Какво мислите за хранителните добавки на билкова основа?

Бихте ли използвали хранителни добавки на билкова основа въпреки по-високата цена?

Темата беше редактирана от Симеон Димитров на 17.05.17 14:16.

17.05.17
14:33

Използвам насипни билки. В повечето случаи няма смисъл да плащаш допълнително за желатинова капсула, шарена кутийка, и нечий маркетинг. А и така добавката приема формата на храна. 🙂

17.05.17
14:35

Първо какво значи билкова добавка? Трибулусът е билка, но и тютюнът също може да мине за такава. Второ какво значи скъпи? С какво ги сравняваш? Трето за какво ще ги използваш? Добавките са толкова различни като произход и употреба, че е крайно несериозно да се обобщават под един знаменател, независимо дали са билкови или не.

Просто правя проучване какво е мнението на хората за този тип добавки. Компании като Herbal и Forever Living имат доста качестени добавки ,но въпреки това мисля, че не са особено известни сред трениращите. Аз лично съм ползвал продукти и на двете компании и съм много доволен.

17.05.17
15:29

казано от Симеон Димитров на 17.05.17, 14:56:

Просто правя проучване какво е мнението на хората за този тип добавки. Компании като Herbal и Forever Living имат доста качестени добавки ,но въпреки това мисля, че не са особено известни сред трениращите. Аз лично съм ползвал продукти и на двете компании и съм много доволен.

Разбирам. А случайно да ги продаваш?

Ако питах каква марка водка или цигари предпочиташ би ли реагирал по същия начин?
Мисля, че това е форум, в който хората дискутират въпроси отнасящи се за подобряване на физиката и здравето на човек. Затова искам да разбера дали има хора ,които са ползвали подобни продукти и да споделят опита си. Няма никакво значение продавам ли или не продавам. Както виждаш не питам за определена марка ,но ти реши да покажеш колко си велик и знаещ ,затова се наложи да спомена някоя по-конкретна марка. Та имаш ли някакъв опит с продукти на билкова основа ?

17.05.17
16:05

казано от Симеон Димитров на 17.05.17, 15:57:

Та имаш ли някакъв опит с продукти на билкова основа ?

Имам.

17.05.17
16:06

Домашната ракия брои ли се за хранителна добавка?

И какво мислиш?

17.05.17
16:16

казано от Симеон Димитров на 17.05.17, 16:07:

И какво мислиш?

Както казах вече, не може да се обобщава. Кажи конректна добавка със съдържание, произход и за какво искаш да я прилагаш и ще си говорим.
Не можеш да сравняваш така свободно примерно екстракт от кора на йохимбе с екдистерон, извлечен от левзея, чай от лайка и стандартизиран екстракт от трибулус терестрис от една страна и екдистерон, DAA, 5-htp, SAME, ZMA от друга.

Билките като цяло са приложими при две условия:
- когато продуктите, базирани на тях, са стандартизирани екстракти, защото в противен случай нямаш никаква гаранция за концентрация на активните вещества.
- когато ефектите от тях са добре проучени и има ясни клинични доказателства за ефекта им.

Повечето билкови продукти на пазара (както и повечето добавки изобщо, но това е отделна тема) не отговарят на нито едно от двете условия, но отново не може да се обобщава, а трябва да се говори с конкретни факти.

Ти продуктите на коя фирма би ми препоръчал?

17.05.17
16:38

казано от Симеон Димитров на 17.05.17, 16:38:

Ти продуктите на коя фирма би ми препоръчал?

Ти май и думичка не си разбрал от това, което ти написах.

Ама аз не сравнявам различните билки, не съм чак толкова запознат. Интеруваме ме дали си пробвал добвките на определен фирма и какво ти е мнението за тях. Или искаш да ми кажеш, че на една фирма едни добавки са по-добри, а на друга други? Аз лично имам проблеми със ставите. Ти какво ще ми препоръчаш?

17.05.17
16:52

казано от Симеон Димитров на 17.05.17, 15:57:

Няма никакво значение продавам ли или не продавам.

Ами не, има. Препоръки към продукти и конкретни марки, който продаваш си е вид реклама, което нарушава правилата. Затова и Боби те попита да не би случайно да ги продаваш, тъй като въпросите ти бият натам, но ти май не го разбра. Възможно е и да те е питал от чисто любопитство, разбира се, и аз да съм в грешка. И в двата случая не се пали толкова и не се заяждай с човек, който се опитва да ти помогне.

17.05.17
16:57

Какви проблеми имаш със ставите? Възпалителни процеси, сухожилия, лигаменти, синовиална течност, хрущални подложки? На кои стави?
Какво очакваш от добавката?

Най-общо при възпалителни процеси е подходящ cissus quadrangularis и SAME, при проблеми с хрущялната тъкан (а и като цяло) “светата троица” от глюкозамин, хондроитин, МСМ, както и хиалуронова киселина, а също и колаген в достатъчно количество.
Ако трябва да препоръчвам марки, цисусът на Primaforce е добър и не твърде скъп, SAME трябва да е в голяма концентрация, като цената скача доста, но дори най-евтините марки стават, стига да предлагат концентрация от 400 мг, за общ ставен комплекс с витамини в момента най-удачното на пазара според мен е Orange Triad на Controlled labs, но има и други прилични алтернативи. Колаген на добавка не бих препоръчал, защото е доста лесно да си го набавя човке от храната, но българската фирма Flexy предлага добро съотношение цена/качество.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.05.17 16:58.

Не мисля, че съм се заял по някакъв начин. А какво значение има дали продавам нещо или не, след като по никакъв начин не съм правил реклама? Просто се интересувам дали хората от форума са ползвали такива добавки и ако да, какво мислят за тях.

17.05.17
17:40

казано от Симеон Димитров на 17.05.17, 15:57:

но ти реши да покажеш колко си велик и знаещ

В краткия си житейски опит съм срещал тази фраза единствено като заяждане, но това пък не изключва възможността да си я използвал с цел възхищение на величието и знанието му. Ако е така ти дължа извинение 🙂

20.06.17
14:11

https://www.nowtropic.com/
какво мислите за това?Аз съм студент и имам нужда да взема нещо което да намали стреса и да ми помогне да се концентрирам и да ме тонизира.Обаче не искам да се дрогирам с разни боклуци който да ми навредят след време и да предизвикат зависимост.Предпочитам да е нещо на билкова основа което да не причинява перманетни вреди на организмът и да не пристрастява.Имам  един приятел който  си поръчал това от щатите и ми каза ,че това е което търся било хранителна добавка  на билкова основа не предизвиквало зависимост и имало цялостен положителен ефект върху организмът също страничните ефекти били минимални или не се проявявали.Проверих в няколко англоезични форуми и го хвалят там а като видях и съставките май найстина продуктът е на билкова основа(На адреса от линкът има на английски съставките на продукта заедно с дозировката.)...ОФФ Не знам на какво да вярвам в днешно време обаче!!!Много ви моля хвърлете му едно око и си кажете мнението.
[url=https://www.nowtropic.com/]

VS

20.06.17
14:57

Пий чай от маточина преди сън и си вземи екстракт от гинко билоба.

21.06.17
10:07

Мерси.А за екстракт от  женшен какво ти е мнението?

21.06.17
10:32

Някой по горе е писъл за проблеми със ставите сега ще ви кажа една рецепта която я знам от баба си и тази рецепта също я използва и майка ми и е много ефикасна.Най доброто при нея е ,е че е на билкова основа.. Поставете в компотен буркан конски(диви) натрошени  кестени до горе(колкото поеме) залейте ги с домашна ракия догоре. През зимата може да се добави и блатно кокиче колкото намерите . Затваряте плътно и държите на тъмно и хладно докато ракията стане мътна това отнема около 10-15 дни след това доливайте ПО МАЛКО.Мажете болните места сутрин и вечер напоете памук и намажете обилно , но внимателно.Ако болките бяха много силни баба ми оставяше памуци да поседи на болните места за около 10 минути.
Дано да съм бил полезен.

Мнението беше редактирано от Body Fan на 21.06.17 10:36.

02.07.17
14:05

Сигурно има причина фирмите за хомеопатични продукти да са толкова щедри към лекарите, които ги предписват?

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 02.07.17 14:10.

02.07.17
14:25

казано от Solomon Kane на 02.07.17, 14:05:

Сигурно има причина фирмите за хомеопатични продукти да са толкова щедри към лекарите, които ги предписват?

Всички фармацевтични компании са също щедри...при това доста по-щедри, тъй като оборотите им са в десетки пъти по-големи.
А тук не става въпрос за хомеопатия...долколкото разбрах темата.

ПП: А аз точно щях да те контрирам и за първоначалния вариант на мнението ти, но докато успея, го смени. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.17 15:01.

02.07.17
19:25

казано от Margi на 02.07.17, 14:25:

казано от Solomon Kane на 02.07.17, 14:05:

Сигурно има причина фирмите за хомеопатични продукти да са толкова щедри към лекарите, които ги предписват?

Всички фармацевтични компании са също щедри...при това доста по-щедри, тъй като оборотите им са в десетки пъти по-големи.
А тук не става въпрос за хомеопатия...долколкото разбрах темата.

ПП: А аз точно щях да те контрирам и за първоначалния вариант на мнението ти, но докато успея, го смени.

Марги винаги е удоволствие да споря с теб. Признавам, че по въпроса за билковите продукти нямам твоите познания. От друга страна от фармацевти знам, че за хомеопатичните лекарите взимат почти десет пъти по-голяма комисионна отколкото да кажем за антибиотиците. Първоначалното ми мнение беше насочено по-скоро към продуктовата гама на фирми като Forever Living, за които говори автора на темата. Реших, че няма смисъл да създавам негативизъм и го изтрих. Надявах се, че даже ще ме похвалиш.

02.07.17
19:56

Явно не съм догледала, пропуснала съм името на Forever living.
Поне в самото си начало, темата мисля че обобщаваше билковите добавки (на което също е трудно да се отговори с да или с не).
Иначе, споменатата фирма е много подобна на навремето известните хербалайф, които нямат нищо общо нито с хомеопатия, нито която и да е утвърдена хербалистична система. Чиста проба измамници с много съмнителни съставки в продуктите си.
Към разговора по-горе:”какво мислиш за жен шен, гинко и т.н. ” - когато ползваш билки трябва да знаеш за какво искаш да ги ползвал, дали са подходящи в твоя случай, в какви комбинации и т.н. Не може просто да си вземеш една билка и да питаш хората дали са доволни от нея. Всяка трева може може да те излекува, може да ти влоши положението. Ако на мен нещо ми е помогнало някога в определено състояние и съм доволна, не означава,че е приложимо при всякакви симптоми.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.17 20:00.

Carbohydrate

02.07.17
20:11

най-хубавата естествена природна хранителна добавка е дистилат ))))...иначе - кока, хашиш ..и всичко е природно)))
П.п. нищо няма да купувам,...само билки в сушен вид, като в едновремешните билкови аптеки, защото всичко сега се прави за печалба и боли ги оная работа за друго....Сега, всички добавки никога не се проверяват за съдържане, то горивата не се проверява по бензиностанциите, та добавкие ще ги проверяват, направо се смея на тези, които ги купуват (аз в това число се смея на себе си))) )....да го духат продавачите на добавки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.07.17 20:12.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1