One more step, one more lift ... Дневникът на Ели

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

01.08.17
00:43

31.07

храна:
- кис. мляко, зелена ябълка, лъжица овес. ядки, чия
- половин кофичка котидж с домат, 1/4 авокадо, микс зелени салати, моркови с хумус ок. 120 гр.
- доза протеин след тред., кокосова вода 330 мл.
- 2 бейби чушлета с козе сирене и маслини каламата, 2 яйца в няколко капки кокос. масло на филия прот. хляб, 1/4 авокадо, шепа паста от леща с ч.л. песто и ленено семе, 30 гр. бар от кашу, какао и фурми

И още съм гладна да му се невиди 🙂

движение:
фитнес - finallyyy!!!

загрявка крос трен
ситъпс с 6 кг гира над главата + спускане на крака до 45 градуса и повдигане в горната точка - 5х15 от двете в суперсерия
Thread The Needle с редуване на ляво-дясно едно след друго - 3х20 (/10 на страна)
руско усукване с 6кг. топка - 4х20
разгъване за скрипец с въже за трицепс - 2х8 със скромните 7.5кг, продължих с 2х10 с 3кг гира на ръка
лицеви опори - редуване женски/ нормални - 5-5-5-5
latzug -1х15 с 20кг и 3х12 с 22,5 кг
гребане с тежест - 4х12 с 19кг.
клек с 12кг. пудовка - 3х10
фоумролер

ходене - 9,2 км

От мене извираше някаква енергия в началото и припках от упражнение на упражнение почти без почивки. Това резултира в страшно сърцебиене към края, откъдето и слабото включване с клековете и липсата на иначе желаните от мен суингове или гребен тренажор накрая.

Грух-грух едит: докато си приготвям закуската се сдобих някак с купичка амарант, какао, годжи бери, бадемово-кокосово мляко, печен кокос и поокрадох гроздето на съквартиранта .. (angel)

Мнението беше редактирано от Ellie на 01.08.17 01:06.

01.08.17
22:57

01.08

храна:
- overnight oats от бадемово-кокосово мляко, пукан амарант, овесени трици, овесени ядки със семки, чия, ленено семе, печени кокосови стърготини*,  125гр. къпини
- бадеми, 2 шепи през деня, ананас и малини
- 30гр.  бар от овес.ядки, сушени боровинки, слепени с разни глюкозени чудеса, 1 шоко оризовка
- салата с 1 консерва риба тон, 1/4 авокадо, зехтин, домат, био бял шоколад** 3 блокчета, годжи бери

*стърготините не са от типичните ситни, а наистина ..стърготини, печени
**състава е какаово масло, тръстикова захар, оризово мляко, кокосови стърготини, бурбонска ванилия - интересен е на вкус, “реален”

Както винаги, когато не съм си осигурила време и качествен обяд, положението се покрива от сладки въглехидрати - било то и от плодове и овесени ядки и ядки.
Но съм доволна от първите си overnight oats - със сигурност ще търся начини да добавям дребни, но полезни нещица из храната.

движение:
Висене на лоста у нас спорадично през деня. “Набирания” с помощта на краката на рамката на вратата. Съдейки по уредите не мога да придърпам и половината си тегло, така че не е чудно ...

към 1 час колело 
Бях много далеч когато на главата ми се изсипа летен порой и за пръв път карах на мокро. Почти добре - сред повече хора и из улиците, по кръстовищата из града съм малко неадекватна и на моменти опасна. Засега другите са достатъчно добри колоездачи и още никой не е пострадал 🙂

Мнението беше редактирано от Ellie на 01.08.17 23:12.

03.08.17
00:08

02.08

храна:
- overnight oats - вчерашната основа с боровинки към 150гр.
- зел. салати микс, доматчета, 1/2 авокадо, чедър ок. 50 гр., 1 ч.л. зехтин, половин кофичка котидж и 2 с.л. хумус с морковчета
- протеин след трен
-  няколко бадема, и откраднати зрънца грозде, половина краставица, пълн. паста с ок. 80 грама печени пилешки гърди в кокосово масло на тиган и 1 с.л песто росо (със сушени домати) - още примлясквам доволно, макар че оттука виждам задаващия се био бял шоколад

движение:
фитнес
разгрявка крос трен
- ruddern - 4х12 със 17,5кг.
- latzug - 4х12 с 20кг.
- кофички - 4х12
- разгъване за трицепс - 6х5 с 3 кг - еми и така да ги завъртя, пак ми идва много да му се незнае кашкавала дето съм
- ситъпс с 6кг. гира + спускане на крака от гърди до 45 градуса и обратно - 4х15 суперсерия
- сгъване на крака към гърди от TRX - 4х15
- “плуване” с по 1кг гири по корем 3х10 - глупавата стойка за хиперекстензии изобщо никога не е свободна и почнах да импровизирам
- напади със заден крак на TRX - 3х12 /крак
- суинг до хоризонтал - 4х20 с 12кг
стречинг, фоумролер

4,4км. ходене след това

04.08.17
00:47

03.08

храна:
- overnight oats,малко намалих дажбата на овес. ядки в сместа, 150-на гр. боровинки
- последна лъжица хумус и морковчета
- салата с лимец, 1/4 авокадо, домат, пипер
- малини 125 гр.
- протеинов бар - 16 гр. протеин, 8 гр, въгл и 4 мазнини
- няколко парченца ананас, нар
- микс шантави зелени салати, домат, пил. гърди на тиган в кокос. малсо - ок. 100-120 гр., лимец, нар - общо 2/3 от нара изядох, другото нощува в закуската ми за утре

Доста плодове се събраха днес, но все готини и никак не съжалявам за което.

движение:
малко ходене, 1,5ч. колело - днес добре покарах, стигнах до място където не знаех че мога да ида сама.
Много хепи! Трябва да почна да замервам разстояние, не само време..
Сърбят ме ръцете (краката) да се пробвам да ида с колело на работа, но не мога да преценя дали съм готова.

P.S. Разгледах за възможности за спорт докато съм си вкъщи - то много приятни неща имало. Надявам се на едни активни 4 седмици home office + отпуска + home office, което стартира от събота!!

Мнението беше редактирано от Ellie на 04.08.17 00:51.

05.08.17
00:24

04.08
храна:
- overnight овесени трици, печни кокосови стърготини, чия, нар, няколко последни боровинки
- салата с пипер, пил. филе на тиган в кокос. масло, чедър ок.35 гр., 1 ч.л зехтин, 1 бонбон Линд нуга
- ок. 50гр. желибон с високо съдържание на плодов сок и ??спирулина (не разбирам какво дири там, но така пишеше), бира 330 мл.
- салата с ок. 2 с.л лимец и пълн. спагети (остатъци 🙂 ) , 1/4 авокадо, домат, ок. 40 гр. бяло козе сирене, 1 с.л. песто росо, шоко-оризовки после??

движение:
Направих го!!
Днес бях с колелото на работа. МНОГО се радвам, а и честно казано не очаквах да се осмеля толкова скоро след стартирането на собственото ми обучение 🙂
Равносметка: в центъра е отвратително, отне ми повече време отколкото пеш бих го минала, защото няма читави алеи, строежи, спри-тръгни, бутай .. Но е мислимо като времетраене, отне ми 35 мин посоката, което не е толкова зле.
Обожавам факта, че стоя на фитнес топка на работа и след карането ми дойде идеално да се чекна, разтягам и пружинирам цял ден на нея.

общо: 2х6.9 км 🙂)))) У нас висях на лоста, стегната и в горна позиция, сгъвах крака .. обичайните рандом опити.
Като за последне ден преди пътуване стоях до 8 на работа, сега опарвям багажи..

Мнението беше редактирано от Ellie на 05.08.17 00:26.

06.08.17
00:03

05.08

Храна:
- малини,чия, бадемово мляко, печени кокос. Стърготини, пукан амарант
- багета с италиански салам (то салам, колко да е важно италиански ли е, какъв е ..), ементал, песто росо, 1/2 баунти
- салата домати, краставици, бяло сирене, гръцка салата, парче от пицата и 1/2 ванилов еклер, чаша бяло вино

Движение: не особено, малко чистих тъй като макар и вкъщи, съм първата от домочадието и трябваше да се хвана с това, вместо други идеи 🙂

06.08.17
23:42

06.08

храна:
- кис. мляко с 30 гр. хранителен шейк Хербалайф (НЕ съм фен, ама вкъщи нямаше протеин и не бях подготвена с друго)
- остатъка от гръцката салата - ок. 1/3 от нея, с краешника на препечената овкусена багета към нея, 4-5 маслини и 30 гр. телешки суджук on top
- енергиен бар (16гр. въглен, 10гр. протеин, 4 мазнини)
- салата домат, краставици, лук, авокадо, чушка, 1 с.л зехтин и балсамико общо - няколко лъжици, бъркани яйца с кашкавал, сирене и лук - 2-3 яйца ако съдя по пропорцията от общото

движение:
йога - плаж - фитнес - ей това му викам живот!! Жалко че утре съм на работа, било то и от вкъщи 😄

35 мин.Morning Yoga Workout Strech & Strength
плаж 2 часа - цапах си във водата там

фитнес - с треньор. Струваше ми 7 лв. тази екстра, направо мед ми капна на сърцето ... Знам, че си изкарвам парите в ерво, но все пак не ми е по стандарта обичайните 35-50 евро (в зависимост от броя на уговорените тренировки) на тренировка да си позволявам на фона на немалката ми месечна такса. Мдам има  сладки страни да си си вкъщи 🙂
Та този мил човечец ми причини:

загрявка 10 мин + допълнителна загрявка с една тояга, усуквания, наклони и разгъване през главата - по 1 мин. всяко

4 кръга:
- pulldown с 20кг. - 15
- кофички от стойка за хиперекстензия - 20
- вдигане на диск 5кг.от най-долно положение до малко преди главата от изправено положение - 15 или 20, забравих

4 кръга:
- ходещи напади отиване и връщане, преброих 19х посока =38, първите 38 бяха с диск 5кг над главата, другите 3х- без
- хиперекстензии - 15 първия път, после х20
- римска тяга с 2х5кг диск - 20
- коремни преси на пейка със стойка за крака - 20 - първите бях в доста хоризонтална позиция, другите 3х от бая наклонена  и последната серия умрях на 14тата бройка
- супер бързи пружинирания за прасец от една стоика за нещо друго

фоумролер, стречинг - основно се погрижи всичко да е минато

Добре се наредих днес 🙂)) Доволна съм, защото ме похвалиха че съм подготвена, във форма и разбирам от половин дума корекциите, защото явно вече съм се занимавала с тематиката. Е, ясно е че има доза маркетинг елемент в комплиментите, но аз все пак реших да си го броя за такъв 🙂

Мнението беше редактирано от Ellie на 06.08.17 23:46.

07.08.17
23:19

07.08

храна:
- 1 фил. пълн. хляб с лимец (50/50 лимец и пълн. брашно), 1 резен кашкавал, ок.35 гр. крема сирене и 3 парченца телешки суджук
- 2/3 розов домат, 1/2 краставица, 25 гр. бяло сирене, 5 маслини, половин порция спагети болнезе (по-скоро кайма с доматени спагети)
- сомърсби, 2 бонбона Мерси
- 2 малки пълн. тортийи с пил. гърди на скара, малко авокадо, лук, кашкавал, царевица, пипер, чаша бяло вино и малко кампари

движение: не особено.
Извънработното ми време преди и след работа беше запълнено с посещение на КАТ, задачки, пазаруване, козметик

Реших днес да се пресрамя и да си дам някакви визуални параметри на формата - нямам снимки тип ‘преди’, но аз определено виждам неща, които преди не съм ги виждала! Разбира се, има работа от тук до края на света 🙂
2 коментара:
- не схващам как да си снимам гърба, или си кривя телефона и не фокусирам, или не хващам гърба 😄 Каквото можах хванах
- светлината в стаята ми е благосклонна към горната част, но е направо злобна към долната - още съм шокирана каква неравна кожа и целулит си виждам. Не смятам че се храня толкова зле, движа се - мисля че си ми е ген.

Дано след време имам повод да кача upgrades 🙂

Мнението беше редактирано от Ellie на 07.08.17 23:19.

08.08.17
08:28

казано от Ellie на 07.08.17, 23:19:

07.08
- светлината в стаята ми е благосклонна към горната част, но е направо злобна към долната

Аз пък мисля, че си си много добре!

09.08.17
22:18

казано от Елена на 08.08.17, 08:28:

казано от Ellie на 07.08.17, 23:19:

07.08
- светлината в стаята ми е благосклонна към горната част, но е направо злобна към долната

Аз пък мисля, че си си много добре!

Мерси, мерси 🙂 Не сложих най-критичния ъгъл. Гледам да съм обективна, без да пренебегвам доброто - него също го виждам!

08.08
храна: солети, 3 соленки, 1/2 филия пълн. хляб с лимец, хапки от домашен шницел вечерта
движение: не, влачене и мускулни болки в цялото тяло

Храната ясно показва нещата - хвана ме нещо лятно, ама неприятно. Вечерта се престраших да пробвам шницела и не мина супер зле 🙂

09.08
- солети
- парче домашна баница
- няколко резена телешки суджук, 3-4 маслини, още 1/3 парче от баницата

Мисля че ми се размина леко, но ще внимавам може би още един ден преди да вкарам зеленчуци и плодове. Че имам по-приятни планове за уикенда от ...ахъм ..това.

Чудя се утре дали да не ида на фитнес. То няма кой друг ден тая седмица ..

Мнението беше редактирано от Ellie на 09.08.17 22:20.

10.08.17
16:59

За долна част само лег преса ли правиш ? Понеже само нея виждам като упражнение за крака и клекове СТ ако е така не се учудвай че нямаш прогрес в краката.

11.08.17
01:25

казано от Martina Simeonova на 10.08.17, 16:59:

За долна част само лег преса ли правиш ? Понеже само нея виждам като упражнение за крака и клекове СТ ако е така не се учудвай че нямаш прогрес в краката.

Благодаря за включването, Мартина! Съгласна съм с коментара ти и е вярно, че само това правя за долната част, така че не, не чакам особен прогрес, форми, релеф, прочие  .. 🙂 Моя коментар се отнасяше по-скоро като цяло за тонуса на кожата в тази зона и целулита - все си мисля че за толкова правя достатъчно.. или пък не.
Искрено се надявам с новопридобитото ми умение да карам колело и да ходя така до работа също да допринеса.

Есента/ зимата определено акцента спрямо краката и задните части ще се и промени, защото основната ми цел за идния сезон е да напредна в ски обучението ми - там ще ми трябват тренирани крака.

11.08
храна:
- кис. мляко с чия и годжи бери, 25 гр. хранителен шейк на Хербалайф
- филия пълн/лимец хляб, 4 маслини, резен домат, парче кашкавал и сирене
-  енергиен бар (16гр. въглен, 10гр. протеин, 4 мазнини)
- домат, краставица, парче сирене, 10на маслини, 1/3 от суджук свинско/конско месо, хапка баница, свинско пушено филе ок. 30 гр.

Йеееей имам си нормален стомах. Тъкмо за уикенда навреме !!

движение:
загрявка 10 мин + допълнителна загрявка с  тояга, усуквания, наклони и разгъване през главата - по 1 мин. всяко

4 кръга:
- pulldown с 20кг. - не 15 , а 20
- кофички от стойка за хиперекстензия - 20
- вдигане на диск 5кг.от най-долно положение до малко преди главата от изправено положение - 15

4 кръга:
- ходещи напади отиване и връщане, 34-5 този път на същото разстояние - успявам да правя по-големи крачки
- римска тяга с 2х5кг диск - 20
- коремни преси на пейка със стойка за крака - от хоризонтално положение, без да пускам гърба на пейката -  20
- супер бързи пружинирания за прасец от една стоика за нещо друго

Чудех се през цялото време какво забравям и се сетих - та накрая
- хиперекстензии - 3х12

фоумролер, стречинг, ходене от и до нас по 15 мин.

Мнението беше редактирано от Ellie на 11.08.17 09:42.

11.08.17
19:17

11.08

храна:
- кис. мляко 4,5% ок 150 гр, 1 праскова, ленено семе, годжи бери
- чия протеинов бар с фъстъчен вкус 50гр.
- 1 фил пълн/лимец хляб, 1/4 авокадо, няколко резена свинско пуш. филе

to be continued ..

движение:
35 мин. Total Body Yoga Flow

за потене се изпотих много, но най-вече защото снощи съм се мазала с едни глупости и като се изпотих набързо се оказа че те още са ми по дланите и стъпалата. Леле голямо балансиране падна. Беше мускулно напрягащо 🙂 но вероятно не е особено добре това за качеството на движението.

Финализирам работната седмица със супер луд ден (а после някой като се изкаже с насмешка за home officе-a, мога да го захлюпя с нещо по главата). Още няколко часа понеделник ще отделя и съм отпускааааааа ...уийййй.
Плановете за уикенда ще стартират всеки момент. Ще има движение, печене и плуване, за спорт не съм убедена 🙂
Прекрасен петък вечер и уикенд от мен 🙂

Мнението беше редактирано от Ellie на 11.08.17 19:19.

17.08.17
18:35

Ехоо!!
Чудесни летни дни се завъртяха един след друг. Не че са приключили, но съм си в малко по-ежедневна програма вече.

Последните 5 дни ще обобщя грубо
храна: стандартни за мен млечни закуски със семенца и/или през деня филийка/и хляб с парче сирене, кашкавал, зеленчуци, вечер по-стабилно месо, риба, картофки, салати, суши или домашни спагети имах една вечер.
Коктейли, сайдер, бяло вино, руски закуски - съвсем умерено, само с изключение на една вечер

От “лошата” страна - един ден изкарах на бял хляб след въпросното оливане с алкохола (не ми беше ахъм добре), спорадични посягания към глупави биксвитки и шоколадченца, един огромен сладолед (ама сериозно огромен ...сега известно време не искам сладолед), едни картофки и тост в Макдоналдс.

Движение: разходки, море - активна, но дотам.
Тъъъъкмо навих половинката да идем на фитнес двамата и той взе че си подреди кръста. Обвиних го че нарочно го е свършил, за да не тренираме 😄
Майтапа настрана, засега не съм намерила успешен начин на интегрираме тренировки във времето прекарано заедно. То и върху храненето ни заедно работя. Имам напредък, но по тея бисквитки и глупости може да се познае, че е само частичен. Да се делим и да тренирам само аз е изключено, защото имаме връзка от разстояние и всеки час в месеца с него ми е ценен. Нооо ми е обещал в София като се появя да стигнем до фитнеса.
Ще работя по този въпрос!

Кг са 47 и малко, не съм се оляла мащабно значи.
Май стана дълго, днес ще го опиша в отделен пост.

Мнението беше редактирано от Ellie на 17.08.17 19:11.

17.08.17
19:08

17.08

храна:
след трен -  енергиен бар (16гр. въглен, 10гр. протеин, 4 мазнини)
след плажа - фрапе *без захар, домат, парче сирене, кашкавал, 3 резена луканков салам, няколко маслинки, малко парче домашна баница, палачинка от сусам и лимец брашно с още малко кашкавал и сирене
вечеря - ще видим, планирам да е читава
edit: салата, сиренце, Рататуй, само че и с телешки кюфтенца измежду резените зеленчуци, половин филия пълн. хляб, 2 пълн. бисквитки, бяло вино

движение:
фитнес с инструктор(ка? - не мога да реша граматически има ли ж.р.)

10 мин. крос трен
4 кръга
- повдигане на таз от легнало положение - 30
- ръце към пръсти на краката перпендикулярно на земята - 30
- колелце ляво-дясно коляно към лакът - 30 общо
- планк 30-40 сек.

4 кръга
- приклякане - разгъване няляво/ надясно на крак с ластик над коленете - 40
- аддуктор с 20кг. - 20

4 кръга:
- повдигане на крака и стягане от легнало положение по корем на пейка (долната част е във въздуха) - 20
- абдуктор с 20кг. - 20

4 кръга:
затваряне на пек-дек с 10кг - 15
pulldown с 25кг. - 15

3 кръга (от лоша математика, не друго)
- разгъване за гърди с по 3кг. гири от полу-легнало положение на пейка - 15
- upper back машина - 15 но не видях кг.

15 мин. интервално кардио - 30-40 сек. с 10-11км/ч редувано с15-20 с 5,5 км/ч. на 5% наклон
ходене за cool down, разтягане

ходене до нас и до плажа - към 20 мин, после 2 часа плаж - с активно подскачане във водата

Мнението беше редактирано от Ellie на 18.08.17 01:22.

19.08.17
13:29

18.08

храна:
- 1 яйце, парче родoпски кашкавал, 1 корнишон и 3 маслинки
- парче кашкавал, парче сирене, домат, ок. 3 см от луканката резен 🙂, хапка домашна баница (имам си родопски кашкавал и масло директно от мандрата и умирам от кеф)
- 0,5л. портокалов сок 100%, ок. 50-60 гр. печен бадем на 2 пъти
- салата тип шопска, зелева салата,част пилешко бутче и 1/2 свинска пържола, картофки, 1/2 маслинова багета със соса от пържолките
- 1 крадец на ябълки 0,5, към 3 през нощта интересния ми разговор ме изтощи и нападнах печена леблебия и бадем от денонощния магазин 🙂

движение: плаж, разходка,

60 мин. TotalBODY effect аеробно занимание във фитнеса

Положително: движих се едни 60 мин в този ден отгоре на останалото
Отрицателно:
- След толкова години, хореографии и видове танци, винаги могат да ме накарат да се почувствам малоумна по тези аеробни занимания

- Много бързо и претупано изпълнение на движения като клекове, ритници и т.н., типично за тези тренировки, поради зададения ритъм. Значи ако нямаш сам идея върху какво да внимаваш и умишлено да се забавяш, горките ти стави и сухожилия ...

Замислила съм да си купя ластик за асистирано набиране. Четох материалите тук, но все пак имам въпрос : кг-те на съпротивлението на ластика трябва да са под моите собствени, налиии? Иначе леко няма смисъл, ако правилно разбирам.
Гледам тук https://shop.bb-team.org/search?for=ластик
и си мисля за 23-34 или 14-41 кг.
Радвам се на всяко мнение!

Мнението беше редактирано от Ellie на 21.08.17 20:16.

20.08.17
16:26

19.08

храна:
- кис. мляко с чия и годжи бери, 1 праскова
- печен бадем - не беше повече от 100-120 гр. за вчера и днес общо, но ми натежаха ядките на стомаха, усещам
- една гига био бисквитка от овес, чия, кашу, кокосови чудеса и лимонено олио - много вкусно, запазих си опаковката, мисля че нищо не ми пречи да си я правя сама
няколко домашни ореха
- салата домат, краст, чушка, пипер, лук, малка купичка домашна мисо супа, част от пил. бутче, половин свинска пържола (мазничка и вкусна), къшей хляб в соса на месото .. мм

движение:
4-5 часа нон-стоп ходене из Варна.
фитнес
разрявка крос трен 6 мин., усуквания с тоягата към 2 мин.
4 пъти от
- повдигане на таз от земя - 30
- пръсти на ръце към крака във въздуха на 90 градуса от земята - 30
- руско усукване с 5 кг. топка - 30
- планк към 40 сек
накрая накони с тоягата ляво-дясно към 2 мин.

4 от:
- pulldown с 25 кг - 15
- кофички от стойка за хиперекстензии - 15
- вдигане на 5 кг диск над главата - рязко, с активиране на корема и кърба

аддуктор - 4х20 с 20 кг.
абдуктор - 4х20 с 20 кг.

доста фоумролер

Тренировката ми беше изключително В зоната на комфорта, но усетих, че нямам момент за слава и издръжливост.

20.08
- овесен бар с боровинки, няколко бисквитки с мюсли, киноа, рожков, тахан ....изобщо тук е меката на въглехидратените барове с фенси съставки. Имам интерес към тях тея дни, обикновено ги прескачам за сметка на протеиновите, но сега нещо се лигавя.
- сомърсби с боровинка
- 2 парченца луканка, края на една филия, резен кашкавал, маслинки, 1 краставица

предстои вечеря - на семеен рожден ден. Доколкото знам/ планирам, менюто ще включва:
салати, пържола и/или кюфтета, гъбени пънчета със сирене,торта (някоя от плодовите на Неделя), бяло вино.

edit движение, така де - не много, плувах в “открито море” днес по време на разходка с лодка. Разкошна Варна от морето 🙂))

Мнението беше редактирано от Ellie на 20.08.17 17:06.

21.08.17
20:10

Edit за вчера - предвиденото меню от салати с 1 пържола, хапка кюфте, малко хайвер с чупка хляб, без десерт, бяло вино разредено с газирана вода.
21.08

Храна:
- таратор, пържен сафрид 200гр. - много добре направен, нито панировка се виждаше/ усещаше, нито мазнееше на вкус
- 1 сайдер, половин бира, обикновена вафла с кокос, 1 трюфел-бонбон, кафе със сметанка
- предстои: салати, парче купешка пица.
Усилено минавам метър на плодовата пита на неделя от рождения ден, но може и да я изям. А може и да я запазя за утре след фитнеса, сигурно ще ми е по-засилена обмяната от тая вечер по никое време ..

Движение: минимално, басейн и повечко дрямах около него.

Днес засякох потресаващи обърквации на думи в дневника си. Някои от съседни клавиши, други от мен. Поправях 🙂 Като човек с голямо уважение към езика много се извинявам на четящите - смъкнала съм нивото откакто ползвам активно други езици, а не трябва!

22.08.17
19:25

22.08

храна:
- протеинов бар
- чашка с малинки - сигурно 200 гр.
- 2 яйца в малко масло, парче масло (отхапах си ... просто си отхапах! Толкова да е вкусно това родопско масло!!), резен авокадо, 1/2 филия хляб лимец-пълнозърнест, малка част от парчето торта ...ами не беше вкусна .. купешка и сладка. Да си знам по-добре за другия път.

- семейна вечеря ме чака - чух нещо за “пицата” на баба ми (да се чете като дебело тесто с цял хладилник храна отгоре). Не съм много хепи, че вечерите ми не зависят от мен като вид и качество, но се изпращаме сега, няма как. Тактиката ми е да тъпча зеленчукова салата до откат и така да намаля порцията от другото до минимум, ако не ме кефи.

движение:
фитнес с треньор - този е от първия път и ми стана любимец. Хич не ми се хваща на мрънкането и точно по слабите места удря
разгрявка 10 мин. крос тренажор

5 кръга от:
- “набирания” на TRX - от почти легнало положение, голям зор - 10
- лицеви опори от стъпалата на един друг уред - хубаво с влизане надълбоко - 10
- разтваряния на ръце за рамене с 2х 2,5 кг. дискове - 15

4 кръга от:
- хиперекстензии - 15
- “хеликоптер” с 2х2,5 кг. диска (не знам така ли се казва) - с разкрачени крака, наклон на ръка до срещуположните пръсти на краката, като другата ръка стои изправена встрани. -20
- от висене на лост за клек на стойка - свиване на колене към гърди като жабка - 20

Киснах на тоя лост още, катерех се с крака и показвахме как и откъде да я отпочна за ученето на набиране.

5 кръга от:
- клек с лост за щанга зад врата (10 кг.) - 20 - на финал на серия едно изтласкване нагоре
- римска тяга със същия лост - 20

Доста време изкарахме тук. Моя милост не е хващала желязо 😄 Учихме къде как, пръсти, врат, крака, тежест ...леле че сложно. Евалата на “железните” мацки във форума, сега по нов начин уважих какви тренировки правите!!
Много ми бяха изморени ръцете и тея изтласквания не бяха много силни, но схванах идеята. Добрата новина е, че мита за почупения ми глезен и неспособността ми да клякам е развенчан - треньора каза, че не вижда никакъв проблем и едно 10-20 кг. смята че трябва да си ги клякам редовно на първо време.

4 кръга:
- сгъвания за корем на уред с 10кг - 20
- пружиниране от стъпало за прасец - 20

фоумролер, стречинг

Леле леле ето това беше тренировка извън зоната на комфорт. Ама яко! А колко работа имам не е истина ...аз като се овеся 2 пъти и ми изтръпват ръцете и боли, хват-трагедия. Раменете окапват, ръцете не държат, въобще трябва да помисля как да пренеса тая посока в немския ми фитнес доста сериозно.

Мнението беше редактирано от Ellie на 22.08.17 19:29.

24.08.17
19:14

23.08

Храна:
- кис. мляко с малка праскова, чия и годжи бери
- триъгълни сандвичи с телешко филе, кашкавал и гадости
- солети 40гр, вафла Хармоника (влюбих се!)
- диня, 1 маргарита (коктейла)

Много нечитав ден

Движение:
Час на плаж рано сутринта с много плуване, подскачане и плацикане - опитах се максимално да компенсирам последвалите 6 часа в автобус.

24.08

Храна:
- 4-5 какаови зърна, протеинов бар (не записах стойности, 38% протеин, 18 гр въглен помня само)
- салата айсберг, нахут, маслини, сушен домат, моцарела, магданоз, лимон-зехтин 2с.л., половин спаначена супа със сирене
- “испанска” домашна трапеза - готвя се да направя брускети с домат, лук и маслини, хамон и сьомга с крема сирене и лимон, чоризо и пататас бравас със сос айоли (да се чете като свежа майонеза с чесън и лимон, защото не знам откъде имам доверие за пресен жълтък).
Сигурно ще има вино и коктейл към това, ако ми се получи романтиката :р

Движение: фитнес с треньор
Ново място, нов треньор, нов поглед над нещата 🙂.  Намирам някакъв чар в това обикаляне на градове и фитнеси, като изследователски период ми е. Тази тренировка съдържаше много повече изометрични упражнения, ако разбрах правилно.

1 км. Колело 2.12 мин.
4 кръга (между всеки кръг - 1км колело за по-добро време - 2.05, 1.53, 1.48)

- Клек с 2кг топка и при изтласкването я хвърлям към стена, с хващането директно клякам - 15,20,20,20
- повдигане на торса с топката в ръце към краката, изпънати на 90 градуса от земята - 20,20,20,20
- женска лицева опора с 1 ръка на топката 5-5, 7-7, 7-7, 7-7
- хиперекстензии с топката до гърди - 15, 20, 20, 20
- руско усукване - обаче много ми подобриха техниката и го прецизирахме - х20
- напад назад и паралелно вдигане на ръцете с топката до хоризонтал - 10, 12, 12,12
- усукване ляво-дясно- над глава с топката и изпънати ръце на нивото на раменете, баавно - 10, 12,12,12

На финал 5км колело, 10.38 мин.

Интересно. Събота ще има продължение - предупредиха ме, че ще е по-силово. Доволна, а и от мен бяха доволни. Като гледам искрицата в очите на треньорите с мен, а пък си знам нивото, ми става тъжно. Народът масово тъпче и се е запуснал и отчаянието се чете по лицата им.

26.08.17
23:28

25.08

Храна:
- фреш грейпфрут 0,5 л.
- таратор, омлет с чушки и гъби в заведение
- домат, краставица, пикантни пилешки крилца, маскарпоне с боровинки чийзкейк, голяма бира
Само купешко ядене ..

Движение:
90 мин въздушна йога
Много приятно ми беше. Нямам идея или компетенция да оценя що за йога практика е това, но ми беше супер готино в тази люлка.
Много ходене, с часове кръстосвах

26.08
Храна:
- 250 мл. Соево-ванилово мляко
- сандвич прошуто-моцарела, песто и рукола в пълнозърнеста франзела от Добрев
- някакъв енергиен бар 20% протеин, 16 гр. въглехидрат
- 1 домат, 40-на гр. крема сирене, 40-50гр. конски суджук, тахан халва ? 50-70 гр, малък джак

Движение: фитнес с треньор, горна част
Трудна работа да я опиша точно, но ще отбележа за собствен спомен някакси нещата
Пътечка 3% наклон, 6,5км/ч - 10 мин

3 кръга:
- разгъване на въже от скрипец за трицепс - 15 с 10кг
- подскоци настрани с разтваряне на ръце настрани и нагоре - 20
- издърпване на някакъв долен скрипец за бицепс - 15 с 10кг
- разгъване на ластик назад за трицепс - 20
- качване на стъпало и ритник - х12/ крак
- издърпване на ластик нагоре (бицепс) - 20

4 кръга
- дърпане на въже зад/над глава (трицепс) - 8 с 15кг
- кофички 12
- 50 подскока
- сгъване зад глава 2 въжета с по 5кг -12
- сгъване за бицепс 5кг и лостчето -12

- от пейка с ръце зад глава хванати и подвигната горна част - крака към гърди и повдигане на таза с опит за задържане - 3х20
- странично надигане с гиричка в ръка нагоре - 3х10 на страна

Вело 10мин., 5км

Много ходене и днес

28.08.17
10:21

27.08

храна:
- 2 яйца по Бенедиктински с шунка
- 50 гр. кашу, 50 гр, кокосови кубчета,  1 вафла Хармоника с мака (пак беше вкусна, но лилавата беше невероятна)
- салата домат, краставица, лук, 1 и половина чоризо, едросмляна лютеница без добавена захар, картофки соте към 80 гр. макс и около лъжица от соса айоли
3 домашни космополитана

движение: само ходене, към 9 км.или повече

30.08.17
11:09

28.08
Без тренировка, храната е умерена - месенца със салатки, супа, киноа кюфтенца, но за съжаление все от заведения

29.08
90 мин йога за всички (т.е. за начинаещи) - но беше готино, че бяхме само 2 девойки и ми обърнаха доста внимание, понатиснаха ме тук там и си постоях на глава доста

Храната купешка и не е за описване. Малко като количество поне.

Обратно на работа съм, макар и в БГ и си нямам офис, вечерите са ненормално пълни с уговорки, за да наваксам месеците в които ме няма (което, разбира се, не е възможно). Харесах си сладко кафене с приличен интернет за работа, но това с купешката храна от сутрин до вечер сериозно ми ходи по нервите.
Днес си имам домашен подслон и съм на кисело мляко, малко мюсли, яйца и краставица. Вечерта вероятно пак уговорки по заведения ..

Не ми се ходи на фитнес. Нямам идея защо, просто не се натискам и толкова. Другата седмица съм си и бездруго обратно в релси .

Мнението беше редактирано от Ellie на 04.09.17 11:02.

04.09.17
10:04

30.04-03.09
храна: малко по-домашна на моменти, млечни, яйца, хляб, риба тон, тарама, салати и сладки овесени изкушения от магазините и кафенетата
уикенда - много път до една сватба и доста ядене, и все хубаво - единстеното, за което съжалявам, е че нямам по-голям стомах.

движение:
31.08 - 60 динамична аеро йога
01.09 - 80 мин. класическа йога

Днес съм дошла на работа от летището и след 2,5 часа сън между 1 и 3.40, така че нямам други амбиции към себе си, освен да оцелея.

Мнението беше редактирано от Ellie на 04.09.17 11:03.

05.09.17
23:06

04.09
храна:
- кис. мляко с мюсли със сушени червени плодове, парче лимонов кекс
- котидж, 1/3 авокадо, 1/2 чушка, микс зелени салати, пекорино, ленено семе, 2 сладки с портокалов мармалад и шоколад
- 3 тънки крекера с розмарин, камембер, грозде, пуешки пастет, чаша розе

движение: не

05.09
храна:
- кис. мляко, 1 праскова, ленено семе - едва към 5 следобяд стартирах днес
- 2 слайса хамон, 2/3 авокадо с черен пипер, сол и балсамико, пекорино
- 3 крекера с камембер, кашкавал ок. 30гр., хумус

*самокритизирам се за липсата на салата и въобще меню днес по повод леко дългия работен ден

движение:
7км колело до работа
3-4 км пеш

Малко съм загубена и не отчетох, че вече не е лято и става тъмно, а аз нямам лампа на колелото си. Дано си го намеря утре, където го заключих до работа 🙂

06.09.17
23:55

06.09

- мляко, пукан амарант, горски плодове (замразени бяха), 1 с.л овес. ядки, чия, 1 с.л рожков
- микс зел. салати, хамон, пекорино, 2 смокини, домати + остатъка от котиджа, 1/4 авокадо
- чаша шампанско с няколко ягоди
- след трен - протеин
- салата с 1/4 авокадо, малко ленено семе и годжи бери, балсамико крем, зехтин ок. 1 ч.л., 4 мини шишчета от пилешко месо 2 с чили и къри и 2 със соев сос (от месарски магазин на когото имам доверие уж, но сигурно има някаква доза гняс в овкусяването)

движение:
колело 3,5 км до фитнеса
5 мин. пътечка на 5% наклон

корем:
4 пъти
ситъпс с 5кг гира и задържане в горна точка - 15
спускане на полусвити крака от гърди почти до земя - 15
руско усукване с 6кг топка - 20
странично изправяне от земя с 2кг гира в ръка - х15 ляво/дясно

гръб/ ръце:
rudern - 4x15 с веднъж 15 и после 17,5кг.
latzug - 4х15 с 20 кг
разгъване на въже от скрипец за трицепс - 15х5 кг, 8х7,5кг, 8х5кг, 6х5кг.  (не мога да си обясня как в софийския фитнес издърпах 10кг. ... различни машини?!)
“набирания” на TRX - 4х10 - опитвах се да слизам максимално, но не стига силата, някъде към 45 градуса накрая се надигах

долна част:
4 пъти
клек с торба 10кг.
римска тяга с пудовка 16 кг.

фоумролер, сауна
колело 7км. до нас

Имах доброто желание да хвана лост за тягата и клека и дори да пробвам някое и друго килце над 10 .. ии изненада, лостовете в немския фитнес са ужасно ужасно тежки, никакви 10 кг. не са това. Нямам идея колко, но не можах уверено да го мръдна от стойката и се отказах и насочих към други начини да добавя тежест.

Карането на колело ме уморява и не се случва особено бързо, но за някой, който се научи преди 2 месеца (и 1 не кара), разчитам да изградя сила сравнително скоро.

Мнението беше редактирано от Ellie на 07.09.17 13:39.

07.09.17
22:53

07.09

- брецел със запечен кашкавал
- 2 смокини, салата бейби спанак, рукола и още някакви зелени, чушка, ок. 100 гр, козе бяло сирене, пекорино, балсамико оцет
- кокосов десерт (кокос. стъргот., оризов сироп, тръст. захар, палмова мазнина), чай с аюрведични подправки и кокос
- малко фъстъци печени със сол, 1 с.л. фъст. масло
- 2 варени яйца, чери домати и 3 малки моркова с пикантен хумус, малко бял био веган шоколад

движение:
2х7 км колело

Обикновено не ям по сто пъти и особено сутрин не съм гладна хич, ама колелото си казва думата 🙂

08.09.17
23:45

08.09

- кокос чай, козе кис. мляко, 150-200 гр. ягоди, ленено семе; 1/2 ф орехов-морковен хляб с 1 ч.л. фъст. масло
- спанак, рукола, козе сирене, 1 ч.л. песто, пекорино, доматче
- протеинов бар 32%
- соево мляко 1 чаша, няколко бадема, грозде, хапка меко сирене
- салата радичио (ако е правилен превода) - отвратително горчива, нещо съм се прецакала, не мисля, че това е вкуса нормално, нахут, сушени домати, каперси, моцарела, лимонено олио, балскамико, чаша розе със замразени горски плодове за лед, малко годжи бери

Едно наистина хубаво нещо на дъждовна Германия е, че дори септември има чудесни ароматни ягоди от производител на плодовите сергии 🙂

движение:
2х7км колело

Щях уж у нас още да правя, но съм изтощена и май ще си лягам скоро. Дано мине с наспиване, а не е нещо друго. Голям глад, трябва да се следя дали ги горя тез калории или тялото ми се опитва да си трупне някакво зимно килце под влияние на застувядането ...

Мнението беше редактирано от Ellie на 08.09.17 23:47.

09.09.17
22:48

09.09

- overnight oats 2 с.л. овес. ядки и трици, чия, 1 с.л. рожков, соево мляко, горски плодове
- 1 ф орехов-морковен хляб (те са бая големи) - 1/2 с 1/4 авокадо, 3-4 сушени домата, пипер и другата половина с тлъста ч.л. фъст. масло и натрошени какаови зърна
- след трен - протеин
- чаша червено вино и планирам салата с айсберг, риба тон, домати, нахут, пресни подправки, лимон. олио и парче био шоколад с ..охх забравих, нещо което не бях чувала в него 🙂

движение:
доста чистене и подреждане след дългата отпуска, ходене ок. 5 км до и от фитнеса

5 мин. степер, 50 суинга с 8кг.
- 3х10 “набирания” на TRX, максимално ниско
- 3х7/ страна женски лицеви опори с 1 ръка на топка
- 3х12 кофички от сандък за скачане
- 1х15 с 20кг и 2х8 с 25кг. скрипец
- 3х15 крака към гърди от стойка с гръб на босу-топка

15 клека с 10кг. малка сладка щангичка
15 тяга с 20кг. с оставяне на земя

Доста бях скапана и тренировката беше малко колкото да не е без, но насила хубост не става. Забелязвам, че на по-”истинските” упражнения първо издъхва едната ми китка. Дори не стигам до там някой мускул да не може повече, просто аз не мога да се държа здраво.

10.09.17
23:21

10.09

- грейпфрут, глътка соево мляко в кафето
- 2 яйца в малко кокос. масло върху 1 ф. ореховово-морковен хляб с авокадо, още малко хляб с 1 ч.л. фъст масло
- грозде, хапка меко сирене, зелена ябълка смит
- телешка пържола с подправки и масло, ок. 80 гр. печени картофи с масло, малко меко сирене, няколко зрънца грозде, 2 ч.л. фъст, масло, парче био шоколад с маскобадо захар (това беше странното нещо)

И още мога да ям, само дето леко ме е срам вече ..

движение:
70 мин. Total Yoga Body Vinyasa Flow Workout

3 разходки с куче в 7, 12 и 6 вечерта с елементи на подтичкване. Имам си голямо четирикрако бебе за гледане следващите 10 дена.

12.09.17
00:41

11.09

- overnight oats 2 с.л. овес ядки/ трици, горски плодове, чия, рожков, соево мляко, 1 смокиня
- 2 малки краставички, 100 гр. хумус, моркови
- чай със соево мляко и уиски, грозде, айсберг, риба тон, моцарела, нахут, сушени домати, 2 крекера с розмарин и имитация на черен хайвер, 10гр. био шоколад с маскобадо захар, глътка розе

движение: не, 3 разходки с куче в 6 (отлагах го от 5 без нещо, но към 6 сънят тотално ме напусна от това шило на главата ми), 12 и 6-7.30 вечерта, обичайните 5 етажа на работа и седенето/пружиниране на топка.
Малко ще е трудно тая седмица с извънредна работа вечер, командировка и кучето (т.е. без колело към работа, защото трябва да я взимам с мен), но най-късно уикенда ще трябва да се реванширам на себе си 🙂

13.09.17
01:13

12.09

- след тренировка: протеинов шейк със соево мляко и рожков
- моркови, 100 гр. хумус, салата, трицветна киноа, 1 яйце, пекорино, ч.л слънчогледово олио
- 1 смокиня, ягоди
- айсберг, още киноа, сушени домати, 3 мини топченца моцарела, зехтин, 1/4 авокадо, края на една филия с фъст. масло, няколко сушени плода,15 гр. био шоколад,

движение:
Иии когато човек си пожелае нещо, то се сбъдва 🙂)) (днешния работен ден ми е изместен във времето, а кучо ме дигна сутринта навреме, та се намери идеален прозорец за фитнес 🙂 )

колело 10 мин. (истинско)
- тяга 15х20кг, 10х25кг, 8х30кг, 10х25кг. - още заучавам, имам вече идеи за следващия път
клек 15, 12, 10, 10 с 15 кг. - имах доброто желание за още кг, но си взимам щангата от
земята и не мога да преметна повече от това тегло чисто през главата. Май трябва да намеря стойката за клек в този фитнес 🙂
- “набирание” на TRX - 4x10
- разгъване на скрипец с въже за трицепс  - 15х6,75кг. и 3х8х8,25кг.
редуване 4х:
- повдигане на диск 5кг от над глава (рамо/корем) - 15, 12, 12, 10
- кофички - 12

- повдигане крака към гърди от стойка с гръб на босу топка - 4х15
- руско усукване с 6кг. топка - 4х20

малко фоумролер, бърза сауна и 7-8 мин. колело (разстоянието е същото, но на връщане наклона е надолу)

4 разходки с куче, но кратки

Мнението беше редактирано от Ellie на 13.09.17 01:13.

16.09.17
22:06

Ехоо!

На финала на не много спортна седмица съм, но имам още 1 ден да подобря резултата 🙂
13 и 14.09 - общо 5 часа сън за двата дни, много добро изложение и след изложение изкарахме с колегите 🙂
Храна: филия с фъст. масло, индийско пиле тандори, джънк-бургер и картофки, алкохол, още алкохол, кафета, хлебче с яйце, кускус и салата, сладолед, хлебче с бри, крекери с “хайвер”, сладолед

С две думи махмурлука и недоспиването ми отиде в хляб и сладолед 🙂))

15.09
фаст се получи, много натоварен работен ден и до 19.00 бях на две кафета. После - хлебче 1/2 само с масло и 1/2 с кашкавал и пуешко филе, 4 фурми в бекон, 1/2 орех.морковен хляб,  3 резена бри с малко грозде, половин чаша червено вино, глътка лимончело
движение: 3 разходки с куче

16.09
бадемово мляко с горски плодове, чия, какаови зърна, овес. ядки
филия орехов.морк. хляб с пуешко филе, кашкавал, айсберг
протеинов бар
чаша бяло вино, индийско (пиле, зеленчуци и ориз)

движение: 3 разходки с куче, пазаруване, чистене и ходене по задачки

Малко съм разочарована, че не ми се получи организацията днес да се раздвижа, дори нещо леко.

Мнението беше редактирано от Ellie на 16.09.17 22:11.

18.09.17
01:06

едит за снощи: по необясними деструктивни причини по пътя за леглото минах и ометох куп неща. За щастие нямах лоши храни у нас, но това, в този час, така комбинирано - е, не!

17.09

- 6 фурми в бекон - 3 преди и 3 след плуването, протеинов шейк с рожков също след
- 1 ф. орех.морковен хляб с кашкавал, резен мортадела, резен бри с ягодово сладко (100% плод, ягоди и ябълкова и гроздова захар)
- парче пилешки гърди и част от телешка пържола, ориз басмати, чили семки, пресен лук, уиски, 3 фурми и оризовка с шоколад

движение:
ок. 45 мин плуване, 5 км ходене, 3 разходки с кучо

Добре, че отидох до фитнеса за силова с маратонки и клин в раницата ... 🙂

21.09.17
01:19

20.09

- козе кис. мляко, банан, ленено семе
- котидж 200гр, 1/2 авокадо, 2 ленти прошуто, 1 смокиня
- протеинов шейк в кокосово/ бадемово мляко, 2/3 консерва риба тон, хумус 100гр, пукан амарант, зелени маслини - всичко на каша и напълнено в листа от сърцевината на айсберг, 1 и половина пълн. крекера с тиквени семки и ементал

кокосов чай 1л.

движение:
ходене 3км, 5 мин крос трен
4 пъти от
- “набирания” на TRX - 12
- суинг до хоризонтал с 12кг. пудовка -20
- женски лицеви опори с 1 ръка на топка - х7/ръка

4х15 крака към гърди от швейцарска топка
4х суперсерия от
15 ситъпс с 4кг. гира + 15 спускания на крака от гърди до 45 градуса от земята със свити колене
хиперекстензии - 3х12

адуктор - 3х12 с 45кг.
лег преса - 3х12 с 47,5кг (собствено тегло хех)

Фоумролер и сауна - успешно разплетох едни възли по краката от вечер на токчета. А бяха средно високи, ех не ме бива вече в тези мъчителни красоти 🙂

Ретроспекция:
понеделник - сутрешна йога 35 мин. в 7 - отдавна не бях правила йога както му е реда - сутрин рано и усетих дискомфорта от вечерята. То неслучайно се премислят тея неща, ако човек иска качество.

храненето беше закуска от престоялите овес. ядки, плодове и семенца, кокосово-морковена супа с резен домашен пълнозърнест хляб, навън - суши, ужасно много суши, 2 пържени скариди, десерти няколко вида на оризова основа, чай с джинджифил и мед

вторник - без движение, 2 хлебчета, кашкавал, мортадела, ягодово сладко 100% плод, домашно смути от 100 гр. спанак и 250гр. ананас и ягоди, навън - пълнено печено авокадо с пиле и чушки, част от баклава и шоколадово суфле, 2 коктейла

След като сдадох кучето, будещо ме по 2-3 пъти между 3 и 6 и изкарващо ме за разходка най-късно в 7 часа, изпратих гостите и прекратих преяждането, днес най-накрая излизам от преуморено-мързеливо-нехайния модус последните дни. Само кърпа си забравих за фитнеса 🙂 и купих вече 4-тата си хавлия на място по този начин.

22.09.17
00:22

21.09

- кокос./ бадемово мляко с ягоди, чия, рожков, овес. ядки и печен кокос
- зелена салата, 1/4 авокадо, пармезан, 3 ленти прошуто, 40 гр. десерт от лешници слепени с мед
- айсберг с печено пиле, грана падано, горчица (без захар), лимонено олио, балсамико,1 пълн. крекер с ементал и тикв. семе и един тънък с розмарин, 2-3 лъжици хумус, мортадела, 1/2 банан и 1 power ball, както го кръстих - божествено творение от фурми, смлени бадеми, чия, кокосово мляко, рожков, лимонемо олио, протеин - бонбона е овалян в кокосови стърготини

движение:
7+7 км колело

23.09.17
01:26

22.09

- кокос./бадем мляко, 1/2 банан, няколко ягоди, овесени трици, чия и рожков от предишната вечер
- зел. салати, 3 ленти прошуто, 3 резена кашкавал (ок. 45-55 гр.), ленено олио, балсамико, 1 фурма
- прот. шейк
-  2 малки филенца пилешко, 3 яйца в малко кокос. масло, 3 резена мортадела в айсберг и лъжица хумус, купичка от: 1 банан, кокос. мляко, чия, годжи бери, рожков, малко протеин, сушен нар; 2 power balls (малко бях гладна, а сега ще е добре да си легна без да завивам към кухнята 🙂 )

движение: към 3км. пеш, фитнес
5 мин. крос трен
3х15/крак напада назад със заден крак на TRX
3 от:
10 клека с пудовка пред гърди + 15 римска тяга с нея -16кг.

кофички - 3х15
latzug - 1х12 с 20кг., 3х8 с 22,5 кг.
ruddern - 1x12 с 17,5 кг., 3х8 с 20кг.

корем от планк с пръсти на краката на TRX
- крака към гърди - 3х15
- странично свиване на крак - 3х15/крак

фоумролер, сауна

За пръв път от доста време се събрах под 40 мин. и си бях уморена накрая, не мога да кажа, че съм се скатавала - или тренирам по-качествено, или по-малко мога по някаква причина.

24.09.17
01:19

23.09

- прот. шейк, 1 power ball
- фреш 0.3л. ябълка, мента, джинджифил, пълн. тънка пиадина с пиле, пипер, сирене, манго, рукола
- 1 крекер с ементал и тиквени семки, бри, грозде и зелена ябълка, 1/2 банан с крем с шам-фъстък (нещо като нутела с шам фъстък 🙂 )
- айсберг, козе сирене (ок. 70-80 гр.), домат, каперси, лимонено олио, конски суджук (ок. 70 гр.), крекер, няколко резена бри  (общо за деня към 150 гр.), грозде, 1,5 ч. бяло вино. Обмислям сушена ябълка за разкош 🙂

движение:
2 часа обикаляне, може би 3-4 км., 15 км. колело (2х7.5, като вторите бях натоварена и с нелека раница), фитнес чек с треньор

Не беше пълноценна тренировка, ама пипнахме плана и правихме по 1 серия х10 повторения  +/- още повторения да обясним техника, упражним и затвърдим:
- трицепс - въже от скрипец х7,5кг. и няколко на 10 кг.
- бицепс от долен скрипец х7,5 кг.
- клек с лост зад врат - не зная тежестта на лоста, но със сигурност осезаемо над 10 кг., -
трудно се оказа с баланса по-скоро, отколкото самата тежест
- клек със сак зад врат х15 кг.
- клек с пудовка пред гърди х16 кг.
- гребане - ниско 4-5 х19кг. беше множко, не можех да завърша издърпването, довършихме х14,5 кг.
- гребане - високо, за горна част - 14,5 кг. (май?)
- асистирани набирания -22 кг. от моето тегло (издърпване на 25 кг.)
- асистирани набирания -17 кг. от моето тегло (издърпване 30)
- скрипец към гърди с хват за набиране - 33кг.
- крака към гърди от стойка със задържане
- крака към гърди от вис (лакти на едни каишки и придържане с ръце на една от машините с тежести) - това едва ли ще го задържа, не си представям как вечер в пика на трениращите мъжаги с големи тежести, ги избутвам, за да си сложа тея каишки и един степер, да се покатеря и да почна да си вдигам краката ..направо ще ме изнесат оттам барабар с каишките 😄
- свиване на колене към гърди от TRX
- крънчове с 5 кг. гира - пак се учихме как се залепя гърба на земята
- страничен планк с ротация навътре
- коремни преси със странично изправяне с 2кг. гира

Май това беше. Идеята е да комбинирам почти всичко от това с 3-4 до 5 серии. Слагаме край на 15-те повторения, макс 8-10, но всичко бавно. Цел - повишаване на силата. Мерна единица: записахме, че желая прогрес с набирането

Мнението беше редактирано от Ellie на 24.09.17 01:28.

25.09.17
00:07

24.09

- 1 рохко яйце, купичка бадемово мляко с овесени трици, мюсли 2 с.л., годжи бери, чия
- 1/2 банан с шам-фъстък крем, 4-5 какаови зърна
- айсберг, риба тон, червен боб, домат, зелен пипер, зехтин, балсамико, 1 голяма чаша червено вино, конски суджук, 1 крекер с ементал и тикв. семе с козе и синьо сирене.
Още се чудя за десерт, май ще е извара с протеин и рожков.

движение:
55 мин. виняса йога със задържане на hip-openers, стойка на глава накрая, без стойки на ръце и чийт на crow pose (коленете зад лакти).
Трябва да се заема със заучаването на стойка на ръце както му е реда, засега я пропускам понеже не искам в бързината на видетото да свърша някоя глупост. За сметка на това тази на главата вече спокойно я правя на средата на помещението и почти съм  премахнала инерцията във вдиганто и свалянето на краката. Започнах и вариации с краката доакто съм в нея.

5 км. ходене, сауна-басейн-сауна - чисто с релаксираща цел, плуването беше символично. Ледени душове доколкото успях да се бутна под водата 🙂

01.10.17
21:09

01.10

Ехо - да изтупаме малко праха!

Изминалата седмица беше изключително пълна откъм изживявания, емоции (много и много различни), пътувания и работа. Спортът липсваше до днес, но имаше движение, в някои от дните сигурно над 10 часа кръстосване с малки почивки.

Хранене - ретроспективно, да нахвърлям тенденциите
понеделник- половин печено пиле, хапки картофена салата, брецел и неопределено количество бира
вторник - 1 брецел с масло, вечерята не я помня
сряда - 1 филия орехов хляб, няколко резена бри, панирани малки чушки пълни със сирене, част от хляба на бургер и пилешко, айсберг
четвъртък - парче “кекс” от овесени ядки, семки, сушени плодове и мед, още 1 суров бар със суперхрани, 30 гр. кашу, кесадийа с телешко, сирене, айсберг, чаша червено вино и мъфин с боровинки
петък - зелено смути с всякакви неща, 2 сурови бара, 30 гр. печен сладък картоф,100 гр. кокос, бира и уиски дегустации, бургер с телешко, синьо сирене, картофки с розмарин, 1 бира
събота - филия тост, 1 яйце, малки наденички, бекон, масло, паниран камембер със сладко, хумус, моркови, грозде, бри, крекери, оризовки с шам фъстък крем, 1/2 чаша червено вино и уиски

и така стигаме до неделя:
- соево мляко с чия, овес. трици, рожков и ягоди,
- 2 яйца, тост протеинов хляб, пушено свинско филе - тънък резен, масло, сладко 100% плод (52% малини, останалото ябълка и грозде), няколко какови зърна
- грозде
- салата, домашна плескавица от телешко, кашкавал, пушено свинско филе, вероятно вино

движение:
5км. ходене, фитнес
- 5 мин степер/крострен
- гребане - ниско, 3х10 на 10, 10, 15 кг.
- гребане от TRX - високо (гърди и рамене)
- клек с щанга зад врата - 3х10 с 15кг. с изхвърляне накрая на серията
- напади с 6кг. - 3х30 /15 на крак
- разгъване с въже на скрипец за трицепс - 3х10 с 6,75, 8,25, 8,25 кг
редувано със сгъване на лост за бицепс ниско от скрипец - 3х10 с 6,75кг.
- асистирани набирания с -19кг. (дърпане на 60% от теглото си)
- корем от стойка с босу топка на гърба - 3х10
- крънчове с 5 кг. гира - 3х15
- страничен планк с ротация навътре
- котешки гръб
фоумролер, сауна

Усеща се липсата на трениране цяла седмица, но тялото ми е много щастливо отново да го раздвижа и нахраня читаво. А да, и сънят 🙂 Но пък единият ден, където не бя хич яла и пила цял ден, вечерта преди да стигна до храна какви неща видях в огледалото на корема си .... дето само на снимки съм ги виждала или на други хора 😄

Мнението беше редактирано от Ellie на 01.10.17 21:19.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1