01.04.17
21:23
Имам едно запитване гледам доста хора пишат във форума. От 7 месеца съм с така наречената хиперфункция на щитовидната жлеза. Хормони в норма всичко е мед и масло. Обаче от време на време дигам кръвно повишавам пулс до 112,130. Кръвното е променливо при мен един. Ето стойностите от днес 147/81 пулс 112
118/71 пулс 102.
130/78 пулс 96
126/79 пулс 97
113/77 пулс 90
116/76 пулс 87
135/85 пулс 87
114/78 пулс 99
126/86 пулс 89
120//85 пулс 95. Според лекарката било нормално инцидентно да дигам. Макар и вече в норма да съм. Чакам обективни мнения ако изобщо някой прочете темата. Колкото до тренировки тренирам от дъжд на вятър колкото да поддържам някаква форма.
Темата беше редактирана от James 25 на 01.04.17 21:23.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Всеки хронично болен има право на определен брой изследвания и прегледи при специалисти, които се покриват всяка година от Здравната каса и зависят от характера на заболяването му.
В твоя случай, със сигурност, имаш право на поне една консултация с кардиолог годишно, съветвам те да се възползваш и да отидеш на преглед при специалист, той ще може адекватно да реагира на оплакванията ти - има специфичен преглед и изследвания, които само кардиолог може да направи.
Щитовидната жлеза има пряко влияние върху сърцето, така че трябва да си доста внимателен и при всяко неразположение се консултирай с лекар.
Мнението беше редактирано от Z Z на 01.04.17 22:10.
Явно ще трябва да се консултирам. Уж нормални хормони имам пък си вдигам от време на време кръвно. Моя ендокрилоног ми изписа бета блокер Небилет а,вчера когато говорих с нея по-телефона казах и че, имам променливи стойности на кръвното и ми каза да не пия бета блокер. Някой път пия мляко с канела. Възможно ли е този пулс да увреди сърцето след време мен точно това ме притеснява а,съм едва на 20 години..
казано от James 25 на 01.04.17, 22:18:
Възможно ли е този пулс да увреди сърцето след време мен точно това ме притеснява а,съм едва на 20 години..
Не се притеснявай - при правилна терапия и чести прегледи, няма да има проблеми. Аз съм с хипофункция - пулсът ми беше ту нисък, ту висок, но следвайки съветите на лекаря ми и с правилните лекарства, състоянието ми се подобри драстично.
Успех!
Преди спортувах активно фитнес близо 4 години+кикбокс. Сега от 5-6 месеца насам съм все едно друг човек. Спорта ми беше един от любимите занимания. В момента се ограничавам от доста неща. Млад и объркан съм в момента и не знам тази базедова болест как ще повлияе върху някой мой избори в живота.
Понякога и мойто кръвно скача много, като го усетя това ям кисело мляко + 2 с.л. канела. Дори като го изям това заспивам по-бързо вечерта. Чесънът същ понижава кръвното 🙂
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече