08.12.16
12:08
Тренирам от 2 месеца през ден. Ям главно пилешки гърди до преди два дена когато направо като ги помириша и ми става зле. СМених месото,същата работа. Ям яйца,кашкавал.сирена,ориз,броколи. Приемам и суроватъчен протеин.
Не искам да вкусвам месо скоро време. Преди време бях пескетарианец и се чувствах много добре без месо.
Висок съм 183,тежа 72кг.24год.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.12.16 08:14.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимСпоред мен белтъчините не са най-важното. Аз го карам със 100 грама белтъчини на ден в момента и качвам мм и сила. По-важно е да стимулираш мускула да расте, да накараш тялото да се нуждае от този мускул, а това става с тренировки.
Имал съм периоди от 3-4 месеца в които съм приемал белтъчини главно от яйца, сирене, мляко, ядки и суроватъчен протеин. Не мисля, че това е оптималното меню за качване на мускулна маса (друго си е и малко месце да има), но като цяло не съм усещал някакъв фрапиращ спад в мускулната маса, силата, издръжливостта и тн.
08.12.16
20:59
За всички писали... http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73234
08.12.16
21:18
казано от Devastion на 08.12.16, 16:40:
Според мен белтъчините не са най-важното.
С това не съм съгласен.
До автора - няма никакъв проблем да не ядеш месо, стига да си набавяш нужният протеин от други източници. Хапвай риба 4-5 пъти на седмица и наблягай на яйцата и млечните, и ще станат нещата. :)
08.12.16
21:27
казано от Веселин Блажев на 08.12.16, 21:18:
С това не съм съгласен.
До автора - няма никакъв проблем да не ядеш месо, стига да си набавяш нужният протеин от други източници. Хапвай риба 4-5 пъти на седмица и наблягай на яйцата и млечните, и ще станат нещата. :)
Креатин, който се съдържа само в червените меса, е една от необходимите съставки за ММ....Да, нашият организъм синтезира креатин, но това може да е не достатъчно за покачване на ММ.....иначе казано, с “добавки” е по-бързо!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.12.16 21:28.
08.12.16
21:32
казано от Carbohydrate на 08.12.16, 21:27:
казано от Веселин Блажев на 08.12.16, 21:18:
С това не съм съгласен.
До автора - няма никакъв проблем да не ядеш месо, стига да си набавяш нужният протеин от други източници. Хапвай риба 4-5 пъти на седмица и наблягай на яйцата и млечните, и ще станат нещата. :)Креатин, който се съдържа само в червените меса, е една от необходимите съставки за ММ....Да, нашият организъм синтезира креатин, но това е не достатъчно за покачване на ММ.....иначе казано, с “добавки” е по-бързо!
Съгласен съм. Но да кажем, че креатина може да си го набави и чрез добавки, щом не му се яде месо.
Разбира се, че е възможно да се качва ММ без месо, стига да си докарваш количеството нужен белтък.
Имай в предвид, че яйчния и млечния протеин имат една от най-добрите биологични стойности.
По-скоро определяне на количеството е грешно. За какво са ви 2+ грама на килограм активно тегло? Едва ли ще се усвоява, освен ако не сте enhanced. 0.8-1г на килограм активно тегло е напълно достатъчно и може да си го набавиш от много неща, не само от животински продукти. :)
08.12.16
23:42
Според нови проучвания е добре да се приема дори 2,5 до 3 грама на 1 кг телесно тегло. И да - усвоява се, дори и без зоб.
09.12.16
00:00
казано от Веселин Блажев на 08.12.16, 23:42:
Според нови проучвания е добре да се приема дори 2,5 до 3 грама на 1 кг телесно тегло. И да - усвоява се, дори и без зоб.
Много ми е интересно как тялото усвоява 300 гр. протеин на ден? Ако вземем за пример 100 килограмов спротуващ. Усвоява за какви цели? Какво синтезира с него? В питането няма сарказъм или ирония.
И сигурно се качва поне по кило мускул на седмица :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.12.16 00:04.
09.12.16
08:00
казано от Deadeye на 09.12.16, 00:00:
Много ми е интересно как тялото усвоява 300 гр. протеин на ден? Ако вземем за пример 100 килограмов спротуващ. Усвоява за какви цели? Какво синтезира с него? В питането няма сарказъм или ирония.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Белтък
казано от Devastion на 08.12.16, 23:11:
По-скоро определяне на количеството е грешно. За какво са ви 2+ грама на килограм активно тегло? Едва ли ще се усвоява, освен ако не сте enhanced. 0.8-1г на килограм активно тегло е напълно достатъчно и може да си го набавиш от много неща, не само от животински продукти. :)
Казал си нещо много ключово: “активно тегло”. Това, че някой тежи 100 кг., не означава, че активното му тегло е 100 кг. т.е. 300 грама белтък за него не са по 3 гр. на кг., а доста повече, особено ако човека е по-мазен.
Здравейте,
забравих да добавя,че пия креатин монохидрат.
Целта ми е да кача до около 80кг с минимално количество мазнини,колко е възможно.
Яденето при мен е разпределено: сутрин и обед обилно и с течение на деня до вечерта намалявам количеството(след трен ден след тренировка ям по обилно), вечер ям нещо леко.(салати,кисели млека,малко ориз,протеин шеик)
09.12.16
18:46
казано от Deadeye на 09.12.16, 00:00:
Прочети тази статия. Тя е по-кратка версия на тази статия, където можеш да видиш и източници, и да си ги провериш и тях, ако си скиптик.
казано от Станимир на 09.12.16, 00:04:
И сигурно се качва поне по кило мускул на седмица :)
Това нито съм го твърдял, нито смятам да го коментирам.
Доста слаби статии, нетипично за сайта. Споменават се някакви митични изследвания, но не и как точно са се хранили тестваните спортисти, колко и от какви източници калории са приемали, как точно са тренирали и т.н. Общо взето една камара празни приказки. Май Петко някъде беше писал с колко малко протеин успешно качва ММ, нещо около 1.5 гр. беше.
“in order to preserve lean tissue” - какво значи това? С под 2 гр. ще заслабна? Възможно е, ако премятам по 20 тона на тренировка и съм на ОКБ.
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.12.16 18:59.
казано от Станимир на 09.12.16, 18:58:
Доста слаби статии, нетипично за сайта. Споменават се някакви митични изследвания, но не и как точно са се хранили тестваните спортисти, колко и от какви източници калории са приемали, как точно са тренирали и т.н. Общо взето една камара празни приказки. Май Петко някъде беше писал с колко малко протеин успешно качва ММ, нещо около 1.5 гр. беше.
“in order to preserve lean tissue” - какво значи това? С под 2 гр. ще заслабна? Възможно е, ако премятам по 20 тона на тренировка и съм на ОКБ.
Не мисля, че 1,5 гр./кг. протеин е малко в период на покачване, вече зависи и от човека колко бързо омазнява и т.н.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече