Back to square one

Прескочи до:

Кхъм-кхъм 😛

24.06.18
20:58

казано от Херцог Трън на 24.06.18, 09:38:

Кхъм-кхъм 😛

Не съм забравила за бирата/виното 🙂 София при всички положения ми е в аджендата, но още не съм доизмислила точно кога, за колко и как 🙂 Ще докладвам като наближи.

Да използвам и да си вмъкна цял ден на крак и за завършек - 2700 стълби.

26.06.18
22:37

Винаги, когато си помисля, че ще имам възможност да правя нещо, защото програмата ми не е напраскана с 1001 ангажимента, изведнъж се оказва обратното. Бах я и работата, почва да ми писва. Тази седмица ще е ужас, доста вероятно е да си остана само с днешната тренировка. Ще видим.

Вчера около 6-7-8 км колоездене, тази вечер - 1:30ч. кондиционна. Страшна мускулна имам на прасците от стълбите и бая криви физиономии вкарвах. В допълнение отново ни подхваща жега. Онзи ден 8 градуса, днес - 30. Ходи свиквай.

06.08.18
19:14

Мале, повече от месец не съм писала. Имах страшно много работа, много стрес, безсъние, занемарих една добавка, която принципно трябва изключително сериозно да следя, бях на изследвания и ми идваше да се шамаросам, когато стана ясно защо съм парцал и не мога да събера сили да живея. През цялото време не съм спирала да си тренирам моите неща - КФ няколко пъти, интервални, стълби почти всеки ден, колело също по (поне) 10 км. Купих си ластици и започнах редовно преди работа да правя по едни 40 мин. упражнения със съпротивление, няколко пъти по програмата на Сашо (не е като с щанги, ама нямаше как да отделям по 2 часа до залата и обратно) и стотици повторения с малки тежести 🙂 Добре се получават нещата, даже учудващо бързо. От вчера съм в БГ и ще продължа с наличното тук (взех си единия ластик, имам малка щанга и дъмбели от по 5 кг - идеално ми е). Ще се опитвам да е всеки ден, но не знам дали ще описвам. Евентуално по-интересните размахвания на крайници, когато съм с Точката 🙂

Мнението беше редактирано от E D на 06.08.18 20:29.

Лельоооо Ленчееееееее : ))

10.08.18
20:02

Никии 🙂

Тренирах всеки ден от последното писане - около 45-50 мин интервали с ластици и сравнително малки тежести (между 3-5). Въпреки това щяха да ми паднат ръцете и д-то. Малката също си беше подготвила програма и тренира с мен и Точката - първото, което чух, когато се събуди сутринта, беше “Ауч-ауч-ауч-ауч-ауч 😂

Тези 4 дни тренировки няма да има, защото съм в Истанбул. Не ми и трябват - само до момента съм навъртяла вече 12 часа ходене, а след малко тръгвам на нощен тур. Глезените ми са колкото коляното 😀, но се получи непланирано. Много примерна с храната (засега), но подозирам, че няма да удържа през цялото време. Прекалено много неща има, които само чакат да бъдат уважени 😀 Изключително съм впечатлена от града и това колко е чист (предимно централната му част, разбира се). Хората са малко досадни с прекалената си ахем..любезност, но не е лошо за разнообразие. Та така...

Мнението беше редактирано от E D на 10.08.18 20:31.

14.08.18
20:58

За вчера записвам една интервална - 45 минути + още 20 мин изометрии с ластици. Сутринта бяхме да си купя няколко нови от Декатлон след като малката успя да ми скъса много “качествените” немски. И то не от лиготия, а повтаряше моите упражнения - добре, че не се изплющя в лицето.

От днес 3 дни сме в Копривщица с Точката (бай, бай челиндж 😂) и малкото кречетало - нося си оборудването, но не знам дали ще се набутам да го ползвам. Надявам се поне, че ще успеем да се мотивираме да избродим околността. Иначе лошо.. с тея домашни торти..🐷

Мнението беше редактирано от E D на 14.08.18 21:02.

15.08.18
23:13

Доста дълга разходка в гората днес - от 11:30 докъм 16ч и вечерта пак. Около 14 се паркирахме на една прекрасна зелена поляна, хвърлихме обувките и се гмурнахме в тревата. Тооолкова беше хубаво. Раздвижихме и малко по-концентрирано - всеки следваше своите си пориви. Слънцето бая ни беше напекло и като цяло мудно вървяха нещата, но все пак.

100 клека със СТ, 50 бърпита,15 -20 мин ластици (новият направо ми чупи гърба), малко разтягане.

Като за почивка - доволно. Уф, толкова ми харесва това градче, че искам да изкарам цяло лято тук.

Мнението беше редактирано от E D на 15.08.18 23:33.

18.08.18
00:02

Госпожа Точка кажи-речи е описала и моята тренировка, но все пак да си я впиша и аз, че човек на тая възраст бързо забравя 😀

Малко разгряване и след това 45 минути бърн интервали. Зор, защото принципно ги правя с гири от 1.5, но днес бях с 3кг. Ми усети се 🤓 Нямам много какво да бърн-вам, но не ми се занимава с друго (пудовките ги заобикалях през Тракия 😀). Днес май и за първи път ми стана топло по време на тренировката 😰 Германия тази година ни сцепи с такива жеги, че в България сега ми е раят на земята - всички пуфтят как не се издържало, а ние сме на косъм да извадим ямурлуците 😀 Очевидно обаче се адаптирам и току-виж изпотя някоя пържена филия (за да освободя място за още 😀). Не бях яла от години, мляс 🐷

19.08.18
18:07

Сутринта кардио с търкане на баня и тоалетна, обиране на тавани и стени, четкане на врати, лампиони и т.н. Много ми е мъчно да гледам как елементарни движения и активности започват да се превръщат в мъка за майка :( Годините си вървят..

Цял ден на пържени филии с домашно сладко от ягоди - ей на това му викам аз разделно хранене 😂

Към 16ч. - интервалите, които е описал Препинателният знак. 1-1:30 мин. пълна газ кардио, 1-1:30 мин. безброй повторения с 3кг гири, ластици през глезените.

Сега отиваме да газим пеещите фонтани с малката финтифлюшка 😀 Вчера пак бяхме и по пътя към вкъщи вървя като измъкната от канавката улична котка 😂 Днес ще сме по-подготвени. Или не.

26.08.18
12:02

Чудесна разходка с Атом и Точика в понеделник - тепенца, кафенца и симпатичен гълъб, братовчед на бялата лястовица. След това май правих нещо, но не е било повече от това да преместя някоя гира.

21-22, но сумарно си беше един ден в София - родова среща. Кьорава работа с тея странствания - малките знаят, че имат някакви си братовчеди и лели тук и там, обаче никога няма да се познаят, ако се срещнат някъде на улицата. Използвахме да се съберем, че кой знае кога пак ще се засечем всички по едни и същи ширини. Доста движение, но разпиляно.

24.08. - интервална тренировка. Докато Точката подскачаше на някои упражнения, този път аз кляках с пудовка 20 кг и щангата на Нервака 🙂 После вървях като абортирал пъдпъдък - ще рече човек, че голямо нещо бях свършила. Баси лудата работа е това навикът.

25.08. 4 часа разходка с добитъка по гребната. После срещнахме един вампир и в комбинация със слънцето - умрях от главоболие. Най-гадното е, че ме държа и през нощта - грам не можах да спя от болки, имах чувството, че ми избива трето око 😄

26.08. - много готина тренировка на Альоша. 5 рунда без почивка от:

- 20 джъмпинг джакс (къде с ластик, къде без)
- тичане по стълби през една
- 20 клека
- 10 кофички

- ластици за гръб - 1х20

- 5 рунда тичане по стълби отдолу чак до Альоша през една
- лицеви на парапет - х5

- 100 джака с ластик през глезените
- повдигане на крак встрани с ластик - 1х20

Подтичване с Лара, тип Фийби-бяга-от-Сатаната-в-парка. Толкова бешее забавнооо и освобождаващо. Добре, че нямаше хора, че щяхме да влезем в новините 😄 После малко по-интензивно с гирите и ластиците за горна част.

31.08.18
21:42

Много движение през последните дни, но чак днес нещо, което да прилича на тренировка.
Отново на Альоша с Точика за компания - хич не ѝ беше до толкова ранно ходене по камънаци и сокаци, но го преглътна заради леля си. Гледах да е сравнително бързо и без почивки (освен някое раздишване), за да не ѝ стане прекалено скучно и ѝ сцепих главата с приказки 😄 Как не ме шибна с някой от ластиците през зурлата, не знам.

Целият път нагоре, което винаги си е сериозна загрявка, 100 джъмпинг джакс с най-стегнатия ластик през глезените, 10 лицеви на парапет и 10 рунда спринт по стълби през една (един рунд нагоре е към 85-90 стъпала). Много често включвам стълби, обаче за сефте в БГ започнах да тичам. Да видим дали и в ДЕ ще ми се получава.

100 часа по задачи след това и на крак. Отново изтормозих Дуди (новият прякор на Т.), защото ми трябваше помощ - малко подцених ситуацията обаче и се прибрахме разцепени.

Следващите два дни ще обикалям за последно из БГ - Самоков, Рилски, Девически и Роженски манастир, Рупите, Мелник, Сандански. Само Рилския съм посещавала, така че се очертава да е интересно.

22.09.18
21:50

Свърши лятото, свърши почивката. Изобщо не ми беше спокойно тая година, имахме да чистим разни неща с министерството и бля. Поне беше разнообразие, а като добавим и безценната ни Дуди, а.к.а. Препинателен знак, съвсем. Който още не е разбрал що за рядко срещан тип човек е, сега е моментът. Не познавам друг, който да се отнася с такава изключителна и безусловна любов към всякакви живи твари. Някои родители не третират така децата си, както тя обгрижва всякакви ощетени от съдбата улични животинчета. Ако още не сте, подкрепете кампанията й за спасяване на поредното хайванче, захвърлено със счупен гръбнак от някой бездушен и изгнил дебил.

Иначе открихме поредната учебна година с лек фал - беше влязъл външен човек незабелязано. Психически не съвсем в час, безобиден и, сгащвайки го, все едно едно бяхме хванали Мунчо или Мечо Пух, докато краде мед от долапа на баба си 😄 Сега ми е смешно, де, ама полицията ни “препоръча” в бъдеще да заключваме. Е*ала съм им и държавата - всеки празник под ключ, за да не влезем в новините. Много кофти го усетих, не само защото аз съм отговорна за съдбата на всички, ми и защото е гадно да знам, че живея в свят, в който това някой да влезе въоражен и да изтреби маса народ, голям процент деца, е реалност. На същинския първи учебен ден пак някой ми беше задигнал раницата - взе да им става навик. Нищо не липсваше, но дипломатично бяха изпратили една възрастна жена да ми я върне, за да не й прегриза гръкляна.

Та спортът през първите дни ми беше тоя - нерви. Извън тях - много колоездене (всеки ден по поне 10 км, често и повече), няколко планински прехода като за последно, няколко интервални, вкъщи с ластици (купих си някакъв, който едва разтягам и 2 см), веднъж крос по пресечен терен и това е. Страшно ме радват тея ластици, има промяна въпреки факта, че засега успявам да тренирам сравнително рядко.

Не съм мръднала и грам, обаче се чувствам супер дръглива 😄 - не знам на какво се дължи, много ми е странно. Нечовешки ми се яде и шоколад напоследък - храня се супер стриктно и в един момент изгълтвам по 200 грама наведнъж. Ще мине и тая фаза, ама малко ме дразни, че не мога да се контролирам съвсем. Не, че и се опитвам де.

От другата седмица ще гледам да описвам по-редовно (стига да има какво), защото отново започвам да губя навик. Нот гууд.

Мнението беше редактирано от E D на 23.09.18 13:52.

Чак толкова безценен небесен дар не съм (знаем колко е чепато Дуди в определени ситуации  👹), но смятам, че на всеки се полага право на обич и живот, без значение дали е на два или четири крака, дали има дом или е “просто скитник”.

Благодаря за препратката към Бубините истории, Буци. 💕

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.09.18 14:03.

23.09.18
20:07

Т., скромността е за тези, които нямат други качества, зат’ва - шу!

Зала днес. Най-трудно ми беше да събера мотивацията да се замъкна. Съвсем лежерно и безмозъчно раздвижване.

3 рунда в СС х 8 повторения с гири 5 кг
Разтваряне на ръце свити в лактите 
Сгъване за бицепс
Трицепс над глава

3 рунда в СС х 8 повт с гири 4 кг
Разтваряне на прави ръце встрани
Изпънати напред

3 рунда в СС по 12 повт с пудовка (16 кг)
Тяга
Клека
Придърпване до брадичка

Скрипец надхват - 1х10х25кг, 1х10х30кг, 1х10х35кг
Раменна - 1х10х20кг, 1х10х25

Прибрах се, едно кафе и хоп на стълби. 3 рунда + 510, посл рунд спринт нагоре. Доволна.

29.09.18
14:57

Честит рожден ден, Ели 😊😊😊🍀🍀🍀🍫🍒🍓🍰🎂🍸🍸🍸🍬🍫
Желая ти много щастие и вдъхновения 🍀🍀🍀

Охо! 🙂

Честит рожден ден, лельо Ленче! 🙂 Здраве, успехи и вдъхновение! 🙂

29.09.18
18:07

Честит Рожден Ден!
Здраве, късмет и успех във всичко!!!

Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.09.18 18:08.

30.09.18
15:19

Ей, Силве, как издаде най-секретно пазената информация след Roswell ‘47 значи :P То инцидентът и си ми е почти набор 😄 Шегувам се, много благодаря на всички ви, много мило!

Няма никаква драма, но не мога да повярвам как лети времето -  сякаш онзи ден беше, когато се подигравах на Точката за късата ѝ розова коса (да, ярко розова 😄 ), а днес вече съм на х2 + нам-си-колко-още години в повече.

Не погледнах кога съм писала за последно, но така или иначе тази седмица беше доста натоварена, събрания и глупости до посред нощите. Доста работа отметнахме, но ме мързеше до мозъка на костите да се напрягам повече от нужното.

Затова всеки ден колоездене около 10 км, една интервална тренировка и една вкъщи. През новата житейска година току-виж повече.

03.10.18
17:06

От последното писане всеки ден по 10 км колоездене, вчера - 20 км и около 1 час интервална тренировка.

Днес е почивен ден тук, времето е много прилично и се възползвах да потренирам на открито:
1 рунд стълби (510 стъпала) с нормално темпо
1 рунд на максимална скорост през 2 (стъпала)
100 джъмпинг джака с най-стегнатия ластик
3 рунда х 10 повт. отново с ластик през глезените без почивка - встрани, напред и назад
С ластик - разпъване зад глава и пред гърди - 3 рунда х 20 повт всяко
Обърната лицева .. всъщност изобщо не знам как се казва - наподобява trx pull up - 3 х 10

След рунда с тичането и след това джаковете изобщо не знаех къде се намирам - отдавна не съм била на такъв зор. Краката са ми натегнати до безобразие. Все пак съм много щастлива, че не умрях.

11.01.19
16:36

Ей, минало си е някакво време от последния ми отчет тук. За много години!

Обобщения няма да правя. Година без сериозни сътресения, значи - успешна. Сега си започваме старата песен - remix 2019.

Нямам и новогодишни обещания някакви тепърва да влизам във форма. Старая се що-годе целогодишно. През октомври и ноември имаше много работа и грам не ми се занимаваше да описвам, но си бях активна - за съжаление, Властелинът на потрошената техника успя да унищожи пореден телефон (в-с-я-к-а г-о-д-и-н-а), затова и не мога да видя какво точно съм правила. Имаше повече ластици, колело, стълби, но и зала.

Декември го пишем бега́л - наложи се да ми направят малка оперативна манипулация на крака и ме накараха да подпиша 😄 , че няма да тренирам, докато не минат празниците. Изпитвах бая дискомфорт заради шевовете, затова реших да не рискувам дори и да ме беше осенила муза.

Минаха, заминаха, аз забравих, че съм почивала и тъкмо реших да подновя - малката, учейки се да прави хендстенд, но все още засилваща се като хамалин, ме изплющя по палеца и 3 дни изобщо не можех да го свивам. Наааай-накрая вчера сварих. Още ме боли, което изключи тяги и клекове, но началото е поставено. Днес едва се обличам и събличам.

Фитнесът беше тотално трансформиран и всичко е подменено - от настилката до последния уред. Естествено, нищо не си беше на мястото и ми беше трудно да се огледам и ориентирам при всичките хора.

Без почивки между сериите, че бързах - само между различните упражнения, колкото да се преместя.

Раменна - разтваряне встрани със свити лакти - 3х10повт с 6 кг гири
Тяга-клeк-пул ъп с пудовка (16 кг) - 3х10х16 кг
Странични екстензии с пудовка (16 кг) - 3х12
Разтваряне встрани с прави ръце-трицепс - 3х8х6 кг
Аддуктор със задържане по 30 сек в края на всяка серия - 3х10х65кг
Абдуктор със задържане по 30 сек в края на всяка серия - 3х10х65кг

Ей тея двете накрая ми дотежаха, ама как да се прежаля да падна под това, с което съм правила преди месец.

Днес ще се огранича до една домашна тренировка с ластици и колелце за корем, а отново зала - в неделя.

Мнението беше редактирано от E D на 11.01.19 20:31.

14.01.19
23:10

Онзи ден домашната ми тренировка се превърна в доста по-необходим стречинг (така ме опъваха задните бедра, че не можех да се наведа да си пипна пръстите с опънати крака).

Вчера не успях да стигна до зала, затова тази сутрин. В дамския отдел са изградили подиум за тяга и са сложили стойка за клек – много съм впечатлена. Не съм клякала от 69-та, обаче реших да стартирам с 40 кг. Еми тежаха ми. Първоначално бях решила да правя повече повторения в серия, но ноу уей, Хосе. Като (уж) удачен компромис подхванах 2-ки през стриктни 10 секунди (защото понякога си броя до 10 по метода на Мисисипи 😄 ). Ауч. Тягата също през 10 сек. Другите са за пълнеж, че имах още 8 излишни минути. На скрипеца исках да дръпна 2 на 50, но второто ми се получи само до половината. Не е драма, защото аз и преди толкова си можех 😄

Клек - 1х6х20кг, 12х2х40 кг
Тяга - 12х3х40кг
Горен скрипец – 8х30, 6х35кг, 4х40 кг, 3х45 кг, 1х50 кг
Разтваряне встрани – 3х8х6кг

Вечерта – 15 минути стречинг.

В новата програма с курсовете към фитнес студиото са вкарали няколко, които никога не бях чувала – някакво си TôSô X, което благодарение на Гугъл разбрах що-годе какво е. Изглежда ми интересно и сигурно ще го преслушам в близко бъдеще.

Утре кондиционна. Там не съм стъпвала от септември и .. ще е мъка.

15.01.19
22:45

Оня ден си мислех, че имам мускулна треска. Аха. Вдишване, издишване, мигане - боли ме, докато ми расте косата, егати 😄 Опитах се да се поразтегна преди тренировката, ноо просто не си заслужаваше страданието.

Кондиционната беше страшна работа. Какво да се обяснявам - както всеки път. Най-трудни ми бяха планковете. Не бях правила от много време, имаше една серия от около 3 минути в средата на тренировката - изобщо не знам как издържах. Накрая имаше интервали с безброй бърпита, клекове и пак планкове, пак 3 минути. Плача.

Конди-трен: час и половина. Мисля, че утре ще почивам.

18.01.19
17:49

Оф, с тея криви прогнози кога ще стигна до зала и кога не .. май ще преустановя практиката. Изникна друго в промеждутъка, не ми се счупваше от бързане, а после не ми се буташе с 1000 човека.

Тренирах с ластици, малки гирички и колелце вкъщи - около 1 час. Бях си пуснала българска телевизия и изобщо не усетих как мина. Иначе ми е много скучно. Напрегнах се, натегнах се, разтегнах се и стига толкова.

Днес станах рано и излязох преди да съм осъзнала колко съм гладна, колко е студено и колко ме мързи 😄 Имах план да започна отново с клекове и тяга (тях няма как да си ги правя в домашни условия) и да продължа с други неща, но явно при мен плановете са, за да не ги спазвам 😄 Почти веднага след тягата ми паднаха батериите и си бих камшика. След това се оказа, че са дошли специалните дни, та не е изненада. Опитвах се да спазвам правилото за 10-те секунди, но на моменти се получаваха и по 15.

Скоро не мисля да променям тежестта на клека, макар че днес специално обърнах внимание на формата и всичко изглеждаше добре. Не ми тежи да се изправя, но много ми смазва плешките (или може би още ме болят от последната тренировка).

Клек - 10х20кг, 12х2х40кг.
Тяга - 10х20кг, 12х2х45кг.
Ренегатско гребане - 2х8х10кг.
Разтваряне встрани - 2х8х7кг.

След малко ще направя и още 20-ина минути (или повече, зависи в какво ще се загледам 😄 ) стречинг с ластиците.

Мнението беше редактирано от E D на 18.01.19 17:50.

04.02.19
21:42

От последния отчет - 3 пъти кондиционна, 3 пъти фитнес и една с ластици. През останалото време съм по 10-12-14 часа на работа и на крак.

Четох една статистика в The Economist, че масово в някои краища на света движението на по-голямата част от хората се свеждало до под 10 минути на ден. Как?! Имам чувството, че ще изгния, ако дори и само един ден това ми е единствената двигателна активност. Crazy much, humankind? Все тая, то май имаше и подобна дискусия някъде из дневниците, но ме шокира по някакъв начин.

За протокола ще опиша само последната тренировка, докато не съм пратила поредната джаджа във вечните ловни полета - другите са сходни, а на интервалната само една малка част варира. Тя няма и такова значение. Всъщност за моите цели почти нищо няма значение, но е хубаво да проследявам как и в последствие на какво се случват нещата.

Толкова съм изперкала вече, че вчера, когато отидох в залата след работа и започнах да си вадя уж предварително наредените неща, установих, че нямам тениска. Тренирах с клин, шорти и официална блуза 😄 Събрах очите на кьораво и сакато.

Всичко в СС две по две.

Клек - 1х10х20кг, 2х6х30кг, 6х2х40кг, 1х2х45кг - дотежа ми и свалих на 42,5 за още 3х2.
Тяга - 1х6х40кг, 11х2х50кг
Аддуктор - 1х10х55кг, 5х20х65кг
Абдуктор - 1х20х55кг, 5х20х65кг
Разтваряне встрани - 3х8х6кг
Бицепс - 3х8х7кг
Странични екстензии с 16 кг пудовка - 3х12
Сумо клек с 16 кг пудовка - 1х8

Явно малкото изчадие ми е разкъртило нещо, защото пръстът не спира да ме боли при определени движения. И то мноогоо. Почти месец мина - изобщо обаче не ми се ходи на рентген, а още по-малко мога да си позволя да ми гипсират палец на дясна ръка, с която пиша и върша всичко. Драма ...

04.02.19
21:58

Не знам какво ти е, но му обърни внимание, че може да ти стане проблем. Там стават чести възпаления, които най лесно стават хронични за цял живот.

05.02.19
23:48

И аз не знам какво ми е, но не го усещам като да е нещо хубаво. Явно ще трябва да разбера.

Много скапан ден днес. Много.

Поредната сериозна мускулна треска, но в последно време все си влача някаква. На работа ставах и сядах като пенсионер - то не беше едно подпиране, едно наместване, едни проклятия.

Вечерта интервална тренировка.
Максимален интензитет, 10 секунди пауза между всяко упражнение, което стандартно е с продължителност една минута - непрекъснати и мноооогооо дълги 90 минути.

07.02.19
21:33

Само драми по нашите земи напоследък. Оня ден имаше ексцесии с гръмнала химическа фабрика и се чудех как да не изпускам децата от училището (изтрещяха без междучасия навън), докато не стане ясно какви са пораженията; днес - аларма първа степен със замърсена с неустановени вещества вода. С тея медии за нула време се стигна до масови истерии, обрани до шушка магазини, затваряне на лекарски кабинети, детски градини, отлагане на операции.. По училищата някакви инструктажи да не се мият ръце след тоалетна, а да се забърсват с мокри кърпички (това как го мразя).. Някой беше снимал обява в някакъв сайт - “предприемач” накупил 200 литра вода и я пуснал за 10 000 евро 😄 Апокалипсис!! 😄 Аз бях изпила няколко чаши още сутринта преди да разбера и реших, че така или иначе явно ще мра, поне да съм фит 😄 Отидох си на зала и доста се мотах. Натрупала ми се е умора и си пролича, но пък и като за такова положение не беше толкова зле.

Бг клек - 1х12 със СТ, 2х8х10 кг
Раменна с гири - 3х8х7кг
Бицепс - 3х8х8кг
Глутеус мост - 5х10х40кг
Аддуктор - 3х20х70кг
Коремни с вдигане на 10 кг. пудовка над глава - 3х8
Усукване с 16кг пудовка - 3х8
Странични екстензии с 16 кг пудовка - 3х12
Сумо клек с 16 кг пудовка - 2х8

Броенето на калории из форума явно е заразно и тъй като напоследък заради работата трябваше да си променя леко хранителните навици, снощи реших да видя какво казва майфитнеспал по въпроса. Все същото. То си беше ясно, имайки предвид, че теглото ми е почти едно и също от 15 години. Но бях длъжна да проверя, като ги чета разни калориЙ, дефицити, 1300, 1700, деградации, пети дом на Меркурий по морзовата азбука и лунно ретроградие  .. 2,5-3К само за да си поддържам това, което си имам. Интересно ще е, ако искам да кача. Но не искам. Не и докато съм здрава и права. Амин.

О, забравих - и фермерска разходка с 12 литра вода 😄

Мнението беше редактирано от E D на 07.02.19 21:49.

08.02.19
17:23

Днес ми е първият почивен ден от месец насам и бях решила да не тренирам. Времето обаче беше много хубаво и спонтанно се изстрелях към стълбите, за да открия сезона. Толкова ми липсваше горичкаатааа. Бях се облякла неразумно леко и съвсем инстинктивно бързият ми ход премина в тичане. Стартът беше много тегав, докато албанският реотан загрее и съобрази някои промени, но сравнително овреме се случи. За първи път ги тичам след толкова дълга пауза. То рядко ги тичам и като цяло, особено без почивки (освен слизането, ако то се брои за такава, защото и надолу тичам). По пътя към вкъщи си изгубих единия бял дроб, ама ще си го намеря на някое следващо ходене. Той и без това няма да ми трябва тези дни 🙂

Стълби на скорост - 3 рунда по 520.

Седмица-две мисля да броя калории, защото, колкото и мега метаболизъм да има човек, трябва да му дава почивка. Ние и затова толкова добре се разбираме с него. Ще ги свалям постепенно и по малко, докато дойде подходящ момент да премина за 1-2 седмици в режим - този на любимите на Точката бели братя 😄 Много съм далече от философията им, но е единственият, който не ме обременява психически с това ежедневие.

Мнението беше редактирано от E D на 08.02.19 17:24.

Bart Simpson

08.02.19
17:26

В горичката, неразумно леко облечена......????
Дей таз гора??
😁

Ти се подиграваш, ама ще ги ритам братятa. 😃

Житният режим е супер и аз също обмислям от няколко дни дали да не го направя пак, този път целия, с малко завишени количества жито, ябълки, орехи и мед, щот’ все пак т’ва тяло (😄) си иска поддръжката. Хъхъ.

Изключително лесен режим, дори за гуци като мен - много ми беше леко и енергично. ❤

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.19 19:13.

08.02.19
19:47

Барт,
леко облечена, не оскъдно 😄 Отидох да тренирам все пак, не да плаша глиганите 😄

Дуди, аз ще пропусна при всички положения ябълките. Още не съм сигурна дали ще ги заместя с нещо, но включа ли ги, мога да забравя за режима.

11.02.19
15:04

3 рунда стълби на скорост и днес. Мислех да добавя и ластици, но няма.
Скапана съм от последните дни - бяха много дълги работни събота и неделя. Снощи само вечерях, пих една чаша вино и съм спала повече от 11 часа.

Тая хава с адаптацията на калориите ще продължи по-дълго, отколкото си мислех. Миналата вечер бях на косъм да се възгордея, че ще си легна гладна, но все пак реших да проверя какво говорят числата. 2940. Няма да го бъде така, защото явно нямам никаква реална преценка (като ориентир чувството за ситост и глад) колко плющя. Не съм сигурна какво ще предприема по въпроса, но ще си го мисля тези дни. Тук повече няма да отбелязвам, защото реално нищо не следя и няма какво да си припомням след време.

Утре няма да има кондиционна, че е студентите са във ваканция, затова ще опитам да вмъкна зала.

12.02.19
20:45

Зала по план. От стълбите прасците ми са леш. Днес исках да правя повече повторения и да качвам килограмите постепенно, но при петото повторение на четвърта серия единият прасец ми крампира и изобщо не можах да се изправя. Не посмях да увеличавам повече, затова ги подкарах х2 през 10-15 секунди. Тягата също през толкова, но към края ми стана доста трудно да ги спазвам.

Клек - 1х10х20кг, 1х8х30кг, 1х6х35кг, 1х4х37.5кг, 7х2х37.5кг
Тяга - 1х10х40кг, 11х2х50кг
Коремни преси с тежест
- изпънати ръце над глава - 3х8х5кг
- изпъване на ръцете при ставане - 3х8х10кг
Глутеус мост - 1х8х40кг
Усукване - 3х10х10кг
Трицепс от седеж - 3х8х5кг

За малкото време, което прекарах там, се нагледах на един куп странности. За първи път видях на живо човек, който да набива някакъв сандвич/бургер, докато ходеше на бягащата пътека .. 😄 Първоначално ми стана супер смешно, ама то не е лесно и да си толкова откачен 😄

Мнението беше редактирано от E D на 13.02.19 21:14.

14.02.19
20:14

Честито на всички, които се чувстват емоционално ангажирани с който и да е от днешните празници 🙂

Днес отидох много трудно да тренирам, а то взе, че като за мен се получи добре. Вместо да ми е досадно, ме зареди доста положително 🙂 Времето беше страхотно (подозирам, че то също има пръст в цялата работа) и толкова нямам търпение вече да се запролети .. За утре предвиждам няколко рунда стълби и в допълнение ще си взема ластиците, че по прогноза ще е 13 градуса 🌞

Малко е хаос тренировката, но е всичко, което ми се правеше.

СС:
Сумо клек с пудовка + пул ъп - 3х12х16кг
Странични екстензии - 3х12х16кг

Гребане с една ръка (другата е подпряна на пейка) - 1х9-8-7-6-5-4-3-2-1х16,5кг (за съжаление няма по-тежки гири в дамския отдел)
Лег с гири - 2х10х8кг, 2х8х9кг

БГ клек  - 1х10хСТх, 1х8х12кг, 1х8х12кг (така го ненавиждам това изчадие адово, но пък се усеща на правилните места)
Коремни преси с тежест с прави ръце над глава (какво обяснение само) - 3х8х6кг
Трицепс зад глава от седеж - 3х8х6г
Коремно усукване - 3х8х16 кг

Повдигане на прави крака нагоре - 1х10

Тук вече преустанових, защото си усетих гърба доста натегнат. По този повод и сега се хвърлям на апликатора. Голяма романтика 😄 

Ще си прережа вените с тоя мфп вече. Спирам да следя каквото и да е там. Постепенното орязване ще го започна в началото на март за една седмица и после с рогата напред за 2 (или повече, ако ми понася).

Мнението беше редактирано от E D на 14.02.19 20:16.

15.02.19
16:22

Швабският лагер 😄 да си докладва.
Вълшебно време днес. Започнах с кардио с прахосмукачката и парцала и избърсах праха от тавана даже. Изблизах всеки ъгъл, облякох се с всички цветове на дъгата за настроение и драснах към гората.

Първият рунд беше бавен и с равно темпо, по-скоро за загрявка; следващите два - с тичане на максимална скорост. В началото през две стъпала, към края вече не можех психически да се преборя с тялото си да са през две и го подкарах на инстинкт за оцеляване. Но си ги изтичах! Мисля, че никога не бях правила такова нещо досега. Плюх дробове и кръв, ама съм толкова горда.

Общо 3 рунда по 510 стъпала.

Накрая завърших с ластици - сгъване за задно бедро, повдигане на крак встрани, джъмпинг джакс - от всичко х100. Д-то ми гореше. Разгъвания за горна част - пак бяха около 3 упражнения, пак х100.

28.02.19
21:30

Поредни 2 седмици от последния отчет - чета редовно из градския транспорт, но хич не ми се занимава да описвам.

Имаше стълби, макар че не толкова екстремно като описаните в предния пост, един път зала с клекове и тяга и общо около 100 км с колелото. Майка ми беше на гости и се стараех да прекарвам възможно най-много време с нея.

Доста натоварено, но днес успях да сваря за тренировка.
В СС без почивки.
Сумо клек - странични екстензии с 16 кг пудовка - 3х12
Разтваряне встрани - лег с гири - коремни преси с тежест над глава - 3х8х7кг
Усукване с 10 кг пудовка - трицепс (7кг) - 3х10
5 мин планк с по 30 секунди почивка между всяка минута
Страничен планк - 2х1 мин

Планковете бая ме скапаха. Първоначално мислех да са 10 минути, но щях да си изпусна автобуса, а и не знам дали щях да издържа.

В понеделник започнах и житния режим. Тялото ми има нужда от рестарт и това е моят начин. Малко модифицирана версия е, защото след първия ден, в който си ядох порциите с мед, сега сладко да не видя. Плод сутрин, жито, орехи и един (вид) зеленчук към тях вечерта. Засега всичко е идеално - само в понеделник ме поболя малко главата и си легнах гладна, ама и как да е, като без особена подготовка от 3.5К на ден изведнъж паднах на 800-1000 кал (+ че не пия и кафе). Единственото, което ми тежи, е еднообразието. Само като видя, че пак е жито, и генерално се отказвам да ям. Днес обаче пробвах с червена чушка и май ще е с такива до самия край. Не ми е и прекалено гадно, че без много зор ще сваля някой килограм.

01.03.19
19:36

Честита Баба Марта! Много го обичам този празник - едно такова пролетно и цветно ми става на душата!

Днес супер никаквата тренировка, но доста ме натовари. Започнах да загрявам със заден клек, но не ми проговори нещо и смених с преден. Въпреки че тежестта е смешна, преди дори и на нея преди си свивах коленете навътре - сега ATG и без помен от такова нещо. Кой знае дали другите крайници са ми както трябва, но уж се старах. Експедитивно и почти без почивки. Последните 2 упражнения ми дойдоха в повече, съвсем ми паднаха батериите и приключих.

Заден клек - 1х8х20 кг
Преден клек - 5х8х30 кг
Тяга с прави крака - 5х8х30 кг
Флайс с дъмбели от лег - трицепс - лег
Повдигане на крака от лег - 5х12
Хип тръст на швейцарска топка - 5х12

Всичко точно с режима, но ми липсва солта. Идва ми да си взема една буца и да си я ближа като крава 😄 Ограниченията си заслужават дори и само за да си припомня какво наистина обичам и какво не.

Мнението беше редактирано от E D на 01.03.19 19:49.

03.03.19
20:33

Честит празник!

Не смятах да правя нищо, защото съм смазана от умора - не съм спала две нощи, че имахме училищно тържество, а аз покрай такива събития винаги откачам. Децата обаче се представиха блеестящоо - имали сме толкова събития, но това ме докосна извънредно. Стоях отпред и ми идваше да се пръсна от радост и гордост - толкова ги обичам всички до едно! Тези поколения ме карат да вярвам, че има надежда за тоя иначе убит свят. 

И тъй като еуфорията ме държеше яко и след него (всъщност все още ме), реших да отскоча до стълбите за 2 рунда. Направо ги прелетях без изобщо да ги усетя, но прекратих, че на един банан за цял ден се опасявах да не стана аз храна там на някое животно като се тръшна и се гътна в гъсталаците.

1100 стъпала на скорост.

Мнението беше редактирано от E D на 03.03.19 21:30.

05.03.19
23:00

Вчера само няколко минути планкове, че показвах на малката. Още имам мускулна треска от тягата с прави крака. В събота и неделя беше брутално - бях забравила как добре влиза.

Чудих се дали да ходя на интервалите днес, защото са ми бая предизвикателство по принцип, а какво остава на режим. Изкарах ги и то доволно - повече на адреналин, отколкото на нещо друго, но не съм спирала никъде. Час и половина.

За 7 дни съм -4 кг, остават ми още 3 дни. Тази вечер за първи път смесих два вида зеленчуци, но започвам лека-полека да внасям разнообразие.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1