Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимМоето виждане е не само че мускулната треска не е индикатор за ефективна трениркова, ами е индикатор за злоупотреба с възможностите на тялото ти, и “натравяне” с млечна киселина. Мускулната треска не изгражда желани качества в тялото ти, напротив - на тялото му трябва период на възстановяване за да може да се върне към нормална функция и да гради.
Не че винаги може да бъде избегната, но поне няма нужда да я търсиш целенасочено.
А според съвременните схващания в науката, не е ясно какъв е точният механизъм на мускулната треска.
29.08.17
13:44
Много благодаря за ценните включвания и на двама ви!
29.08.17
13:46
казано от Димо на 29.08.17, 13:44:
А според съвременните схващания в науката, не е ясно какъв е точният механизъм на мускулната треска.
Механизмите са ясни, доминиращия такъв не е доказан.
30.08.17
07:42
По-малко от месец с фоумролера и пипам отново с длани пода с прави крака, без специално да се разтягам.
Взех си и хранителна добавка МСМ, която пия от три дни.
Не знам кога ще усетя ефект относно ставите, но “гърмя” като змей, такива газове не бях имал скоро, хахаха. Порових се но не можах да намеря подобен страничен ефект. Не че ми пречи, но ме предупредиха че, може да се наложи да си спя в хола, ако не взема мерки.
казано от NightCrawler на 30.08.17, 07:42:
Взех си и хранителна добавка МСМ, която пия от три дни.
Не знам кога ще усетя ефект относно ставите, но “гърмя” като змей, такива газове не бях имал скоро, хахаха. Порових се но не можах да намеря подобен страничен ефект.
Пий на гладно за да не се получава така.
02.09.17
22:28
ТРЕНИРОВКА 34 - 02.09.2017
Squat - 3x3 със 107.5 кг.
(загрявка:1х5 с 20 кг, 1х5 с 20 кг, 1х5 с 40 кг, 1х5 с 60 кг, 1х3 с 80 кг)
Bench Press - 1x5, 1x5, 1x5, 1x5, 1x5 с 65 кг.
(загрявка:1х5 с 20 кг, 1х5 с 20 кг, 1х5 с 40 кг, 1х3 с 52.5 кг)
Barbell Row - 5x5 с 72.5 кг.
(загрявка:1х5 с 60 кг)
Weighted Dips - 3x5 с 17.5 кг.
БЕЛЕЖКИ:
Позволих си да направя след клека 2 серии по 12 повторения пулоувър с 20 кг. дъмбел.Обожавам това упражнение, защото ми действа страхотно на гръбнака.
Дано не е грешка...
Има ли някакъв стандарт или (подозирам) си е индивидуално, колко да е широк хвата при вдигане от лег с т.н. стандартен олимпийски лост?
Днес опитах да хвана съвсем от вътрешния край на релефните части, а досега около палец по-широко от двете страни и ми е по удобно (ако изобщо се разбира какво имам предвид).
Мнението беше редактирано от NightCrawler на 02.09.17 23:11.
07.09.17
11:21
ТРЕНИРОВКА 35 - 06.09.2017
Squat - (загрявка)1х5 с лоста, 1х5 с лоста, 1х5 с 40 кг, 1х5 с 60 кг, 1х3 с 80 кг, 1х2 с 95 кг.
1х3 с 110 кг.
Overhead Press - (загрявка) 1х5 с лоста, 1х5 с лоста, 1х3 с 30 кг.
5х5 с 42 кг.
Deadlift - (загрявка) 1х5 с 60 кг, 1х5 с 80 кг, 1х5 с 100 кг, 1х5 със 112.5 кг.
1х3 с 125 кг....
БЕЛЕЖКИ:
Не държи тоя хват над 120 кг. на тази тяга и това си е!
На последното възможно за мен повторение ми се изплъзва и държа почти с върховете на пръстите... :(
Прекъсвам серията, защото не знам какво ще стане ако я изпусна.
Нещо за заздравяване на хвата да препоръча някой?
С фитили ЗНАМ че, няма да имам проблеми, ама искам с нормален (дори не смесен хват) и като хората да я правя тази тяга.
Търся си и система за повишаване на бройката набирания, защото и там зациклиха нещата.Правя 6-7 повторения, които си намаляват всяка следваща серия.
Натежах пак, почти 85 кг. станах.
(изключително парче с изключително малоумен клип обаче)
Мнението беше редактирано от NightCrawler на 07.09.17 11:22.
За хвата...трябва да ти е висок тестостерона,да тренираш(л) при James или поне да си любител баскетболист))) иначе иок...
Както повечето неща, хвата се тренира с хват 🙂 Дърпай тяга, дърпай за трапец, прави тежки фермерски разходки, мачкай гума/пружина в дланта, двигай и задържай дискове в ръка - палеца от едната страна, 4-те пръста от другата, може и с подхвърляне нагоре. Един приятел джудист ми показа какво ги карали да правят за хват - полупълна бутилка от кока-кола я хващаш с пръсти напречно и се опитваш да я смачкаш и изстреляш.
07.09.17
14:07
казано от nervak на 07.09.17, 12:49:
За хвата...трябва да ти е висок тестостерона,да тренираш(л) при James или поне да си любител баскетболист))) иначе иок...
Хммм...май схванах (почти 🙂 ) какво имаш предвид. 🙂
Е, за съжаление, сал един тестостерон ми е останал, ще видя кво мога с него.
казано от Димо на 07.09.17, 13:35:
Както повечето неща, хвата се тренира с хват Дърпай тяга, дърпай за трапец, прави тежки фермерски разходки, мачкай гума/пружина в дланта, двигай и задържай дискове в ръка - палеца от едната страна, 4-те пръста от другата, може и с подхвърляне нагоре. Един приятел джудист ми показа какво ги карали да правят за хват - полупълна бутилка от кока-кола я хващаш с пръсти напречно и се опитваш да я смачкаш и изстреляш.
Някъде ми се търкаляше една такава гума, мерси Димо за съветите!
Ам, т’ва за бутилката кока-кола не го разбрах, (как хем да я смачкам, хем да я изстрелям)?
Ползваш пръстите си като щипци на прави пинсети, не свити все едно в юмрук искаш да ги свиеш - от натиска бутилката в даден момент се изстрелва.
Може би трябва да го снимам, не знам как по- добре да го обясня.
07.09.17
15:08
казано от Димо на 07.09.17, 14:23:
Ползваш пръстите си като щипци на прави пинсети, не свити все едно в юмрук искаш да ги свиеш - от натиска бутилката в даден момент се изстрелва.
Може би трябва да го снимам, не знам как по- добре да го обясня.
Аха...значи не се смачква все пак.
За хвата може да пробваш да се набираш на кърпа или пък да слагаш едно парче дунапрен , за да направи по широк диаметъра на лоста и да се набираш така.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече