Нов дизайн (2017) - коментари

Темата е заключена.
Прескочи до:

Ще прехвърля тук няколко коментара по темата. 2017, защото имаме няколко предишни такива теми през годините.

19.03.17
16:44

Ето и в отделен пост мнението ми за новата визия на форума. Една дума: ужас!
Благодарен съм за грижата за зрението на застаряващата част от потребителите, към които вече се числя и аз, но ако имама старческо далекогледство, ще си купя очила, а няма да искам да чета нещо, което изглежда като книжка за деца в предучилищна. Най-удобно ми е на “зум” 67%, но така снимките изглеждат ужасно малки (а те без друго са прекалено намалени) и трябва непрекъснато да сменям зума, което е крайно неприятно.
Полетата отсрани са ужасно широки и не виждам защо десктоп версията на форума трябва да изглежда като че я чета на мобилен телефон с клавиатура - дори на смартфон не би трябвало да изглежда така.
Ориентацията е страшно трудна - не е ясно в кои теми има непрочетени мнения, а от общия изглед не личи в кои раздели има нови теми и мнения.
Не виждам защо трябва да се използват относителни понятия за времето на дадено мнение от рода на “преди 10 минути” или “вчера”. Какво им е на точната дата и час, за да може човек да знае кога последно е разглеждал и след като не му се дава друга възможност да се ориентира какво има да чете, поне да може да го направи сам?
Изобщо голяма крачка назад. Вероятно няма да ме откаже да си водя дневника, но със сигурност ще сведа до минимум четенето и участието си в други теми - нямам нерви да привиквам към такива промени, от които на всичко отгоре не виждам изобщо смисъла нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.03.17 16:44.

19.03.17
16:45

Ще си позволя да използвам високата “трибуна” на дневника ти , тъй като е един от най-четените. Да не си губя времето и аз в моя дневник да изказвам мнение за тези “подобрения” . Силно се надявам някой от отговорниците да се съобрази с тези недоволства и реши , че преди някаква драстична промяна на платформата , вземе първо се допита до хората , които го ползват от години . (предполага се , че именно за тях се прави ама както и да е)

1.Сайта изглежда много “джингалбелски” сир. детски . Едни икончици , едни рисунчици , едни цветове ... Страшно несериозно за мен .
2.За мобилната версия да не говорим (навярно не е синхронизирана , защото изглежда , все едно е недовършен html проект) .
3.Много ми харесва , как формата е издокаран малко , като facebook . Няма лошо , но е малко грозновато . (особено да можеш да “отхаресаш” мнение) Какъв е смисъла ? Щом харесам нещо , няма да си променя мнението и след 2 дена да го отхаресам .

Има още доста , но нямам нито търпението , нито нервите да го разровя .
В заключение ще кажа - всяка промяна е трудно “приемлива” , но за мен има разлика между подобрение и цялостна промяна в платформата на сайта. Наистина е жалко , че един виден потребител като Боби , е разочарован от сайта . Няма да си кривя душата , но лично неговата активност е полезна за голяма част от форума да се развиват в положителна посока и да получават безплатни и много полезни съвети .
Знам , че мнението ми е капка в морето (никой не го е*е) , но се надявам някой някъде да го вземе под внимание :)

П.с - не искам да обидя нито програмистите , нито модераторите . Изразявам лично мнение и впечатления :)

Ivaylo Stefanov

19.03.17
17:37

Боби,ако позволиш :)

Сега влизам след промените - УЖАС !

Не една крачка ,а цяла обиколка назад !

п.п. И,ако някой може да ми каже как се трият личните съобщения,ще съм му задължен!

Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 19.03.17 17:37.

19.03.17
19:25

Боби, пиша тук, защото тук сте започнали.

Аз имам един въпрос. Чисто информативно и с най-добри чувства към всички вас.

Защо, всички вие, които не харесвате това и онова, вместо да пишете тук, с тези думи и по този начин, спокойно и загрижено, не драснахте 2-3-10-100 реда на Митака? Защо от тази трибуна? Защо “напускате”, а не кажете там, където трябва? Като възрастни хора? Каква е ползата от Вашите мнения, дами и господа, написани тук, по този начин? Каква е тяхната цел? Да си кажете? Или имате друга цел?

И най-грозното на света да е, и най-неудобното, трудът е положен и всички вие знаете, че е много повече от много. Денонощната работа, трудът на хората, стоящи зад това най-грозно, техните усилия, а вие, бидейки интелигентн хора, знаете какви неимоверни усилия струва всичко това на екипа (Митко, Дари, Вероника, Десо и Тишо), в частност на Митака, си заслужават да се ангажирате със забележки, плодотворни забележки, помагащи забележки, корекции, насоки и т.н.

Но кажете ми, наистина, защо по този начин? Как помогнахте по този начин?

Поздрави на всички Вас.

П.п. Подчертавам, че аз също си имам своите забележки и можете да попитате лично Митака как валят моите забележки. Вие виждали ли сте ги?

До един въпросите ми са ненуждаещи се от отговор, така че моля, не се ангажирайте да ми отговаряте наистина. Но ако имате какво да кажете, предложите, критикувате, направете го по-подобрия начин. Все си мисля, че забележките могат да се канализират и да постигнат, надявам се наличната си, цел.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.03.17 19:25.

19.03.17
19:26

А защо не се направи допитване до потребителите под формата на някаква отделна важна тема или анкета какво искат да променят , както и предложения за промените?Нали този форум е за нас,потребителите, а не просто социални и технически екперименти на екипа.
Може би грешката е в мен, защото аз съм я пропуснала? Имаше ли такава?
Аз лично бях шокирана тази вечер като влязох и по никакъв начин не се чувствам предупредена за тази промяна.
Какъв е смисълът да ви пращаме лични съобщения кой къде го сърби  и какво му пречи- това е непрактично и неплодотворно, след като не е имало обсъждане, дори описание някакво на нововъведенията?
Съжалявам, че екипът , положил тези усилия, се чувства разочарован, но всъщност повечето хора нямаха нужда от никаква промяна, дори не знам какво я е наложило..

19.03.17
19:27

Защото още не сме разучили как да стигнем до писане на ЛС :D Аз се чувствам като полуграмотен горд ариец от Столипиново при първа среща с интегрална бюлетина .
Ясно е , че всяка новост предизвиква първоначален шок у всеки един от нас, било то във форума или в живота като цяло, но моля сложете бутонче ” Към стария облик” . ;)
П.П. Подкрепям Боби с всичко казано по темата .

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 19.03.17 19:27.

19.03.17
19:32

Екипът не се чувства разочарован, че на теб не ти харесва нещо. ЕКипът, вероятно, се чувства разочарован, защото плюете, а не градите, не от мнението ви, а от начина, по който го изказвате.

Кое е плодотворно, екипът може да реши, ти си напиши съобщението, а недей да плюеш навсякъде, където ти падне. А и да не е с лични съобщение, погледни си постовете. Чий труд заслужи твоите постове? То ти и мнения не се научи да докладваш.

Аз не съм казала, че не подкрепям същността на казаното от Боби. Аз, Мечо, ТИ казвам нещо съвсем друго.

Ако не сте разбрали първия ми пост, аз нямам какво да ви кажа повече, продължете да си пишете, ако смятате, че така казани нещата, ще постигнат това, което имате за цел.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.03.17 19:32.

19.03.17
19:38

Иги, много накратко. Драснах ги. На Митко. Преди 4 месеца, когато нямах време да се огледам и не знаех на кой свят се намирам, все пак намерих половин час да разгледам каква беше идеята за новия вид на форума и сайта и казах мнението си. То не се различава от сегашното. Ако съдя по спомените си, това, което ни се представя сега, е дори е по-зле, отколкото тогавашната работна версия. Смятам, че имам пълното право да изразя неодобрението си за визията на форума.
А вие не се дръжте като ощипани моми, а обмислете какво получавате като обратна връзка. Не било градивно... Ха! По-градивно от това да ти кажат, че правиш грешка и точно къде я правиш, няма.
Искате да привлечете нови потребители с модерна визия? Хубаво. Само че забравяте, че форумите са обречени като форма на общуване в ерата на така наречените социални медии. Тук остават една малка група стари, заклети фенове. С други думи това, което сте направили, не става нито за въпросните стари фенове, нито ще ви спечели нови.

Не искам да се изказвам крайно (все още), затова за момента ще спра тук.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.03.17 19:38.

19.03.17
19:34

казано от Queen Cobra на 19.03.17, 19:26:

А защо не се направи допитване до потребителите под формата на някаква отделна важна тема или анкета какво искат да променят , както и предложения за промените?Нали този форум е за нас,потребителите, а не просто социални и технически екперименти на екипа.
Може би грешката е в мен, защото аз съм я пропуснала? Имаше ли такава?
Аз лично бях шокирана тази вечер като влязох и по никакъв начин не се чувствам предупредена за тази промяна.
Какъв е смисълът да ви пращаме лични съобщения кой къде го сърби  и какво му пречи- това е непрактично и неплодотворно, след като не е имало обсъждане, дори описание някакво на нововъведенията?
Съжалявам, че екипът , положил тези усилия, се чувства разочарован, но всъщност повечето хора нямаха нужда от никаква промяна, дори не знам какво я е наложило..

Кобре, всъщност края на декември, началото на януари имаше една жълта лента отгоре на сайта, гласейки че ще има нов бб-теам. Като я натиснеш, вече имаше абониране за въпроси и анкети. Аз лично оттам бях получил въпроси  и responce лично от Митко. Така че имаше допитване. Иначе е малко изцъклен сайта :Д

19.03.17
19:38

Ох, сега по погрешка като писа за докладването- цъкнах.  Дори не знам за какво е бил този бутон и какви последствия носи. Така че не- не съм се научила, грешката е моя.
Също не съм знаела, че може да се цъкне на обявата за новия сайт и да се коментира. Мислех го просто за поредната досадна реклама.
ИЗвинете, приключвам темата.

19.03.17
19:43

Хммм , явно темата ще продължи . Аз лично имах няколко лични съобщения с Митко относно конкретен проблем в сайта . Бях уведомен , че ще бъде поправен и наистина чаках с нетърпение този ден . Обаче не знаех , че цялата платформа ще бъде подновена .
Разграничавайте градивна критика от “плюене” ... Хората изразили мнението си не са “хейтари” , а са потребители , които харесват сайта , използват сайта и ИМАТ ЖЕЛАНИЕТО да продължават да го правят. Нали всяко подобрение е ориентирано към потребителите ? Нали ? Няма да се делим на плюещи и разни други , който има желание ще продължи да си ползва сайта . Аз лично ще послушам съвета ти(karfi4ka) и ще се обърна към Митко , за да изразя мнение (все си мисля , че имам това право) . Съветвам и другите да го направят , защото тук нито е мястото , нито е начинът :)

Peace :) !

Мнението беше редактирано от Радо на 19.03.17 19:43.

19.03.17
19:51

И още две неща - в личните съобщения при натискане на бутона “Предишни съобщения” се зарежда... нищо. Исках да потърся написаното от мен до Митко Михайлов през декември, но нямам тази възможност.
Второто е да помоля тази дискусия за новия вид на бб-тийм да бъде преместена извън дневника ми.

19.03.17
23:16

Тоя път съм мега съгласен с Кобрата, а с Боби както винаги.
За какво да пиша какво не ми харесва в новата визия, като аз изобщо не я искам- без значение каква е. Аз искам старата, както исках и по-старата.
Не беше отдавна предната промяна. За чий, е тва цялото нещо ? Защо трябва да свиквам с нещо ново, като старото си е вършело перфектно работата ?
Дразни ме и това, че не е имало нещо като тема с гласуване, дали да има промени или не. Просто беше съобщено, че ще има нов бб-тийм.
Мале направо ми е гадно, докато пиша тва съобщение и гледам тоя шрифт...
Аз съм ЗА това, да се върне старият облик на форума. Друго, лично мен, не ме устройва, това ми е фийдбекът.

Мнението беше редактирано от ddd на 19.03.17 23:16.

20.03.17
08:57

Всъщност - свиква се. Малко се изхвърлих снощи, но беше от шока на промяната. Извинявам се за което.
Явно няма как да се върне стария облик, не е икономически изгодно, а дори ретроградно.
Държа си го на 67% и е приемливо, всичко се вижда.
Така че препоръката ми е да се намали това зуум до нормални граници.
Второ- да се омекоти това зелено-не толкова неоново.
Моля, вкарайте емотикони. И с тях трудно се разбират емоции и настроения, а без- е ужасно.

20.03.17
09:17

WTF?

20.03.17
09:19

Аз имам за себе си обяснението, защо много хора реагират по този начин и ще се опитам накратко да изразя мислите си, като не ангажирам и не държа никой да ми отговаря, защото не искам да навлизам в дискусии. Обяснявам моето виждане по въпроса (не за новия вид, на мен ми харесва и го разучавам).
Често хората не реагираме добре на промяната. И това не е нещо необичайно, а ни е точно в “природата”. Съществува част от мозъка ни, която е малко по-примитивна, първосигнална и т.н. Това не е нещо лошо, тя е по-древна и еволюционно по-стара. Та същата тази част е отговорна за включване инстинските за оцеляване, за емоциите, за самосъхранението и за навиците.
Когато настъпи някаква промяна в заобикалящия ни свят (в това число дори коренната промяна на форума) точно този “примитивен” мозък се включва, извадени сме от зоната си на комфорт, мозъкът ни казва, че това е нещо ново и опасно и искаме да се върнем към старото, това с което сме свикнали, това което не ни коства усилия, това което уж не ни застрашава (животински погледнато :D ). До сега сме свикнали със стария вид, било ни е комфортно до някаква степен, изградили сме си навика и неврологичните пътища в мозъка ни, които поддържат навика. Това цялото, за което говоря е част от едни... да ги наречем проучвания, на които съм обърнала внимание в последните дни, в съвсем различен аспект обаче, но виждам връзката и са точно приложими и в случая.

Та идеята ми е, че ако пренебрегнем за момент и разграничим тази “примитивна”, “животинска” част от мозъка ни и използваме т.нар higher brain (този който е отговорен за действията, решенията, говора дори и т.н.) и решим просто да проучим новостите. Да се опитаме да ги осмислим, да поразцъкаме и тогава да си изграждаме трайно мнение. Да разчупим навика :) Не е гаранция, че мнението ви ще се промени, но поне знаеш, че си си доказал пред себе си това.
То е малко като с мнението при първо ново запознанство с някого. В началото, първосигнално си изграждаш мнение, което след като опознаеш човека срещу теб доста често коренно се променя.

Из разсъжденията на една Саня :)

Хубав ден на всички!

20.03.17
09:25

Здравейте :)

Разбирам, че нещата трябва да се движат, за да не се получава “развитие в застой”. Разбирам, че искате по-усъвременен дизайн, НО...

1. Влизам в сайта и, бам, една гола начална страница с top bar, водещ към основните компоненти на bb team. Трябваше да скролна 1 цял екран надолу, за да видя, че има още неща. Но при първи поглед - гола страница с разни авокада, риби, щанги и тенис ракети.

2. Влизам в “Знание”, после - в “Хранене”, откъдето ми се предлагат още няколко подраздела. Много мъчно, постно и тромаво достигане до нужната информация. Ако ли не да ползвам bb team от години, и да знам че е надежден сайт с кадърни хора и невероятен обем от полезна информация, щях да затворя таба и щях да преосмисля, дали си заслужава да посетя страницата пак, за да открия това, което ми трябва.

3. Тези стрелки, които ни насочват за страница напред/назад, са доста неинтуитивни, ако мога така да се изразя. Както и бутоните за добавяне в списъка за четене.

4. Форумът е станал ОТВРАТИТЕЛЕН!
- нито виждам, дали има нова тема в конкретен раздел, от който се интересувам
- нито виждам, дали някой и кога е коментирал
- размерът на шрифта, използван във форума, е направен за пенсионери. Що направо не вкарате и Брайлова азбука, та да е по-сигурно, че няма да има невидели написаното? :D

5. Всичко е твърде ярко и натоварва очите, според мен.

6. Начина на подреждане на страницата за “Спортни добавки” е трагедия. Преди всяка статия си беше обособена в собствена клетка с малко информация + изображение. А сега е един списък, все едно си търся името, когато ходя да гласувам.


Вероятно ще открия и други неща, но стига за момента. Браво за труда. Личи си, че има идея в дизайна и опита за промяна, но реализацията е меко-казно неуспешна. Крайният резултат е една добре-нашарена празнота. На този етап предпочитам старата версия :)

20.03.17
09:26

казано от Sanya на 20.03.17, 09:19:

.......... Когато настъпи някаква промяна в заобикалящия ни свят (в това число дори коренната промяна на форума) точно този “примитивен” мозък се включва, извадени сме от зоната си на комфорт, мозъкът ни казва, че това е нещо ново и опасно и искаме да се върнем към старото, това с което сме свикнали, това което не ни коства усилия, това което уж не ни застрашава (животински погледнато :D ).

Не, просто е грозно.
Не понасям бяло, нито отровно зелено =намирам комбинацията за неприятна и дразнеща. Екранът свети отвратително в очите ми.
Просто нямаше нужда от промяна- не виждам какво е станало по-добре. . Можеше да се подобрят 1-2 нови функции без да се променя външния вид.

20.03.17
09:50

На мен новият вариант на сайта ми се струва по-подреден и по-удобен за начинаещи потребители. Има малко детски изглед, което се надявам да се промени скоро. Относно форума съм съгласна, че предишният му вид беше по-добър. Съгласна съм за цветовете, за емотиконите, за шрифта и изобщо, че новият вид на форума е по-постен от предишния. Митко каза, че по сайта и форума ще продължава да се работи. Той отчита мненията на потребителите, особено когато са конструктивни и обосновани. Все пак с всяко ново нещо се свиква по-трудно, малко или много. Почти не ползвам сайта от телефона, но може би ще е добре да се помисли за подобряване и на тази функция. Малко по малко и ще свикнем, а и ще си го харесаме накрая. Все пак всичко това е коствало много време и усилия на екипа и не е редно да не уважаваме усилията им.

20.03.17
09:54

Малко е едричко, наистина и тва бялото натоварва на контупера, ама ще се свикне.
В крайна сметка ние сме потребители. Нашата работа е да свикнем или да сменим платформата. Толкова прости би трябвало да са нещата.

Аз си се оплаках от нещо и то се поправи доста бързо. Това ме навежда на мисълта, че все пак някой го интересува, че ми е причинил неудобство. В крайна сметка никой не може да предложи услуга, която да се хареса на всички. А и се предполага, че сме тука заради идеята, а не точно заради скина.

Ама ако трябва и да изкажа критика, малко ми бие на бодиконструкто. Послено беше в същите цветове и техния сайт.

20.03.17
10:09

Като участник в много форуми от 15-тина  години, съм свикнал с класическата визия на средностатистическия форум. Класически типаж, какво да се прави ... Старата визия ми харесваше не по-малко от Скайп 3.8 и Мерцедес 124 :D .Ясно е, че няма как да се спре прогреса, но цялото това залитане в стил Фейсбук не ми допада. Мога да си стоя и само там .
Кобре, мрънкаш като червена бабичка пред плакат на десен политик. Цветовете са най-малкия проблем.

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 20.03.17 10:09.

20.03.17
10:25

Ма защо бре ? Защо трябва да свиквам с новото, при положение, че няма полза от него ?
Защо се променя нещо, дето е било окей ?
Ясно е, че сега има малки детайли за оправяне, аз не говоря за тях, аз говоря цялостно.
Един път вече свиквах. И тогава ми беше ново, но навигацията беше съвсем прилична, както си спомняте и не съм ревял. Тогава видях смисъл и свикнах, сега не виждам такъв.
Тук съм защото ми беше удобно да си следя тренировките и ми беше удобно да преглеждам чужди. Тренировките мога да си пиша и другаде, а няма да загина, ако не гледам чуждите. С хората, които искам, мога да общувам и без форума.
Поне да ни беше осигурена нормална среда за обсъждането, аз в момента се нервирам да чета и пиша в тоя формат, а като гледам и на много други не им допада.
И честно казано, не виждам смисъл да продължавам да се нервирам.
Пиша всичко това, заради екипа, иначе най-лесно би ми било направо да спра да пиша, както мислех и да направя, защото старият форум няма да се върне.

20.03.17
10:32

Много добре структурирани мнения видях до тук , НО - сайта остава такъв , какъвто е в момента . Жалко , но факт. Трябва да свикваме ... Надявах се , че поне тук някой се съобразява с мнението на хората , ама тенденцията на “модерното” мислене не го позволява .Аз лично се придържам към максимата , която е подходяща за всеки един аспект от ежедневието и не само - Ако нещо работи , не го пипай :) .

казано от Радо на 20.03.17, 10:32:

Много добре структурирани мнения видях до тук , НО - сайта остава такъв , какъвто е в момента . Жалко , но факт. Трябва да свикваме ... Надявах се , че поне тук някой се съобразява с мнението на хората , ама тенденцията на “модерното” мислене не го позволява .Аз лично се придържам към максимата , която е подходяща за всеки един аспект от ежедневието и не само - Ако нещо работи , не го пипай :) .

Пич, 10:30 сутринта е, мненията са отделени в дискусия преди 3,5 часа, да не очакваш, че на секундата някой ще седне като дух от бутилка да ти изпълнява желанията? Принципно и на мен не ми харесва, имам забележки, които ще опиша, но не очаквам някой да седне на аларма да ми уйдиса 3 минути и 12 секунди по-късно.

Благодаря за обратната връзка!

Ще се опитам да адресирам някои от коментарите, без да се повтарям от блог поста си.

Разбирам, че промяната е голяма. Става дума за нов софтуер, нов дизайн и нова концепция на сайт, който не е бил генерално актуализиран от около 7 години. Това е колосално време, когато си онлайн.

Съдържание - най-непрактичният начин да подредим нашето такова е хронологичният. Затова (ще) има промени в тази посока. Ще преструктурираме знанието, което може да получите тук, според ниво на опит и други характеристики, за да е по-близо до структуриран учебник, отколкото до медиен сайт.

Форум - да, не е стандартен форум, няма скинове и няма доста неща, които ще видите в класически phpBB. Но аз съм уверен, че промените тук в частност си заслужават и правят преглеждането му по-лесно. Впрочем, поддържаме по-голямата част от emoji-тата. Беше крайно време да пенсионираме Skype емотиконите.

Имаме редица отворени въпроси. Отговорите се крият в начина, по който потребителите ще използват сайта. Следим много внимателно това.

Вижте, без значение какви епитети ще използваме за цвета, шрифта, подредбата и прочие, важно е друго - дали сайтът ще изпълнява целите си и ще бъде практически по-полезен на по-голяма група хора чрез съдържанието и услугите си.

Времето ще покаже, дали това ще бъде така и дали каузата ни си заслужава.

Ако желаете, може да я подкрепите и да ни помогнете да достигнем до повече потребители. Това гарантира и че сайтът ще го има, и че ще носи по-голяма стойност на всеки от вас, и че ще имаме предостатъчно възможности да го направим по-добър.

Съжалявам, ако това, което правим и ще правим, не отговаря на очакванията ви и би ви накарало да не използвате BB-Team. За мен всичко това тук е много лично и ако има адекватен начин да стане по-добре, ще стане по-добре.

20.03.17
11:06

Да си кажа и какво не ми допада като потребител:

1. Във форума вече не можеш да видиш в отделните раздели коя е последната тема, кой и кога е писал.

2. Шрифтът и това искрящо бяло за фон, направо ми дразнят очите.

3. Няма я директната иконка за дневника, а трябва да се търси от подменюто на акаунта.

4. На мен ми липсва функцията ” препоръчване” на тема и по - точно липсата на индикация коя тема е препоръчана.

5. Началната страница е чисто бедна, преди със сменящите се теми бе в пъти по- добре.

6. Не знам защо, но на мобилната като пиша постоянно ми напасва и слага думи, а тази функция ми е изключена от телефона. Много неприятно е да се връщам да трия, а и аз рядко си преглеждам кво пиша, тоест могат да се получат доста недвусмислени.

Това е на първо четене. Падащите менюта за мен да донякъде плюс.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.03.17 11:06.

20.03.17
12:00

казано от Димитър Михайлов на 20.03.17, 10:43:

За мен всичко това тук е много лично и ако има адекватен начин да стане по-добре, ще стане по-добре.

Като говорим за форум не е ли по-добре да направи така че да се харесва на потребителите, а не на създателя? Кой е по-важния?

20.03.17
12:55

Липсва иконата за препоръчани в дневниците,както и за игнориране.
Не ми харесва визията,ама аз още нямам телефон с тъчскрийн,та вероятно мнението по въпроса ми е ...пенсионерско.

Dizzy

20.03.17
13:16

Нервак, препоръките се виждат само като си логнат. Виж за игнорирането и аз не го намирам.

Доста тежък ми е интерфейса в този вид. Мисля, че с един тъмен фон и по-ситен шрифт нещата ще се кротнат значително. Това вече го писах на Митко. Включвам се, защото забравих да допълня препоръка, че с малко изкарване на бързи връзки ще бъде още по-добре. Потребителите от по-отдавна си водим до голяма степен социален живот тук и ни е важно да виждаме актуалните ъпдейти по дневници, за които сме абонирани. Разходката в сайта от телефон не ми харесва и ако може също да се пипне.

Подкрепям идеята да има отделна секция за начинаещи, защото от години наред темите са едни и същи, отново и отново от прохождащи потребители, предимно деца. В тази връзка зачетох тази нова секция и ми се стори прекалено “разлята” и скучна. По-добре е да е в стегнат вид.
Ревизия на съдържанието също приветствам. Информацията беше претрупана, някои от статиите носеха остаряла и противоречива информация. Платена услуга също е о.к. да има, обаче ми се губи информация кой ще седи зад програмите. Надявам се това да се приеме като градивна критика, каквато е.

20.03.17
14:14

Вчера се опитах да пусна тема точно за това, тъй като не видях тази тема, а доста търсих за такава, но системата не ми даде да пусна нова тема, явно е бъг.

Аз го бях написал вечерта и си го копирах, сега направо ще го постна:


Това някаква шега ли е ? Виждал съм много зле направени сайтове/форуми, но не очаквах да видя точно този сайта и форум да се превърне в нещо толкова зле. Повярвайте не става въпрос за първоначалната реакция от новото, което винаги го има и трябва време за адаптация.

Това е един от най-зле изглеждащите форуми които съм виждал, просто съм шокиран !
Надявам се, че не сте платили пари за това недоразумение и някой от екипа се е опитал сам да го направи.

Очите ми дори не издържат на този бял фон (след доста часове работа на компа), просто е ужасно, а дори съм на 50% контраст и яркост на монитора и с f.lux в момента на 3200к изравнено с осветлението в стаята. Но не говорим само за фона и шрифта, цялата концепция е мега зле.
Пуснете си една анкета да видите какво мислят хората за това недоразумение.

Аз съм безкрайно разочарован !
____________________________________________

Това го писах вчера, сега мога да добавя, че това определено е най-зле изглеждащият форум който съм виждал, просто не се сещам за друг по зле изглеждащ. И призовавам хората които не го харесват да не си мълчат, това няма да промени нещата към по добре.

Мога да се хвана със всеки на бас, че ако така остане форума и сайта, ще има голям отлив на потребители.

20.03.17
14:34

Ще драсна и аз няколко реда - да има. Първоначалната реакция беше шокова - от много години вися по различни форуми и съм свикнал на определена механика на тия места. Където и да съм писал винаги, като има нова версия има много недоволни - включително и аз. За пример ще дам голямата промяна в дата.бг преди 6-7 години - реално сайта там стана много по-удобен и функционален - просто промяната беше огромна и изведнъж. Без да изпадам в дълги разсъждения и на кратко.

Не харесвам:

- Много едрият шрифт - решението е зуум аут на 70%, така че това е поправимо.
- Белият фон - това много ми натоварва очите, особено вечер дори да намаля контраста до минимум. Решение - с плъгин си смених фоновия цвят и генерално смъкнах контраста на целия сайт надолу. Не е дизайнерско, но си намерих начин за мен.
- Големите бели полета отстрани - 1/3 от екрана е празна. Ясно е че сайта е оптимизиран за всякакви устройства, платформи и тн. Това не е голяма драма, но да спомена.
- Липсата на индикация дали в дадена тема/подфорум има нови мнения*
- Липсата на препратка в цитата към темата, от където е извадено мнението - не винаги съвпадат. Това съм го казвал и за предните версии, но подозирам че е лимитация на платформата и тн - пак не е особен проблем.
- Опцията да “разхаресаш” мнение - наистина грешки стават, но все пак. 
- Липсата на линк към последно мнение в тема, когато мобилното устройство е в режим “Портрет”
- Липсата на директен линк към дневника
Харесвам:

- Минималистичния и изчистен дизайн
- Сравнително лесно се навигира в категориите за статии - трябва малко време да се свикне.
- Почти всички раздели на форума се събират на един екран
- *Страничките “Моите теми” и “Активни теми”, особено втората с брояча
- Бързината на работа - може да ми се струва, но страницата работи по-бързо от преди. Може и някой от плъгините ми да е правел проблем с предната версия, но сега е по-приятно
- Функцията “избрани мнения”


Като цяло вчера прехраних доста силно новата визия признавам. Днес обаче, като разцъквам и като си я “пипнах” леко всъщност ми допада - свежо е. Има И функционални неща, които още не са доизпипани - говоря основно за форума, защото това ме интересува мен главно. Вземам предвид, че най-вероятно това не е абсолютно финална версия и ще се поизчистят нещата. Примерно триене на ЛС-та, препоръки на теми и прочие. Това от мен.

20.03.17
16:35

Здравейте!

Пиша тук, не с лоши намерения, а за да дам и своето мнение относно новия облик на сайта и форума. :)
За мен този сайт беше истинска перла, не само заради всичкото знание събрано в него, но и заради потребителите и дискусиите във форума. Хареса ми още от момента в който го отворих, после докато водих дневник тук беше равен на фейсбук за мен - преглеждаше се всеки ден. Реших да си подновя дневника, но се разколебах след като видях промените в дизайна.
Не ме разбирайте грешно, харесвам промените, стига да са в правилната насока. :) Останалите вече дадоха своите причини защо не им допада сайта. Аз ще повторя някои от тях, и ще добавя свои.
И така, кое не ми харесва?
Първо - дизайна. Като артистичен човек за мен сайта в момента просто няма издържан естетически вид. Да, запазени са цветовете с които свързам сайта, но огромната празнота, която остава белият цвят просто дразни. Честно казано навява чувството, че човека който се е занимавал със създаването му просто е или новак, или няма достатъчно умения и се ограничава до максималко прост дизайн, бял фон и текст тук-там.
Сайтът е вашето лице пред потребителя. Визитната ви картичка. То показва кои сте вие, с какво се занимавате и защо. С този облик оставяте впечатление, че просто сте несериозни, което не е така, но един нов потребител няма как да го знае предварително, нали? ;)
Началната страница е и доста разхвърляна. Ако не скролна надолу няма да видя, че е имало промяна в сайта, нито вашето представяне, нито стъпките какво трябва да правя.
“Във форма. По нормалният начин”
А кой е ненормалният начин? Дребно недообмисляне. Защо просто не го написахте “по правилният начин” или нещо подобно? Друго, което страшно ме подразни, но това като последица от заниманията ми с преводи - има дума на български език, но се използва побългарена дума от чужд език или директно чуждица. Говоря за заменянето на “крайности” с “екстремуми”.
Фонът с авокадо-тата, гирите и другите неща е симпатичен, но по-подходящ за корица във фейсбук или за скин на профил в туитър, инстаграм и прочие.
Виждам, че имате нови идеи какво послание трябва да отправя сайта; мотото “Бъди по-добър” е хубаво, но и леко двусмислено. По-добър в какво? По-добър човек? Или по-добър атлет? Ясно е, че се има предвид “по-добра версия на самия себе си”, но един човек, който за първи път отваря сайта не би разбрал това.
Без да съм графичен дизайнер (или нещо подобно) държа на мнението си като потребител, че ако един сайт не е красиво направен, но пък е пълен с полезна информация, мога да преглътна външният вид. Но в този случай не само външният вид не ми допада, но и информацията е доста странно разпределена в менютата. Което ме отказва автоматично да го ползвам. Просто не е удобен.
Магазинът ми допада най-много: защото е запазен в голяма степен старият облик. Единствената ми чуденка е, защо блогът със статии относно храненето и не само, е подменю на магазина? ... Няма логика да е там.
В меню “хранене” картинките на хранителните категории ми идват в повече. Да, беше готино и уникално, когато при старата версия в статиите, които се пишеха, имаше и илюстрации от Рони. Но сега илюстрациите изведнъж са навсякъде. На някого може и да му харесва така, но на мен лично страницата ми напомня на образователна страница, предназначена за деца и в главата си вече чувам “Ето това е козленце, деца, а тук имаме един плод, как се казва той? Точно така - ябълка!”...
И стигаме до форума. Отново скучният бял цвят, който избожда очите ми в момента, никакво разделение между отделните теми, голям шрифт, текст, който стои като “нахвърлян” тук-там. Поне табовете да бяха с друг цвят.

Силно се надявам това да е бета версия на сайта и да се поправят тези неща, други да се доизмислят. Иначе съвсем сериозно - само ще отблъснете потребители. Разбирам, че искате оптимизиране на сайта, но това не се прави с максимално опростяване на всичко. С някои козметични промени пак щяхте да освежите визията и да внесете новите си идеи. Но сегашната визия е просто стъпка назад, не стъпка, ами цял скок направо.
Моите уважения за положеният труд, за желанието и за отделеното време! Но “перлата” се превърна просто в камък. :)

20.03.17
16:56

Друго си беше стария форум беше много по-лесен. Докато сега трябва да търся дадена тема 50 години стига ве. Хубаво сте обновили сайта,но сте могли малко по-така според мен. Иначе почвам да му свиквам..

казано от SvetoslavS на 20.03.17, 12:00:

Като говорим за форум не е ли по-добре да направи така че да се харесва на потребителите, а не на създателя? Кой е по-важния?

Тук въобще няма място за сравнение, ние всички сме в един отбор.

За мен е важно обаче и да се разбират целите на сайта и екипа в частност. Съзнавам, че несъгласните с това вероятно ще ползват по-малко или никак BB-Team. През годините сме правили не един опит да угодим на всички, доста несполуки може да споделя в тази връзка.

Важно за мен е и друго. С различна мотивация и начин на изразяване, през последните 24 часа получихме обратна връзка от над 100 човека, включая и тази тема. Ценя отделеното време и имам грижата то да не е напразно. Щом толкова страстно се коментира, значи това, което сме правили и ще правим, си заслужава.

Това не е финална версия, няма да има никога такава. Сайтът е процес, какъвто е и нашата мисия. Желаем да я изпълним, а не да променяме самоцелно технически параметри.

Опитах в началото да не бъда многословен, не ми се получи. Затова, за финал, вече сме набелязали над какво да обърнем внимание занапред. Ще се случи.

Благодарен съм на обратната връзка досега, както и на всяка следваща от конструктивен характер. Тази тема в даден момент ще се изчерпа, затова може да ни пишете и през страницата за контакт.

20.03.17
17:10

Махнете това “чарм меню” дето изкача отгоре - много дразни очите))

В духа на последните изказвания на някои политици и аз да кажа :
“Демокрацията ни взе стария вид на форума” :D

На мен ми допада новия облик, само малко този бял фон много натоварва очите, нещо по-лекичко требе да се сложи.

20.03.17
17:57

Профилната снимка не може да се сменя. Стои си старата.

20.03.17
17:58

Може да се смени - като кликнеш върху снимката в профила, се появява опция “качи снимка”.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.03.17 17:58.

Успяла си да я качиш, но старата е кеширана и затова вероятно не я виждаш (при мен се зарежда новата ти). Ще се опресни до няколко минути, в списъка ни с оптимизации е.

The Barber

20.03.17
18:21

И аз да се изкажа- барабар Петко с мъжете:) Тъй като дълги години съм се занимавал с това , обяснението е много просто. Идва момент, когато една платформа достига лимита си. Всяка една промяна става по трудна и по тежка. За радикални промени каквито са направени тук , не може изобщо да се помисли .Екипа има нова концепция, и е нормално да създадат нова платформа. Информацията е систематизирана в пъти по добре. Вече един начинаещ може да види стъпка по стъпка какво да прави и, както и всички други промени които виждате. Те няма как да бъдат направени в статия сайт, защото трябва да се пренапише целия код, което реално е нов сайт. Тепърва вече ще се гради и ъпдейрва новата платформа, едва ли забележките ви ще останат не чути. Аз пожелавам успех на BB team!

Мнението беше редактирано от The Barber на 20.03.17 18:21.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1