02.01.17
19:14
Здравейте и за много годни!
Искам да си променя малко храненето и да заменя вечерята със салата. Обикновено вечерям 200-400 гр. месо, вече в продължение на 3 години и ми се гади вече. Както се казва вечната НВД... Само, че сега искам да намаля за няколко месеца месото, дори с риск да загубя малко мускул, това въобще не ме притеснява. Търся си рецепта за салата, която се приготвя сравнително лесно. По някой път нямам никакво време за готвене вечер, както и ми се налага да хапна и директно да заспивам. Това е и една от причините да мина на салатка. Може да има някакъв сос, но единственото, което не ям са авокадо и броколи. Никога не съм правил салати, затова, ако някой може да препоръча нещо бързо, лесно и вкусно, ще съм му много благодарен, колкото да залъжа вечерния глад.
Поздрави!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
02.01.17
20:38
Здравей!
Какво значи да замениш вечерята със салата? Ако под “салата” разбираш само зеленчуци и нищо друго, то това не е замяна на една пълноценна вечеря, а част от вечерята.
Добре, искаш да намалиш месото - в това няма лошо, но на негово място избери друг източник на протеин. Една гола салата нито ще те нахрани, нито ще те засити и гладът няма да бъде залъган.
На твое място бих си направила омлет/сварила яйца/изпекла риба и бих гарнирала със:
- задушени карфиол и моркови, овкусени със сол и сусамово олио
- или пък салата от нарязано на ситно зеле, настъргани моркови, копър, сол, зехтин
- или настъргани червено цвекло, морков, ряпа + сол, зехтин/друга мазнина по избор и леко запечени орехови ядки отгоре
Варианти има много. Можеш да разгледаш и раздела с “рецепти” :)
02.01.17
20:57
казано от Kuncavia на 02.01.17, 19:14:
Търся си рецепта за салата, която се приготвя сравнително лесно.
Всички салати са лесни. Приготвяне до 10 минути с миенето на чиниите.
Първа салата: маруля, репички, краставица, магданоз, зехтин, морска сол, запечени орехи + свежо сирене на кубчета
Втора салата: салата айсберг, копър, краставичка, лимонов сок, зехтин, морска сол, запечени белени слънчогледови семки + варени яйца
Трета салата: бейби спанак, стебла целина, зелена чушка, магданоз, зехтин, морска сол, запечени белени тиквени семки + горчица и малко телешка пастърма
Можеш да добавяш чери доматчета, царевица от консерва ... импровизирай.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 02.01.17 21:00.
Най- лесната салата : айсберг маруля със зелен лук. Айсберга не се мие като нормалната маруля, само махаш двете горни листа и изплакваш с вода. Режеш в голяма салатна купа надве- натри - може на квадрати, може на ивици - всичко отнема по- малко от минута. После изплакваш зеления лук и го нарязваш. Слагаш сол, оцет/лимонов сок, зехтин ако ти се полага и ядеш. Отнема по- малко от 2 минути приготвянето на цялата салата. Минимум миене и кълцане, никакво белене, супер свеж вкус :) Че и евтина - 2 лева е килото айсберг.
Благодаря за съветите. Просто съм засичал “модерни” салати, залети с различни сосове и се чудех ако има някакво ново “чудо”, да се образовам. Хубавото, е че има разнообразие. В последно време зеленчуците заемат доста ограничено място в режима ми. Ще се разходя до кварталното магазинче, да видя какво мога да сглобя. Картофите също рядко присъстват в менюто ми, не е зле да обърна внимание и на тях, пък може и с едни 100 гр. свинско контра филе, че с пилешкото не се обичаме напоследък. Яйцата също са добра идея, преди хапвах доста, предимно на закуска но и тях ги бях позабравил. Вече ми се завъртяха различни идеи за разнообразие, просто никога не ме е бивало в готвенето и дори нямам творчество в това да си измисля нещо разнообразно :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече