Има ли дИбели лели?

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

18.02.17
18:57

06:00 100гр кисело мляко,  25гр годжи бери, 25 гр чия (ако имаше и 2-3 с.л. какао, става страшен мус) събудих се гладна, наядох се и си доспах :D
10:00 100гр кисело мляко с протеин
12:00 консерва сардини в оливо (т’ва ми разеба цялата концепция за деня, ама трябваше да я издъня тая консерва, време беше)
16:00 200гр кисело мляко с протеин
18:00 4 белтъка с 2-4 с.л. пюре спанак; извара с кисело мляко; 5 гр масло
тотал 1621ккал В103; М67; П160

тренировка няма днес; движението е само една гребна (и нямаше парко места и си спрях колата на майка си у... т’ковата)
с’а ще ходя, от хорска срама, на един рожден ден, на който не ми се ходи
имам женското терзание, че не знам к’во да облека.

и тря’а се боядосам утре, че пак съм побеляла доста сериозно, дейба
а тъкмо взе да почервенява...
и ще си шофирам после през нощта на връщане спокойно, както обичам - сама на пътя <333

Мнението беше редактирано от БПН на 18.02.17 18:59.

18.02.17
19:14

Чудя се колко ли е била голяма консервата сардини, че да направиш 1600 калории :D Щото ти, освен тая консерва, ми се струва, че почти нищо не си яла. (wasntme)

Приятно прекарване на рождения ден! Когато човек няма големи очаквания, обикновено си прекарва много добре. :)

19.02.17
09:01

Забавлявах се, да.Ама си тръгнах рано, защото компанията не беше “моята” пък и аз отидох за да си угодя на другата краста - шофирането. Малко джигитски се движих снощи, ама дано няма фотоси. И на пук на целеустремения служител на КАТ, на който много му се искаше да ме глоби, то не се намери за какво.
Забелязвам, че между 130 и 140 Голфиета прекъсва. Според баща ми е няк’ъв ограничител на газовата уредба, ама аз не съм сигурна. Ама страшно нещо е, човек като свикне с една кола и после като се качи в собствената си и е еба си забавата. Важното е, че джангъра ми е силен и в двете.
Прибрах се, допих си виното, свирейки на въздушни китари пред голямото огледало. Йеа! После заспах кат’ джигер и ей ме на.

Сутринта се мерих. Продължавам да получавам данни, които малко ме объркват. Измерванията на раменния пояс, гръдния кош, китките и предмишниците са се смалили (с по мъничко), но пък талията, газягата и бедрото са леко на +. Не, че имат значение като стойност. В момента започвам да се харесвам визуално (т’ва да се отбележи, че до момента никога не се е случвало, а подозирам, че може и да не трае дълго).

Продължавам леко да се блъскам между чувството ми за дълг към семейството и задълженията ми към мен самата. Наскоро разговарях с близки приятели за това. Всички са единодушни, че трябва да се изнеса възможно най-скоро и да започна да мисля малко повече за себе си и малко по-малко за другите.
Мисля, че е време да си намеря втора работа. Сегашната ми работа я върша в някакви приемливи времеви рамки и спокойно мога да правя още нещо. Така и така съм социопат, поне да мога да си изкарвам допълнително пари. В смисъл, винаги може повече и ако е нещо физическо като чистене, ще е ок, защото няма да ми се налага да инвестирам от почивката на главата ми. Даже напротив - много по-качествено почивам докато извършвам физическа дейност. Плюс бонус хормона на щастие!
Проблемът е, че ако кандидатствам за някоя фльорценска работа, ми се обаждат на секундата (имам прилично за възрастта ми CV, а и пиша нелоши мотивационни писма). Всичките ми опити да започна да чистя офиси или апартаменти през уикенда обаче, завършват в дивия. Дори не ме канят на интервюта.
Остава да разпитам няк’ви познати, нещо....
Ако бях умна, едно време щях да уча няк’ви езици като хората и с’а да си фийлансърствам.

Мнението беше редактирано от БПН на 19.02.17 09:03.

19.02.17
19:17

Днеска времето много гадно и коляното и гърбината “обадиха” следобед, а сутринта бях убедена, че вече съм на 100%. Утре!
Много се чудех дали да ида до фитнеса, ама вместо т’ва се отдадох на женски занимания. Косата пак е черна, хохохо.
Следобеда на път за вкъщи нещо се сдухах и усетих порив да кривна с храна (щото с’а не мога иначе). Въпреки че качеството е под всякаква критика, се задържах в норма. Тря’а да си издържа и на ината, не ме ебе за калориите, въпросът е принципен!

закуска: 25гр чия+25гр годжи бери, кофичка кисело мляко, протеин
много кафе с мляко
обяд: кренвирш (wtF!!!!!) ; протеин с кисело мляко
междинно: 150гр свинско пушено филе, 200гр туршия
вечеря: омлет яйца с пюре от спанак, извара и кисело мляко
тотал 1672ккал; В96гр; М55гр; П162гр

19.02.17
19:52

казано от БПН на 19.02.17, 09:01:

Продължавам леко да се блъскам между чувството ми за дълг към семейството и задълженията ми към мен самата. Наскоро разговарях с близки приятели за това. Всички са единодушни, че трябва да се изнеса възможно най-скоро и да започна да мисля малко повече за себе си и малко по-малко за другите.
...Ако бях умна, едно време щях да уча няк’ви езици като хората и с’а да си фийлансърствам.

Въпросът е много интересен. От една страна съвместният живот с родителите носи много удобства - сготвеното ти е, помага ти се в много домакински дейности, “по -живо ” е вкъщи и най-големият плюс е  -  гледат ти детето. От друга страна винаги ще си им “дете”, тоест ще ти се бъркат, месят и дават съвети, които не са поисканиЩе се опитват да се наложат. Дори ще се сърдят когато не им угодиш. В един момент стават малко като деца, все искат да е на тяхното. Майка ми още ме пита къде отивам и кога ще се прибера.
Всяко поколение е различно едно от друго и има различни виждания за живота и поведението на децата си и в един момент съжителството става много трудно.  В крайна сметка истината е, че всичко зависи от приоритети и възможности и дори от навик, това че си живял целия си съзнателен и несъзнателен живот с родителите си, също прави отделянето от семейното гнездо по-трудно. Отделно това е част от българската народопсихология, а и е тясно свързано с икономическите възможности на семейството, въпреки че познавам и доста заможни семейства, които живеят заедно. Много далече отидох в анализи и разсъждения. По просто казано - има плюсове и минуси.

За езиците - зависи за какво ти трябва, може да минеш и без специални уроци, освен ако не ти трябва някакъв сертификат. Аз английския си го научих от филмите със субтитри и от работата  и с компютри/ да се разбира сърфиране и игри/ . Преди като гледах японско кино/ да се разбира аниме/ с английски превод бях понаучил около 100 думи и 30-40 изречения на японски, които с времето избледняха , тъй като спрях да гледам аниме. Та мисълта ми е че английския много лесно се учи от заобикалящата ни среда - интернет, кино и прочие. То самия мозък си въприема като слушаш звука и четеш превода и свързва 2 и 2. Говоря за разбиране и четене, за говореното си иска практика вече.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.02.17 19:53.

19.02.17
20:10

А за езиците, имах предвид компютърни езици. Бившият ми знаеше някакъв по-екзотичен такъв и  правеше по 45-60 долара/час.

Мнението беше редактирано от БПН на 19.02.17 23:01.

20.02.17
08:36

Слънчицееее!
Сутринта пак бях атракция по светофарите, защото много пея и танцувам в тоягата. Трябва да спра да изпреварвам отдясно, щото е селско. Хубав ден и успешна седмица на всичкииии!

Т. Тодорова

20.02.17
08:54

казано от БПН на 20.02.17, 08:36:

Слънчицееее!
Сутринта пак бях атракция по светофарите, защото много пея и танцувам в тоягата. Трябва да спра да изпреварвам отдясно, щото е селско. Хубав ден и успешна седмица на всичкииии!

Изпреварването е селско, но приветствам музикално-танцувалните спектакли зад волана. Аз и без кола изнасям такива навън. :D

20.02.17
19:51

О, аз съм много социална (и) на пътя. Някои ги догонвам докъдето ни хване светофар, да си допсувам. На други махам, подвиквам,  намигам, изпращам въздушни целувки... Само не обичам да ползвам клаксона, особено когато жени се държат неадекватно на пътя, защото съм забелязала, че това ги стресира допълнително. Намирам го за агресивно. Бибиткам само на здрави момченца и  то само в особено просташки настроения.

Развълнувано ми е. Мисля, че пак ще си заобичам ходенето да тренирам. Днеска, освен че отново нищо ме боли, (добре де, капачките ми щракат повече от обикновено, ама само толкова), даже ми дойде някакъв кик след тренировката и подскачах бая време с въздушната си китара вкъщи. След малко може и да попея на лака за коса за цялостен перформънс. :D

06:30 50гр лимец, 200гр кисело мляко; протеин, кафе с прясно мляко
11:45 90гр телешко, 20гр авокадо
15:00 тренировка

клек
раменна преса с щанга
набирания, успореден хват  (напредвам уж!)

сумо тяга
силово гребане (туй не’и моиту нещо засега)
лежанка

За кг не мога да говоря все още, наистина не ги следя. (освен тия мръсни, долни, гадни 110 на тягата, ‘дето ми се напъват още!)
16:10 не точно цяла доза протеин, защото я лангърИх в колата и се разсипА
19:00 омлет 3 яйца, извара с кисело мляко, сурово карфиолче
1656ккал; В117; М52; П 176

В тоя ред на мисли, с’а видимо тренирам по-малко пъти в седмицата (и по-малко изобщо, и кардио не правя вече втора седмица), да си орежа ли още яденето? И в дните, в които джигерствам как трябва да ям? Както и в тренировъчните дни, повече, по-малко?

Казах ли, че ми е готино?

Мнението беше редактирано от БПН на 20.02.17 22:18.

21.02.17
07:53

Рио де Кърджалейроооо! <3

Най-красивият град е там, където се чувстваш щастлив.

Е, понеже се успах, бързах толкова, че по завоите подавах крака, да контря с петата, ама в крайна сметка подраних.

Очаквам пак да е голямо препускане.
И между другото,  имам една мускулна треска на гърбягата...  И ръцете, и краката. И май само на миглите нямам. Ама е яко, кво. Днеска, ако не забравя, ще питам доктора за моя нервен нерв.

Успешен и усмихнат ден, шлядури и шлядурки! #несъмнаметадонавхормоналнаеуфория

21.02.17
20:49

22.02.17
08:37

Добрютрю!

Снощи се обадих на д-р Секс. Каза, че ми е много важно да отида с него на спа уикенд на банитиииии,  било от изключителна важност за възстановяването. :D

А между другото да си пия хапченцата, които аз си избера, и да правя повече упражнения за паравертебралната мускулатура. Та... Някой може ли да ми обясни какво точно значи това, като упражнения имам предвид?
Малко трябвали да заякна там и всичко ще е ок. Единственото ограничение от тежко което ми се налага, е болката ако има такава, иначе мога да си щангя на воля.

Успешен ден на всички работари!

А на мен си пожелавам да е кратък за да мога да тренирам следобед.

22.02.17
14:09

казано от БПН на 22.02.17, 08:37:

А между другото да си пия хапченцата, които аз си избера, и да правя повече упражнения за паравертебралната мускулатура.

bird dog, супермен, страничен планк, YWT изометрия.

Обаче аз пак да ти кажа - стойката!!!

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.02.17 14:09.

22.02.17
17:39

Да, да. Знам. Цял ден го мисля и 4 часа седях кат’ на к... като глътнала бастун. Гърдите ги оправям, ама ми е трудно да свикна със събирането на лопатките. Ще свикна, де.
Да си напиша домашното, че да не забравя.

Тренировка Б
1)набиране на машина - ще кача клипчетата малко по-късно, май за момента ще е по-добре да се придържам към скрипеца, че гледам, че пак “кълва” -10кгх4,2,3 -15кгх4
2)раменна преса (и на т’ва има клипче) 4х30; 2х30; 1х35 и на 40 само заходих и не посмях да разгъна, защото не се чувствах стабилна
3)хоризонтален скрипец, тесен успореден хват - обърках, започнах с 25кг и на 12-то повторение спрях, защото ми доскуча; 8х30; 6х35; 4х40
нещо не направих както трябва; изведнъж усетих бясно напрежение в трицепса;  освен т’ва независимо, че се старах много за гърба, усетих напрежение и в кръста (не знам дали трябва да го има, но е факт, че имам мускулна треска, не знам дали е важно)
4)лег 6х30кг (ама на шестото останах с лоста върху мен и тряа’ше да подвикна да ме изкарат :D); 4х35кг (имаше малко чужда помощ, повече за стабилизиране, отколкото за самата тежест); и с 40 мога да кажа, че направих 4, ама всъщност не ги направих, ‘щото който тря’аше да ме наглежда, просто седя над мен и ми повдига лоста, така че реално нямам 1ца
5)сс бицепс/трижепс (трябваше ли да е сс?)
чуково сгъване 2х6х10/ръка (последните повторения ги правех на слоу моушън)
разтваряне с въже 2х6х25 (можеше и повече)
6)понеже някой ми е откраднал ластика, чак тук ми хрумна, че мога просто да ползвам малките гирички за 2те упражнения с ластиците; избрах тези от 2кг, направих к’вото трябваше, ама ми счупиха раменете; другия път може и с 1кг

общо взето като си понапрегнах кръста, болката която бях приспала с хапа сутринта, се засили. Ама и се измести по-напред по гръдния кош.

Надявам се да е достатъчно субективно. :)
Обективно се извинявам, че аутфитът ми е твърде секси :D   Нямам време да ги режа с’а тия клипове.


Мнението беше редактирано от БПН на 22.02.17 17:43.

22.02.17
18:06

Доста добре са, гледай ква сила имаш.

22.02.17
21:35

05:20 50гр лимец, 200гр кисело мляко, протеин; кафе с мляко
14:00 90гр варено телешко
16:00 тренировка
17:00 протеин
20:00 2яйца, извара с кисело мляко;  зеленчуци някви лидлски; 5гр масло, с.л зехтин; няк’во свинско филе имах за дояждане
с’а си чакам чая
тотал 1587ккал;  В95; М58; П169

толко съм зациклила, че имам усещането, че ако ми се наложи да ям нещо различно, ще сЕда гладна, ‘щото няма да знам кво да ям :D

Днеска ми се прееба вестибуларния апарат от толко’ завои. И естествено само на Пампорово не могат да си поддържат пътищата, всички други са балами, че даже и пясъка си събират от опесъчаването, където не е нужен вече.
Още не разбирам как успявам да се кача за час и 45 мин, обаче на слизане винаги се туткам на макс и под два часа не падам, а днес дори нямаше тирове да ме задръстват. И пак карах като дебил, добре че съм с малко по-живи рефлекси вече. Макар че, следейки да седя изправена, се чувствам леко дървено още и се пресягах с цяло тяло.
Видях един колега и ме черпи едно НСПВС от неговите. Малии, три часа по-късно почти беше минало нацяло.
В крайна сметка обаче си взех Мелоксикам и от утре ще си пия него.
И ‘щото ми е много мръсна устата, та се хваля, днеска шефката беше пращала от лютите имейли. А понеже казах на целия свят, че имам най-здравия стомах на света, ме раздразни от хапа, въпреки че беше няква комбинация с протектор.

След тренировката пак имах кик. Реших, че ще се уча да туърквам, нали съм с подходящ габарит. Мисля, че има надежда. :D Обаче кво ми се случи с бедрата след 10-15 мин мандръсньееее....

Днеска пищях. В една среща ми се наложи да поискам имейл за да изпратя допълнителна информация на една администраторка. И ми дадоха следния имейл: georgi_rumqna@abv.bg. Да де, смених имената и не е същия имейл, ама се схваща идеята. Направо.... Коства ми страшно усилие да не се разсмея още на място. ‘Щото нали, държавна администрация все пак....

нЕк’ви други неща ми вълнуват съзнанийцето, но просто от любопитство какви са мотивите за тия постъпки. Ама няма как да разбера. И си гледам сеир само.
Аре стига философии, време е за почивка.

23.02.17
20:38

07:00 50гр лимец, 200гр кисело мляко, протеин, кафе с мляко
13:00 80 гр телешко
15:30 тренировка - най-жалката ми тренировка от ужасно много време насам. Нямах сила и бях замаяна още преди да ида в залата, ама нали светът ще свърши, ако не мина през фитнеса. И няма да си кача клипчетата от днес, защото ме е срам, наистина мноооого криво беше всичко. Напредъкът е, че повечето неща ги улавях на момента, в който ги греша
клек 4х4х65 - първо приклекнах малко само с лост, да видя к’ва е хавата и после се нат’варих. Малко шокиращо беше първото вадене на лоста, първите 4 бяха по-скоро полуклек, 2 ,3 и 4 серия бяха малко по-дълбоки. В момента, в който придобия по-добър баланс, спокойно ще правя 5-6 повторения с тия кг. Забелязвам обаче, че продължавам да отлепям петата от земята като се изправям. Трябва да мисля за това.  На места пак си насичах движението, за да съм сигурна, че колената ще са навън
тяга 4х4х80кг - като тежест ми е даже леко. Обаче дърпах яко на кръст. Мисля, че не ми беше достатъчно широк разкрача, както и че ми е ниско лоста (сложих  20-ките, които са най-високите дискове, ама не успявах да си намеря позиция, в която краката да са сгънати на 90 градуса и раменете да са пред лоста, просто не се получи). От всички повторения сигурно в общо 4 съм усетила натоварване и в краката. Последната серия беше най-контролирана. Обаче мега много ми причерняваше и просто не си контолирах движенията както трябва.
планк 2х1минх20кг (има ли значение къде е сложена тежестта? ‘щото първия път ми я лепна на гърба, пък после на втория път го накарах да я сложи по-към кръста; на края на втората минута стана еба си еротиката :D :D :D дейба, ако не ми се плъзгаха обувките по пода, можеше и още 10-тина секунди да закача обаче)
хип тръст (12х20;30;30)-разгъване (12х15;15;20)-сгъване(12х15;15;15)
мда, три пъти развъртях, не съм разбрала просто. Хип тръстът си е ок, макар че пейката ми идва точно на контузената точка от гърба и на някои повторения ми се приплакваше, ама съм държалива. Разгъването ми наеба колената отново (лявото пак пулсира и блокира, а като тежест дори не бях близо до предела си и се старах да се движа ааадски бавно) Сгъването го пробвах във всички позиции спрямо машината, които успях да възпроизведа и... нищо смислено, само прасците и твай)

Още след клека миришках яко на ацетонец, на тягата ми причерняваше, на последната врътка на трисета бях готова да дера пръча. Викам си: “имам служебно говорене, малко закъснях за тренировка, ще изпия протеина и ще свежна, както обикновено”, ама не стана така.  Взеха да претреперват льоките и да ми става черничко пред очите, заглъхнаха и ушаците и набабаних половин протеиново брауни, за всеки случай. Не беше няк’ъв келепир. Едва дочаках да ми върнат колата от мивката и да си тръгна. Прибирах се на пресекулки, няколко пъти отбивах. Вкъщи взе и да ме втриса много бясно, но нямам температура. Може да съм лепнала вирус, то в Смолян са в мини епидемия пак и кат’ нищо... И като цяло пак добих гнусния навик с многото кафе, та съм и обезводнена не малко, така че то се насъбира.

19:00 стандартната вечеря яйца, масло, мляко с извара, карфиол и масло
тотал 1652ккал; В113гр; М63гр; П157гр

От няколко дни ми “треперят” мускули. Почнах със стандартното - клепачите, но днеска започна по гръдния кош, а на обяд се забавлявах да гледам как ми шави бицепса :D Чудих се дали е магнезия или желязото, ама и двете са в позиция да ги няма ник’ви. Магнезий имах малко останал от на Або-то, утре ще си взема и винкел. И бабешка кутийка за хапченца. :D

Започвам да се ядосвам. Колкото повече показвам инициатива, защото се притеснявам как вървят нещата във фирмата, толкова повече неща ми се изискват, дребни, които очевидно съм пропуснала от недоглеждане. Смисъл, знам че постоянно се оплаквам, че няма фийдбек, ама все пак... Уж си имаме доверие и не сме си давали причини за нещо различно, а всъщност се повдигат на дневен ред пълни тъпотии и това ме изнервя. При всичкия зор, който аз си създавам и то не защото ми влиза пряко в работата, а защото им симпатизирам на моите хора и искам на тях да им е ок (за да може и аз да искам да ми е ок). Мисля, че заслужавам утре да е петък, защото просто се уморих.
А, да се похваля, тази седмица влезнах в серия. Днеска пак ударих кьоравото с една малка сделчица. Пък ме мрънкат за отчетности и тъпотии.

Другата седмица се очертава малко по-кратка и се надявам да не е толкова натоварена като тази.

И понеже видях, че хората си показват гърбовете, та реших и аз да видя моя. Ама уви, очаквах повече. Нищо, поне рамото е “бива”.
Малко ми беше мръсна колата днеска...

23.02.17
20:45

Супер ти е гърбО! А И в долната част е чист, хубаво оформен е, което е яко! а рамотооо :) аз си имам специално отношение към тоя мОскол :Д
Давай все така! (muscle)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 23.02.17 20:46.

24.02.17
18:37

Just sayin’

не ми се е качила картинката, дейба
идеята беше проста:

who needs good karma when u have good sarma :D

Мнението беше редактирано от БПН на 24.02.17 20:36.

24.02.17
21:45

тъй, след другите отчети, дойде ред и на тоя

06:50 50гр елда, 200гр кисело мляко, протеин, кафе с мляко
10:00 близалка против повръщане (няма я в сметките, толко’ захар ще преживея да не си я сметна)
13:00 90гр варено телешко
15:00 50гр протеиново брауни,10гр зрънчо
20:30 4 яйца, 50гр няк’ъв колбас; 10гр масло; извара с кисело мляко, шепа карфиол
тая вечер ми се отвори една хапка, да си т’кова мамата и все няк’ви боклуци, ама нищо де, според мфп още съм в нормата за калории, макар макросите да отидоха по дяволите
тотал 1879ккал (при мфп цел 1880 - ай дали не съм мастър, д г е!) В113гр; М 88гр П157гр

въх, одеве спря да ме боли гърба, остана само мускулната треска там и на шията малко (т’ва ‘щото вирих врат на тягата вчера сигурно).  Обаче отпред, на гръдния кош, не ме отпуска. Имам синки по колЕнцата, на две симетрични места над капачките и не мога да се сетя от к’во може да са. За синката на гърдите знам - затиснах се с 20-ка и копчето на блузата ми се вряза там. Коленете днеска само пулсират и са ми няк’ви изтръпнали, иначе се вървеше нормално. 
днеска тренировка няма, ама си беше активен ден. Походиш пеш, туй-онуй

дразня се като ми се говорят неща, за които просто не знам как да се направя на тъпа, че не съм ги разбрала...
аз съм готина и определено не задавам въпроси, чиито отговори не искам да знам, ама като ти се натрапва определена информация и дразни
съквартирантката...
поне не слушах за казармата!

Мисля, че с новата ми стойка съм по-убедителна на работа и определено се чувствам по-уверена.
Гърбът ми обаче не е свикнал с новото положение и даже малко се съпротивлява, ама след толкова години е нормално да не се дава лесно. (пък и още докато бях студентка една колежка си беше взела от коланите ‘дето помагат за изправяне на стойката и в началото се оплакваше, че и е дискомфортно и понякога я преболяваше гърба докато свикне)

Утре тря’а да поработя малко и да ида да потренирам след това.
Тря’а да не забравя да ида да си оправя дипломата другата седмица, че тази просто изключих за това. И няма да е лошо да се съчета е с няк’во роудтрипче и малко социализация.

С’а не мога да взема решение дали имам достатъчно фуриоко да дръпна едно караоке...

24.02.17
21:48

казано от БПН на 24.02.17, 21:45:

С’а не мога да взема решение дали имам достатъчно фуриоко да дръпна едно караоке...

Караокето е винаги правилният избор. 8-)
За калориите - мастър си!

24.02.17
21:53

Синките по коленцата са ти от тягата сигурно ;) Освен, ако не се правиш на ударена и знаеш от какво точно са :D

24.02.17
22:01

казано от Sanya на 24.02.17, 21:53:

Синките по коленцата са ти от тягата сигурно ;) Освен, ако не се правиш на ударена и знаеш от какво точно са :D

Аз че съм простакеса - съм, и две мнения няма. :D
Ама не съм разбрала кога са станали (по време на тренировката!), пък са учудващо симетрични, както споменах. Преди явно не ми е правило впечатление...

24.02.17
22:18

Няма се плашиш, ние тук 80% ходим със синки по колнeцата. По-проблемно е лятото като трябва да обясняваш, че това  ти e от близка среща с щангата :D

25.02.17
09:36

казано от БПН на 24.02.17, 21:45:

Мисля, че с новата ми стойка съм по-убедителна на работа и определено се чувствам по-уверена.

Неправилната стойка може да те доведе до депресия, до натрапливи негативни мисли. Оправянето и пък има точно обратния ефект - увереност, спокойствие, оптимизъм.

25.02.17
10:09

Уф, имам много неприятен проблем.
Едното куче е яко неконтролируемо. Вече година и половина не мога да ги свикна да стоят мирно в една стая със ситния и  съответно кучето се връзваше в съседна като ги мързи съседите да си гледат детето. Е, да, ама вече сме достатъчно високи да отваряме вратите и одеве го хванах точно преди да се навре в обхвата на повода.
Поради ред причини т’ва куче беше грешка и отдавна щях да съм се разделила с него по един или друг начин (здравословното му състояние позволява размисъл в тази насока), обаче не бих го дала никъде в това състояние, а не ми е позволено да го приспивам дори и за да го кастрирам.  Може би понякога просто трябва да се направи каквото трябва, без много-много приказки.

Т. Тодорова

25.02.17
13:45

Какво означава, че не стоят мирно в една стая? Кучето напада детето ли?

25.02.17
14:21

Да. Много неуравновесен тип е и изобщо не понася силни звуци и резки движения.

А аз съм много, много кухо парче. (още веднъж!) Сутринта се сетих, че в университета за първи път започнах да пия НСПВС  (не ги пиех, но да приемам да кажем) и всичко беше ок, до един момент, в който не започнах да проявявам странични реакции - световъртеж, задух, замайване и сънливост (точно каквито имам и в момента). Само защото съм говорила с хората от фирмата производител, това не значи, че не мога да съм алергична (явно към почти цялата група).  Реших да си направя експеримент. Изпих си хапа. След 30-40 мин пак бях със сищите оплаквания. Реших, че това ще да е. Ходих да си купя Магнезий. Фармацевтката каза, че няма да ми предложи друг хап и звъннах на д-р Секс. Взех си Дексофен. (пила съм и преди, не помня да е имало проблем с него)

Тренировката днес беше лекичка така, нарочно не се напрегнах, заради световъртежа. Но беше пък най-смислената/контролирана самостоятелна за тази седмица. Пак има клипчета, ама взех да си омръзвам на мен си с тия набирания, трябва да си снимам лега, че пак сговних хвата и на гребането ми опъваше, където бях казвала... То и него посговних, ама нищо, другата седмица се надявам да вляза в крачка вече.

5хсс - почивката беше от уред до уред, със сигурност под минута
набиране тесен подхват -13кг (и ми беше приемливо леко, другия път ще си оставя повече борба)
лег 4х30 - много лекичко и контролирано
силово гребане 15х14кг; обърках самите дъмбели и съм се хвърлила директно на 22 ( следващият след него е 30 и просто не мога да направя 1 с него), та 4;5;7х22кг
всяко в сс с лег 4х35кг по-тежичко, но се справих и без да се затисна, значи е ок
шок-нах си рамената мнооого яко, първото упражнение с диск 5 кг (само за себе си, може спокойно да е с 10-ка, но няма да имам сила за следващите, ако го направя така); другите две с 2кг
сгъване с щанга за бицепс 2х6х20кг
разгъване на скрипец 2х6х25кг

Аз съм доволна от себе си (което значи, че реално мога поне 30% повече).

25.02.17
19:17

09:00 50гр оризовки, 30гр сирене; протеин; кисело мляко, кафе с прясно мляко
след тренировка 50гр варено телешко; 200гр кисело зеле
17:00 200гр суши
18:30 5 белтъка с 200гр кисело мляко и 240гр извара, кофичка котидж
на мен ми се видят малко калориите за толко’ ядене, ама тъй рече мфп
1612ккал; В115гр; М65гр; П155

За утре съм си поставила адското предизвикателство - да не сармя!
одеве се изтървах и си купих бутилка розе
Като посегнах да си я сваля от колата, ме заболя гърба и се сетих, че с хаповете не бива.
#садфейс

26.02.17
19:01

09:00 50гр оризовки, 30гр сирене, 200гр кисело мляко; протеин; кафе с мляко
14:30 500гр кисело зеле, 1с.л. зехтин
16:00 400гр лидлски зеленчуци с 1 с.л. зехтин и балсамико; доза протеин
18:30 4 яйца, 7 гр масло, извара
тотал 1606ккал; В130; М65; П138гр

въглехидратите отидоха в дивия, ама много ми се ядяха зеленчуци днес, не мо’ех са запра просто
ама трябва, ‘щото съм се  надула яката; и не трябва да спирам, защото другата ми не е свършена пак

Днеска водих детето (една съседка) в Пазарджик, че не беше ходила на Острова. Напра’ихме няколко чакръка, пихме кафе с едно местно мръвчЕ. Убихме половината неделя.

Като се прибрах, реших да правя упражненията за гърба, които ми бяха препоръчани по-горе.
4х10/посока бърд дог
YWT n повторения, не броях настина
30 секундни странични планкове с по 30 сек супермен между посоките, общо 3 пъти в посока
накрая котешкия гръбнак и ... ме заболя гърба :D
с’а се мажа с няк’во супер-гига-ултра-турбо природно обезболяващо лосионче, мириша на евкалипт (иу!) и ми се доспива, защото си направих стаята 45242545454544548 градуса
Усещам го, мизерника, ‘дето хрущи точно под лопатката, ама ще го закарам на рехабилитатор след срядата. Още се чудя къде точно да ида, защото според невролога, предния рехабилитатор има ключова роля в затвърждаването на т’ва чудо като трайна травма. По принцип тря’а да изчакам да спре да боли и тогава да търся рехабилитация, ама като си върнах дневника назад, това е започнало на 12.01. Очевидно няма за кога повече да го чакам да се от-възпали.

Снощи гледах новите 50 нюанса. Така де, вървяха за фон, докато се зарибявах с няк’ви тъпотии на телефона. Единственият момент, който ме грабна, беше там където м-р Грей се набираше, върнах го два пъти да видя къде са му ръцете, да не греши нещо. :D
Таз’ Анастейжа много недохранена, бе, жал да ти стане направо!
Загледах се в няк’ъв много “горещ” (все още не разбирам кое му е скандалното на тоя филм, освен че дамата очаква всичко да и мине през, нали, задника) момент и ми стана малко носталгично, разни мои си неща...
И понеже се скофтих, имах нужда от хормони на щастието, а както споменах, съм доста подута и, за мое щастие, нямаше как да си изям чувствата, та станах да поклякам малко. Гърбът ми позволи, та малко и коремни преси правих.

Към ту ду листа за идната седмица: саниране!

Искам такава афро-прическа, но всички фризьорки, които съм молила, отказват да ми направят студено къдрене, защото косата ми била твърде хубава. Усещам, че имам нужда от някаква голяма промяна.

26.02.17
19:38

казано от БПН на 26.02.17, 19:01:

1) Днеска водих детето (една съседка) в Пазарджик, че не беше ходила на Острова. Напра’ихме няколко чакръка, пихме кафе с едно местно мръвчЕ. Убихме половината неделя.

2) ...Искам такава афро-прическа, но всички фризьорки, които съм молила, отказват да ми направят студено къдрене, защото косата ми била твърде хубава. Усещам, че имам нужда от някаква голяма промяна.

1) Понякога се изказваш много тайнствено. (wasntme) С две думи - в този случай не разбирам много-много какво искаш да кажеш. :D

2)  Всички жени започваме от косата, когато имаме нужда от генерална промяна. :))) А твоята наистина е хубава.

Мнението беше редактирано от Елена на 26.02.17 19:43.

26.02.17
19:53

1)По-буквално изказване в тоя дневник май нямам. :D
Имам една съседка, две години по-малка от мен. Мисля, че съм споменавала колко много ме е яд за нея. Има лице и усмивка, за каквито бих убила, но от мързел поддържа един не особено лицеприятн габарит. И колкото повече се опитвам да я спечеля за някаква активност, била тя фитнес, аеробика, танци, даже на бели денс ходих за да се зариби по мен, толкова по-бясна съпротива ми оказва. Ама нали, казвам дете, защото е супер инфантилна и мързелива, и има бясна захаросана представа за взаимоотношенията мъж-жена, заряза един страхотен младеж, който целуваше прахта под краката и е социопатка (явно това ни сплотява), та се опитвам да я социализирам от време на време. Така написано, май изглежда зле,а аз наистина много си я обичам!!! Та, понеже наистина не беше ходила в парк Острова в Пазарджик, а много искаше, реших да ползвам компанията:
-за да си раздвижа моя гъз
-да се порадвам на тигрите в зоопакра
-да шофирам малко по-дълго, защото ми подрежда хормоналните компоти в главата
-междувременно да я запозная с това симпатично момче, което мен не ме вълнува изобщо

2)Благодаря! Първо я исках синя, ама ще ме изгонят от работа. Червеното е също твърде драстично, затова поддържам само един огнен нюанс на черния фон и те т’вай. Има нужда от пластове моята косица, но искат твърде ангажираща поддръжка, та затова си ходя почти на черта (с триъгълна глава) :D

27.02.17
19:41

07:00 45гр оризовки, протеин с 300гр кисело мляко, прясно мляко с кафе
11:00 тренировка
в обощение - имам проблеми в четенето с разбиране, пак се омотах :D
клек 13(всъщност бяха 14, ама последното беше толко’ грозно, че няма да го броим)х55кг; 7х60; 3х70 (и тия три спокойно щяха да са 5, ама много взех да се навеждам напред на изправяне и зат’ва спрех)
сумо тяга 10х70 (супер добре стана, изцяло фгасягата, без гърбене, кръст и грозотии; яд ме е, че не я снимах нея); 5х80; 3х85 (ще ги постна тях; може би ако съм по-клекнала дали ня’а ми оправи хавата малко? усещам още в момента, в който тръгвам, че е яко в кръста, но наистина не знам как точно да го оправя; идеи? моля! :) ); като тежест съм си далече от пределните повторения, но не напъвах, защото се вижда, че всяко следващо е по-гърбаво от предното и нямаше смисъл....
планк (необичайно прогарящ беше) 1х60секх20кг; 1х55секх20кг (на втория подход ме заболя моето нещо на гърба, което беше странно, защото дискът ми беше на задника)
сгъване 2х12х15 (тоя път успях да намеря амплитуда на движението, която да не ми ебава колената, но не е пълна спрямо възможностите на уреда)
разгъване 2х12х15 (намерих и поза, в която да “влезе” в задното бедро, даже съм щастлива, че успях да я заснема, но нея ще ви спестя, че при качването на уреда приличам на ранен тюлен :D )
12:00 100гр телешко
15:00 150гр кървавица
18:00 200гр зелен фасул; 240гр извара с доза протеин
тотал 1639ккал; В77; М78; П149

Много съм доволна от клека, днеска не усетих да съм отлепяла петата.
Тягата... тря’а да се отработи по-добре.
Когато се изчистят самите движения, т’ва ще стане супер бясната тренировка, усещам го. И нямам търпение!
Имам неприятното усещане, че гърба утре ще ме ограничава в някои движения, надявам се да греша.

Уговорих си масажи. Утре пак ще ида да притесня невролога, да тряснем малко тоци, туй-онуй.
Ще ходя утре за дипломата, дай Боже, да се прибера с нея. Сутринта съм на едно интервю, което приех само за да си начеша егото. За момента дори нямам намерение да ги обмислям тия.
Тия от РK се осраха пак. До петък трябваше да има фийдбек, а днес сме понеделник и още нищо. Не, че очаквам развитие, ама 1К в евро и ще си сменя мнението за тях. :D :D :D Ако ли не - да им яде от кучешката храна дано, тоя моя конкурент! :D
В сряда наш’то интервю, да видим дали ще ми харесат опашка и после лет дъ уикенд бигин, майна.

27.02.17
20:01

Макар да съм сигурна, че може да си сложиш телефона още по далеч в края на залата, ми се струва, че виждам сериозна флексия в кръста още в момента на отлепяне от земята. За сила- имаш доста, но не слагай кила, докато не свикнеш да пазиш естествената извивка на гръбнака.
Прическата е един път  :) :D

27.02.17
20:09

И аз да те поздравя за силата. :)

А объркването ми относно Острова дойде оттам, че не знаех, че в Пазарджик има такъв парк. Аз по принцип изобщо не познавам този град. “Острова” викат на UK по принцип. Та... затова.

27.02.17
20:10

Ми ако виждаш по-близко място, на което да го сложа - слушам, още в четвъртък, ще бъде позициониран там. Не зуумвам нарочно, защото не ми е достатъчно хубава камерата и ще се сгомни повече от в момента.
Да, гадно е още от самото начало.
Мисля, че измислих нещо...
Мисля, че е проблем това, че се опитвам само с горната част да издърпвам, а не си помагам с петите. ‘Щото във всичките грозни повторения почти не се усещаше смислено натоварване по местата, където трябва да има.
Аз мисля, че на по-здрав гръб, трябва да направя един милион хиляди повторения със 70 да кажем, за да ми е леко, и евентуално да се науча.
Или просто да мисля повече. Което за момента не ми се отдава особено. :(

Едит: за прическата; така я нося само в дните за клек, защото съм гледала един билюк клипове с няй’ви дами ‘дето като изтърват лоста назад, косата им се заплита и става майка му да си т’кова. Иначе тати кат’ ме види така, казва, че съм като риба чук в главата. :D

Мнението беше редактирано от БПН на 27.02.17 21:01.

27.02.17
20:20

От другата страна дали може да се сложи, мисля, че виждам стойка за дъмбели, но не мога да преценя колко е далече, нито дали изобщо може да се сложи телефон. Моят фотоапарат примерно стои самичък без опора.
Залата ти наистина е адски празна, при нас има максимум метър за минаване между уредите.
Натискай с петите, правилно разсъждаваш.

28.02.17
18:18

07:00 50гр оризовки, 200гр кисело мляко, протеин; кафе с мляко
09:10 тренировка

набиране с противотежест, подхват 2х4х-10кг; 4х-11; 4х-12 (на последните две серии последните бяха бясна борба да ги завърша)
раменна преса 7х25; 2х30; 0х35; 0х30
хоризонтален скрипец 4х4х35 (другият път повече!)
лег 10х30; 5х35; 2х40 (третото го вдигнаха от мен, защото се заклещих)
двете упражнения с ластика, този път с 1кг гирички, пак ми се запалиха раменете
сс
концентрирано сгъване за бицепс 8х8; 6х10
скълкръшър 2х8х10 (с 12 не мога да направя повече от 3, иначе пробвах)

тука не са уточнени почивките, гледала съм да се събирам в минута-две (офлянквам се където има разтоварване)
искам да отбележа, че като приключих с упражненията с малките гирички, гърбът ми беше супер приятно отпуснат и няколко часа след това не ме боля; вече почти мога да си извивам торса наляво без особени ексцесии; (а може и да няма нищо общо, не знам....)

като приключих, понеже грам не мога да трая нещо да го мога, а всъщност да не ми се отдава, опънах една 2ка на 80кг, ей така, от инат просто. Мисля, че има подобрение от вчера, кръста не се натовари чак толкова, макар че ми беше такъв адреналин, че може и да не съм разбрала.

12:30 100гр телешко
17:00 300гр зелен фасул с 1с л зехтин и балсамико
вечерята предстои
4 яйца, 240гр извара с протеин; 10 гр масло; яде ми се още амбалаж, ама въглехидратите си ги изяждам сутрин, д г е
тотал 1512ккал; В84; М61; П149

Ходих пак при невролога. Цялата работа беше да ме “прегледа” физиотерапевтката да каже, че съм чук. Не знам дали ще успея да им посещавам рехабилитацията, просто не мога да работя с фиксирани часове, няма как просто. Ако масажите ми свършат работа (както вероятно ще стане), може и да я откажа.

Естествено, върнах се без диплома от Стара Загора. Ама вече една година работя с администрация... дори не мога да се ядосам, че са забравили само моя холограмен стикер да поръчат. Нито мога да си платя някакъв вид доставка, и да ми спестят един ден от отпуската, в който ще се разкарвам за айляка само.

Напоследък бях малко като кон с капаци, с много тесен фокус върху разни конкретни неща. Сега усещам ужасен глад за силни емоции. Трябва спешно да се направи нещо по въпроса.

Да не ме забравите (зуумната и с още по-развълнувано чоки :D)

01.03.17
08:04

Добро утрооо!

Кака се разкука от рано пак.
Снощи пак няк’ви хора са ми писали по малките часове “оле, знаеш ли кой участва в готварското риалити”, все едно има отношение с мен... Макар че бестито пак ми докара усмивка от сутринта със съобщението “ти си меркантилна, ся ще да драпаш назад, защото пак ще стане известен” :D :D :D
Ще му стискам палци, защото знам, че готви божествено.

Днеска трябва да ида да си купя възглавница, ама не съм много наясно от къде/каква. Знам, че сегашната ми (гъши пух е, ама е възрастна и доста слегнала вече ) има немалко участие в болежките ми. Та.... приемам идеи по въпроса.

Сега отивам да се правя на фльорца, че няма да се излагаме пред шефовете я.
Успешен и усмихнат ден на всички! :)

01.03.17
08:56

казано от БПН на 01.03.17, 08:04:

Днеска трябва да ида да си купя възглавница, ама не съм много наясно от къде/каква. Знам, че сегашната ми (гъши пух е, ама е възрастна и доста слегнала вече ) има немалко участие в болежките ми. Та.... приемам идеи по въпроса.

 

Аз предпочитам ортопедични възглавници (онези с извивката). Последно си купих една от мемори гел, ортопедична, с охлаждащ гел. Откакто я имам я мъкна навсякъде с мен, само ако пътувам със самолет не я взимам. И матракът ми се води ортопедичен и комбинацията от двете много ми облекчи болежките по гърба и врата. Купих ги от специализиран магазин - имат “мостри” и можеш да  пробваш на място коя ще ти е най-удобна. Ако искаш, мога да ти кажа кой е магазина на ЛС.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1