, недоспала и с нула тонус, започваше съвсем осезаемо да ми се повръща.

Сега вече житейски съм с една идея по-мъдра, но откъм дисциплина съм с 300 (идеи) назад. Трудно ми е да се завърна към стария си тренировъчен режим, а искам. Затова и експериментално ще започна дневник – ако не заради друго, то поне от срам, че ще блесна като върховен и крайно несериозен лентяй. А и за да се сритвам по задника, когато видя, че съм направила прекалено дълга пауза.

Всичко, което знам за себе си в спортно отношение, дължа на Сашо, който беше така добър да ми отдели от времето си и да ми обясни в детайли основните и най-важни движения. И, разбира се, да ми помогне да не се контузя необратимо. Допреди да направя паузата тренирах по негова програма и, като за себе си, имах прогрес. Сега обаче пак съм там, откъдето тръгнах. Не, че ми е голяма мъка, но това да не спортувам изобщо не съм аз и нямам желание да продължавам да бъда.

Единствената ми цел е да вляза обратно в релси и да „преоткрия“ влечението си към железата, така че не съм сигурна дали има смисъл да описвам мерки. Така или иначе не гоня промяна при тях.

Всеки е добре дошъл да споделя размисли и страсти в случай, че получи внезапен порив :)

Темата беше редактирана от E D на 10.11.16 00:28.

Пориви да искаш, ама ще ги запазя за личната ни комуникация. :D

Добре дошла в редиците, пупи! :* (nmuchfun)

Много съм слушала за тая ни леля. Само хубави работи. :D
Ха добре дошла и дано наистина да ти е полезно дневничето! Ще следя с голям интерес. :)

08.11.16
09:03

казано от Вероника Налбатска на 08.11.16, 07:43:

...Само хубави работи. :D ..

Благодаря ти за милите думи, Вероника. А Т. има склонност да преувеличава, не я слушай :)
Т., благодаря и на теб. И да, нека се опитаме да се придържаме към формата му на дневник .. поне в началото :)

За тази седмица съм запланувала тренировки в сряда, четвъртък и неделя след работа. Другите дни съм по почти 12 часа. Доста по-сериозна мотивация от тази ще ми трябва, за да се занеса след такава смяна на фитнес.

Ама и аз добре започвам, де :D

Честит празник на всички, които имат имен ден днес!

Мнението беше редактирано от E D на 08.11.16 09:04.

09.11.16
23:55

Началото е поставено!

Разбира се, нямаше как всичко да е идеално и в бързането си забравих листа с упражненията. Карах по спомени, но в крайна сметка се оказа, че съм ги нацелила. Само в бройките има разминаване, но така или иначе днес беше малко тип “входяща диагностика”.

Клек - 10 х 20 кг загрявка, 5 х 5 х 40 кг; 1 х 5 х 45 кг; 1 х 1 х 50 кг.
БГ клек - 3 х 12 повт. без тежест
Силово гребане - 5 х 5 х 20 кг.
Горен скрипец - 2 х 8 х 30 кг; 1 х 8 х 35 кг.

Всичко е през 30 сек., а между бг.клека и гребането нямаше почивки. Отне ми само 30 минути, което е ново 20. Как съм успявала да разпилея повече от час преди, един Бог знае. Иначе килограмите за някои дами тук дори и за загрявка не могат да минат, но аз по стълбите към съблекалнята плачех :D Е, искаше ми се и щях, ако не ме беше срам от нацепените батки и каки, които сновяха навсякъде. Но като за мен не беше прекалено трагично. Очаквах да е по-зле. Оставям тази си надежда за тягата утре :D

П.С. Точката винаги някак успява да изстреля поредния забавен бисер точно когато съм в междуградския транспорт (тоест с шофьорите и голяма част от пътуващите сме си като едно малко семейство). Вече започвам да забелязвам обаче как, докато отварят вратата, за да ме пуснат да сляза, с особено плавни движения плъзгат и по половин пръст на паник бутона :D Явно само аз си мисля, че се хиля тихо. Точка, вземи си поука, моля те, че току-виж скоро се наложи да включа и едни 20 км тичане след автобус до работа.

Мнението беше редактирано от E D на 09.11.16 23:57.

10.11.16
00:44

Ами айде, добре си дошла :) Успех и недей толкова се наказвай. Има ли желание, път се намира.

10.11.16
08:00

Оооооооооо, лельо, добре дошла! Айде, следим те, още един интересен, забавен, супер приятен за четене дневник (като Хобитанския)! (sun)

казано от E D на 09.11.16, 23:55:

П.С. Точката винаги някак успява да изстреля поредния забавен бисер точно когато съм в междуградския транспорт (тоест с шофьорите и голяма част от пътуващите сме си като едно малко семейство). Вече започвам да забелязвам обаче как, докато отварят вратата, за да ме пуснат да сляза, с особено плавни движения плъзгат и по половин пръст на паник бутона :D Явно само аз си мисля, че се хиля тихо. Точка, вземи си поука, моля те, че току-виж скоро се наложи да включа и едни 20 км тичане след автобус до работа.

Точката ти понякога сама си избухва публично на собствените глупости. :D Не мога и теб да те мисля.

А иначе леля ви Ленче ме кара нощем да сумтя, понякога толкова силно, че разтрисам цялото легло, накрая не издържам и прихвам, и после К. не може да заспи пак цяла нощ (и на другия ден е... очарователен) :D
Случва се и на обществени места, и хората ме гледат като куку. Най-яко е, когато съм с хендсфрий,  докато говорим по телефона - крия си го под качулката/косата/дрехите, за да не се оплитам много в него, че нали знаем, че т’ва не би ми било трудно :D. и изглеждам все едно си говоря и неконтролируемо се хиля сама. :D

10.11.16
21:48

Благодаря ти,  karfi4ka :) Не знам дали ще успея да отговоря на очакванията, но ще дам всичко от себе си.

Kaloyan, не съм сигурна, че разбирам какво точно имаш предвид с “не се наказвай”.  Изобщо не се, даже напротив - старая се да подхождам доста внимателно. Отдавна мина времето, когато се опитвах да доказвам нещо на себе си или на другите, излагайки здравето си на риск. Сега ми е абсолютен приоритет и не бих си позволила да правя компромиси с него. Благодаря за загрижеността все пак :)

Както и се очакваше, още със събуждането нагласата ми беше “Тюфлек, я си полежи още малко, виж как те боли всичко!” Само че тюфлекът контрира с “А бб-тийм?” и битката приключи.

Пак успях да се вмъкна в 30 мин, че даже и добавих преден клек, защото имах време до автобуса. Всичко през 30 сек.

(серии) х (повт) х (кг-ми)
Тяга - 8 х 2 х 48 кг (чак на 8-мата серия видях, че лостът бил 18 кг (dull) ); 4 х 2х 52 кг
Раменна преса - 12 х 2 х 20 кг
Бутане от лег - 7 х 7 х 20.5 кг
Преден клек - 3 х 8 х 20 кг

На раменната преса дойде една мила девойка да ми обърне внимание, че ръцете в горно положение трябва да са ми изпънати зад врата, а главата - нагоре (обясних го като пълен леймър). Не знам дали е права или не, но истината е, че и да искам, не мога. По-назад от това да са ми над раменете..трудно.  Освен Леля Ленче ми викат също и Пинокио и с мобилността в някои части сме все още на Вие. Досега се концентрирах върху моториката при клека, но явно и горната част е зле.

Лежанката под всякаква критика, но спомените ми за първия опит, когато щях да се затисна с 30 кг, са си все така пресни :D По програма ми беше вписано 35, но реших да започна с по-малко, защото си е друго въздесъщият пръст на Сашо да подпира отдолу. Явно не е бил само пръст обаче, а цяла ръка. Избутах си ги със сълзи на очи и повече не повторих. Само си представих как ще трябва да се моля на някого да ме измъква изпод .. 30 кг. Срам.

Тодорова, на такова “елегантно” пожелание за лека нощ, такъв отговор :P Значи сме квит :P

Мнението беше редактирано от E D на 10.11.16 22:20.

11.11.16
13:06

Ша станат нещата отново, да знаеш (y) :)

11.11.16
20:44

Благодаря ти за подкрепата, Сашо. Щях да кажа “надявам се”, ама то, ако само седя и се надявам, нищо няма да се случи. Ще напъвам колкото мога, пък каквото стане.

Много тегав ден иначе. От 7 до 7. Всяко движение беше мъка, но да не ви казвам за ходенето до 00. Едно е обаче човек да си е вкъщи или сред себеподобни и да си “ах-ох-ух-их”-ка на спокойствие, съвсем друго да има няколко залепени за вратата любопитни детски глави, надявайки се да чуят нещо “компрoментиращо”, което да споделят с другарчета :D Спестих си пиенето на вода след това, защото нямаше да издържа на напрежението :D

Следващата тренировка ще е в неделя, когато след работа ще трябва да се вмъкна в под час (но са повече упражнения) и след това да имам сили да се замъкна до съседната провинция да гласувам. Luke, ако си намерил най-накрая The Force, сега е моментът да споделиш.

13.11.16
21:42

Ух.

Мина си и този ден. Младото поколение днес беше в много особено настроение - пълнолунието ли отразяваха,  ужасния избор за президент ли, ама накрая ми идваше да си прегриза врата :D Издържах без да изям никого, което си е успех.

Във фитнеса беше луда работа - кой ходи да тренира след 16ч. в неделя?? Имам чувството, че целият град се беше изсипал. С малки модификации все пак успях да си свърша що-годе предвиденото. Клекът и тягата трябваше да са в суперсерия, но, естествено, всички лостове и дискове бяха заети. Тъй като нямах много време за губене, кляках на машина. Всичко през 30 сек (само между клека и тягата бяха около 2 мин, защото трябваше да се преместя до свободните тежести). Сбутах се в 40 мин.

БГ клек - 1 х 15.
Клек - 4 х 12 х 60 кг.
Тяга - 4 х 4 х 58 кг.
Бедр.сгъване - 3 х 12 х 30 кг.
Бедр.разгъване - 3 х 12 х 30 кг.
Глутеус мост - 3 х 12 х 5 кг (нямаше по-читава тежест, ама така или иначе нямах и сили)

Утре ще направя последната тренировка от програмата и в сряда ги започвам отново с песен. Сега отивам да се отдам на папо :D

Мнението беше редактирано от E D на 13.11.16 21:58.

14.11.16
23:31

Днес, изненадващо, нямах мускулна треска (то и големите тежести, де). Усещаше се, че съм се раздвижила на предния ден, но нищо драматично. Пак пълна зала, пак никакви лостове - не знам вече в кое време на денонощието да ходя, за да има шанс да се вредя. Лежанката я правих на швейцарска топка с гири от по 10 кг. Всичко чудесно до момента, в който не успях да изчисля точно с каква засилка да стана и .. си се стоварих на д-то в цялата си прелест (и товар). Имах чувството, че ще кацна на рецепцията на долния етаж. Натъртените ми кокаляци пулсираха 4 часа след това. Но като съм куха, сега ще си припявам .. ахем ..едноименната песен на Хиподил (”Боли ме г....”). 

Асистирани набирания - не бях записала колко серии трябва да са и направих 4 х 6 повт.
Бутане от лег с гири - 4 х 10 х 10 кг
Силово гребане с дъмбел + раменна преса в СС - 3 х 5 х 20 кг
Shoulder shockers - напр. с 10 кг, разтваряне встрани с 6 кг, наг. с 2 х 10 кг гири
Сгъване за бицепс - разгъване за трицепс - 2 СС  12 х 6 кг - 12 х 10 кг

Вечерта бях решила да пробвам един нов курс по бокс. Отидох, преоблякох се, влязох в залата и се оказа, че .. е за напреднали. Всички бяха бинтовани, с ръкавици, без хрущяли по лицето и поне 2 предни зъба :D Шегувам се. Личеше си обаче, че наистина са напред с материала и реших да се омета преди някой да ме е бушонирал по невнимание. Една травма на ден стига.

15.11.16
23:47

Баси нощта - легнах към 12, събудих се в 2:30 и дотам. К’ва беше тая луна, не знам, но и съседката над мен през цялото време си трамбоваше из жилището (преброих й 4 ходения до 00 - сериозна перисталтика :D ). Тръмп е виновен - по времето на Обама нямаше такива аномалии. :D В 3 просто станах и, вместо да се изнервя до краен предел, започнах да отмятам задачи, които така или иначе не търпяха отлагане, а не знаех къде да ги сбутам. Главата обаче ме сцепи цял ден.

По план не трябваше да има нищо за отчитане, но неочаквано приключих работа 5 минути преди предвиденото, хванах по-ранния рейс и се занесох на една (от най-любимите в тоя форум :D ) кондиционна тренировка. Води я мой близък приятел в унито и преди много обичах да ходя, но с тоя график вече рядко ми се получава. Беше вкарал и някакви нови планкове - 6 минути. Озорих се, но ги издържах. Йей.

Утре започвам отново с трен.А, а след това евентуално ще почивам.

Охо, лельо Ленче, добре дошла и от мен :P

16.11.16
20:44

Охо, Ники :) Благодаря ти!

Трен.А - всичко по план. Само клекът пак на машина, защото и двете стойки бяха заети. Един тип прави 50 мин суперсерии на клек и тяга и продължаваше, когато си тръгвах. Ако не се туткаше в промеждутъците да си “запрята” по 5 мин крачолите на шортите, щот, видиш ли, сакън да не остане някой, който да не забележи какви квадрицепси си отглежда, можеше и да доживея. Уви. Реших, че като ще е кьораво, поне да е по-тежко и сложих 70 кг.

БГ клек - 3 х 12 повт с 8 кг
Клек - 10 серии х 4 повт х 70 кг
Силово гребане с дъмбел - 5 х 5 х 20 кг
Горен скрипец с подхват - 5-4-3-2 х 30 кг х 35 кг х 40 кг х 45 кг.

Накрая ми останаха 15 мин и реших да пробвам един от наличните фоумролери. Бях чела, че понякога можело да бъде некомфортно. Некомфортно. Привиках всички възможни богове, за които се сетих, мама, татко и братовчедите поне до 3-то коляно. От двете страни. Баси адските болки! And they should put that on the box!! (Феновете на Friends ще ме разберат :D ). УмрЕх, но беше и ясен знак колко съм натегната, затова минах вечерта да си купя един и .. да не ми се налага да си сдържам сълзите заради няк’ви хора! :D След малко му скачам.

Слагам и една снимка, за да знам горе-долу от какво положение стартирам. Много ме е срам и ми е супер неестествено, та не знам колко ще остане.

Мнението беше редактирано от E D на 16.11.16 20:46.

Виждам квадрицепс, плочечен зачатък и две хубави баници. Явно трябва да се издаваме/да си напомняме взаимно за някои неща. :)

Тръст ми, ако изглеждах така, нямаше Борьо да е звездата на дневника ми :D

17.11.16
13:31

От къде тръгваш? Там от където тръгваш доста хора не сме стигнали още :D Само мога да си представям до къде ще стигнеш (muscle)

17.11.16
19:04

Ти пък, Саня :) Точно ти си една от дамите в този форум, които са постигнали толкова много, че такива като мен гледат (четат) с възхищение и си викат “Ей такава искам да стана и аз като порасна!” :D Притежаваш невероятен хъс, мотивация, отдаденост и позитивизъм, които ще те отведат много далече - аз единствено мога да се старая да взимам пример. Много ти благодаря иначе! :)

Точка, :*

Днес мислех да не тренирам, но тренирах, защото през следващите 2 дни със сигурност няма да мога. Петък, събота и неделя съм по 105 часа на работа, а утре ме чака и родителска среща. Не знам дали има друго нещо, което да не харесвам повече.

Успях да се вредя за лостове (Hallelujah!), че даже си взех и два, за да им oтмъстя за предните дни!! :D Всичко стандартно и през 30 сек. Накрая пак завърших с няколко минути фоумролер - отново голяма мъка, но има потенциал да започне много да ме радва :))

Тяга - загр. 12 х 20 кг; 12 серии х 2 повт х 60 кг
Лежанка - загрявка 12 х 20 кг; 10 серии х 6 повт х 25 кг
Раменна преса -  загр. 12 х 12 кг; 12 серии х 2 повт х 20 кг

Следваща тренировка евентуално в неделя, но като си спомня колко беше пълно предната седмица, може да отложа и за понеделник.

Мнението беше редактирано от E D на 17.11.16 22:03.

22.11.16
22:15

Ни неделя, ни понеделник. Много ми беше натоварено и недоспало, а вчера цялото ми свободно време беше изядено за пореден път от Hermes. Ако има по-мижава и нещастна фирма за доставки от тази, то не мога да си представя що за туземци ще работят в нея. Не знам всъщност защо обиждам туземците, когато разносвачите са неграмотни, лъжливи и отегчени от живота бели европейци. Веднъж не е имало път, когато да си поръчам нещо през тях и да са ми го доставили цяло, навреме, на мястото, което са посочили или да не са го изгубили. Не разбирам.

Дълъг ден иначе, затова и реших само да симулирам активност.

200 клека
500 суинга с пудовка (16 кг)

Утре повече на трен.В. Не знам само как ще си правя тягата, защото днес един хайван не успя да нацели “барабана” и ме изплющя с голяма дървена лъжица през пръстите :D Ще трябва да вкарам някой ексцентричен хват.

24.11.16
10:56

Адското недоспиване тея дни. Във вторник вечерта си правих сурови бонбони и уж опитах съвсем малко, за да избегна ефекта на какаото .. еми работа до 3 после. Използвах пак да отметна важни задачи, но си е мъка. Снощи горе-долу на същия принцип, но към бонбоните имаше гости и вино.

Като по-млада :D лягах и умирах, а сега отразявам всяка фаза на луната, докато е в 3-ти дом по менделеевата таблица в съзвездието на Голямата мечка, вселенския сбор на вещици във Витлеем и вайба от кандидатурата на Радо Шишарката за президент :D След това човек се чувства, както беше казала веднъж Силвето (Atom), като склерозирал охлюв на горещ асфалт :D Така или иначе се замъкнах в залата и си приключих всичко по план.

БГ клек - 1 х 12 потв. с 12 кг
Клек + тяга (тук забравих, че трябва да е в СС и направих 12 серии х 2) - клек 12 х 2 х 50 кг. + тяга 12 х 2 х 60 кг
Бедрено сгъване - бедрено разгъване - глутеус мост 3 трисета  - 3 х 8 повт. х 30 кг за първите две, глутеус мост - 3 х 12 х 16 кг
15 Мин фоумролер

Мислех, че заради клековете от предния ден няма да мога нищо да свърша, но после невръстната ми племенница каза, че, току-що помирисала фитнес, вече кляка с 40. Малката гнида :D Много се гордея с нея. Скоро ще й дишам прахоляците, но ще се опитам да не се дам без бой.

Сега удрям едно смуути и изчезвам към залата, че се очертава дълъг ден.

Мнението беше редактирано от E D на 24.11.16 11:34.

25.11.16
22:02

Малко сън, малко храна, малко вода, малко живот, много (голямо) желание да мрънкам :D (Точка, днес сме на една вълна). Във филма на ужасите „Родителска среща“ част 2 бях тотално неадекватна и, ако след години излезе в черната хроника, че работоспособността и академичните постижения на младото поколение в Германия са спаднали, да знаете защо е :D Ако родителите сега не ги спрат от училище, то тогава не знам кога :D Движа се като дебил, а вчера заспах в автобуса, докато шофьорът не се опита да блъсне един колоездач. И тяхната не е лесна. Но стига мрън и дрън-дрън.

Успях да тренирам (24.11), но от днес май трябва да кача ранг от Леля Ленче на Баба Мравка, защото помня точно толкова – 5 секунди. Карам по спомени, пък то вече е ясно колко си мога. Пак пълна зала, пак модификации.

Машината за асистирани набирания беше заета, затова горен скрипец с подхват, 4 серии по 5 повторения с 35 кг.
Бутане от лег - 4 серии х 12 повт с гири (10 кг), но този път на босу, че с швейцарските топки вече си имам едно на ум :D Да уточня, че става въпрос за босУ топка, а не, че съм бутала на босО с пловдивско произношение :D На босО само клякам :D
Силово гребане с дъмбел - раменна преса, 3 суперсерии: 8 х 20 кг – 12 х 20кг. От следващия път трябва да вдигна тежестта, защото по инструкции минавам определения брой повторения. Не знам как ще измъквам гири по 22+ кг от мъжкия сектор без някой да ми лепне бележка на гърба с crazy frog :D Или нещо по-кофти.
Шоудър шокърс 2 пъти през 2 минути с 6 и 12 кг.
Сгъване за бицепс с дъмбели (х 7 кг.)- разгъване за трицепс на скрипец (х 14кг), 2 СС с по 10-12 повторения
Фоумролер и спринт да не си изпусна транспорта.

Следваща тренировка в неделя, към която евентуално ще има и час-два тенис на маса. Изключително много обичам и трябва да помисля как да го интегрирам по-стабилно в ежедневието си.

28.11.16
18:03

Eх, Лельо, Лельо, рядко и пишеш и съм пропуснала този шедьовър между конфекцията. страОтен дневник, страОтен хъс, много радваш и ще те следя, стига да пишеш.
Може ли да ми изясниш - на една тренировка правиш 12х60кг клек, на друга 12х2х60 кг. Защо спадат повторенията до двойки за тежест, с която явно правиш 10 пъти повече? Тези двойки без почивка ли са или има друга система?

29.11.16
01:36

Как рядко, бе, аз по-редовна не съм била никога :D Да, тези дни поизчезнах, че ми се насъбра пак, но от утре всичко си влиза обратно в релси. Благодаря ти за милите думи, Мира!

12х60 кг. беше на машина, но не смит, а някаква още по-безумна измишльотина. На нея клякам и с 80, но така е направена, че като тръгна по навик да гоня дълбочина, събуждам бухалите отсреща с шума от блъскащи се дискове. А то с приклякане само и баба може да се изправи с малко по-стабилни килограми. Със свободни тежести, уви, шансът да клекна наведнъж 12 пъти с 60 клони към -1. Клекът е 12 серии х 2 повт. през 30 сек с максимална за мен тежест в единия тренировъчен ден, а в другия в суперсесия с тяга - 4 серии с максимален брой повторения от двете през 2 мин. Тях обаче рядко ги спазвам (2-те мин) и ги правя през 30 сек - 40 сек, защото като цяло времето ми е ограничено.

За вчера регистрирам само някой друг час тенис на маса - много гот. Утре ще опитам да отида на кондиционната, а ако не успея, запретвам ръкави и се мятам да се бия за лостове.

30.11.16
12:48

За вчера отчитам час и половина кондиционна тренировка - като се тегли чертата, се оказаха около 88 лицеви, 60 бърпита, десетки клекове, дълги минути планкове и джъмпинг джакс до посиняване. Въпреки че дълбоко в мен някъде дреме един Капитан Планета (никой да не пресмята на колко години съм, за да си го спомням още тоя образ :D ) , някои лицеви ги правих на колене, щот .. нали - 88 :D Всичко друго иначе беше точно. 15 мин фоумролер.

Малко по-късно днес ще се занеса и до залата, защото почивам (о, шок), но първо трябва да си свърша тегавата административна част от работата. То почивките ми обикновено са такива - наваксване с всичко занемарено преди това. Но си е друго все пак, затова ноу мрън-мрън! Юпии! :)))

Мнението беше редактирано от E D на 30.11.16 14:28.

30.11.16
21:02

Ммм, то било хубаво над главата да не ми виси някакъв краен срок и час. Всичко по план, че и в малко повече. Трябваше да изчакам за лост, но все пак успях. Преди мен клякаше една симпатична и компактна азиатка - направи си загряващата серия с 20 и седна да почива. Тъкмо бях решила да отида и да й досадя, за да видя колко ще й отнеме, когато започна да товари дискове. 75 кг. Бах. Много над нивото ми беше да се отварям, затова се заврях в миша дупчица да си изпълнявам бг клековете :D След тях и вчера обаче хич не ми се напрягаше и кляках само с 40. Хубавото е, че вече на всичко си достигнах килограмите, с които бях приключила преди паузата. Оставаше ми дърпане с подхват на горен скрипец и днес го отметнах. Всичко през 30 сек.

БГ клек - 3 х 12 повт. х 16 кг.
Клек - 12 х 2 х 40 кг.
Ренегатско гребане  - 5 серии х 6 х 20 кг
Горен скрипец с подхват - 6 х 30 кг, 5 х 35 кг, 4 х 40 кг, 3 х 45 кг, 2 х 50 кг.
Преден клек - 3 х 3 х 30 кг.

Не знам доколко се вписва тоя преден клек в идеята на разписаната тренировка, но много ме радва. Мисля, че често ще сбутвам в някой промеждутък. Утре вероятно ще почивам от силова, защото краката ми дават признаци на сериозно недоволство. За сметка на това вечерта съм на Зумба Стронг :D Това изооообщо не е моят тип интеракция със света, но да ми се не видят и приятелите - всеки е инструктор по нещо. Отказвах сума ти месеци, ама очевидно не мога да се дърпам безнаказано безкрайно. Само се надявам да не пречукам някоя бедна душа, че колкото съм координирана ... :D А неприятния спомен от всичко след това мисля да отмия с вино.

Сега се мятам на фоумролера с някой епизод на “Приятели” (за 83842984 път) и умирам.

Мнението беше редактирано от E D на 30.11.16 21:07.

02.12.16
21:04

Когато Джепето е сътворявал “истинското си момченце”, надали го е предвидил за епизоди от рода на “Покажи на тея хора как сА мяташ” :D Признавам си, че не я знам песента и не съм сигурна дали цитирам точно, но предполагам, че е ясна идеята. Добре, че е Точката, за да съм и аз що-годе в крак с някои от по-актуалните лафове в БГ :))) То и по отношение на нея е наложително, де. Иначе няма как да й схвана “Влизам в магазина - греда! Проверявам си картата - всичко в тръстиката!” (на тръстиката..?) :D Както и да е.

Тъй като се отплеснах, препратката за Пинокио и Джепето беше за вчерашната Зумба. Strong беше ок, защото преобладаваха лицеви, бърпита и клекове (краката ми плачеха), но останах и за конвенционалната. Ъм .. мда :) Човек тъкмо схване една комбинация и те вече са на 3-та. Няма да ми стане навик да се появявам там, но беше готино за разнообразие.

Днес, като никога, реших да тренирам, защото утре е един много, много тъжен ден и ще пропусна. Ако ми остане време след работа и не валят камъни, евентуааааално мога да отида да потрамбовам из горите наоколо или да поизкачвам стълби на открито. Нищо сред досадни и изнервящи тълпи обаче.

На дневен ред беше трен.Б. В предния пост леко съм послъгала - имало е някога си път, когато съм дърпала тяга със 70. Заради това и беше почти задължително да пробвам. Тежат си, но не толкова, колкото очаквах. На лежанката също малко раздвижване, ама не прекалено.

Лежанка - 12 х 2 х 30 кг.
Раменна преса - 12 х 4 х 22.5 кг.
Тяга - 6 х 2 х 50 кг; 6 х 2 х 70 кг.

Завърших с около 20 мин фоумролер и сега мисля да keep rollin’, rollin’, rollin’, rollin’ още известно време, че прекалено много ме болят  бутчетата.

Страшно ме презентираш... в тръстиката :D
На нея се работи, не се проверявКат карти, а картата картата като е празна - въйййй :D

Браво за тягата иначе, робокоп-зумба-хоп-троп! :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.12.16 21:10.

02.12.16
21:17

Всички вече знаят колко чудесна и добра си, кифличке :* , надали една тръстика ще ги сплаши. А както стана ясно и преди 10 секунди, очевидно нищо не ти схващам, не само това :D

05.12.16
23:09

В събота нищо съществено, а в неделя се възползвах от факта, че приключих по-рано работа и се занесохме до Страсбург на Коледния базар – най-красивият, на който съм била досега. За последно бях ходила преди 2 години, но тази беше още по-богат, цветен и уреден. Пристъпваш през „портата“ и попадаш в приказен свят. За съжаление обаче, завръщането към реалността се случва още на втората стъпка, когато яки жандармеристи те спират за проверка и тараш, а около теб сериозни S.W.A.T типове обикалят неуморно с по-големи от казаните с Glühwein автомати. Що за объркан свят сме създали …

Активността – цял ден на крак и още 4 часа в допълнение.

Днес – трен.В. Като цяло се чувствах изморена. След бг клековете, клека на машина и тягата много ме заболя дясното бутче и реших на бедреното сгъване и разгъване да не се изсилвам прекалено. По инерция реших, че към бг клека трябва да има и ренегати. Като кучето на Павлов - веднъж като са в комбинация с него, винаги трябва да са, въпреки че противоречи на всякаква логика на разписаната тренировка :D Коя съм аз обаче, че да отхвърлям муза :D - направих си ги чинно. В сряда, надявам се, ще затвърдя напредъка.

Клек-тяга в СС - 4 х 4 х 75 кг. - 4 х 4 х 70 кг.
БГ клек - 1 х 15 х 16 кг.
Бедрено сгъване - бедр.разгъване - 3 х 12 х 30 кг.
Глутеус мост - 3 х 12 х 16 кг.
Ренегатско гребане - 5 х 5 х 22.5кг!
15 мин. фоумролер

Сега с книжка под ръка иии няколко минути блаженство ..

Мнението беше редактирано от E D на 05.12.16 23:15.

05.12.16
23:32

Ренегатско гребане - 5 х 5 х 22.5кг!

Браво за Ренагатското! (muscle) (и за всичко друго де) аз съм още на 14-15 кг...и ми тежат. 20тката даже не мога и да я помръдна от земята.....:D

06.12.16
20:20

Ако трябва да съм честна, съвсем непонятно ми е това развитие при ренегатите, имайки предвид колко слабо ми е всичко останало (лежанка, раменна, за набиранията да не говорим). Явно не правя правилно нещо :D Принципно се опитвам да спазвам указанията, които ми е дал Сашо, но кой ме знае с кое ухо си помагам, когато се разсея ... :)

Много ти благодаря за (не)волната мотивация! Ти си ми един от най-симпатичните супергерои в този форум - безкрайно ти се възхищавам как се отдаваш с толкова страст на всичко и балансираш успешно работа, семейство и тренировки (и алкохол :D ). Без оправдания, без драми. Преди, когато четях само, се опитвах да се сритвам и си виках: “Охлюв, Мария Пеева след четири поредни нощни дърпа 85 кг тяга, теб те мързи да си дръпнеш чорапа по-нагоре!” :D Понякога проработваше, понякога не, но фактът, че си достоен пример за подражание, си остава.

Охлювът днес не успя да свари за кондиционната, тъй като го задържаха по-дълго (и аз като децата вече си говоря в 3-то лице). Всяко зло за добро обаче - кракът ме боли още и е крайно време да украся за предстоящите празници.

И по този повод - честит имен ден на малки и големи Николчовци, , Николайчовци, Николинки, Николетчета и всякакви други Нико-производни! Бъдете здрави и си носете гордо прекрасните имена!

07.12.16
23:29

Днес се събудих с адско главоболие, което продължава и досега. От 2+ седмици не пия кафе и доскоро замествах с черен чай, но последните дни реших малко по-сериозно да настъпя и не се “дрогирах” с нищо. Тоя номер съм го правила няколко пъти и е ясно, че ще мине, но е мъка. За сметка на това ужасно ми се дояде шоколад и тъй като достатъчно добре се познавам и вече знам кога ме “боли” и кога ме “сърби”, без изобщо да го мисля се поддадох на нуждата. Нито на сърцето ще си го сложа, нито другаде. За последно май бях яла .. юни? Юли? Нямам ясен спомен, но ще да са месеци.

Много трудно, но си изпълних предвиденото. По план - трен.Г.

Асистирани набирания - днес с по-малка противотежест - 4 серии х 6
Бутане от лег - пак на босу топка и с гири (2х10кг) - 4 серии х 6
СС силово гребане с дъмбел 22.5 кг - раменна преса с щанга (22.5 кг) - 3 х 6 - 3 х 7. Баси, ренегати и раменна с едни килограми .. що за небалансирано създание съм?? :D Go figure.
Шоудър шокърс - 2 х 10 със 7 и 10 кг.
СС сгъване за бицепс с дъмбели - разгъване за трицепс на скрипец - 2 х 12 х 8 кг. - 2 х 12 х 12.5 кг.

Наляга ме някаква неестествена умора пак и се замислям дали да не си взема BCAA. Току-виж ми се отрази добре. Утре смятах да тренирам, но преди малко се оказа, че по пътя към вкъщи съм си загубила картата за транспорта :( Изключително важна ми е, защото пътувам много, затова и разрешаването на проблема ще е с приоритет. Залата обаче ми е близо и, ако няма опашка, мисля, че ще намеря едни 30 мин.

08.12.16
14:36

раменна преса с щанга (22.5 кг) - 3 х 6 - 3 х 7. Баси, ренегати и раменна с едни килограми .. що за небалансирано създание съм??  Go figure.

E D, само едно уточнение :)
От горното изречение изглежда така, че Ренагатското гребане е с общо 22,5 кг а не с две по 22,5, защото ако е така, изобщо не звучи небалансирано. (И стресиращо и потискащо за мен :D )

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 08.12.16 16:06.

08.12.16
22:59

Ахем ... когато Мохамед не ходи в раздел “Виц на деня”,  раздел “Виц на деня” идва при него :D Мария, това дори не мога да си го представя как се случва :*

Става въпрос за 2 гири от 22.5 кг, да.

С картата се оправих неочаквано бързо. Стигнах в залата и стана ясно защо е била цялата оргия с шоколада вчера. МЦ. Мех, реших да си направя тренировката въпреки това. И взе, че се получи. Съществена промяна в килограмите нямаше, но си ги изкляках, издърпах и изставах с лекота. Цял ден ми е едно такова готино по повода. Пак са започнали обаче да ми изскачат едни гадни вени по ръцете, че чак и на рамото. Ако се запази тенденцията, се връщам на тежести от розовата гама.

Клек (загрявка - 12 х 20 кг) - 12 серии х 2 повт. х 50 кг
БГ клек - 3 х 12 х 18 кг.
Преден клек - 3 х 6 х 30 кг.
Ренегатско гребане с гири - 5 х 5 х 22.5 кг
Горен скрипец с подхват - 6-5-4-3-3 х 35 кг-40кг-45кг-50 кг-50кг (последната тройка не трябваше да я има, но ми стана странно, че успях да направя цели 3 повт :D с 50 кг и затова реших да се уверя още веднъж).

Сега вечеря, че днес май ударих над 24 часа фаст. Никакъв апетит след вчера, но една салата все мога да смуша някъде.

Мнението беше редактирано от E D на 08.12.16 23:00.

09.12.16
00:15

Става въпрос за 2 гири от 22.5 кг, да.

Ей са си изрових дупка и са закОпах :D :D :D

Така си и мислех де хаха,  просто исках да провера нещо да не съм се объркАла първия път (muscle) брависимо, Елена!

09.12.16
01:10

Не те пускаме да се закОпваш никъде - напълно идеална си точно така, както ти се получават нещата :)

А аз някак си почвам да предполагам, че не говорим за едно и също нещо :D Или че наистина не го правя както трябва, за да се представям добре там, а навсякъде другаде - *** :D (никакви мръснишки инсинуации тук - думата в звездичките е НЪЦ :D ). Сега се сещам как миналото лято Сашо се плесна по челото с думите „О, небеса, ужас, спри!“, когато за първи път ме видя да правя тяга :D Та това да не ги умея нещата го умея най-добре - трябва да се провери тая работа :)

Speaking of which … тъкмо виждам, че горе липсва цитатът и нищо не се разбира – с „Това дори не си представям как се случва“ визирах най-последната част от изказването ти. Утре ще поправям.

Оф, след малко трябва да ставам. Мрън.

11.12.16
23:52

Петък без тренировка. 12 часа на работа, после продължение до 2, че трябваше да пиша сценарий за предстоящото Коледно тържество. Още отсега ми е страшно.

Събота 8 часа и вечерта на кино на European Outdoor Film Tour. 2+ уникални часа с (май) 6 късометражни филма за някакви екстремни типове, които показват, че невъзможното е такова, докато не се докаже обратното. За пореден път осъзнах що за утрепан живот живея и как ми се иска да си хвана раничката и да тегля една майна на всичко. Жалко, че знам как няма да го направя, защото прекалено много съм свикнала бъдещето да ми е сравнително изчислено. Доколкото човек може да предвиди каквото и да е, де. Не мога да съществувам на принципа днес съм тук, утре спя под моста в Банкок.

То тук понякога едва оцелявам, когато се вкарам в cray cray фаза, представям си по разни непознати ширини. Вчера, например, за първи път в живота ми се случи да се опитам да вляза у съседите под мен. Ръгам тоя ключ, ръгам - тц. Повдигнах най-накрая празен поглед и какво да видя – един етаж по-надолу. Винаги съм се чудила колко трябва да си прост, за да го направиш. Ми .. мда. Изчезнах преди някой да ме е опуцал, ама не се знае докога ще трае тоя късмет :D

Днес пак 8 ч. и утре може би ще е единствената тренировка за седмицата, че се очертава голям зор. Тържества, коледни работилници ...Трябва да изрежа десетки пингвини, звезди, човечета, фенери, да направя декори за представление, да набавя материали, да уча реплики.. Kill me now.

Надявам се, че все пак ще успея да вмъкна някоя минута допълнително, но да видим. Ще докладвам.

13.12.16
22:21

От тренировки може и да не ми излязат пришки и мазоли по ръцете, ама от изрязване с ножица - със сигурност. 12 часа сътворявах приказки вчера, но успях да отметна всичко.

Днес отидох за кондиционна - табата кръгове 20 сек. на макс, 10 сек. почивка. Адски зор и едва се събрах накрая, но си направих всичко прилично. Обикновено имам склонност да се подценявам и никога не се потупвам по рамото за нещо добре свършено, но напоследък съм доволна. Усещам се по-силна и много по-издръжлива. Тези дни си поръчах кантар, който измерва мазнини, вода в тялото и т.н. Наясно съм, че може да служи единствено като ориентир. Лятото започнах с 25% мазнини на подобен, сега съм 20. Не мога да се оплача като цяло, освен може би от вените. Прекалено много ми идват и никак не изглежда женствено :( Оу уел, поне не е през цялото време така.

Получих си и БЦАА - има вкус на смърт, но ще си го пия, защото няма и как да е видът, който съм си избрала. Важното е да действа.
Сега следва манджа, sweet манджа, че пак ударих дълъг фаст. То и режимът си ми е такъв, де, но понякога окъснявам съвсем.

15.12.16
01:26

Доста набързо днес, защото нямах почти никакво време - всичко беше през по-малко от 30 сек. На 10-тата серия на тягата се разконцентрирах и вероятно съм я дръпнала криво, защото кръстът ме заболя веднага. Смъкнах обратно на 50 кг. за оставащите 2 серии и после не посмях да слагам тежко на другите упражнения. Тези дни ми е важно да съм в изправност и пълна бойна готовност.

Тяга (загрявка - 1 х 5 х 50 кг) - 10 х 2 х 70 кг, 2 х 2 х 50 кг.
Лежанка - 3 х 8 х 20 кг
Раменна преса - 12 х 2 х 20 кг.

Аз все за тея вени си мрънкам, но днес реших да се снимам в една съблекалня, за да видя дали само си въобразявам. Не си. Дори с камерата на кьоравия ми телефон (вече счупих 2 хубави и реших, че не си заслужава да влагам повече средства в нещо такова) се виждат. 10 часа след тренировка.Баба ви на стероиди. Ужасно е и трябва да взема мерки. Не, че ще си ходя и така сгъната по улиците, де, но все пак. Ще си сложа и снимката, за да се плаша всеки път, когато реша да увеличавам тежестта при ренегатите :D Не съм сигурна точно какво трябва да променя, за да намеря баланса, но ще помисля по въпроса.

Сега свиквам Сънчо, че утре се очертава дълъг ден. Ще ходя да посрещам майка, а тя има навика да се донася с такива куфари, че мъртвата ми тяга ряпа да яде.

20.12.16
23:59

Много кофти последни 5 дни. Не съм тренирала, защото изживях адски стрес покрай работата. За това време мисля, че съм яла може би 3-4 пъти, сънят беше зле и придружен с кошмари, постоянно главоболие, 15 нови бели косъма и 3 бръчки. Предколедна магия.

Днес за една бройка да се откажа от кондиционната. Автобусът, с който пътувах, трябваше да набие спирачки принудително и в резултат всички се събраха на предното стъкло. За голямо съжаление имаше пострадали, трябваше да се викат полиция и линейки. Съвсем спря да ми се занимава, защото подобна гледка е сърцераздирателна, но дойдоха да ме вземат и някак си се набутах. Та .. час и половина.

Положението с храната още е никакво и ще видим каква тренировка ще направя утре. Такава със сигурност ще има обаче и кот-такоа. Най-много да си припомня тежестите в цветовете на “Мечетата с нежни сърца” :D

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1