Застой?

26.04.17
23:47

Здравейте, аз съм нова тук. На 26год. съм, 56кг на 174. Искам да сваля последни два килограма ама не става просто. Изчела съм всики форуми, статии, съвети.. Тренирам всеки ден. Сутрин на гладно пътека по час( сменям степените и интервалите). Силови правя с тежести, табата... Нямам почивен ден вече (преди само в неделя почивах, вече не)
Храня се само с протеин, такъв режим си избрах, бил най-бърз за целите ми.
Свалила съм си програма за калории, вчера примерно съм приела 600калории.
Някой казват, че за загуба на тегло и мазнини трябва да намаля приема на калории, други казват, че са малко калориите и тялото прави запаси и застой?
Вчера примерно съм яла:
Закуска: три белтъка на сварени яйца
Обяд: 5/6 скариди (на тигана с кокосово масло, колкото да се пързулнат, не обичам мазното)
Вечеря: пил пържола (гърди), само с чер пипер
И м/у храненията понякога бодвам варено яйце пак
Пия много вода (ама аз попринцип си пия).
Добре ми е сега тялото, но искам да е перфектно, а не съм в България и не мога тук с инструктор да тренирам да си ме вземе под крилото му.
Пия фет бърненр, Л карнотин.. от две седмици съм само на протеин и нищо не свалям...
Попринцип аз си се храня с риби и морски дарове и без това, но сега не ям зеленцучи и плодове.
Понеже тук сте доста начетени и компетентни, може ли да ми обясните защо е този застой? Къде ми е грешката според вас?
Благодаря ви! 🙂

Темата беше редактирана от Lilia Stefanova на 27.04.17 01:02.

26.04.17
23:48

А и имам въпрос за овесените трици.. Ок ли са да ги закусвам или е въглехидрат и по-добре не?

27.04.17
10:26

Всеки ден ли ядеш по 600 калории?
От колко време си на този режим?

27.04.17
10:34

казано от Lilia Stefanova на 26.04.17, 23:47:

може ли да ми обясните защо е този застой?

Защото, съдейки по снимката, няма от къде да ги свалиш освен от мускулатурата.

27.04.17
21:49

от две седмици съм така с яденето, преди това ядях просто здравословно. Еми правя много кардио и табата.
Има ои вероятност да ти привикне организма на доброто хранене и то просто да спре да сваля килограми?

27.04.17
22:14

Може би трябва да дефинираш какво имаш предвид под “перфектно” тяло.. според какви критерии.
Това е малко неопределена цел за мен.

27.04.17
22:36

Да съм суха и оформена, защото много са слаби, но страшно меки. Сега като виждам за свалянето на мусколи, защото няма откъде май се замислям, че с тренировки и белтъци наистина правя мусколи, а те тежат повече...

27.04.17
22:37

А въпрос имам един тези овесени ядки дето имам, ок ли са да ги ям, като съм на белтъци само?

27.04.17
22:51

И какво ти е добро на храненето?
//Това звучи грубо така казано,  но питам сериозно//
Имаш почти само белтъчинив менюто,  няма есенциални вещества като мазнини и въглехидрати.  Липсват плодове и зеленчуци. 
Няма да изглеждаш по-добре на 54кг.  Но можеш да оптимираш храненето си,  защото мъчиш организма си за да постигнеш идеал от някоя картинка. 
Не искам да звуча остро,  всичко казвам с добри чувства.

27.04.17
22:53

казано от Lilia Stefanova на 27.04.17, 22:37:

А въпрос имам един тези овесени ядки дето имам, ок ли са да ги ям, като съм на белтъци само?

2 Седмици само на белтъци. И то под 1000 ккал/ден. Следващата стъпка анорексия ли е ? На всичкото отгоре пиеш и фет бърнер... Още колко смяташ да караш така? Ако не си промениш коренно режима, скоро време ще си имаш сериозни проблеми от здравословно естество.

27.04.17
22:58

Неее, това е режим на който се подложих, защото исках още мъничко да изчистя. Който е протеинов. Извън режима си ям плодове и зеленчуци.
Не ми се карайте, явно мусколите си ми тежат и ще намаля тежестите просто.
🙂

BBD

28.04.17
00:46

Само на мен ли ме се струва,че дамата е тук да се похвали?

28.04.17
01:10

е де да беше така, тук съм да питам защо не мърдам надолу, но никой не ми обясни, а леко ми упрекнаха.

BBD

28.04.17
01:24

казано от Lilia Stefanova на 28.04.17, 01:10:

е де да беше така, тук съм да питам защо не мърдам надолу, но никой не ми обясни, а леко ми упрекнаха.

Ами надявам се това да спомогне да спреш нездравословната лудост,казвам го с всичкото уважение,което заслужават желанията на хората.
Доколкото опознах хората тук, никой,ама никой няма да подкрепи нещо,което сметне за нездраво обмислено,а това което искаш звучи точно така.

Мнението беше редактирано от BBD на 28.04.17 01:37.

28.04.17
09:13

Този ти режим на хранене и  всекидневно трениране и то предимно кардио може да ти докара едно от две неща : аменорея или анорексия. Пълното изключване на есенциални мазнини води до хормонален дисбаланс при жените, а липсата на въглехидрати до никаква енергия и гориво за тялото. Пробвай с reverse diet, като постепенно увеличаваш калориите и вкарваш мазнини и въглехидрати. Ефектът ще е много по-добър отколкото да караш на 600кал всекидневно. Намали тренировките на 4-5 дни седмично. Щом си в застой и не виждаш промяна, то значи някъде бъркаш.

Здравей!

Нямаш нужда от сваляне на тегло и внимавай да не залитнеш в една нежелана крайност.
Калорийният ти прием е много нисък. Може би не искаш да ядеш въглехидрати - добре, но поне добави повече полезни мазнини и зеленчуци в менюто си. Увеличи калориите като цяло.
Замисли се над казаното по-горе, че ти в действителност няма от къде да ги свалиш тези кг, освен от активно тегло, а противно на виждането ти, ти нямаш много активно тегло.

Да караш само на протеин не е добра идея. Не се вманиачавай в числото на кантара, ако свалиш 2 кг и както е видимо - от активното тегло - надали ще се харесваш повече, а и няма да се чувстваш по-добре (особено пък съчетано с това хранене и тренировки).

28.04.17
21:04

казано от Вероника Налбатска на 28.04.17, 10:35:

Здравей!

Нямаш нужда от сваляне на тегло и внимавай да не залитнеш в една нежелана крайност.
Калорийният ти прием е много нисък. Може би не искаш да ядеш въглехидрати - добре, но поне добави повече полезни мазнини и зеленчуци в менюто си. Увеличи калориите като цяло.
Замисли се над казаното по-горе, че ти в действителност няма от къде да ги свалиш тези кг, освен от активно тегло, а противно на виждането ти, ти нямаш много активно тегло.

Да караш само на протеин не е добра идея. Не се вманиачавай в числото на кантара, ако свалиш 2 кг и както е видимо - от активното тегло - надали ще се харесваш повече, а и няма да се чувстваш по-добре (особено пък съчетано с това хранене и тренировки).

28.04.17
21:06

Благодаря ви, да вдигнах зеленчуците.
Благодаря за вниманието и съветите 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1