12.02.17
19:26
Здравейте с един познат от доста време размишляваме по-тази теза дали това е вярно ,че с леките тежести се постига някакъв резултат? Имам приятели който отдавна не ходят на фитнес но, ми разправят няма смисъл да се товариш с тежко само ще ти заминат ставите тренирай леко с леки тежести и ще видиш ефекта колко е положителен по-този начин мускула се задържал по-дълго.. Та искам да чуя малко мнения по-тази тема. Дали с леки тежести се постига изобщо нещо?
Темата беше редактирана от James 25 на 12.02.17 19:27.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
казано от James 25 на 12.02.17, 19:26:
Здравейте с един познат от доста време размишляваме по-тази теза дали това е вярно ,че с леките тежести се постига някакъв резултат? Имам приятели който отдавна не ходят на фитнес но, ми разправят няма смисъл да се товариш с тежко само ще ти заминат ставите тренирай леко с леки тежести и ще видиш ефекта колко е положителен по-този начин мускула се задържал по-дълго.
В масовата култура на българина по някаква причина вдигането на тежки тежести и като цяло сериозното трениране е “опасно”. Вече няколко пъти хора ме гледат неодобрително, като правя тяга(и то с 90-100кг - за тяга смешна тежест). Ако помислим логично, могат ли наистина да ни “заминат” стави, сухожилия и връзки, ако тренираме тежко, но и УМНО? Да, но ако правим глупости и не тренираме УМНО. Рипетоу казва, че ако човек иска да вдига тежести, трябва да знае, че ще се контузи, рано или късно. Въпроса е да тренираме УМНО и с правилна техника. С две думи - ако вдигаш грешно/като техника или периодизация на тренировките/, ще се контузиш независимо дали правиш 3 или 12 повторения.
А и трениране с леки килограми - в една кондиционна тренировка като на ilstrong/ISB също работиш с леки тежести, но поради интензитета.
Дали с леки тежести се постига изобщо нещо?
Ами ако не си тренирал нищо досега, всичко ще даде резултат, но нали се стремим към най-доброто и най-смисленото за нашето ежедневие.
12.02.17
20:11
Здравейте с един познат от доста време размишляваме по-тази теза дали това е вярно ,че с леките тежести се постига някакъв резултат? Имам приятели който отдавна не ходят на фитнес но, ми разправят няма смисъл да се товариш с тежко само ще ти заминат ставите тренирай леко с леки тежести и ще видиш ефекта колко е положителен по-този начин мускула се задържал по-дълго.. Та искам да чуя малко мнения по-тази тема. Дали с леки тежести се постига изобщо нещо?
тук, би трябвало да уточниш, какво се има предвид под “леки тежести”, иначе, ще има безсмислени коментари ;)
Най-важното в края на тренировката е обема. 120х5 = 60х10
Ако клякаш със 120 за 5 пъти, обема ще е същия както и ако клякаш с 60 за 10 пъти.
Аз, например имам 2 вида тренировки в седмицата - един път трениам с тежки килограми с макс 6 повторения, следващият път с леки килограми за 12 повторения.
Абе така е, ама не е така...пробвай в темпо 4-0-2 и пробвай в 2-2-1…интензитета е вързан с обема и с общото времетраене на тренировката. И само да дръпнеш една сметка на обема - нищо не значи.
Можеш да станеш як и само с леки тежести, само с тежко, със стрийт, кросфит и прочие...всеки си има + и -, подходите и методите при всеки вече са различни...
казано от Carbohydrate на 12.02.17, 20:11:
тук, би трябвало да уточниш, какво се има предвид под “леки тежести”, иначе, ще има безсмислени коментари ;)
Прочетох вашите коментари и стигнах до извода,че има смисъл да се тренира според възможностите на човек. Преди съм тренирал с по-големи тежести. Сега смятам с по-леки тежести да тренирам. Не гоня големи резултати а,по-скоро сила,тонус и здраве.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече