21.01.17
12:10
Здравейте!
Тренирам два пъти в седмицата бицепс. Дали това е удачно?
Сряда и Неделя. Гръб не тренирам. В Сряда ми е само бицепса, в Неделя ми е бицепс + трицепс. За първи път ще пробвам двата вида мускуло в един ден.
Мисля, че има голямо време за почивка между дните, но все пак, искам вашето мнение, защото съм гледал различни програми и не съм видял 2 дена за бицепс...
И добре ли е, деня след тренировката за рамо, да тренирам бицепса?
Благодаря!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим21.01.17
20:06
Здравей!
По-важният въпрос е защо не тренираш гръб?
21.01.17
20:09
казано от Hard Rock на 21.01.17, 12:10:
Гръб не тренирам.
Тука ме срази. Доживях да видя и това.
Ръце се тренират два пъти седмично общо 10-12 серии. (2 дни по 5-6 серии бицепс и същото за трицепс). Това ми го каза един човек, който тренира по доста странни методи като цяло, ама дават стабилни резултати :D въобще мога да ти дам съвет да не делиш на мускулни групи тренировките а на Горна / Долна част. Ще хващаш всеки мускул по два пъти и ще правиш прогрес доста по бързо. А и аз да питам - защо не тренираш гръб?! Та точно той те прави масивен :P
Защото не мога да тренирам всяка една мускулна група за една седмица. Относително отскоро тренирам, както трябва. Как да стане, да тренирам всичко за 1 седмица, да има почивки и да си добавям нужните калории, за изхабената енергия?
И какво толкова всички ахнахте от тоя гръб? Толкова ли е важен?
Тренирам Бицепс, Трицепс, Рамо, Гърди, Корем, Крака. Това е.
Как да добавя и гръб, като искам 4 дена в седмицата да тренирам и 3 да почивам? Искам да качвам, а ако тренирам 5,6 пъти, как да стане, като ще ми трябват още калории?
казано от Hard Rock на 21.01.17, 23:40:
Защото не мога да тренирам всяка една мускулна група за една седмица. Относително отскоро тренирам, както трябва. Как да стане, да тренирам всичко за 1 седмица, да има почивки и да си добавям нужните калории, за изхабената енергия?
Как да добавя и гръб, като искам 4 дена в седмицата да тренирам и 3 да почивам? Искам да качвам, а ако тренирам 5,6 пъти, как да стане, като ще ми трябват още калории?
Просто тренирай повече мускулни групи в една тренировка.
22.01.17
00:34
Според мен темата е майтап от страна на автора.
Всичко по-малко от 2 тренировки седмично за определена мускулна група е недостатъчно за мускулен растеж
22.01.17
10:39
Не е задължително да тренираш всяка една мускулна група в отделна тренировка. Още повече, че тренираш и отскоро - съвсем спокойно можеш да пропускаш трнеировките за бицепс и трицепс, а вместо тях да наблягаш на гърди, гръб, рамо, крака. Не се притеснявай, ръцете ти пак ще растат.
Как да стане за 1 седмица? Има много варианти - цяло тяло в една тренировка и да направиш 3 тренировки за седмицата, или да редуваш горна/долна част и да направиш 2 тренировки за горна и 2 тренировки за долна част.
Ще имаш необходимата почивка, а набавянето на нужните калории си зависи от теб.
На колко години си?
Това, че като застанеш пред огледалото и не виждаш гърба си, не означава, че той не съществува и че не е важен. И да оставим настрана визуалния аспект. Много по-сериозен е функционалният. Не можеш да пропускаш такава голяма мускулна група, да тренираш редовно останалите и да очакваш, че няма да си докараш дисбаланси.
вариант:
понеделник - горна част
вторник - долна
сряда (1ви почивен ден)
четвъртък - горна
петък - долна
събота (2ри почивен)
неделя (3ти почивен)
—- total: 4 тренировки, 3 почивни
Варианти има още. Поразрови се в сайта, информация също има.
Не очаквай, че тук ще те потупат по рамото и ще ти кажат “да, супер е, че не тренираш изобщо гърба, продължавай така”. Това няма да се случи. :)
казано от Любомир Найденов на 22.01.17, 02:51:
Всичко по-малко от 2 тренировки седмично за определена мускулна група е недостатъчно за мускулен растеж
Ти направо ме съкруши и отчая!
Аз едвам 1 път намирам, ти говориш, че всяка мускулна група, трябва да се тренира по два пъти седмично....
На 24 години съм. тежка 67 кг. 180 сантиметра. Целта ми е около 72,3 кг за 2 месеца.
Както е дало момичето съвети, примерно в Понеделник горна част, как да тренирам бицепс, рамо, трицепс, гърди и не знам още какво спада в горната част, в един ден? Как да го направя ползотворно? Нали, за гърди са нужни трицепси, в рамото също участват.. изобщо, не виждам как мога да се справя с подобно предизвикателство в един ден, толкова много мускулни групи.
Гръб не тренирам, понеже не искам да ставам като гардероб. Не ми харесва. Виждал съм мъже с много големи такива части и не ми харесва. Просто ставаш много широк. Ако ми кажете, какво е предимството, мога и да започна, защото най-главното е, че не мога да го вместя за момента.
Нека ви кажа как тренирам. От малкия ми опит, си направи сам седмична програма за тренировките.
Тренирам с дъмбели. Имам лежанка за коремни. Имам и гладиатор, но той е в друг апартамент, затова не го ползвам, пък и съм чувал, че с дъмбели и щанга, най-много се добива маса.
Понеделник: почивка
Вторник: Рамо + Корем
Сряда: Бицепс + Крака
Четвъртък: Почивам
Петък: Гърди + Корем
Събота: Почивам
Неделя” Бицепс + Трицепс
Това е. Така съм свикнал вече няколко седмици и не искам много да я променям.
Слагам 2 пъти корем, понеже плочки се правят най-трудно. Поне аз така съм забелязал. Мита, че слабите хора, просто си ги имат, не е така.
Та, ако ми кажете къде да сложа гърба, без да променям много, много, добре.
Не започвайте сега, това е смешна програма, нищо няма да постигнеш. С нея тренирам от 1 месец постоянно и виждам, как ми се оформят и рамото, и бицепса, и гърдите. Да, маса трудно ще кача, но мойте цели са 5 килограма, което прави изпълнението по-достъпно.
Благодаря ви все пак за отговорите.
22.01.17
12:09
Както е желанието ти , да не се променя програмата,за мен най-удачно е при раменете да сложиш гърба.
Искаш и да не се разширява, значи движенията отгоре надолу отпадат,а за плътност упражнения отпред назад в домашни условия са гребане с дъмбели и хоризонтални набирания.
Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 22.01.17 12:10.
Чувал съм, че тренировките за гръб натоварват много бицепса. Това ще ми попречи ли, ако го сложа при рамото и на следващия ден тренирам бицепс?
Има ли вариант гръб и гърди в един ден?
22.01.17
13:56
Да ,правилно си чувал.При основните упражнения за гърди и рамене трицепсите са синергисти,а при упражненията ,когато гърба е динамист ,тогава бицепсите.Няма да ти попречи, в обратния вариант да ги сложиш пред гърба вече е грешно.По две причини:
1-во с невъзстановени бицепси няма да можеш да изпълняваш упражненията за гръб .
2-ро няма да растат защото ги удряш пак ,а не си им оставил достатъчно вр.
Гърди и гръб в една тренировка ,аз лично не мога да тренирам.
22.01.17
20:20
казано от Любомир Найденов на 22.01.17, 02:51:
........
Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 22.01.17 20:35.
Не ги слушай какво ти обясняват тук, всички големи специалисти го раздават, щом искаш бицепс го прави по 3 пъти в седмицата само него, за какво са ти гърди, крака... а чак пък те карат и гръб да тренираш...
22.01.17
21:58
казано от Hard Rock на 22.01.17, 11:53:
Гръб не тренирам, понеже не искам да ставам като гардероб. Не ми харесва. Виждал съм мъже с много големи такива части и не ми харесва. Просто ставаш много широк. Ако ми кажете, какво е предимството, мога и да започна, защото най-главното е, че не мога да го вместя за момента.
Ако не тренираш гърба се получава дисбаланс в тялото, което може да доведе до контузии и/или изгърбване. Сега няма да го осетиш, но в дадне момент ще стане проблем.
казано от Hard Rock на 22.01.17, 11:53:
Вариант 1: Понеделник: почивка
Вторник: Гръб + Рамо + Корем
Неделя” Бицепс + ТрицепсВариант 2: Понеделник: почивка
Петък: Гръб + Гърди + Корем
Неделя” Бицепс + ТрицепсВариант 3: Понеделник: почивка
Неделя” Гръб + Бицепс + Трицепс
Това са ти вариантите. Нужни са ти две-три упражнения: Набиране, Гребане с лост, Едностанно гребане с дъмбел. Това е всичко. Ако избереш Вариант 3, ще ти е нужно само едно, макс. две, упражнения за бицепс след гърба, а ефектът ще е “УАУ”! Трицепсът можеш да си го трнираш нормално след това.
22.01.17
23:32
казано от deqn91 на 22.01.17, 20:58:
Не ги слушай какво ти обясняват тук, всички големи специалисти го раздават, щом искаш бицепс го прави по 3 пъти в седмицата само него, за какво са ти гърди, крака... а чак пък те карат и гръб да тренираш...
:D
Последния коментар на г-н Блажев, ще ме накра да започна да тренирма и гръб.
Вчера, за първи път тренирах Бицепс + Трицепс, ръцете ми се надуха сериозно и в момента трицепсите ме болят стабилно, а ги тренирах първи. После силата за бицепсите ми бешемалко изцедена, но направих добра тренировка.
Имам въпрос:
Заграях за трицепса и започнах да го тренирам. Докато го тренирах, загравях за бицепса и после веднага след края за трицепс, започнах бицепс. Можете ли да ми кажете две неща:
Първо: Как да загрявм? Да разгрея двата вида мускулни групи едновременно и тогава да започна тренировката или така, както го направих вчера, но ми се струва, че втория начин не е правилен.
И Второ: Трябва ли да има почвика между тренировките за трицепс и бицепс и с кое е по-добре да се започне първо?
Благодаря!
Инче, не знам какво ще стане, ако тренирам и гръб в същия този ден. Не ми се мисли, но ще го пробвам. Ей, трудна работа са тия тренировки, ама няма да се отказвам.
Искам да попитам, защото горе казаха, че по-малко от две тренировки за 1 мускулна група за 1 седмица, няма да доведе до развитие.... искам да ви питам, това наистина ли е така?
На мен сега ми е трудно, камоли, ако трябва всичко по 2?
За гръба.. ами нямам лост. Имам само дъмбели тук. Ще тренирам упражненията с дъмбели, за които ми каза, а за другото ще потърся други пак с дъмбели.
Благодаря още веднъж за отговорите.
Мнението беше редактирано от Hard Rock на 23.01.17 15:32.
23.01.17
17:16
казано от Hard Rock на 23.01.17, 15:23:
Последния коментар на г-н Блажев, ще ме накра да започна да тренирма и гръб.
Вчера, за първи път тренирах Бицепс + Трицепс, ръцете ми се надуха сериозно и в момента трицепсите ме болят стабилно, а ги тренирах първи. После силата за бицепсите ми бешемалко изцедена, но направих добра тренировка.
Имам въпрос:
Заграях за трицепса и започнах да го тренирам. Докато го тренирах, загравях за бицепса и после веднага след края за трицепс, започнах бицепс. Можете ли да ми кажете две неща:
Първо: Как да загрявм? Да разгрея двата вида мускулни групи едновременно и тогава да започна тренировката или така, както го направих вчера, но ми се струва, че втория начин не е правилен.
И Второ: Трябва ли да има почвика между тренировките за трицепс и бицепс и с кое е по-добре да се започне първо?
Благодаря!Инче, не знам какво ще стане, ако тренирам и гръб в същия този ден. Не ми се мисли, но ще го пробвам. Ей, трудна работа са тия тренировки, ама няма да се отказвам.
Искам да попитам, защото горе казаха, че по-малко от две тренировки за 1 мускулна група за 1 седмица, няма да доведе до развитие.... искам да ви питам, това наистина ли е така?
На мен сега ми е трудно, камоли, ако трябва всичко по 2?За гръба.. ами нямам лост. Имам само дъмбели тук. Ще тренирам упражненията с дъмбели, за които ми каза, а за другото ще потърся други пак с дъмбели.
Благодаря още веднъж за отговорите.
Просто се ориентирай към по-големите мускулни групи на преден етап, от които ще извлечеш повече сила, пък след няколко месеца мисли сплитове, в които да си имаш дни за бицепс и трицепс. А и при 67 кг на 180 см ще имаш всичко друго, но не и големи ръце, пък ако щеш само тях тренирай..
Раздели го на 2 тренировки, примерно гърди и рамо едната, другата крака и гръб, врътни всяка от тренировките 2 пъти в седмицата и с качествено ядене ще имаш резултат.
23.01.17
21:05
казано от Hard Rock на 23.01.17, 15:23:
Имам въпрос:
Благодаря!Инче, не знам какво ще стане, ако тренирам и гръб в същия този ден. Не ми се мисли, но ще го пробвам. Ей, трудна работа са тия тренировки, ама няма да се отказвам.
На мен сега ми е трудно, камоли, ако трябва всичко по 2?
Първо - Може въобще да не загряваш бицепса след трицепса (а и по принцип).
Второ - Почваш с по-голямата група - трицепса. Почвиката е минута-две максимум.
Една мускулна група на седмица ще доведе до развитие, но в никакъв случай не е оптимално. Два или три пъти седмично на група е оптимално за мускулния растеж. Това не значи два или три пъти да правиш цяла тренировка за гръб и гърди или пък за бицепс и трицепс. Достатъчно е да направиш 2-3 упражнения в едната тренировка и 1-2 за същата група, в друга.
казано от SimplySatisfying на 23.01.17, 17:16:
Раздели го на 2 тренировки, примерно гърди и рамо едната, другата крака и гръб, врътни всяка от тренировките 2 пъти в седмицата и с качествено ядене ще имаш резултат.
Момчето не иска да сменя програмата си, въпреки че в 4 дни спокойно може да ги раздели два на два дърпащи-бутащи.
Всичко написано тук, ме кара да променям програма и да увелича тренировките. Вие каква програма бихте ми препоръчали, щом оптималното е 2 пъти на седмица за мускулна група. Програма, която да включва всичко онова, което аз тренирам + гърба, който ще започна, защото аз не знам как да си я направя сам за 1 седмица, да тренирам всичко това. Да кажем 2 пъти в седмицата да се почива, ако е възможно.
24.01.17
20:49
Това момче ще ви побърка......
Е, ако е толкова сложно, ще почета още и ще се пробвам сам. Вече уж измислих една, според това, което съм чел, но питам тук, защото знам, че е форум за хора с опит.
25.01.17
22:54
Вариантите ти са много - бутащи/дърпащи, горна част/долна част, цяло тяло. Можеш да тренираш два на два или през ден. При теб проблема ще е главно в разнообразието на упражнения - ограничен си от към оборудване. И все пак има доста неща, които можеш да правиш и с дъмбели. Ако инвестираш в един ластик и един лост за набиране няма да сбъркаш, но и без тях пак ще се оправиш.
Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 25.01.17 22:55.
Аз мисля, че е малко два пъти в седмицата.
Опитай всеки ден като през ден го тренираш и двуразово.
Слагай си и турникет за по яко нацепване и издуване на вени докато помпаш.
Турникета ще държи кръвта в бицагата и така ще расте два пъти бързо.
Много е важно за закуска да ядеш препечен бял хляб намазан със свинска мас и пудра захар отгоре.
Така тренираше бат Данчо Перката и имаше 52 ръка, сгъваше с 77 за 10 - ки.
Доказано работи.
казано от ISB на 26.01.17, 05:40:
Много е важно за закуска да ядеш препечен бял хляб намазан със свинска мас и пудра захар отгоре.
Моля моля ,с бял до никъде!ТИПОВ ,едно време му викахме черен ... и маста поне колкото филията ,пудрата е за лигльовци.
27.01.17
11:11
Между другото като тинейджър направих 47см ръка с всекидневно вдигане на гири вкъщи, но това е нещо, което работи, когато хормоните са ти доста над нормата на улегналия човек.
Общо взето ако си хилав, със слабо телосложение, малко килограми и едвам вдигаш собственото си тегло, няма как да очакваш големи и масивни ръце. Но хилавите юноши така и не се научиха, че бицепса пролет не прави.
Чакайте, че не знам от къде да започна, още не мога да си намеря място след тоя мач на Григор!
По темата:
Всеки ден бицепс? Не мисля, че ще мога. Не съм човек, с огромен опит в тежките тренировки, а камоли всек ден бицепс. Това може да го правите вие, не мисля, че е за мен.
Понеже нямам опит и не ми е достатъчно просто дърпащи/ бутащи, когато напишете или горна/ долна, нека ви кажа, каква програма си измислих аз. Кажете, дали я бива или съм поставил тренировките неправилно, както казах, нямам опит.
Пон: Почивка
Вто: гърди + корем
сря: гръб + бицепс
чет: почивам
пет: гърди +корем
съб: бицепс + крака
нед: трицепс + рамо
И друго искам да кажа... сериозно ли се очаква, да вдигам 67 килограма, колкото тежа? Тоест, по 33 в едната ръка и говорим за бицепс?
Между другото, кое е по-ефикасно за такива като мен. По-големи тежести и по-малко повторения, или по-малки тежести и повече повторения. Аз съм пробвал и двете и мисля, че по-малкото килограми с повечето повторенияе по-добре. Вие какво мислите?
Благодаря!
Прави тренировки за цяло тяло през ден и не се занимавай с глупости.. 6-8 повторения по 3-4 серии.. Ти даже не разбра иронията в горните коментари...
С кое прецени, че повечето повторения ти действат по-добре?
28.01.17
07:12
казано от James 25 на 28.01.17, 05:57:
тренирай бицепса един път седмично. Два пъти е грешно.
Би ли споделил защо?
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 28.01.17 07:13.
28.01.17
13:35
Здравей!
Не смятам да коментирам цялостно тренировката ти, защото ти не това питаш. Не зная какви са целите поставени в нея, нито как точно си я структурирал. затова ще се огранича само в рамките на твоя въпрос.
Като цяло двуразовата в седмица тренировка на мускулна група, като бицепс (същото е и за трицепс) е нещо напълно нормално. Когато структурираш една програма е добре да се отчитат основните принции, както и цели, които си поставяш и са налице по отношение на конкретната мускулна група.
Конкретно за бицепсите - това са малки мускулни групи, които при тежка и средно тежка тренировка имат нужда от почивка в рамките на 3-4 дни. Предполагам знаеш, че мускулите не растат по време на тренировка, а по време на почивката. Тренировката е стрес стимул за мускулите.
Та, ако осигуриш този период за възстановяване на бицепсите, то ти можеш спокойно да ги натоварваш двуразово.
Желая ти успех в начинанията!
ПП: Добре е да прецениш целите си в тренировката. Безцелното ходене във фитнес залата и поставянето за цел на хиперразвитието на само конкретни мускулни групи води до дисхармония на физиката и несиметричното й развитие.
казано от Иван Благов на 28.01.17, 07:12:
казано от James 25 на 28.01.17, 05:57:
тренирай бицепса един път седмично. Два пъти е грешно.
Би ли споделил защо?
бицепса е малка мускулна група и има нужда от почивка. Без това той се товари от другите упражнения. Прекаленото натоварване не е хубаво поне според мен. Но все си има глава на раменете така,че давам просто мнение..
Мнението беше редактирано от James 25 на 29.01.17 02:30.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече