Дневникът на мама

09.03.17
16:29

Здрасти.
Започва дневник една доста изморена мама :)  .
През последната една годинка се занимавах предимно с моето момченце, което се роди на 27.02.2016г. Като първо дете човек яко се ошашква. Цяла бременност тренирах и нямах проблеми, но екшънът започна едва след това. Малко се позабравих и занемарих здравето, след като се роди бебето с коликите, зъбите си, корема си и другите си бебешки истории.
Кърмих активно близо година  и се стараех да ям сравнително балансирана храна (в моментите в които ми оставяше време да ям, тоест пропусках по 2-3 хранения на ден ;) ) Липсваше и спорт, който преди винаги имах време да включа ( ако не броим преместването в нов апартамент и качването на 4 етажа по 100 пъти на ден, бягането в парка с количката и всичката домакинска работа около бебето и преместването, понеже сме си сами в София)

Резултата от 9 месечна бременност и 1 година кърмене според мен е загуба на важни хранителни вещества и преумора на тялото, въпреки че външно изглеждам добре и се стараех да взимам б12, фолиева киселина, пробиотици, масло от треска и калций, когато не забравя. Имам 8 пломби и 1 изваден мъдрец. Костите ме болят. От време на време ми се завива свят. Изчистила съм мазнините доста, но и мускулите са се загубили. Ходих на кинезитерапевт и ме похвалиха че имам най-правият гръбнак, който кинезитерапевтката ми е виждала някога на млад човек. Поне това е добре. Целта ми е да си върна всичко, което тялото е изгубило.
Почвам си дневника, за да си следя храната.
Започвам с балансирано хранене , минимум 2 пъти на ден.
Засега ще подскачам на въже,защото ме разтоварва от стреса, тъй като разходките с количката на ден са ми между 6 и 8 км.
По нататък мисля да включа и други упражнения, но за момента мисля да се дистанцирам от тежестите.
Дени

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

09.03.17
20:45

Успех! :) Ще следя с интерес.

Добре дошла и от мен! Успех! :)

10.03.17
11:43

Добре дошла! Ще следя с интерес!

10.03.17
17:50

Здрасти.
Бърз отчет.

Закуска:

Мини чабата с 2 резенче салам милано,кашкавал,домат,краставица,маруля,масло
1/2банан + малко киви от на бебето закуската:)

Обяд:

3 домашни яйца в гхи с домашна лютичка, 1/2 земелка
чаша вино

Вечеря:

100гр Рибай стек със задушени зеленчуци

Мнението беше редактирано от Anonimno90 на 10.03.17 17:51.

10.03.17
18:00

Трябва да добавям и добавките иначе няма да ги пия:

1 супена лъжица масло от черен дроб на треска
1 хапче фолиева киселина
4 капки б12 цианокобаламин

11.03.17
15:39

Здрасти,

Днес нещо ме приболява корема и го отдавам на чашата мляко Верея, която изпих след закуска.
С обяда обаче оправих положението, супичката ми подейства много добре.
Днес разходката беше доста кратка, но балансирах с 20 минути скачане на въже.

Закуска :

филия домашно приготвен хляб с краставичка, домат, кашкавал, сирене
Банан
4-5 лужици от кашата на Антон (дояждам)
Мляко (чаша) Верея (няма да се повтаря)

Обяд

Крем супа от тиква с морков, картоф и кокосово масло и кокосово мляко + 20грама слънчогледово семе
1 мъфин с яйце, спанак , домат, сирене, кашкавал
1/2 земелка (не можах цяла, много тежко ми стана)

Вечеря (предстои)

Бейби спанак с червена чушка, зехтин, лимон, морков , риба тон , печен хляб

След вечеря
Човек и добре да живее, трябва да ходи на бар :) Налага ми се да поизляза, предполагам чее ми предстоят 2-3 коктейла, но не пия често, така че едва ли би ми навредило много. Имам нужда да разпусна, защото скоро тръгвам и на работа .
Весел уикенд.

11.03.17
15:40

Няма да пия днес хранителни добавки заради стомаха.
Ферментиралото масло го оставам на заден план, за да не смесвам с млякото.
То и без това се натупва.
Пих активен въглен и пробиотик.

12.03.17
20:41

Добър вечер.
Отчет за неделя.
Събота не ходих на кръчма, малкият нещо се разхленчи, та си останах без коктейлите.
Днешният ден започна добре:

Закуска

Кисело мляко с 1/2 банан, резен ябълка, овсени ядки и малко медец

Обяд

Крем супа от тиква с кокосово мляко (всичко от вчера)
Салата с риба тон
1 земелка

Вечеря

Сандвич с пилешко филе, айсберг и  домати

3 шоколадови бонбона по случай раждането на една малка бубка : ) Олях се с тия бонбони, ама като ти ги тикат и трудно отказваш.

Лека вечер.

13.03.17
19:29

Здравейте,

Днес не съм във форма.
Цял ден пак ми се вие свят при това с главоболие.
Отново имам болки в ставите (ръце и крака), мускулна слабост.
Отново имах и проблеми със стомаха (не вярвам да е от бонбоните, като цяло рядко ми се случва).
Не боледувам изобщо, но може и вирусно да е знам ли.
Храната ми беше мъчение.

14.03.17
18:34

Днес голямо движение.
От 9:00 до 15:30 по улиците с количката и малкия, цъкахме “футбол” и играхме на гоненица с едни гълъби.
Скоро се връщам на работа и седенето пред компютъра ме плаши....
Как ще си върна активния начин на живот с работата хич не знам.

Закуска

200гр Кисело мляко, 1 банан, парче ябълка

- кафе и по улицитеее

Обяд

Тиквената супа :) последно за тази седмица, много голяма тенджера стана
Някакво рогче с домати набарах, беше ужасно, но трябваше нещо да се яде на крак. Трябва да си търся алтернативи.

Вечеря

В момента гриза филия с домашна лютеница и малко кашкавал
Яйце варено домашно кокоше
Салата със спанак, киноа, малко останал кус кус, домати, кашкавал, зехтин

По-късно мога да прибегна до някоя ябълка, ако много ми се догризе нещо (нямам никаква домакинска работа за вършене : )))

Добавки

Тъй като вардя стомаха се дистанцирам тези дни от ферментиралото масло на треска, но от утре мисля да го подновя.
Утре с малкия сме на детски рожден ден.

Порциите са ми малки, храненията поне наброяват 3.
Явно воденето на дневник помага поне да се стимулирам да си пиша нещата и да гледам как бъркам.

Аз съм ситна мома, 53 кила, 167 см, но мисля че калориите не ми стигат.
Наблягам си на микронутриентите в момента, но ще трябва да се постарая и макротата да ги вкарам в баланса.
Гледам мазнините да са в норми с масло, кокосово масло и зехтин (не ги описвам подробно всеки пост).
Белтъците ми е по-трудно да ги следя, защото ги има в тия зърнените неща и не мога да се ориентирам колко са, но гледам да има някакъв белтък на всяко хранене.
Това, което ми харесва е че нямам някакви изблици и желания за сладки и мазни неща. Единствено кафето ми е изключително трудно да махна, но ще се постарая.
Днес съм по-добре от вчера, явно е някаква преумора.
Ох, дано да спим тази нощ :) Лека вечер от мен

Мнението беше редактирано от Anonimno90 на 14.03.17 18:35.

14.03.17
19:26

Здравей, мамче.
Чета те и си мисля, че всъщност нямаш много протеин в храната си- едно кокоше яйчице само, което носи около 6 гр. протеин. Няма никакъв начин от разните”зърнени” неща , особено описаните, да си набавиш този макронутриент за деня.
Някакви кисели или пресни  млека и пр. не са добър източник на протеин (3% белтък), освен ако не са поне 400-500 гр. на хранене- едва ли са толкова, предполагам гребваш 2-3 лъжици.
Не пишеш количества-поне приблизителни- а те са важни. Пишеш филе , кашкавал или риба тон, но ако са по-малко от поне 100-150гр. на хранене не ти носят особено голяма хранителна стойност.
Не  си ситна- висока си, а теглото ти е ниско. Не ти казвам да качваш, но имаш нужда да се храниш по- пълноценно.  Може и да греша- както казах- не знаем количествата. Просто предполагам, че порциите ти месо и риба са малки.

16.03.17
20:49

Здрасти, да съгласна съм с всичко.
Много ми е трудно с яденето и стомаха ми не слуша( аз съм си виновна де).

Вчера например не съм яла.
1 банан, торта и някаква франзела с руска салата (това сервират на детски рожден ден)

Остави това ами и малкият се набуха с рсзни слънчогледови неща, следващия път няма да позволя да яде такива боклуци.
Той е на една те му набутаха слънчо.

Относно храната ще пиша количество.
1/2 консерва риба ми идва на ядене и млеката успявам да изям 1/2. Цяла година нередовно хранене разбутват корема и ако преям се чувствам ужасно.

Днес от 11:00 до 18:00 сме по улиците. Разходка из три парка и малко в мола с елементи на качени стълби и бягане след топката. 15 километра си ги имаме отвсякъде.

Закуска

Кус кус със сирене (около 150 г кускус и 50 г сирене обезсолено.
Ябълка

Обяд

Пилешки Дюнер от сирийците :)
Ох просто няма как да взема нещо вкусно на крак за обяд.
После с  малкия чоплихме някаква ролка със стафиди от пекарната

Вечеря

200 г Кус кус с червена чушка ,1/2 консерва риба тон , зехтин, лимон
70 г лучен хляб
Бонбон

Ужасна храна , но имаше движение. Ядене на често ,но не много нутриент рич.
Жонглирам още.

За утре сготвих крем супа да си има и ще ходя за месарница, че с тия риби тон ще се натровя :)

16.03.17
20:52

А за млеката почнах да ям заради калций.
Но прясното определено ми влияе зле.
Киселото не ми е любимо.
За добавка се чудя.

16.03.17
21:19

Не обичаш ли месо?
Защо не опиташ да организираш храната отнапред- и за теб и за бебчето?
Примерно аз си нося храна и вода цял живот с мен- от детската още, в училище, в университета, на работа, на път.
Сготвям си (колкото мога и само аз си ги ям де :) ) 3-4 неща в събота или неделя - овесен кекс за закуска, тенджера ориз/вариво, 1 -1,5 кг печено месо (понякога сьомга или пъстърва) и  тенджера зеленчуци на пара и не ми се налага да мисля 6 дена за нищо- само си добавям нещо- филийка, салатка, ядки -  ако ми се прияде.
Защо примерно не си правиш сандвич с пържола/да си носиш кутия с нарязани хапки за навън,  вместо да ядеш боклуците на Аладина?
Спокойно може да се живее и без мляко. Под формата на зряло сирене и кашкавал няма да имаш проблеми,защото те нямат лактоза, а и ще си добавиш някоя калория към менюто .

18.03.17
19:53

Здрасти,

Да обичам месо. Само че съм с генетично заболяване - таласемия минор.
Попринцип цял живот са ме гъчили с месо и оттам проблеми - желязото ми се натрупва в далака.
Не ми правят кръвопреливания, не ми е чак голям проблем, но не трябва да прекалявам с желязо-богатите храни.
Някой път успявам да се организирам и да сготвям. Като нямах дете и аз така правех. Сега нещо не ми се получава.
Днес сме напазарували , давидим как ще я свършим.

Обаче не обичам еднообразна храна.
За днес лазаня обяд и вечеря. опитвам се да си попълня дневника но едно дете ме катери : ) ще си допиша

18.03.17
20:32

Днес:

Закуска : Няма (готвех, чистих и се стягах за гости не ми остана време дори :( )
Обяд: към 400г Домашна лазаня с телешко месо (имахме гости и обядвахме доста рано 11:00 часа) Чаша вино.
Следобед: Хляб на крак от магазина, някаква бисквитка с капучино
100мл бира
Вечеря: Домашна лазаня ;) кво да прайш дояждаме, аз сготвих за армия
Движение: от 11:30 до 19:00 - паркове, разходки, лаф с приятели , съботен пазар
Утре е ще посготвя.
Взех пуешко (че това пилешко хич не го уважавам), сьомгова пастърва, свински котлети.
Мисля да правя разни салати и да посваря киноа/ грухана пшеница да си има.

18.03.17
20:38

Ясно. Все пак има доста разнообразни източници на протеин- рибите са десетки, малко бяло месо, млечни , ядки и пр.
Това с с разнообразието- за мен са прищевки, чувам ги постоянно от познатите си. :D
Човек не яде храната само заради вкуса - е , трябва да вкусна, все пак, а основно заради енергийната стойност и нутриентите, които му доставя. Поне за мен е така. Ако едно меню ти доставя необходимото, не е нужно да го променяш. Мой колега-един от хората с най-впечатляваща физика, който познавам, е на 50 години и поне  от 15 години се храни с едни и същи неща, без да чийтва никога.

20.03.17
13:50

:) Еха нов сайт.
Много яко.
За този тип на 50 години - супер , хора всякакви.
За мен храната в момента не е интересна изобщо (липсва апетита и желанието, за зареждане на тялото с нещо особено ако е ендообразно), ако се огранича в няколко неща полудявам и сигурно ще ям само шоколади и кроасани.
Мъжът ми пък абсурд да го накарам да яде едно и също, той като сготвя 2 дена едно нещо не яде...; ) Пропуска хранения, вместо да яде едно ядене два пъти. Вчера например вечеря някакви сладки неща, защото не искаше да яде два пъти лазаня.
Прищевки са да, но такова ми е отношението към храната в момента.  А подкрепа вкъщи трудно ще намеря.
Тоест - различни хора, различен вид разбиране относно храната.

Иначе вчера цял ден обед/вечер бях на лазаня, защото беше огромна и трябваше да я доядем. Тя си беше доста богата де : )

Днес:

Закуска: Сандвич със свинско, домат, крема сирене, чушка. 200гр Кисело мляко. Две сладки целувки с маршмелоу.

Обяд:
Микс домашна салата със 100гр запечено пуешко, 50 гр лучен хляб,1/2 авокадо, домати, малки царевички, медено горчичен дресинг с малко зехтин.

(предстои изяждането на 750 грама пуешко ; )

Вечеря:

150 гр. Пуешко със зеленчуци, ябълка .

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1