Back to square one

Прескочи до:

22.12.16
01:02

Не знам откъде я изкарах тая енергия, но си направих всичко прилично и съм доволна. Много ми се клякаше, а и имайки предвид колко време е минало от последната тренировка в зала, започнах пак от А. Готова съм да клякам с повече от 50 вече, но ме е страх без да имам другарче наоколо, което да ме пази. Започвам постепенно и да видим на колко точно ще се пребия :D

Клек - загрявка - 8 х 20 кг; 6 х 2 х 50 кг, 6 х 2 х 53 кг
Бг клек - 3 х 12 х 18 кг
Ренегатско гребане - 5 х 5 х 22.5 кг
Горен скрипец с подхват - 5-6-4-3 х 35 кг-40 кг-45 кг-50 кг
Преден клек - 12 х 20 кг; 5 х 5 х 35 кг

В допълнение бродих 4 часа за подаръци и единственото, което свърших, беше това, че .. ядох. Липсват ми идеи, тълпите са адски, а аз мразя да купувам безполезни неща, които после да се чудят в кой ъгъл да забутат. Тръпки ме побиват само като гледам другите да го правят :D Обикновено отделям време, за да разуча кой от какво има нужда, но тази година изтървах момента. Ениуей. Утре пак ще се ходи и дано да е по-успешно от днес.

Тренировка не знам дали ще има, защото ме чакат доста задачи, но току-виж успея. Ще си помъкна нещата с мен и ще го реша спонтанно.

25.12.16
19:35

Честито Рождество Христово!

Човек си мисли, че в живота си има нужда от много, за да се чувства пълноценен. А нещата са прости и се свеждат до едно - здраве. Здраве, за да имате сили да посрещате смело предизвикателствата по пътя си, да бъдете с и до близките си, да споделяте с тях добро и лошо, да ги подкрепяте, обичате и уважавате възможно най-дълго време; здраве, за да имате куража да преследвате идеята си за щастие, където и да ви отведе тя. Затова, мили съфорумци, бъдете здрави и ценете всичко, що ви е мило, тук и сега. Защото “после” и “утре” доста често се оказват прекалено късно.

За последно тренирах на 22.12, трен.Б по план.

Тяга - 1 х 8 х 50 кг загрявка, 12 х 2 х 60 кг (нещо ме болеше кръстът и реших да не се изсилвам прекалено)
Лежанка - 12 х 2 х 30 кг
Раменна преса - 12 х 2 х 25 кг

Всичко през около 15-20 секунди, защото нямах много време. Опитах се като боговете тук през 10, ама засега е абсурд. Аз, докато вдишам 1 път, и те свършили. Може да се опитвам да редуцирам още, но .. може и да не :)

Следващата тренировка евентуално утре.

Храната много зле като цяло - качествена и чиста, но изключително малко. Никакъв апетит от кофти преживяванията насам, но ще мине.

СВЕТЛИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ!

Мнението беше редактирано от E D на 25.12.16 21:13.

29.12.16
00:18

Още ми е празнично едно такова и хич не ми се тренира в зала. Беше ми залипсвал спортът на открито и безцелното шляене с хора. По изключение предпочетох да се поддам на изкушението, че кой знае кога пак.

Днес бях в гората да изкачвам стълби - на 5 мин от мен има едни много респектиращи с 510 стъпала. Преди да загубя картина и звук, успях да ги мина 4 пъти, тоест 2040 общо. На последното слизане почти буквално събирах парчета бял дроб, които бях поизплюла лееекинко при походите нагоре. След това се прибирах с финеса на новороден жираф, опитващ да направи първи недъгави стъпки :D Въпреки всичко утре пак ще ходя, защото е супер готино на чист въздух и тишина. По-късно през деня ще играя тенис на корт с племенниците. Голямата тренира от доста време и ще ме разцепи, но поне ще си потичам, гонейки топки из цялото игрище. Не знам дали ще ми се занимава и с тренировка, но току-виж - така или иначеще си нося нещата за спорт с мен.

29.12.16
23:24

Прасците ме болят нечовешки и всяка стъпка е мъка. Въпреки това отново 4 рунда стълби - 2040 нагоре и 2040 надолу. Контролният център обаче този път се представи по-добре - нямаше черни петна, заглъхване, предсмъртно приритване и ангелски песнопения :D Беше и доста “свежо” (любимо определение на немците за кучи студ), но ми се отрази супер.

За съжаление успяхме да играем само 1 час тенис (всъщност хич не е за съжаление - дори и за толкова егото ми пострада неимоверно :D ), защото трябваше да водя малката племенница на лекар. Висяхме повече от половин час в един ужасен инкубатор на какви ли не микробища и се надявам да не съм прихванала нещо непознато на медицината.

По план утре и на 31 ще има тренировки. Не мога да си позволя да вляза в Новата година като ленива моруна. Не бива.

03.01.17
21:25

За много години, драги патиланци! Бъдете здрави, отнасяйте се със страст и всеотдайност към важните за вас неща в живота, обичайте и бъдете обичани! Обичайте себе си, обичайте близките си, обичайте и хората, които ви заобикалят, дори когато не ги разбирате! На вас не би ви коствало нищо да дарите някого с усмивка или блага дума, но за отсрещния може да е всичко.

Бяха приятни 12 месеца на 2016-та. Благодарна съм за абсолютно всичко, което ми се случи през тях - както за положителните, така и за отрицателните моменти. За тях дори повече, защото ми отвориха очите и ми помогнаха да се освободя от дребни души, на които съм позволявала да ми тровят съществуването с години. Благодарна съм, че намерих сили да запазя самообладание и да изляза от ситуацията с достойнство и уважение към себе си и към тях, вместо да се превърна в поредната озлобена твар, бродеща по тая земя. Такива има достатъчно. 2016 беше своебразен завършек на започнали доста по-рано събития, от който напред ще пренеса само научените уроци, извлечените поуки, любовта и благодарността към хората, които бяха до мен и ме подкрепяха безусловно (Точик :* ). Нищо друго по-важно няма от това. Всякакви ла*няни емоции остават там, където им е мястото - в миналото. Животът е прекалено кратък, за да нося такова бреме. И е супер!

В Новата година не влязох като мързелива моруна, но като инвалидизирана такава - да! :D Тея стълби направо ми разкатаха фамилията - с дни не можех да се движа нормално или поне не и така, че да не приличам на анимационен герой. На 30-ти отидох да тренирам, изпищях на умряло при първия клек и се ограничих само до обща гимнастика за горна част. Колкото да не се чекирам обратно след 5 минути престой в залата, хихи. През всички дни обаче бях активна и на крак.  Преди Коледа си купих една гривна, която отчита дейност и според нея не е имало случай, в който да съм се застояла на едно място повече от 30 мин. И без това не ми се изсилваше много с тежки тренировки, защото покрай цялото неядене доста бях свалила. Още малко и щях да падна под  килограмите (максималните), с които клякам. Сега лека-полека всичко си идва на мястото, както и се очакваше.

Във фитнеса са подменили голяма част от уредите и лостовете - всичко чудесно, само дето не са обозначени кой лост колко тежи.  Другото тъпо е, че на единия тепих, където можеше да се прави тяга, сега има .. лежанки. Как може в зала, която е на 3 етажа, да има само 3 (!!!) стойки за клек и 3 свободни местенца за тяга. Положението обаче е такова, каквото е.
Много ми се клякаше днес. Грабнах си 20кг-вия лост и без да се напрягам, си кляках леко, но по повече повторения.

Клек - 1 х 12 х 20 кг, 5 х 8 х 40 кг
БГ клек - 3 х 12
Преден клек - 5 х 8 х 20 кг
Ренегатско гребане - 5 х 5 х 22.5
Горен скрипец с подхват - 6-5-4-3 х 35 кг-40 кг-45 кг-50 кг

Въпреки че по програма нямам клек за утре, мисля, че пак ще клякам. Едно такова ми е, тип .. звездите ми го говорят.  А коя съм аз, че да противореча на вселенската мъдрост :P

Мнението беше редактирано от E D на 03.01.17 21:39.

07.01.17
00:01

04.01

Трен.Б (тяга-бутане от лег-раменна) + преден клек. Трябваше да чакам за лост при тягата и направих допълнително 3 х 20 х 16 кг. с пудовка (с прави крака). Индивидът, който вдигаше преди мен, не благоволи да си разтовари 200килограмовата щанга. И ок, силна съм, здрава съм,  естествено, че ще се справя и сама, ама не разбирам що за елементарно поведение.

Днес - трен.В. Единствено напредък при бг клека, но защото е само една серия. 3 надали бих издържала. Другото ново, което пробвах, защото си имах компания (иначе ме е срам), беше това да се набера сама. Успях да направя едно цяло и чисто повторение :D Вероятно е много смешно отстрани, но за мен си е постижение - никога не съм можела да се набирам без помощ или противотежест (че даже и там е мъка). Изненадах се и може би звучи повърхностно, но съм изключително щастлива - макар и съвсем незначителен успех,  доскоро беше абсурдно дори да си го представя. Откакто тренирам по тази програма,  въпреки паузите и на моменти несериозното от моя страна отношение, нещата си се получават. Вторичните бонуси също не са за подценяване - никога не съм била в по-добра физическа кондиция.

Стига общи приказки.

Клек-тяга в СС - 4 х 8 х 45 кг - 4 х 8 х 60 кг.
БГ клек - 1 х 12 х 18 кг.
Бедр. сгъване - бедр.разгъване - 3 х 10 х 25 кг.
Глутеус мост - 3 х 12 х 15 кг.

Доколкото дочувам, в Бг също е страшно, но тук (като за нашата провинция) е нечовешки студ. Направо не се издържа. Въпреки това утре мисля, че ще отида да тренирам, за да мога да се отдам на мързел и социален живот в последната ми свободна неделя .. до април. Хленц.

Животинка, голям прогрес бележиш. Като пърформънс не мога да видя, за съжаление, но визуално е oh-la-la (muscle) :*

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.01.17 00:11.

10.01.17
23:27

Точик, и аз те обичам.

Тези дни застой, защото МЦ ме “изненада”. По часовник и без никакви болки, но откъм количество доста се изхвърли. Реших да не рискувам и да си докарам кръвоизлив, затова го раздавах сравнително спокойно.

Чак днес се нормализираха нещата и отидох на кондиционна - час и половина. Утре - зала.

С Точката (за голямо съжаление) не мога да се въргалям в пухкавите пловдивски преспи, но използвах невроятното събитие и в нашия град да има сняг (за последно дори не си спомням преди колко години ще да е било) и бях да си играя :D с най-малкия си кръщелник - един удивителен бонбон на година и три месеца.  Тъй като за първи път вижда сняг, не спря да се хили като зелка, а когато започнах да го целя с топки, вече се чуваше през 3 улици. Безценно. За такива емоции “жертвам” и тренировки, и всичко.

Спам-парам-пам-пам!

Пожелавам ти поне още двама кръщелници... сеш’ се :D

11.01.17
00:00

Ча’ай да видим първо дали от другите ще стане хора, пък тогава :D
Майтап, действай - другото е лесно :*

Мнението беше редактирано от E D на 11.01.17 00:01.

12.01.17
01:03

От вчерашния сняг вече няма и помен :(

Някаква неестествена умора ме беше налегнала днес. Искам слънце вече (след като очевидно не ни се получава със снега) - тоя непрекъснат мрак много ме потиска.

Направих си все пак тренировката, даже по-добре от очакваното. Влязох като абсолютно вкиснат моп, но някой от треньорите в един момент реши да озвучи залата с Godsmack, Stained, Metallica и нещо, което звучеше като Nightwish, но не можах да ги разпозная - набързо успях да се сритам в ритъм. Не беше дори близко до оптималното :D , разбира се, но като за комерсиална верига няма как да не съм доволна.

За първи път се набирах с по-малка противотежест 8 пъти в серия.

Трен. Г:

Асистирани набирания - 4 х 8 повт.
Бутане от лег - 4 х 4 х 30 кг
Силово гребане с дъмбел - раменна преса (СС) - 3 х 8 х 22.5 кг - 3 х 8 х 20 кг (новите лостове уж са по 20кг, но имам чувството, че тежат повече)
Шоудър шокърс - 2 х 8 х 7 кг/14кг
Сгъване за бицепс с дъмбели - разгъване за трицепс на скрипец (СС) - 2 х 10 х 7 кг. - 2 х 8 х 15 кг.

Докато напиша, и то станало утре. Значи по-късно днес - пак.

16.01.17
12:06

Тренирах си тези дни, но ми беше натоварено в работата и нямах време да описвам. Модифицирани тренировки А и Б, тъй като отново всички свободни лостове бяха заети. Накрая се сдобих с един - уж нов, а крив. Не знам как са издевателствали над него, но не ми беше ок. Сигурно на някое профи няма да му накриви прекалено шапк...тягата, де, но на мен постоянно ми се въртеше. Разтоварих го и направих само малко преден клек.

В тази връзка имам и един въпрос - къде точно трябва да легне лостът (при преден клек)? С 20 кг не е никакъв проблем, но при 35+ направо ми разцепва кокаляците и китките, защото се опитвам повече да придържам с тях. Вярно, че и аз имам наистина повече кокали в гръдната област, отколкото нещо друго :D , но след последните по-тежки серии бях 1 седмица синя.  Само там още не бях сменяла гамата. Хората около мен почват вече да си мислят, че ме малтретират системно :D

Сега отивам да мушна един ориз с кокосово мляко и се омитам за тренировка. Като малка го ненавиждах това чудо, а от едни две седмици насам почти само с него се изхранвам. Go figure.

Слънчев ден на всички!

16.01.17
12:29

За предния клек трябва да намериш удобна позиция за себе си, каквато може и да няма - зависи от много неща. Когато вдигнеш ръце напред, раменете ти образуват нещо като “канал”, в който лостът трябва да легне върху ключиците. Това е в идеалния случай, но има хора, при които гърлото се пада по-напред и в тази постановка лостът ги души.

16.01.17
23:09

Много ти благодаря за включването, Боби!

Да, лостът ми ляга точно върху ключиците. За съжаление обаче много ми се набива в тях, протрива ми кожата и ме насинява. Когато го избутам по-нагоре, както и ти си описал, започва да ме души. Искаше ми се да има някакъв универсално приложим подход, но явно няма :) В такъв случай просто продължавам с експериментите за по-удобна позиция. Прекалено много ми харесва да клякам така, за да се откажа преди да съм пробвала всичко възможно.

Благодаря още веднъж!

Тренировката днес - В по план.
Бг клек
Клек-тяга в СС
Бедрено сгъване-бедрено разгъване-глутеус мост

При килограмите няма промяна (затова и вече ще описвам само когато/ако има някъде по-значителен напредък), но броят на повторенията на клека и тягата е двоен. Изкляках си клякането, краката ми бяха смазани накрая и поднесох на няколко пъти по стълбите. Гривната отчита и средна активност от по над 12 000 крачки на ден. Доволна съм.

16.01.17
23:44

Хей,
И аз бях постоянно посинена и охлузена. Писала съм за това няколко пъти.
Даже колегите ми бе бъзикаха, че имам love bites, а аз им отговарях, че са bar bites :D
Гледах, когато правя преден клек, да не съм с потник, а с нещо, което да пречи на прекия котанкт на щангата с кожата ми.
В един момент усетих, че щангата се напасна идеално по тялото ми, независимо от много по-тежките килограми в сравнение с началото и тогава вече се уверих, че хватът  е правилен.
Някак си трябва да усетиш щангата как ляга комфортно, мисля във вдлъбнатините, точно под ключиците. Не знам дали хващаш също само с по два пръста на ръка, но на мен така ми е най-удобно. Всъщност, колкото по-тежко става, толкова по-добре ще усещаш самото движение и нещата ще се напаснат и дойдат на мястото си. Сигурна съм . :)
Много се радвам,че ти харесва движението. :) На мен ми е еднакво любимо, заедно с тягата.

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.01.17 23:57.

17.01.17
00:05

В началото не можах да си спомня кога си писала по темата, но като спомена за “love bites” feat. “bar bites”, та-дааа - беше си култово! :)))

Не я държа само с два пръста от страх да не ми се изплъзне и да не ми се паркира на пръстите на краката :) Често основната тежест си я прехвърлях на ръцете (и китките :/ ), за да избегна 50-те нюанса синьо - с по 2 пръста не знам дали бих удържала.  Благодаря ти за насоките - ще пробвам всичко споделено.

18.01.17
19:59

Трен.Г днес, всичко изпълнено по план. Противотежестта при набиранията още малко падна и вече е “само” 16 кг. Като се има предвид, че почнах с 30, си е напредък. Лежанка с 30 и всячески ще се старая да не падам под тях. Всичко друго що-годе стандартно.

От вчера спрях какаото. Въпреки че откъм дисциплина по отношение на хранене нямам проблеми, все още има 1-2 неща, за които си правя оглушки. Самонавивам се, че не може те да са причината, защото иначе ще ми е много тъжно (и за пореден път трудно), ако трябва да ги спра. Мисля да отделя 1 месец, за да мога да бъда сигурна в резултатите..и к’вото сабя покаже. Значи старт е 17.01.

А в този форум каква тотална липса на толерантност и уважение към отсрещния властва, просто не е истина. Всеки бива осъждан и то винаги на база личните избори, които прави в СОБСТВЕНИЯ си живот. Ако си татуиран, може да си секси, ама все пак си прост; ако не си - също; ако си вегетарианец, си олигофрен, а ако не си, само полу; ако правиш тяга с прави крака, си дърво, ‘щот’ не можеш да се сгънеш, а ако предпочиташ конвенционална, си невежа, защото дори не знаеш правилното название на тая с правите; ако ядеш мазнини - задължителен инфаркт и поне 3 инсулта, а ако не ядеш - няма проблеми, те и краставиците имат; ако си сам, си втора ръка човек, защото очевидно никой не те иска, а ако си обвързан, си прост, че си се отдал само на един мъж/една жена; ако не искаш животни вкъщи, “ти нямаш душааа”, а ако ги обичаш и имаш, е тормоз, защото имат само едни 70кв.м. на разположение.  Да не подхващам въпроса с веганите, които очевидно са събирателно на всичко, що е нередно на тоя свят. Баси, не разбирам. Гледайте си в собствените панички и оставете другите съвсем спокойно да си се наслаждават на последствията от решенията. В коя паралелна вселена подобни мнения са градивна критика? Изключително жалко е, защото заради такива “добронамерени” забележки спряха да пишат наистина интересни хора.

cRossfit

18.01.17
20:21

Относно предния клек- опитай лактите ти да са на нивото на рамената т.е. да сочат напред,а не надолу,поне на мен така ми е по-удобно.

19.01.17
23:25

cRossfit, благодаря ти за съвета!

Днес имах около 30 свободни минути и реших да ги вложа в изпробване на всички получени до този момент напътствия за предния клек. Ми .. все ми е неудобно, а как ли не се нагласях. В допълнение установих, че ми убива на доста повече места, отколкото си мислех първоначално :D It is what it is обаче. Примирих се, че ще си ходя като петниста хиена - сега поне ще съм симетрична, че иначе все краката са ми като мухоморки с благородническо потекло.

Преден клек:
1 х 12 х 20 кг.
1 х 12 х 30 кг.
1 х 8 х 35 кг.
12 х 2 х 40 кг.

Утре за първи път ще трябва да ставам в 5:30ч. след 3 седмици ваканция. Мъка. Ще си взема нещата за тренировка, пък да видим дали ще имам сили.

19.01.17
23:49

Не се сещам дали си писала, но пробвала ли си кръстосан хват?

20.01.17
20:28

@ Sanya: Точката ми го беше препоръчала – проблемът (вече) не е толкова в хвата, колкото местата, с които лостът осъществява контакт. Ляга ми точно върху едни кокали, а и кожата ми е със собствено мнение за света около нея - много бързо регистрира външно влияние с физическо проявление. По тоя повод няма какво да се направи, но се надявах поне откъм позициониране да си го улесня. Засега не е оптимално, но ще работя по въпроса, докато стане. Аз и от сравнително скоро правя преден клек с малко повече килограми, та, предполагам, е нормално да ги отразявам повече тези усещания. Като поклякам още някоя друга седмица, ще си ма‘ам гащи без да ми пука, ако ще и крила да почнат да ми растат оттам. Днес пак го мъчих и почвам да притръпвам.

Благодаря още веднъж на всички отзовали се!

Сутринта, докато пътувах точно на най-предната седалка в автобуса, звучеше някакво радио „Балканика“ (или нещо подобно). Блея си аз и долавям (защото ми се стори, че останалите думи са на български): „.. squat baby, squat baby, squat baby…”, хаха :D. Беше ясен знак и след работа се занесох до залата. Учудващо взех, че си клекнах почти със собственото тегло най-накрая - един килограм ме дели. Това е, защото съм се посмалила, а не, защото клекът ми много е дръпнал. Въпреки това съм доволна. Правих бг клека накрая и вече нямах сили за тежести.

Трен.А

Клек - 1 х 12 х 20кг, 10 х 2 х 50 кг, 2 х 2 х 55 кг
Преден клек - 4 х 5 х 40 кг
Ренегатско гребане - 5 х 5х 22.5 кг
Скрипец с подхват - 5 - 4 - 3 - 2 х 30 кг - 40 кг - 45 кг - 50 кг
БГ клек - 3 х 12

4 тренировки тая седмица .. като никога. Следващите два дни почивка, че съм на дълги смени.

Къде си, лельо Ленчеее :P

28.01.17
20:22

Толкова се изненадах да си видя дневника на първа страница, че чак не си го познах в първия момент :D

Много ти благодаря за вниманието, Ники! Натоварено ми беше, а студът - нечовешки. Цяла седмица средната температура беше около -12 градуса, което за тези ширини е адско, неестествено и нетърпимо (беше ми замръзнал шампоанът в банята!!). Резултатът са крайно несъществени тренировки, които няма смисъл да бъдат описвани. Оправдавам се само, все едно не им е на всички така :)
Иначе съм наоколо, просто предпочетох да се изявя повече като активен четец, отколкото да натоварвам публичното пространство с излишни “Размисли и страсти” :)

Така и така пиша - отбелязвам една кондиционна, малко раздвижване с пудовката и над 12 000 крачки на ден (как ги навъртам в тези малки зали, един Бог знае).

Остава ми да избутам утре и в понеделник се завръщам с липса на гръм и трясък :D Подозирам, че ще бъда охлюв и половина, но каквото е.

Мнението беше редактирано от E D на 28.01.17 20:35.

28.01.17
20:33

Виждам ,че си мериш крачките. Аз си взех фитнес гривна , която прави това (уж с някаква система за точно триизимерно замерване, бла, бла) , но  съм крайно недоволна,защото мери по същия начин като крачкомерите- всяко по-силно местене на ръката го отчита за крачка. Поработих в офиса с документи и за  няколко минути отчете стотина крачки, а не съм ставала даже. И я зарязах след първото слагане.
Така че отдавай голяма значение на брояча. По-важно според мен е в километри колко е и всъщност колко интензивно ходиш, за да ти се повиши пулса.

28.01.17
20:46

На мен също ми беше много странно на какъв принцип точно ги отброява и все още не съм наясно, но в началото, докато ми беше интересна, си направих един куп експерименти. Слагах си неподвижно ръцете в джобовете (въпреки това мери), ръкомахах в седнало положение (не мери), даже вдигах гири :D на дивана (не мери). Положа ли кълка някъде, независимо дали наистина съм в покой или не, 30 минути по-късно започва да вибрира, че съм стояла прекалено дълго на едно място. Затова и реших, че мога да ги счета за относително близък до истината брой. Както при всяка техника, разбира се, не й се доверявам напълно, а я използвам по-скоро за ориентир като сравнявам днес с вчера/с онзи ден/с преди 5 дни.

В километрите не съм се заглеждала толкова, а може и да си права, че трябва. Благодаря ти! :)

И аз съм провеждала същите експерименти като леля Ленче, моите резултати са същите и й имам доверие (и на леля Ленче, и на Виво-то) :D Следя си и крачките, и километрите, но двете, така или иначе, са в зависимост (ако не се лъжа). Тъй като доста обичам часовници, наскорор осъзнах, че скоро часовник няма да имам, тъй като Виво-то не го свалям....за миналата година съм го свалила четири пъти - на нашата сватба, на тази на сестра ми и...на другите две сватби, на които бяхме (и през цялото време се чувствах половин човек :D, и непрестанно си поглеждах ръката) :D

Редакция: Опааа, karfi4ka през профила на Десо :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.01.17 22:19.

29.01.17
11:47

И аз в подкрепа на Виво-то да се запиша :) Направо ми се е сраснал с ръката и за миналата година съм го сваляла само веднъж на по-официално събитие.
Правила съм си експерименти с отчитането на крачките и го намирам за сравнително достоверено.
А “най-любимото” ми е да съм се изчекнала от работа вкъщи, например да съм измила прозорците или нещо такова, а онази ми ти червена черта горе, да ми разправя, че не съм се движила достатъчно :D

30.01.17
20:43

Karfi4ka,  при мен (да я задържа) също беше решаващ фактор часовникът. Сега съм доволна, защото ми спести допълнително търсене, а и показва други хубави неща :) По идея на Светлето днес за пореден път пробвах как отмерва в определени ситуации - след 5 серии ренегати с по 22.5 кг на ръка, усилията се равняваха на 10 крачки. Чак малко дразни :D Сърцето щеше да ми изскочи, а то - меех. Така или иначе смятам да си се придържам към нея, защото е практична и ефективна (онзи ден в 23:30ч. ходих да хвърлям боклук, за да не остана под минимума крачки за деня :) )

Тренировката мина безаварийно. Не бях охлюв, а по-скоро плужек, тъй като това да си охлюв е явно по-долна категория :D Имаше едно филмче, вече не помня как се казва, в което един гол о’люФ (плужек) и един конвенционален :D се надговаряха кой е по-надолу по хранителната верига:

-  Who are you calling a snail, snail? I’m a sluuug!

Обожавам анимация! Инфантилната ми душа ликува всеки път, когато излезе нещо ново :D Ениуей.

На предния клек реших да опитам с 45 кг и ми се получи, но все пак ми тежат. Добра проба беше, но имам още крачки да измина, докато ми стане лежерна тежест.

Клек - 1 х 12 х 20 кг, 2 х 8 х 40 кг, 4 х 3 х 45 кг, 8 х 2 х 50 кг.
Преден клек - 1 х 12 х 20 кг, 5 х 5 х 40 кг, 1 х 2 45 кг. 
БГ клек - 3 х 12
Ренегатско гребане - 1 х 5 х 22.5 кг, 4 х 5 х 22.5 кг.
Скрипец (тук се обърках и правих надхват, вместо подхват) - 5 х 6 х 35 кг.

Утре е вероятно да не успея с тренировка, но в сряда - да. Сега малко фоумролер и ще игнорирам всичко останало за сметка на книжка :)

Мнението беше редактирано от E D на 30.01.17 22:48.

30.01.17
20:47

Е, да, предполагам са доста различни- все пак не съм си взела Виво (пф, то струва колкото кола на старо), а една китайска работа. Но иначе за определени неща ще ми свърши работа. Просто забелязах, че отчита движения на ръката, които не са крачки.

31.01.17
12:03

Извинявай, Мира, не исках да прозвучи така, сякаш си ги “мерим” - просто отчитах как работи. Моята също не е от най-скъпите.

07.02.17
00:55

Дълга и крива седмица. В сряда ме изненадаха толкова неочаквано и по кофти начин, че не знам как не се споминах on the spot. Чудя се защо продължавам да се пъна и да си мисля, че щом аз съм коректна и съвестна спрямо околните, те ще ми отвърнат със същото. Изключителни арогантност и безхаберие, а най-неприятното е, че аз нося наказателната отговорност за въпросните непрофесионални действия. Поредният важен, но .. на*кан житейски урок.

Въпреки микро инфаркта, изобщо не ме свърташе на едно място и отидох на групова тренировка - kettlebell workout. Амии .. мех. Успя да ме отвлече от мислите за копнати хора в градинката зад блока :D , но това беше всичко. После по 12 часа на работа - нула желание за нищо повече. Между тях малко сън, повече от нужното количество шотове и .. ей ме на.

Кляках до посиняване. След като видях колко дълбоко кляка Аделина (как говоря обаче - ще рече човек, че всеки ден си пием кафето заедно :D ), реших да спра да скатавам и да почна да удрям и аз дупе в земята. Сложи си Пинокио два диска под петите и .. съвсем друга бира. Утре е вероятно да искам да ходя на ръце, но съм изключително доволна. Друго е усещането. Прекратих, защото някакъв тип реши да прави точно на няма и метър зад мен раменна преса. А етажът, като никога, беше п-р-а-з-е-н. Подискутирах със себе си дали да му метна една щанга назад, ей така, за принципа, ама от мен да мине. На ренегатите малък прогрес - 25 кг. Можех да подмина 5 повт, но предпочетох да не, за да не ме тормози после мисълта, че трябва да вдигам още, а се ослушвам :D Греба с 25 на ръка, а на лежанката се мъча с някакви мижави 30. Има нещо яко сбъркано в мен.

Преден клек - 1 х 12 х 20 кг; 15 (?) серии х 3-4 х 45 кг.
Заден - пак толкова х 4-5-6 повт х 45 кг.
Ренегатско гребане - 5 х 4 х 25 кг.
Скрипец с подхват - 6-5-4-4 х 40 кг. - 45 кг. - 50 кг. - 50 кг.

Като за след застой - не се оплаквам. Спирам да се заричам обаче и да правя предварителни планове, защото нещо не ми се получава.

Мнението беше редактирано от E D на 07.02.17 23:39.

07.02.17
01:09

Явно, не съм била само аз с куца седмица :)
Пак ме загложди една мисъл за Ренегадското :D
Понеже, дори мъже и то доста тренирани съм виждала да го правят с повече от 20 - 25 кг, само още едно едно уточнение.
Говорим за това нещо, нали:

Поздрави за предния клек!

07.02.17
01:10

казано от E D на 07.02.17, 00:55:

(как говоря обаче - ще рече човек, че всеки ден си пием кафето заедно :D ), реших да спра да скатавам и да почна да удрям и аз дупе в земята
.......................
На ренегатите малък прогрес - 25 кг.

Щи кажа само, че ако беше наблизо - всеки ден - и то с кеф! - бих си пила кайвето с тебе :) И не само с тебе, де, с цяла банда бандити и бандитки ! :P А ако се намери и по едно домашно баунти с това кафе... ох :D

А това гребане.. нямам какво да кажа за него освен  - u (rock) grrrl !
Ренегатско с 25… damn! (muscle)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 07.02.17 01:11.

07.02.17
11:27

Да, Мария, за това упражнение става въпрос. Само че аз най-често го правя във вариациите на Сашо - от земя засега максът ми е 22.5. Следващият път ще пробвам и с 25 и ще докладвам. А от тея седмици вече ми писна на г**а и хич няма да се разсърдя, ако малко се поразредят.

Аделина, и аз така :) Из форума има изключително симпатични личности, с които бих била много щастлива да се запозная някога и на живо.

Краката ми са леш. Все пак тая някакви надежди за довечера - ще дописвам, ако успея.

10.02.17
01:11

Надеждите ми за спорт във вторник заминаха за вечните ловни полета, защото се наложи да остана по-дълго на работа. Много груба мускулна треска от понеделник, но въпреки това тренирах вчера и днес. Беше ми напрегнато и неспокойно заради една среща от тази сутрин, на която трябваше да се уточни малко (но все пак) участие в един проект. Мина приятно и доста по-добре от очакваното. За пореден път оставам впечатлена от разликата между хора, които са постигнали всичко със собствени усилия и които обичат това, с което се занимават и тези, които просто са получили някакви блага наготово. Не спах особено и в общи линии само отбих номера в залата. То и тежести се освободиха накрая, когато вече тотално не ми се занимаваше.

Сряда, 08.02 - трен.Б

Тяга - 1 х 12 х 20 кг, 12 х 2 х 60 кг 
Раменна преса - 1 х 8 х 20 кг, 12 х 3 х 22.5 (с лост, не на ръка)
Лежанка - 1 х 8 х 20 кг, 12 х 2 х 30 кг

Четвъртък, 09.02 - трябваше да е трен.В, но е едно голямо нищо.

Единственото по-забележително беше някаква лег преса, която не съм сигурна дали е в най-разпространения си вариант, но така или иначе - 110 кг. Ще заложа на това да съм доволна, защото поне звучи внушително :D Тези дни ще разбера точно как ми се е отразила. След всичко се освободи един лост за клекове, но не можах да изцедя повече сили.

Лег преса - 2 х 12 х 80 кг, 1 х 12 х 100 кг, 2 х 12 х 110 кг
Бедрено сгъване - 3 х 12 х 30кг
Бедрено разгъване -  3 х 12 х 35 кг
Клек - 12 х 3 х 45 кг

Ако утре Один не ми се из**а на пътя, ще е трен.Г.

13.02.17
21:49

Один така ми го сипа, че за секунди видях златните порти на Валхала. Случват се неща, на които съм хвърляла бегъл поглед по разни филми - изобщо не знам как се отърсва човек от такива преживявания. Положението обаче е такова, каквото е.

Трен.Г. от днес. Фитнесът беше пълен с (най-вероятно) треньори с тениски на различните здравни каси и семейства, на които биваха показвани уреди и о, шок, чудото на тягата. С други думи - явно имаше някаква кампания, беше фраш и нямаше никакви лостове. Толкова емоционално изхабена се чувствам, че не го усещах и като да искам да има. Не можах да се набирам, защото машината беше заета и затова замених с горен скрипец (подхват). Това беше и най-забележителното общо взето в цялата тренировка - 55 кг. Всичко останало - мех.

Горен скрипец - 3 х 5 х 40 кг, 1 х 5 х 50 кг, 1 х 3 х 55 кг.
Бутане от лег (с гири върху гаден и неудобен степер) - 4 х 8 х 10 кг.
Раменна (пак с гири) - 4 х 8 х 10 кг
Шоудър шокърс
Сгъване на бицепс - разгъване на трицепс - 3 х 8 х 7 кг - 3 х 8 х 13 кг.

Принципно по въздържание откъм алкохол тук във форума може би ме бие единствено Мира :D , но напоследък изобщо не мога да заспя без (поне) някакво малко количество вино. Ужасна хава. Деца, не правете така вкъщи, много е гадно!

14.02.17
09:14

Ей, недей така, миналата седмица пих един Грантс с колегите :)
Ъъъ,  раменна преса колкото  лега?

14.02.17
10:44

Мира, говорех в общия случай и по-скоро като житейска философия - със сигурност не следя на какви пороци се отдаваш ден за ден :)

За раменната преса и лега: не искам да звучи като оправдание, защото така или иначе между килограмите на двете няма голяма разлика (с лост - раменна 22.5 макс; лег- 30 ), но конкретно вчера бях в дамския отдел, в който няма по-тежки гири от 10 кг. А и върху нещо, което не е захванато здраво за повърхността под него, малко ме е страх да правя с повече (не, че и мога, де). Прекалено пресни са ми още спомените от последното падане :D , за да повторя толкова скоро.

14.02.17
22:52

Колкото ми е куцо, този специален поздрав днес ме зарадва неимоверно :D - творение на най-малкия кръщелник и майка му. Пред него още мога да симулирам, че съм кака, оттам и името (макар че немскоговорещите ще разберат колко не е по-добре да съм Кака Пипи от Леля Ленче :D ). Нагледно обяснение защо са ми толкова слаби раменната и легът :D С тея мускули, които изглеждат по-скоро като да ми е излязла пъпка .. няма как да е иначе :D

15.02.17
21:30

Днес, като никога, няма да се изявя като тотален вампир, щот въпреки всички простотии, беше приличен ден. Тренирах, даже два пъти, разходих се на хубавото време в приятна компания и малко си прочистих главата.

Сутринта в залата: трен.А. 30-те секунди почивка между сериите клек ги “извисявах” на лоста на конструкцията. Не знам защо, но много ме измори. Ще рече човек, че съм я носила на ръце, а не, че съм затвърждавала теорията на Дарвин (макар майка да твърди, че съм говедо, а не маймуна :D ). Въпреки това ме изкефи. Май имам напредък на бг клека (мразим го, прешъс), но трябва да погледна, за да е сигурно.

Клек - 1 х 12 х 20 кг, 2 х 6 х 40 кг, 10 х 2 х 50 кг.
Бг клек - 3 х 8 х 20 кг (лост)
Ренегати - 5 х 5 х 22.5 кг
Скрипец с надхват - 6-5-4-3 х 30-40-45-45 кг.

Вечерта се набутах и отидох на стълби. От върха се виждаше голяма част от града и прекрасен залез - много ми липсва и се надявам вече по-трайно да се задържи над 0. Изкачих ги само два пъти, но въпреки това като се прибрах не можех да клекна да си развържа обувките.

Стълби - 1100.
Отчитам и някакъв рекорд откъм крачки - 20 000. Ап-ът ми е толкова озадачен от активността, че му е трудно да си намести графиките :D

Сега малко фоумролер и от отвратното bcaa, че иначе утре няма да мога да се изстържа от леглото ..  готова за нови подвизи.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1