20.01.17
21:10
Здравейте!
Казвам се Яна, на 24 години и досега се подвизавах инкогнито като същински книжен плъх - четях, четях и препрочитах статии, дневници. Попивах идеи, учех се, вдъхновявах се. Тъкмо там някъде между четенето открих неизменната полза от това да започна и аз моето “имало едно време”.
Целта: Целта на дневника ми е да следя прогреса си, както и, с, надявам се, ваша помощ, да подобря тренировките и храненето си. Личната ми цел е да се стегна, оформя, да натрупам малко мускулна маса, да изчистя, където има за чистене.
Мерки и теглилки: Обещавам адекватна снимка в скоро време!
По последни данни - 1.60м., витая между 51 и 52 килограма
- талия - 65см
- корем (2 см под пъпа) - 75см
- ханш - 88см
- бедро дясно - 50см
- бедро ляво - 50,3см
- гръдна обиколка (под гърдите) - 70см
Тренировките: Тренирам около 4-5 пъти в седмицата, като 2 от дните тренирам силово горна част, 2 от дните сиово долна и 1 правя тренировка основно с планк, лицеви опори, коремни преси и сие. До съвсем скоро тренирах вкъщи, тъй като нямах удобен фитнес на разположение. Лятото пълнех туби с пясък за тежести, иначе разполагам с 2 дъмбела по 10 кг. (с отделни дискове, така че мога да докарам и 1 до 18 кг. :D ) и 2 дъмбела по 3.75. Мислех си, че намирам начин да предизвиквам тялото си с тези тежести. Разбира се, грешах и от миналата седмица във фитнеса с доста по-солидни тежести и уреди на разположение направо се преродих.
Храната: Храня се сравнително разнообразно, нямам силна слабост към сладкото, нито към тестени изделия. Пийвам си по чаша вино на ден и слава богу не обичам бира, но пък някои коктейли ми влизат под кожата. Ако не пия по 3,5-4 литра вода на ден устата ми сякаш изсъхва, затова се въртя около тези стойности. По-добра представа ще добиете от идните постове. (тук малко съспенс :D)
Ретроспекция: Бях дебело хлапе (твърде много лета при баба и родители със слабост към пържени картофки) и още от 9-10 клас насам започнах да откривам топлата вода с тренировки и хранене. Имах, разбира се, период с кардио, период с “леле, аз съм на бригада в Щатите, подай сладкото там!”, и такива ми ти разни, но от около 2-3 години тренирам редовно с онези не особено големи дъмбели, споменати в началото.
Обаче: В тренировките ми няма да видите клекове и напади, защото преди близо година след едно пренатоварване на ахилесовото сухожилие бях 2 седмици неподвижна, след което последваха физиотерапии, лекари идиоти, които ме съветваха да го мажа с фастум гел и ще си мине. При клекове и напади явно самото положение на крака ме натоварва по някакъв особен начин, който води до болка. За това в момента съм ги изглючила и гледам да компенсирам с други упражнения за долната част. Относно ахилеса, старая се да разтягам всяка вечер, нося ортопедични стелки и се надявам постоянството да се отблагодари.
Защо “Хюстън, имаме проблем!”? Защото в един момент осъзнах, че нещо в храненето и тренировките ми липсва, за да се чувствам достатъчно силна, здрава, раздвижена и в добра форма, затова си казах “Хюстън, имаме проблем” и реших да се следя стриктно и с ваша помощ да достигна до едно супер яко, здраво и позитивно аз. : )))
Приятно ми е!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДобре дошла! Пожелавам ти съвсем скоро да стигнеш до това аз, което ще каже, че няма проблем. ;) Успех, ще ми е интересно да видя тренировките ти!
20.01.17
21:24
Започвам от вчера, защото имах намерение да пусна дневника още тогава, но ме удари музата и от много писане... то стана днес!
19.01.2017 - Тренировъчен
Храната: - бях в движение и по срещи цял ден и се наложи да намирам решения навън.
Закуска:
- кисело мляко (2 супени лъжици) с пчелен прашец
- вода с лимон
- една оризовка, един банан, две варени яйца
Обяд:
Салата с нахут, лимец, рукола, краставица, червени чушки, стафиди, бадеми (около 300 гр)
Вечеря:
- около 100 гр. извара, 150 гр. пилешка пържола от бут, 3 оризовки
Течности:
Има-няма (по-скоро има) 3 литра вода, 3 чая с около половин чаена лъжичка мед
И още: Омега 3 и Магнезий с витамин Б комплекс
Уговорки: Храната като грамажи е малко на око, защото нямам везничка.
Тренировката: Долна част
- Тяга: 5 серии по 10 повторения с 35 кг.
- Лег преса (заместител на клека, който странно, но не натоварва ахилеса ми... няма да се учудя и да не правя нещо като хората :D) 1 серия 10 повторения с 40кг. Можех още: 1 серия, 10 повторения с 50кг. Не можех повече и върнах 5кг назад. 3 серии по 10 повторения с ‘45кг.
- Абдуктор - 1 серия 10 повторения с 25кг; 1серия 10 повторения с 30кг, 3 серии 10 повторения с 25кг
- Сгъване за бедро - 3 серии по 10 повторения с 20кг, 2 серии по 10 повторения с 15кг
- Разгъване за бедро - 2 серии по 10 повторения с 50
- 1 серия вдигане крака от лег за корем с по 2кг на крак
- Странична планка с повдигане на крак (представяте ли си го?) - 15 повторения, 2 серии на страна с по 2кг на крак
Тренировката ме натовари - още научквам подходящите тежести и опознавам фитнеса и уредите (като малко дете в сладкарски магазин съм). Ще го бъде!
20.01.17
21:25
Мерси, Диляна! Много си добре заварила и ще се радвам на всякакви съвети : )))
20.01.17
21:38
20.01.2017 - Тренировъчен
Още ми идва да пиша 2016 като година :D
Храната:
Закуска:
- 2 яйца на очи в мъничко масло, 7-8 листчета спанак, 2 оризовки, около 100 гр извара
Обяд:
- Пилешко шишче на скара ( около 120 гр), 200 гр. морковена салата с 1/4 авокадо, люшкащо се някъде в нея
Вечеря:
- елда (около 150гр) с подправки, едно варено яйце, една глава червено цвекло, няколко парченца пилешко филе на скара
Откровено казано въображението ми относно елдата стигна едва до подправките. Вероятно би се получила добре със зеленчуци, но - следващият път!
Течности:
- около 3 литра вода, 1 кафе с мляко и половин чаена лъжичка мед за подсладяване, чаша розе
Уговорки: Живеех в Герман и в големите студове не бяхме вкъщи 2 дни, камината не беше палена и къщата беше достигнала минусови температури. Струйката вода, която бяхме оставили да тече, за да не замръзнат тръбите беше станала на висулка. Принудихме се временно да се препозиционираме в друг апартамент и още хладилникът ни прилича на пълен творчески хаос с 3 неща и половина вътре. Затова и вечерята е малко - имах-ядох! :D
Tренировката - горна част:
- скрипец за гръб - 3 серии по 10 повторения по 30кг.
- странично вдигане на дъмбел - 5 серии по 10 повторения по 4 кг на ръка;
- вдигане напред на ръце с дъмбел - 5 серии по 10 повторения по 4 кг на ръка,
- гръдна преса с дъмбели - 4 серии по 10 повторения по 7 кг на ръка,
- гребане с дъмбел (едностранно) - 2 серии по 10 повторения на всяка ръка с по 10 кг, 1 серия по 10 повторения на всяка ръка с 8 кг
- за финал:
вдигане крака от лег - 3 серии по 15 повторения,
вдигане на крака от вис - 3 серии по 10 повторения
странична планка 3 серии на всяка страна по 15 повторения
Имайки предвид, че пиша в момента, боязливо подозирам, че ще добавя още 1 чаша розе към онзи купон с течностите. Но, наздраве и за вас с нея!
Мнението беше редактирано от Яна Младенова на 20.01.17 21:43.
Не те ли помня от Испанската случайно? Съжалявам ако разкривам разни лични данни или ако съм се объркала! Успех с дневника и целите :) xx
20.01.17
21:45
Благодаря! И абсолютно ме помниш от Испанската! Мисля, че твоят дневник беше един от първите, които зачетох тук. Беше много яко, защото попаднах на него на напълно случаен принцип и при първата снимка се плеснах по челото, осъзнавайки, че те познавам! :D Драги срещи в онлайн пространството : )))
21.01.17
09:50
Добре дошла и от мен, Яна! :) Успех!
21.01.17
11:34
Много благодаря, Вероника : ))) На теб прекрасен ден!
21.01.17
21:31
21.01.2017 - Нетренировъчен
Днес е ден, в който имам средния апетит на бременна ламя. Събудих се гладна и имах чувството, че през целия ден коремът ми се обаждаше с жалостиво “нахранииии ме”.
Храната:
Закуска:
- 2 суперни лъжици кисело мляко с пчелен прашец
- овесени палачинки - (3 супени лъжици овесени ядки, 2 супени кисело мляко, две яйца). Снимката е долу - скрих няколкото грозни и безформени отдолу и изправих най-красивите за фотосесия :D ). Гарнирах с една ябълка и две орехови ядки.
Междувременно:
- 1 портокал, 2-3 орехови ядки
Обяд:
- около 70-80 гр(сурово състояния) пълозърнеста паста с една глава лук, пащърнак и доматен сос от чисти домати + чубрица (моята слабост)
Междувременно:
- 1 ябълка, десетина бадема
Вечеря:
- салата - айсберг, домати, краставици, чушки, малка бучица сирене
Течности: 3,5 литра вода, 3 чая с мед, едно кафе с мляко, един сайдер (аман от тия социални съботи!)
22.01.17
20:40
22.01.2017 - Тренировъчен
Закуска:
В шкафа ми от известно време се моташе едно саше “суперхрани”, 10гр. е, съдържа коприва на прах, матча на прах, моринга на прах, джинджифил на прах, хъск на прах. (само аз ли имам непознати думи тук?) Общо 37 kcal, 0,3г мазнини, 4,7г въглехидрати (1,2 от които захари), 3,6г, влакнини и 2,2 г протеин. Беше ми подарък и реших все пак да го оползотворя - сложих го в половин кофичка кисело мляко и разбърках. Доби цвета на Хълк
Мнението беше редактирано от Яна Младенова на 22.01.17 20:47.
22.01.17
20:41
Закуска:
В шкафа ми от известно време се моташе едно саше “суперхрани”, 10гр. е, съдържа коприва на прах, матча на прах, моринга на прах, джинджифил на прах, хъск на прах. (само аз ли имам непознати думи тук?) Общо 37 kcal, 0,3г мазнини, 4,7г въглехидрати (1,2 от които захари), 3,6г, влакнини и 2,2 г протеин. Беше ми подарък и реших все пак да го оползотворя - сложих го в половин кофичка кисело мляко и разбърках. Доби цвета на Хълк
Комбинацията не е никак лоша, но е за сутрин. :) Иначе денят ти ще започне наново след матчата. ;)
22.01.17
20:43
Обяд:
- около 200 гр. пилешко филе, 150 гр. булгур + задушени зеленчуци (моркови и зелен боб) - доооста добре хапнах, особено както беше и следтренировъчно.
Междинно се промъкна една оризовка.
Вечеря:
- 150 гр. пилешка кълцаница + 4 кисели краставички
И още: Омега 3 + Магнезий с витамин Б комплекс
Течности: 4 литра вода, 1 кафе с мляко и кафява захар, 1 чаша чай с мед и ... топъл шоколад! Водиха ме специално да опитам един прословут топъл натурален шоколад, който едва се пиеше, толкова беше гъст - аз бих го яла с лъжичкa. :D Не довърших чашката и осъзнах, че влечението ми за всякакви шоколадови сладости е останало някъде в миналото... но виж, стафиди и мед сигурно мога да погълна в промишлени количества :D
Тренировката:
1. Тяга 1 серия 10 повторения с 40 кг., 1 серия 8 повторения с 40 кг, 3 серии 10 повторения с 35 кг.
2. Хип тръст на един крак - 4 серии за всеки крак с по 10кг. по 8 повторения
3. Сгъване (horizontal leg curl) - 4 серии по 10 повторения с 20 кг. и 1серия 5 повторения по 25кг.
4. Затваряне за бедра на аддуктор - 2 серии по 10 повторения с 30кг. , 2 серии по 10 повторения с 25кг и 1 серия с’ 25кг до отказ
5. Лицеви опори - 10, 9, 5 повторения (още ги мъча да са идеална форма - получава ми се лека дъга на гърба, все едно съм гърбушко, която се мъча да премахна)
6. Knee tuck plank - 2 серии по 20 повторения
7. Повдигане на крака от лег 2 серии по 10 повторения
8. Опити за набирания - засега правя едно с лек подскок и останалите негативни. Набиранията са част от to-do листа!
Прикачих горе снимка на един истински еликсир! Мащерка, риган, жълт кантарион и подбел - брани от едно прекрасно кюстендилско село. Няма по-хубаво нещо от домашния чай. Когато бях малка го асоциирах предимно с болести (защото нашите само тогава ми го набутваха), но като ми дойде акъла, мога да го пия по всяко време. Никой чай от пакетче не може да се сравни с това : ))
22.01.17
21:04
казано от Яна Младенова на 22.01.17, 20:43:
Обяд:
- около 200 гр. пилешко филе, 150 гр. булгур + задушени зеленчуци (моркови и зелен боб) - доооста добре хапнах, особено както беше и следтренировъчно.Междинно се промъкна една оризовка.
Вечеря:
- 150 гр. пилешка кълцаница + 4 кисели краставичкиИ още: Омега 3 + Магнезий с витамин Б комплекс
Течности: 4 литра вода, 1 кафе с мляко и кафява захар, 1 чаша чай с мед и ... топъл шоколад! Водиха ме специално да опитам един прословут топъл натурален шоколад, който едва се пиеше, толкова беше гъст - аз бих го яла с лъжичкa. :D Не довърших чашката и осъзнах, че влечението ми за всякакви шоколадови сладости е останало някъде в миналото... но виж, стафиди и мед сигурно мога да погълна в промишлени количества :D
Тренировката:
1. Тяга 1 серия 10 повторения с 40 кг., 1 серия 8 повторения с 40 кг, 3 серии 10 повторения с 35 кг.
2. Хип тръст на един крак - 4 серии за всеки крак с по 10кг. по 8 повторения
3. Сгъване (horizontal leg curl) - 4 серии по 10 повторения с 20 кг. и 1серия 5 повторения по 25кг.
4. Затваряне за бедра на аддуктор - 2 серии по 10 повторения с 30кг. , 2 серии по 10 повторения с 25кг и 1 серия с’ 25кг до отказ
5. Лицеви опори - 10, 9, 5 повторения (още ги мъча да са идеална форма - получава ми се лека дъга на гърба, все едно съм гърбушко, която се мъча да премахна)
6. Knee tuck plank - 2 серии по 20 повторения
7. Повдигане на крака от лег 2 серии по 10 повторения
8. Опити за набирания - засега правя едно с лек подскок и останалите негативни. Набиранията са част от to-do листа!Прикачих горе снимка на един истински еликсир! Мащерка, риган, жълт кантарион и подбел - брани от едно прекрасно кюстендилско село. Няма по-хубаво нещо от домашния чай. Когато бях малка го асоциирах предимно с болести (защото нашите само тогава ми го набутваха), но като ми дойде акъла, мога да го пия по всяко време. Никой чай от пакетче не може да се сравни с това : ))
Много си силна.
23.01.17
22:21
23.01.2017 - Нетренировъчен
Бях с амбицията да тренирам. Събудих се в 7.00, тръгнах да ставам... и тялото ми каза “аааааа, да, да, да му беше мислила с тия тежести” :D Ужааасна мускулна треска. Съчетана с мъгливата утрин хич не беше благоприятна за доброто ми намерение за тренировка.
Закуска:
- около 5 супени лъжици варено неподсладено жито с канела и стафиди, една ябълка, две варени яйца
Там някъде след закуската и преди обяда:
1 оризовка
1 ябълка
Обяд:
- 2 oризовки, половин домат, 1/4 авокадо, около 50 гр елда с подправки, 1 морков, няколко лъжици супа от коприва (излових копривата в нея и оставих останалото :D)
И още:
- 2 грамадни моркова - ама доста грамадни - морков или оръжие...оръжие или морков?
Вечеря:
- около 200 гр. печено пилешко филе, 4 розички варено броколи, салата зеле с моркови (около 100гр) и няколко бодки булгур + стафиди....поне 30-на стафидки се прокраднаха в устата ми, желанието за сладко си каза думата.
Течности: 4 литра вода, 2 чая с по половин чаена лъжичка мед, 1 кафе с мляко и едно кафяво захарче, чаша червено вино.
+ Омега 3 + магнезий витамин Б комплекс
Чувствам, че храната ми е много, натежава ми. Поне е предимно качествена. Утре сутрин планирам да вместя тренировка, домашна, защото няма да имам време да отида до залата. Седмицата се очертава напрегната - с доста работни срещи, а в събота заминавам за няколко дни в Ню Йорк. Ще се постарая да оптимизирам времето си и да успея да тренирам. Утрешната аларма в 7.00 ще си каже думата.
Поздрав с понеделнишко работно селфи и прекрасна вечер!
23.01.17
22:32
М’че добра ти е работната обстановка :D
23.01.17
22:36
Хахаха, това е защото стратегически не снимах бюрото с разхвърляните документи в безпорядък, който аз наричам “артистичен” :D
25.01.17
10:39
24.01.2017 - Нетренировъчен (втори пореден)
Събудих се с неприятното усещане, че не удържах на вирусите и се разболявам. Общото ми движение за деня беше каръшко тичане след трамваи и автобуси с един около 7-килограмов плик в ръка и раница на гръб: лошият момент, когато сменяш жилища, а нямаш собствена кола :D
Храната... като съм на косъм да се разболея, обаче, апетитът ми е непокътнат. :D
Закуска:
- Овесени палачинки от 2 супени лъжици овесени ядки, 2 яйца, 2 супени лъжици кисело мляко, една малка ябълка
Обяд:
- 120 гр. пилешко шишче на скара 200гр салата зеле и моркови
Бързо огладнях след това и излапах 1 оризовка с още 200гр. зеле и моркови
Вечеря: (трябваше да пренасяме мебели и бързах да се прибера, за да съм намясто, когато дойдат юнаците-помагачи, та нямах време да мина до магазина и да купя нещо качествено за вечеря. Тъжното е, че юнаците звъннаха, че няма да дойдат изобщо, но храната резултира в следното:
- 3 оризовки. 100 гр извара, съвсем малко кашкавал, парче ананас (цяяяяло кръгче),
Течности:
- 4 литра вода, 2 кафета с мляко и малко кафява захар, Крадец на ябълки
Онзи ден бяхме на гости на един бебок и много се забавлявах на чашата, която майката беше направила на таткото.
25.01.17
22:24
Хюстън, продавам си Пасата ! Не апартамент, ами прогимназия можеш да преместиш с комбито :D
26.01.17
09:54
Чашатааааааааааа :D :D :D :D :D
26.01.17
11:04
Хахаха, Мечо, ще го имам предвид, че скоро като знам, че ще започна да пренасям и тежестите си... Ще направя една тренировка в градския транспорт с носене на дъмбели :D
И Габи, да! А местенцето, на което е правена, е много яко - купуваш си чаша по твой избор и те ти връчват боички и маркери за рисуване върху керамика и си правиш твой дизайн, като след това те ти я изпичат.
А сега по същество:
25.01.2017 - Нетренировъчен и боледуващ
Закуска:
Доза протеин, банан, 2 ореха,
Малко по-късно:
- морков, оризовка;
Обяд:
- 3 оризовки, салата от половин авокадо, спанак, половин домат, извара 150 гр,
По-късно:
- извара - около 100 гр. + оризовка
Вечеря:
- две варени яйца + две оризовки
Днес е денят на оризовките... :/ усещах цял ден как продължавам да се разболявам и имах ужасното желание цял ден да стоя на топло, но и едновременно с това, точно в този ден бяха три доста важни срещи в работата. Как да изклинчи човек?! Затова си гушнах един пакет оризовки следобед и се мъчех да ги преглъщам. Не знам дали и на вас ви се случва, когато се разболявате, небцето ви да става абсолютно гладко, и почти не усещам вкусове. (особено последното е доста тъжна работа)
Вечерта, с цялата си отпадналост, сглобявахме легло и бях същински Майстор Яна завладява винтоверта :D Но накрая си имахме прекрасно легло, на което спах идеално. (или както казаха веднъж, смесвайки няколко метафори “Заспах като заклано бебе” :D )
Течности: около 4 литра вода, едно кафе с мляко, един чай с мед
И още: 2 сашета тайлол хот. Ще упорствам да не се разболея, защото полетът до Ню Йорк ще ми се види кошмарен, ако съм болна. (и ще се види кошмарен на хората около мен, ако подсмърчам през половината време :D)
Студ мори народа!
В чужбина казват “децата спят като ангелчета”, а в БГ казваме “децата спят като заклани”. Ужас! :D Народопсихология? Тъмен балкански народ? ;) И още едно има - в чужбина казват: “Relax”, a ние в БГ: “СтЕгни са, бе!” :D :D
Надявам се, че нямаш нищо против малко майтап на страницата си. :)
Уточнение: гордея се, че съм българка и никога не съм го крила (тук, в чужбина).
Мнението беше редактирано от Елена на 26.01.17 12:14.
26.01.17
20:43
казано от Елена на 26.01.17, 11:53:
В чужбина казват “децата спят като ангелчета”, а в БГ казваме “децата спят като заклани”. Ужас! :D Народопсихология? Тъмен балкански народ? ;) И още едно има - в чужбина казват: “Relax”, a ние в БГ: “СтЕгни са, бе!” :D :D
Надявам се, че нямаш нищо против малко майтап на страницата си. :)
Уточнение: гордея се, че съм българка и никога не съм го крила (тук, в чужбина).
Хахаха, Ели, колкото повече майтап - толкова по-добре. Но си права, ние тук си го караме по- цапнато в устата, за добро или за лошо, на черния ни хумор понякога и не свикват. За жалост обаче с черния ни хумор си върви и черногледието по презумция :D
26.01.17
21:03
26.01.2017 - Тренировъчен (наааай - после!)
Иска ми се да споделя с вас едно уникално яко усещане - обожавам да тренирам с тежести, просто обожавам! Обикновено, мъчейки се да преборя болести, ми се отразява много добре да се раздвижа и изпотя. Предните 3 дни опитвах леко раздвижване, някакви коремни и лицеви, но тялото ми боксуваше. Днес, когато се добрах до тежести, сякаш се преродих.
Храната:
Закуска: (станах с пресъхнала уста след неспокоен сън и имах нужда от нещо лекичко и сладко)
- кръгче ананас
- един банан
- един грейпфрут (включих го за ударни витамини)
Обяд:
- оризовка, намазана с две лъжици извара и половин авокадо
- пилешка супа (леко мазничка, но гореща и приятна за сгряване на гърдите при болящо гърло)
Вечеря:
- едно печено пилешко бутче, 4 кисели краставички
Течности:
Около 3 литра вода, 2 чая с по половин чаена лъжичка мед, 1 тайлол хот
Тренировката - домашна, реших да си спестя отсечката до фитнеса и обратно в студа, но най-после аз и дъмбелите се събрахме! :D
1. Гръдна преса с дъмбели - 1 серия от 10 повторения с 2дъмбела по 8кг. Реших, че са ми леки и увеличих: 1 серия по 8 повторения с 2 по 10 и 2 серии по 10 повторения с два дъмбела по 6кг
2. Гребане с дъмбел 4 серии (за всяка ръка) по 10 повторения на ръка с 10кг
3. Странично вдигане на дъмбел (едностранно) 5 серии 10 повторения (общо) с 5 кг на ръка.
4. Хибридни арнолд преси - с 4 кг серии от 7, 5, 6 повторения
5. Флайс - серии с по 4 кг, повторения по 10, 8, 7
Сега - реанимирам и подготвям багаж за дългото пътуване в събота. Ще видим как ще се погодим със самолетната храна :D
казано от Яна Младенова на 26.01.17, 21:03:
Сега - реанимирам и подготвям багаж за дългото пътуване в събота. Ще видим как ще се погодим със самолетната храна :D
Някои (всъщност, предполагам - повечето) авиокомпании предлагат специални менюта - плодови, вегетариански, хинду, безглутенови, диабетични...можеш да експериментираш. Друг вариант е да си носиш неща за ядене, мисля че всичко, което не е течно и кремообразно минава. А последен вариант е да си “назначиш” един фаст по време на полета...въпреки че при мен това се е доказало като неуспешна тактика, приключваща с шоколади на летището. :) Относно самолетните менюта, понякога имат интересни решения - давали са ми в 7 сутринта, на закуска картофи с грах, с веган меню; давали са ми и диня и ананас с хумус, в плодово. :D ...да имаш едно наум. ;)
Лек полет. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.01.17 21:41.
26.01.17
21:21
Проучи условията на компанията, с която ще летиш.
Има вариант да си носиш своя храна, стига да отговаря на някои изисквания, да не е течна например.
Последно, когато летях, си носех протеинови вафли и мандарини, нямах проблем. Полетът ми беше много кратък, за по-дълъг бих си спретнала нещо по-добро. :D
26.01.17
21:46
Момичета, благодаря за съветите!
Марги, аз също имам ужасен опит с прегладняло състояние, но тогава беше с причина - пътувах от Индия насам и превозвачът беше индийски... е, не знаех как да избера между разваленото кисело мляко, понамирисващите плодчета и съмнителния ориз с къри. :D Разултатът беше дълъг фастинг и спринт на летището за първата възможна храна под 10 евро :D
Рони, протеиновите вафли и мандарините са чудесен пример и мисля да го последвам и да се заредя поне за всеки случай. Летя с KLM и докато усилено им гугълва самолетното меню, нещата изглеждат такива, от които мога да избирам - ще има поне едно основно, като в един от изборите има пиле и някакви зеленчуци.
Ще закърпим положението. :D
26.01.17
22:19
Ами да, добре звучи. :)
29.01.17
01:51
Привеееет от Ню Йорк, здравеняци : )))
В полузаспало състояние в резултат на повече от 24 часа липса на качествен сън, вписвам последните два дни:
27.01.2017 - Тренировъчен
Направих една бърза домашна тренировка, защото нямах време да се добера до залата. Само няколко упражнения, но си се изпотих стабилно, тъкмо разказах играта на последните бацили.
Тренировката:
1. Тръст с 18 кг (колкото можах да спретна от сглобен един дъмбел с всички налични дискчета). Направих серия от 10, но реших, че ми е леко и продължих с тръст на един крак - 3 серии с 18кг по 5 повторения на крак и завърших с една и на двата крака - 10 повторения с 18кг.
2, Магарешки ритници с 18 кг - 4 серии по 10 повторения на всеки крак
3. Румънска тяга 5 серии по 10 повторения с 18кг
4. Странично повдигане на крак (свит в коляното) от лег (не знам дали си го представяте, все едно си легнал на земята на страни, заел позиция все едно си на столче :D най-тъпото обяснение, извинявам се...) - 14 кг , 3 серии по 10 повторения за всеки крак
Като правя домашни упражения, усещам, че накрая тренировката е доста неравномерна - използвам максималната тежест, която мога да докарам и на някои упражнения си ме предизвиква стабилно (магарешките ритници), на други (тяга) почти не я усещам.
Храната
Закуска
- половин кофичка обезмаслено кисело мляко, 1 портокал, какао на прах, 1 чаена лъжичка сусамов тахан, 2 с.л овесени ядки
По-късно - портокал
Обяд
- 300гр пилешка кавърма със зеленчуци, 2 оризовки
И дотук беше добре... вечерта бяхме на рожден ден на един семеен приятел - страхотно коктейлно рок парти беше, но не знам какво ми стана с храната... Взех си първа чинийка с разни неща, после втора, после малко ядки, после трета - нещата бяха качествени, но количеството им беше за бой - сьомга на скара, хапки със зеленчуци и пилешко, някакви тиквички. Не знам дали беше, защото явно не се бях наяла като хората преди това и бях гладна, но резултатът беше, че наистина ми беше доста, доста тежко.
Имаше и доста усилени танци, но те бяха като на свинче - звънче.
Усещам как му изпуснах края, а в последно време съм натрупала разни мазнинки за чистене. Чудя се дали ще успея с типа тренировки, които съм подхванала. Преди проблемите с крака включвах и HIIT след силовите тренировки, но сега при подскачания започва отново да се появява напрежение в него. Денят завърши с наведена глава.
29.01.17
02:08
28.01.2017 - Нетренировъчен
Денят на пътуването! Полетът ми беше в 7 сутринта, затова се паркирах на летището в 5 и нещо след сън има-няма 2 часа. Така и не успях да спя целия ден. Винаги съм имала проблем със заспиване по време на пътувания, особено ако седя до пътека и няма къде да си облегна добре главата. Тъкмо някак бях успяла да задрямам и момчето на седалката до мен, сладко спинкащ през почти цялото пътуване, в някаква просъница ме цапардоса с коляно и съвсем ме разбуди. Но пък изгледах два филма, подготвих се за форума, на който отивам, огледах всичките ми съседи по места... не скучах.
Храната:
След предната вечер откровено казано не ми се ядеше почти до обяд. Бях си спретнала от вкъщи две кутии и ги оползотворих.
Закуска: хапнах една ябълка и няколко парченца портокал заедно с едно варено яйце
Обяд: Самолетният, който всъщност си го биваше - слагам снимка, като от това на снимката изядох само пилето (скритото нещо под червения сос), салатата, тиквичките.
В остатъка от полета доядох нещата от кутията - още едно варено яйце, половин портокал, две мънички, мънички ябълки. Имах и едно протеиново барче (45гр - 5,8гр мазнини, 10,8 въглехидрати, от които захари - 1,2, белтъчини - 22,4гр)
Когато пристигнах - в 13.25 американско време, вече организмът ми подсказваше, че за него е вечер. Минах малко на автопилот, особено, когато се видях с другата част от екипа, който отива на форума - докато се съберем, стигнем в града, настаним се и в момента - 19.00 американско време, се готвя да заспя, за да съм свежачка утре. Изхрупах още една ябълка.
Течности: около 3 литра вода (добре че при дългите полети дават често), две кафета с мляко и по едно захарче, един чай.
Изпращам ви много поздрави от сравнително топлия Ню Йорк. Казвам “сравнително”, защото за мен, свикнала на клинча в София, си е супер - около 0 градуса, но пък моят приятел Алвин от Кения имаше неприятни срещи с температури, които са около 20 градуса по-ниски от кенийските в момента. :D
29.01.17
15:09
Добро утро! Поздравявам ви с моята сутрешна гледка и ви желая прекрасен ден! Ще се включа пак по-късно : )))
30.01.17
13:02
29.01.2017
Здравейте, сладури! : )
След дългата липса на спане явно организмът ми съвсем се беше шашнал и срам, не срам, си легнах в 19.00, естествено събуждайки се към 4.30 сутринта, напълно наспана и много ентусиазирана. Гледайки как денят се разбужда, направих 15-на минути раздвижване с лицеви опори, планк към лицева, комбинация от лицева-страничен планк с вдигане на крака, plank knee tucks. Завърших раздвижването с ето тази йога:
https://www.youtube.com/watch?v=oX6I6vs1EFs&index=58&list=PLMQGVhBxcqbZLrjxHuzZvFXMMz2nMQDce&t=872s
Мисля да я включвам по-често в тренировките си. Кракът отново започна да ме боли - може би по-големите тежести са го натоварили повече и вероятно трябва в отговор да увелича разтягането и раздвижването на ставите. Ще пробвам така, все пак последната ми физиотерапия беше скоро - декември месец.
Храната - днес съм й направила пълна фотосесия!
Закуска:
С цялата група (сладури от Замбия, Зимбабве, Уганда, Филипините, Кения) отидохме за американска закуска. Честно казано мен палачинки с maple сироп или купчина мъфини не могат да ме изкушат много - играла съм го този номер предния път, когато бях в Щатите и резултатът беше плачевен :D
- овесени ядки, накиснати в прясно мляко + боровинки и ягоди (лелеее, каква чудовищно мутирала боровинка имах в чинийката)
Обяд:
- Пилешки късчета с броколи, чушки и парче сладък картоф (всичко, барабар с кутията, беше към 500 гр.)
+ една ябълка
Вечеря:
- Салата с пилешко, авокадо, киноа, царевица и още разни зеленчуци.
+ една чаена лъжичка фъстъчено маслo Skippy (обожавам го!)
Течностите:
- вода около 2,5 литра, едно капучино + един топъл шоколад (беше почерпка и нямаше как да му кажа не)
Нямам търпение за утрешния ден! Ще присъствам на младежки форум на ООН, където под наслов “The role of youth in poverty eradication and promoting prosperity in a changing world” младежи и младежки организации влизат в диалог с високо равнище на ООН и национални делегации с идеята да кажат какви са техните приоритети.
Групата, която присъстваме, сме събрани от един общ проект, чиято цел е да насърчава застъпничеството по повод здравно, сексуално образование и репродуктивни права в група държави (като приоритетите, разбира се, са коренно различни от държава до държава) При нас застъпничеството беше относно приемане на здравното образование в закона за образованието. Сега, когато това вече е факт на теория, но на практика нищо не се промени в самото прилагане на закона, целта за идната година е лобиране на местно равнище. А, например в Уганда, са на напълно друго ниво - там никой не иска и да признае, че има нужда от такова нещо като здравно образование, камо ли ако сложим и думата “сексуално в него” :D
Но, разсеях се от темата - вечерта имаше доста движение из града - разходки напред назад с бърз ход и ентусиазиран поглед.
Усмихнат ден!
30.01.17
13:21
Как го правиш това? Как слагаш тежестта на глезена, доколкото разбрах ползваш дъмбел, а не машина? Честно да ти кажа, не съм виждала някой да си закрепи повече от 2-3 кг тежести на глезена.
30.01.17
14:04
казано от Queen Cobra на 30.01.17, 13:21:
Как го правиш това? Как слагаш тежестта на глезена, доколкото разбрах ползваш дъмбел, а не машина? Честно да ти кажа, не съм виждала някой да си закрепи повече от 2-3 кг тежести на глезена.
Слагам тежестта на сгъвката на коляното, като в горна позиция на упражнението съответно коляното също е свито, придържайки тежестта, (с бедро, успоредно на земята) : ))
30.01.17
14:06
И аз си помислих това, но повече от 5 кг при мен ме натъртва много, а и не се ли клати дъмбела?Ако държиш коляното свито, губиш 2/3 от амплитудата. Има ли натоварване в дупето? :)
30.01.17
14:09
Хахах, в началото имах същия проблем с натъртването и с клатенето и го реших на принципа - с един удар-два заека :D Слагам си на свивката едно парче плат, сгънато на няколко пъти, което хем ми покамаг дъмбела да не убива, хем сякаш уплатнява и го пръдържа да не се клати. Но си напълно права, че амплитудата е по-малка, но с тези килограми си ме натоварва добре. : ))
30.01.17
21:55
Поздрави с две своевременни снимки : )))
31.01.17
05:35
30.01.2017 - нетренировъчен
Отново се събудих към 5 и започнах деня със същата йога от вчера: https://www.youtube.com/watch?v=oX6I6vs1EFs&index=58&list=PLMQGVhBxcqbZLrjxHuzZvFXMMz2nMQDce&t=872s
Дава ми много хубаво начало на деня - хем ме раздвижва, хем ме натоварва.
Храната:
Закуска:
- половин бейгъл с крема сирене, плодове (прилагам снимка, като извън кадър се прокрадна още около кръгче ананас, гозде, няколко боровинки, ягода, после още грозде...)
Обяд:
- салата Цезар с пилешко (прилагам снимка на съдържание)
Вечеря:
- Тези пусти американци имат нещо, наречено “тако суши” - идеалното съчетание :D
Беше изпълнен с емоции ден от една страна и с много празни дипломатически приказки от друга. Малко на принципа “абе, ние ще си почешем тука езиците, ама е ясно, че нищо няма да направим после с казаното”. :D
Общата разходка е около 9 километра тръмбоване по Ню Йоркското стъргало :D
01.02.17
05:02
31.01.2017
Отново беше доста преизпълнен с емоции ден. По часовник се събудих към 5 сутринта, вече усещайки как часовата разлика започва да ми лази по нервите :D
Разбудих се с онази кратка йога от последните два дни, а вечерта успях да вмъкна едно 12-на минутно раздвижване с лицеви, лицева към планк, вдигане на крака от лег + отново към 7 километра разходки насам-натам (като според мен поне 2 от тях отидоха в сменяне на залите в ООН :D )
Храната:
Закуска:
Леле, тия американци! Поръчваш си омлет - 3 яйца, авокадо, спанак и сирене. Носят ти го.... с купчина картофи до него в чинията и две препечени филийки с масло :D Както и да е, излапах само яйцата и изпих едно капучино.
+ банан
Обяд:
В Централата на ООН изборът не беше от най-широките, а и повечето неща бяха на принципа “явно си със заплата като за служител на ООН, можеш да дадеш 15 долара за сандвич :D”. Аз е спрях на една палачинка с авокадо, сушени домати и сирене. (явно ми беше ден за авокадо и сирене :D)
Някъде между сесиите имаше един йогурт.
Вечеря:
Половин wrap със спанак, царевица и домат + няколко парченца печено пилешко филе (не повече от 40 гр)
Течности: около 2,5 литра вода, капучино, 2 чая с подсладител без калории, една странна напитка с чия и манго.
Като истински кулинарен естет, успях да похарча 50 долара в един супермаркет за подаръци за всички чревоугодници около мен и фъстъчено масло за мен :D Обожавам марката Skippy, страхотно е. Купих си и няколко протеинови барчета, които да заместят самолетните снаксове утре.
Цялото събитие ми мина много бързо, утре летя. Пак ще се нагаждам към разликата във времето, но и имам едно хубаво усещане за пълноценно прекарано време и за леко нетърпение да отида на фитнес. :D Както се казва - малките неща от живота (и големите тежести!) :D
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече