26.03.17
14:03
Интересува ме при
Гребане (мечка) и Вертолет с (щанга) участва ли бицепса?
Че имам малка теория, преди правех бицепс трипец и ръката ми беше 40см, но не правех мечка и веролет, спрях тягата и тренировката за ръце, и наблегнах на тежка мечка и вертолет и раменна преса и ръката ми дръпна 44см,
Pure Nutrition L-Carnitine 2000
Л-карнитин ампули
Pure Nutrition Pure Amino 2000 + Leucine
Аминокиселинен комплекс
HS Labs Amino 2500
Комплексни аминокиселини
Ostrovit Vitamin D3 2000 + K2 MK-7 / + Vitamin C + Zinc
Витамин D3 + K2 MK-7, С и цинк
Ostrovit Vitamin D3 2000 + K2 100 mcg
Витамин D3 + K2
FA Nutrition FA 2004 Smart Shaker
Още предложения от BB-Shop
Бицепса участва при всички дърпащи упражнения. Не е нужно да правиш по 3 вида бицепсово сгъване (както правят доста трениращи) за да расте бицепса. Ако редовно правиш упражнения като мъртва тяга, набирания различни хватове и гребания с подходящ интензитет и обем, просто няма как да ти е малък бицепса. Да не забравяме и покачването на килограми. Ако си покачил килограми, нормално е и обиколката на ръцете да се е повишила.
26.03.17
19:12
Като се хванете за тая тяга, та се чудите каква щуротия да напишете :) Колко пък да расте бицепса от нея? :D
26.03.17
20:46
Аз лично тягата не го смятам за упражнение, ползвам я накрая на тренировката за развитие на силата, правя например 5х1 или 5х2
26.03.17
20:50
Гребане, набиране. Ако дърпаш тяга и даржиш лоста ти така че бицепса да е под напражение...има голям шанс да останеш без него. :)
Имам предвид че тягата е едно от базовите движения. И няма лошо ако присъства в тренировъчния план. А ако трениращия е някой хилав с 60кг. клек и 80кг. тяга да не очаква много големи бицепси. Като почнете да се взирате в детайлите, направо... :D
26.03.17
22:45
Вероятно ще се учудиш, но има трениращи с по толкова клек и тяга и с доста напомпени ръце ;)
Как си знаех, че отговора ще е подобен. Все тая де, не го казвам с лошо. Нека има и такива хора. Просто това че съм споменал за тягата нищо не значи. И не е нужно да пишем офтопици за това кой какво е написал, какво не е написал, че пък така не трябвало, инак не било нужно и тн.
27.03.17
09:27
Някой чете ли изобщо какво пиша?
Правя тяга но не я правя като УПРАЖНЕНИЕ 6-7повторения, а е правя като сила 1 повторение на края на тренировката
27.03.17
09:32
казано от avitohol на 26.03.17, 23:42:
Как си знаех, че отговора ще е подобен. Все тая де, не го казвам с лошо. Нека има и такива хора. Просто това че съм споменал за тягата нищо не значи. И не е нужно да пишем офтопици за това кой какво е написал, какво не е написал, че пък така не трябвало, инак не било нужно и тн.
Еми не, написал си, че ако редовно прави тяга например, бицепса няма как да е малък и да не расте :)
Което едно,че не е вярно, второ, че споменаването на тяга в темата за ръцете е баш офтопик.
Натрениран човек може да е много силен и без клек и тяга, може и да е и с големи ръце/гръб/ крак и без да прави клек и тяга, факт.
28.03.17
14:03
Трен 1:
Раменни преси отпред отзад до отказ 5 серии
Трен 2:
Клекове до отказ 5 серии
трен 3:
Гребане мечка до отказ 5 серии
Тренирам по този смешен начин в момента, но се чувствам добре, преди години когато учех имах време и тренирах здраво както си трябва по 4-5упр
Чат пат се сещам и вкарам тяга или вертолет при клековете
Мнението беше редактирано от Filip Filipov на 28.03.17 14:03.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече