14.05.17
17:54
Здравейте!
На 15 съм, 49 кг и висока 1.61.
Винаги съм била с нормално тегло, но миналото лято си хапвах доста и почти не излизах и не тренирах. Така качих абсурдните 8 килограма... Дойде януари месец и се осъзнах . Тогава започнах да спазвам хранителен режим, изготвен от инструкторка + фитнес 5 пъти седмично. Тренировката ми включваше продължително кардио - 1 час (в началото вървях с 5,5 км/ч под наклон 15 градуса, но вече правя HIIT, 1 минута бягам, 3 минути вървя бързичко) и силови тренировки като в тези 5 дена натоварвах цялото тяло. Така от януари до сега свалих 8 кг. Еее до тук добре, но вече втори месец нямам цикъл... Миналата седмица реших, че ще е добра идея да намаля фитнеса до 2 пъти седмично и в други 2 дни да ходя да бягам в един парк. Дали това е достатъчно хем да ми дойде цикъла, хем да си поддържам намаленото тегло? Или трябва и калориите да вдигна? ;/
П.С. Много ми харесва идеята на сайта и редовно следя дискусиите!
Опс, още едно въпросче.. 😄
От известно време всяка събота и неделя нарушавам брутално режима си като ям в промишлени количества и то боклуци от типа сникърс, вафли Троя, палачинки с половин буркан нутела, мазни баници... Като се притегля на следващия ден, хоп качила съм 3 килограма. Два дни бягам като кон и ям максимум 800 калории, свалям пак до 49… Ама е порочен кръг, защото идва съботата и пак се тъпча. И хем осъзнавам, че е глупост ама...
Извинявам се за дългата тема ии не знам дали това е правилният раздел.
Благодаря предварително за отговорите!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
14.05.17
18:17
Според мене проблема е в храненето, не толкова в тренировките. Най-добре ще е ако се консултираш с лекар и си направиш някакви изследвания за да се разбере къде е проблема. Не съм компетентен относно женският цикъл, но мисля че на твоята възраст е възможно да е непостоянен, да закъснява, да подранява и т.н. докато минеш пубертета и след това нещата трябва да си дойдат на мястото. Пак казвам не съм компетентен, изказвам мнение базирано изцяло на чужд опит.
14.05.17
18:56
И според мен проблемът с хормоните идва от храненето и липсата на всякаква мярка - от преяждания до глад. Просто спри с глупостите и влез в релси.
14.05.17
19:50
Ами трябва време и здравословна храна. Здравословното хранене ще те изчисти от всичките отпъдъци в червата 🙂...Фибри....месо печено, варено..зеленчуци, плодове, ядки, трици, ....има статии доста, прочети ги 🙂...Като започнеш да се храниш здравословно, ще видиш, че няма да ти се прииска да се тъпчеш 🙂
Много ви благодаря за бързите и изчерпателни отговори! Още от утре се стягам!
А с тренировките мога ли да си продължа както преди - 5 пъти седмично?
15.05.17
09:01
Привет!
И моето мнение клони в тази посока - вероятно, за да свалиш 8-те килограма, си приемала недостатъчно калории за известен период от време.
Това би могло да се отрази на цикъла, както и е причина за епизодичните натъпквания.
Увеличи калорийния прием, тренирай редовно, не прекалявай с кардиото, избирай пълноценни храни. Не изпадай в крайности.
Запознай се с това четиво.
ПП: консултирала ли си се с лекар по тези въпроси и ако да, какво е мнението не специалиста?
Вероятно наистина е от храната... Днес си записвах всичко, което ям за деня, а това е и обичайното ми меню в последните 2 месеца и бяха 730 калориите. Странното е, че в периода, когато се ограничавах много, (калориите не надвишаваха 500-600) цикъл имах и всичко си беше точно.
Във фитнеса от кардио изгарям 1000 калории, (1 час бягане и вървене и 10 минути велоаргометър) може би и това ще намаля...
Иначе със специалист не съм се консултирала. Това пропускане на цикъла обаче започна да ме притеснява и мисля да си запазя час за гинеколог другата седмица.
Мнението беше редактирано от Невена Б. на 15.05.17 19:22.
15.05.17
22:02
Да, определено недостатъчно калории приемаш.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече