Дневникът на едно лапе

Прескочи до:

29.05.17
15:34

Здравейте съфорумници, нов съм във форума, но съм изчел доста неща преди да си направя регистрация
Започнах фитнес преди 2 години, когато бях 90кг и бях 1.70 висок, сами може да си представите какво кюфте. В началото бях сериозен, но по късно се отпуснах и ходех ей така, колкото да се каже че тренирам. Миналото лято се бях надъхал пак за малко и започнах малко по сериозно 2-3 месеца.
След това се поотпуснах, и ето ме сега. На 16 съм
1.83-4см. съм висок, около 80-81кг. Започнах мма преди 2 месеца и заебах фитнеса, защото не ми остава време, но пък и честно казано фитнесът ми е малко скучен
Тренировките по мма са доста интензивни и са около 2 часа
Не бих казал, че съм дебел, но искам да изчистя още оставащите мазнотии и да оформя колкото се може повече. Затова, лятото, когато имам повече време, ще комбинирам ММА с фитнес, като най вероятно програмата ми ще се състои от горна и долна част само с базови упражнения.
Започвам дневника за да мога да си следя прогреса, храната (имам проблеми най-вече с нея - доста ми е трудно да не ям сладко, макар че последните 1-2 седмици се справям), а и да чувам мненията ви както за тренировките ми, така и за храната ми. Приемам всякакви критики 🙂

Относно силовите постижения - когато бях се надъхал лятото, дигах лег около 80-85кг, 6 пъти. 90 съм ги дигал 4 пъти, за другите упражнения като тяги и т.н. в момента не мога да си спомня, но бях доста по слаб. 😄

Темата беше редактирана от Нейт Диаз на 29.05.17 15:39.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

29.05.17
15:36

Храната ми днес:
Изпих като станах 1 кафе щото много ми се спеше 😄
Сутринта към 10: Франзела с шунка и пържени картофи ( знам, доста е вредно но се оспах след дългата почивка и нямах време да си направя нищо за училище. Мноооооого рядко се случва да ям вредни неща по училище, попринцип си правя някакъв сандвич, който не е най-оптималния вариант, но е доста по добре от закуските мисля)
На обяд - пилешка пържола и салата от краставици и домати
Ще хапна малко плодове, а по късно ще добавя и какво съм вечерял 
след хубава тренировка по мма - вечерях маслинки, сирене и кашкавал по малко, защото след тренировка не ми се яде и хапвам съвсем леко.

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 29.05.17 22:25.

Здравей и добре дошъл при нас.
Надявам се дневникът да ти е от полза. 🙂 Успех!

29.05.17
22:26

казано от Вероника Налбатска на 29.05.17, 18:43:

Здравей и добре дошъл при нас.
Надявам се дневникът да ти е от полза.  Успех!

Аз също се надявам, и искрено се надявам да ми казвате къде греша 😄

30.05.17
20:11

Пак съм аз 😄
Днеска силова  тренировчица, крака.
Като цяло гледах да не си давам много зор, тъй като не искам много да си вдървявам краката от щангите и дигам леко.
Загрях 5 минутки бягане и още толкова загряване на тазите
Първо 5-6 серии клека, по 12 10 и 8 повторения
3-4 серии тяга с прави крака
3 серии лег преса
Като цяло това беше, не много тежка тренировка , но пък съм доволен поизпотих се

Храненето за днес:
8:40 - сандвич с салам и кашкавал, банан
11 - още един сандвич (сандвичите са от по 1 филия) изядох и 1 шоколадов бонбон защото имаше рожденничка 😄
15 - печено пилешко филе и малко лютеница
19 - 3-4 печени кюфтета , 2 яйца и малко салата домати и краставици

Та имам един въпрос - добра идея ли е да заменя двата сандвича на училище (понякога е само един, зависи дали съм много гладен) с примерно 4-5 оризовки и нещо друго с тях?
Добра идея ли е също хапването на фъстъчено масло при чистене?
A да, още 1 въпросче - лошо ли е вечер ако хапвам малко плодове, защото съм чел, че не е добре приема на въглехидрати след определен час? Просто в тези часове ми се прияжда много сладко, а за да не ям вредните захарни изделия хапвам плодове, не много, около 100-200г понякога малко повече (най вече череши сега и кайсии)

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.05.17 20:12.

Да, може да ядеш оризовки вместо хляб, но добави към тях и източник на протеин. Хапвай и салати.
Да, фъстъчено масло може да се яде в периоди на сваляне на тегло, но не прекалявай с него (и като цяло с фъстъци).
И да, ако ти се преяде сладко, може да хапваш плодове вечер, стига да се чувстваш добре.

30.05.17
20:24

казано от Нейт Диаз на 30.05.17, 20:11:

Като цяло гледах да не си давам много зор, тъй като не искам много да си вдървявам краката от щангите и дигам леко.

Toва няма много логика в него. Съветвам те да прегледаш дневниците на CarnalK/ погледни кръговите му тренировки/, на Узурпатора също дневника го виж от 6тата, 7та страница натам. И двамата са се занимавали с бойни спортове и споделят допълн. си физ. подготовка, която е изготвена от един доста голям разбирач по ДФП и СФП - във форума се пише James Hinks.

30.05.17
20:27

казано от Вероника Налбатска на 30.05.17, 20:21:

Да, може да ядеш оризовки вместо хляб, но добави към тях и източник на протеин. Хапвай и салати.
Да, фъстъчено масло може да се яде в периоди на сваляне на тегло, но не прекалявай с него (и като цяло с фъстъци).
И да, ако ти се преяде сладко, може да хапваш плодове вечер, стига да се чувстваш добре.

Благодаря ти много за помощта 🙂 Относно салатките - гледам да ги хапвам, наистина обаче трябва повечко зеленчуци май май, честно казано не са ми много любими ама се налага 😄

казано от Боян Д. на 30.05.17, 20:24:

казано от Нейт Диаз на 30.05.17, 20:11:

Toва няма много логика в него. Съветвам те да прегледаш дневниците на CarnalK/ погледни кръговите му тренировки/, на Узурпатора също дневника го виж от 6тата, 7та страница натам. И двамата са се занимавали с бойни спортове и споделят допълн. си физ. подготовка, която е изготвена от един доста голям разбирач по ДФП и СФП - във форума се пише James Hinks.

Благодаря ти за съвета и на теб! Ще прегледам дневниците колкото се може по-скоро, така или иначе щях да прочета повечко как точно да съчетая бойните спортове с фитнес, просто сега не ми е наложително защото рядко ми остава време за фитнес и чакам да свърша училище 🙂

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.05.17 20:29.

31.05.17
22:05

Продължаваме 😄
Сутрин към 9 - сандвич с салам и кашкавал
Към 11 - банан
Към 14;20 - 3-4 кюфтета и малко лютеница
Към 17 - 50г кашу
От 19 - 21 - ММА тренировка
21:30 - Месо и съвсем малко картофи
след това малко ягодки за десерт
Пих малко кола преди вечеря и затова сега съм малко разочарован.. около 3-400 мл. ... Попринцип рядко правя тази грешка и нямам проблем с безалкохолното, ама нещо се подлъгах защото уж беше зиро (*без захар*) и дори и не вярвам на тия глупости, защото дори и ако няма захар знам колко е вредна...
Друго отрицателно - пак не можах да вкарам зеленчуци в храненията, но ще се опитвам повече тези дни. Също ще намеря начин и да заменя сандвича сутринта. 🙂 Поне 1 положително нещо - продължавам без да ям сладкооо йей 😄

01.06.17
17:10

Здравейте 😄 Значи, реших че се пак нищо няма да ми стане ако малко ми видите мазнотиите, и за да си следя прогреса, а и вие да разберете долу-горе в какво положение съм, да прикача 4-5 снимки. Въпреки че имам доста мазно съм доволен, мисля да свалям още 1-2 месеца и след това да пробвам да качвам само мускулна маса 😄 По късно днес ще кача и храната.
P.S. Тия дни ще си взема мерки за да си следя прогреса и там 😄

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 01.06.17 17:11.

яденето днеска
08:30—салам с шунка и кашкавал
10;30 - банан
14 - пилешко филе със салатка домати и краставици
16 - чаша прясно мляко домашно
19-21:30 - тренировка ММА, една от най тежките откакто тренирам
22 - пилешко бутче и ягодки за десерт
знам че има голям промеждутък между храненията в 14 и 22, но нямаше как просто да хапна..

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 01.06.17 22:08.

хапването за днес...
8 30 - сандвич с яйце и извара
10 30 - 50г сурово кашу
14 - пилешко бутче и малко извара
15:30 - 16:30 тренировка: 5х лег, 5х гребане с щанга, 5х раммена преса, 5х горен скрипец, 3х бицепсово сгъване на щанга, 3х с дъмбела зад врата за трицепс, не съм сигурен как се казва упражнението
16:50 - 1 банан
По късно малко ягоди
20:20 - вечеря - 3 яйца, таратор, маслини

Много съм доволен днес от тренировката 🙂

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 02.06.17 20:37.

Събудих се, закусах.... и ме удари 1 мисъл, следователно и си задавам въпроса тук :P Тъй като няма как да ходя на фитнес всеки ден, мисля поне за сега програмата ми да е на горна-долна част. Обаче, въпроса е - ще изостанат ли много краката, ако правя долна само веднъж седмично, тъй като постоянно ги натоварвам на тренировки( най - вече с бягане ) а горната си я правя 2 пъти в седмично? 🙂 По-късно днес ще кача храната, която съм хапнал 🙂

Ето и храната днес
10:30 - оризовки с извара
14 - кюфтета и салата с домати и краставици
17 - 1 парче баница (беше безплатна в парка по случай празник на града, и бях доста гладен)
20 - боб с месо
Направих 1 домашен кекс с овесени ядки,банани, яйца и малко стафиди и хапнах малко и от него
Почивен ден, но направих 3 рунда бой в сянка, като между секи рунд лицеви опори

храната днес
станах в 10 😄
11 - спагети карбонара ( cheat meal)
12:50 - 14:00 - силова тренировка 5х набирания, 5х кофички, 5х раменна преса с дъбели от седеж, 5х гребане с щанга този път с надхват, 3х френско, 3х чукове за бицепс
14:40 - 150г ориз с зеленчуци и извара
19:30 - прясно зеле с месо ( манджичка) и след това 1 банан
Май ми се получиха доста въглехидрати днеска...
Все още остава въпроса от преди 2-3 поста, ако някой още ме чете  😄

По въпроса: колко пък да бягаш и да ги натоварваш? Надали са някакви спринтови дисциплини.
Според мен не бягай от втора тренировка за крака, но си я обвържи с другия спорт, ако той ти е приоритет. 🙂

казано от Вероника Налбатска на 04.06.17, 21:52:

По въпроса: колко пък да бягаш и да ги натоварваш? Надали са някакви спринтови дисциплини.
Според мен не бягай от втора тренировка за крака, но си я обвържи с другия спорт, ако той ти е приоритет.

Да права си, не ги натоварвам чак толкова, но просто след крака (примерно ако ги правя вторник) следващите 3 дена ми е много по-трудно да бягам (и без това още имам проблеми с въздуха и издръжливостта) ама пък ще стискам зъби, не съм лиглъо 😄

Храната днесс
10 - оризовки, извара, яйце
13/14 - ориз със зеленчуци и сатленки ( не трябваше да ги ям тия сатленки ама...)
16:00 - малко лостове
17:30 - 50г бадем
19 - 20 - 10мин бягане, тренировката беше следната - 8 суперсерии от клек, обръщане+бутане, и още едно упражнение с изтласкване на щанга напред, наподобяващо удари, между упражненията без почивка, между  суперсериите минута и половина почивка
21 - печено агнешко, салата от домати и краставици, малко домашно сирене
до края на деня ще хапна малко кайсийки
Някой би ли изразил мнение дали долу горе се справям с храната и къде бъркам :-) Иначе, за сега дневника ми помага доста - успявам да одържа глада към сладко най вече 😄

05.06.17
22:40

казано от Нейт Диаз на 05.06.17, 21:35:

успявам да удържа глада към сладко, най-вече

Мнението беше редактирано от Боян на 05.06.17 22:40.

Бояне, така и така се направи на грамар наци, поне да беше дал отговор на момчето, а?

Към автора - последното ти меню е доста добре, има тук таме кусури, но като цяло нещата са ОК.

Боянски, тук съм за да си следя постиженията свързани със спорта, а не нивото на грамотността, което показвам другаде, и повярвай ми справям се повече от добре, не мисля че тук е най-точното място да коментираш правописа ми. 🙂

@Херцог трън Благодаря за мнението 🙂 Ще се старая още повече и се надявам все по-малко кусури да има 😄

Храната днес.. не съм много доволен..
10 - сандвич с яйце и извара
14 - пилешко бутче, салата от марули и краставици, малко домашно сирене
17 - фреш от портокали и ябълки 500мл - адски много въглехидрати вкарах тук, поне така мисля( знам че целите плодове са по добре, но бях навън и исках да се разхладя)
19-21 - ММА тренировка - много добра се получи
21:40 - мусака с кисело мляко
Не съм много доволен днес от храната, ама продължаваме напред 😄

Първото хранене ако го направиш на бъркани яйца, а 3тото стане на минерална вода и си кажи речи перфектен.

казано от Херцог Трън на 06.06.17, 22:04:

Първото хранене ако го направиш на бъркани яйца, а 3тото стане на минерална вода и си кажи речи перфектен.

Благодаря за съвета! Минералната вода си я има, просто не я пиша, а фрешът се случва мноооооого рядко(Даже може би не съм пил от година). Първото ядене ми е малко трудно да го заменя с бъркани яйца, тъй като съм на училище от рано сутринта и нямам много време да си ги направя, но пък свърша ли училище ще си правя бъркани яйчица 😄 А от догодина на училище - задължително с кутии за храна, никакви сандвичи повече 😄

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 06.06.17 22:14.

Бъркани яйца отнемат буквално 10 минути (зависи от котлона общо взето), може би дори по-малко.

казано от Херцог Трън на 06.06.17, 22:22:

Бъркани яйца отнемат буквално 10 минути (зависи от котлона общо взето), може би дори по-малко.

Да наистина не отнемат много време, но попринцип ставам късно и нямам много време докато отида на училище. Но все пак тези дни ще си купя кутии за храна и ще пробвам да си правя бъркани яйца 🙂

07.06.17
00:08

Стават и за 1-2 минути в микровълнова.

Ето я и храната за днес
8/9 - сандвич с извара и яйце
12;20 - 50-60г. фъстъци
13-14:20 - тренировка 5х лег, 5х гребане с щанга, 5х раменна преса, 5х набирания, 3х бицепс, 3х трицепс
15: - пилешко филе и салата от домати,краставици и малко домашно сирене
малко череши
20 -  печено пиле , малко чеснов сос
До края на деня може да хапна 1-2 прасковки 😄

Тези дни - 1. Трябва да си купя везничка и да меря колко грама ям от всичко
2. Да започна да си пиша килограмите на силовата, за да гледам имам ли прогрес и там 🙂
3. Ще гледам абсолютно изцяло да премахна хляба от закуската

Продължаваме и днес 😄
10 - сандвич с извара и яйце
14;30 - печено пиле, салата от марули и краставици
15 - кафе с мляко
17 - ягоди
19-20:30 - крака - 5х клек, 5х тяга с прави крака, 5х прасец от седеж, корем
21:10 - печено агнешко, малко домати и краставици

14 - 4 кюфтета , шопска салата ( с домашно сирене)
15 - 16;10 - 5х набирания, 5х кофички, 5х гребане с щанга с надхват, 5х раменни преси с дъмбели, 3х бицепс, 3х трицепс
16:20 - 60г бадеми
19-21:30 - мма тренировка
22:10 - пилешка супа
ягоди
Днеска добре - особенно тренировките 🙂

Днес почивка. Трябваше да правя крака, обаче не ми е добре кръста и ги оставих за утре.
Храната - не съм доволен, направих чийт мийл който не беше планиран, но бях далече от вкъщи и нямаше какво да ям
10 - бъркани яйца с извара
14 - бургер от аладин фуудс - чийт мийла
15 - 100г стафиди - пак доста калории
20 - грах с месо
21 - малко ягоди
ии така.. днес е много възможно да съм в калориен излишък, даже съм почти сигурен ама... От утре си продължаваме с нормалното хранене 😄

таа ето ме и днес ;д
10 - бъркани яйца с извара
14 - пилешко бутче, салата домати и краставици
15 - 16 - 5х клек, 5х тяга с прави крака , 3х прасец прав
19 - тиквено семе 50г
20 - пилешко бутче, салата домата и краставици
Днес от храната съм доволен, обаче не  и от тренировката. Май пак трябваше да почина защото имах болки в кръста, пробвах да правя мъртва тяга но не можех да го натоварвам много, затова правих с прави крака. Като цяло и при клека не кляках с максимума, затова слаба тренировчица.
И 2 въпроса относно 1 добавка - AMIX Amino Whey Gold / 180 Tabs. Не слагам линк, за да не е реклама.
1. Има ли някаква опасност от алергична реакция ? *имам алергия към пеницилин, и по-точно го получих от оспамокс (знам, че няма нищо общо с антибиотик и, че е хр. добавка, но все пак е хапче и малко ме е страх)
2. Евентуално ако някой ги е ползвал тези или други добавки на марката, ако може да даде мнение 🙂 Ще ги взимам най-вече за възстановяване, като на сайта пише и че помага за изгаряне на мазнини и трупане на мускулна маса, макар че не ми се вярва много за цената му. (24 лева за 180таблетки)

казано от Нейт Диаз на 11.06.17, 21:18:

И 2 въпроса относно 1 добавка - AMIX Amino Whey Gold / 180 Tabs. Не слагам линк, за да не е реклама.
1. Има ли някаква опасност от алергична реакция ? *имам алергия към пеницилин, и по-точно го получих от оспамокс (знам, че няма нищо общо с антибиотик и, че е хр. добавка, но все пак е хапче и малко ме е страх)
2. Евентуално ако някой ги е ползвал тези или други добавки на марката, ако може да даде мнение  Ще ги взимам най-вече за възстановяване, като на сайта пише и че помага за изгаряне на мазнини и трупане на мускулна маса, макар че не ми се вярва много за цената му. (24 лева за 180таблетки)

Привет! 🙂

По точка 1, освен ако в продукта има пеницилин, значи няма от какво да се притесняваш. Поне аз нямам информация, а и не мисля, че има нещо общо.

Съветът ми е обаче да се насочиш към друг продукт. По-добре дай още 10-15 лв. и си вземи 900 грама Scitec Whey Professional. При таблетките получаваш 180 грама протеин, при протеиновата пудра - към 650-700. 🙂

Окей, ще ги погледна - само да попитам, по колко дози (така като чета 1 доза = 25г) трябва да пия на ден? В 1 сайт пишат от 2 до 4 дози на ден според телесното тегло, ама..

Наскоро публикувахме блог именно по тази тема, може да му хвърлиш едно око. 🙂

Как да пия протеиновия си шейк?

казано от Тихомир Велев на 12.06.17, 13:51:

Наскоро публикувахме блог именно по тази тема, може да му хвърлиш едно око.

Как да пия протеиновия си шейк?

Благодаря ти, ще го погледна! 🙂

Днеска храната
12 - 50г печено кашу
14;30 - пилешко бутче с салата от домати и краставици, малко картофи печени
15;20 - 16;20 - фитнес - 5х лег ,5х набирания, 5х раменна преса, 5х гребане с подхват, 3х бицепс, 3х трицепс
17;00 - 500м за загрявка бягане, 7-8 спринтчета по 100 м.
19 - 50г тиквено семе
21;30 - 3-4 кюфтета, таратор
Днес мисля че храната е добре, само май ядките ми дойдоха в повече, ако има и другаде грешки бих се радвал да ги чуя 😄

12.06.17
22:10

Респект!!!

@Nightcrawler Това ирония ли трябваше да е? 😄

Храната днес
14 - свинска пържола
15 -банан
19-21 - мма тренировка
21:20 - леща

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 13.06.17 21:28.

Здрастии, пак дойде време да пиша днешните подвизи 😄
Хранатаа -
8 - сандвич с шунка и кашкавал
14 - ориз с месо
15;20 - 16;20 - 5х клек, 5х тяга с прави крака 3х прасец прав и корем също правих
Още ме боли кръста и не исках да правя мъртва тяга, на другата тренировка вече трябва да съм ок.
17 - 50 г кашу сурово
18 - 1 ябълка ( 300г)
20;20 - пилешко бутче, салата с домати и краставици

Доволен съм какво показва кантара - 76 килограма. Май още малко и ще се налага да качвам може би 😄
Събота ще отида до някоя голяма верига да си купя 1 кухненска везна, защото през седмицата излизам, тренирам и ходя на училище и затова не ми остава време 🙂
Също тези дни ще поръчам протеина, който ми препоръчаха малко по-нагоре в дневника ми, благодаря много на съфорумника 🙂

15.06.17
10:32

казано от Нейт Диаз на 13.06.17, 21:28:

@Nightcrawler Това ирония ли трябваше да е?...

Стига де, защо като напиша “респект” в нечии дневник, веднага се смята за ирония? :(
Конкретно се впечатлих от това

казано от Нейт Диаз на 12.06.17, 21:46:

...17;00 - 500м за загрявка бягане, 7-8 спринтчета по 100 м.
19 - 50г тиквено семе...

аз ако избягам километър и 300 близо, и изям 50 г. тиквено семе ще припадна от глад.
Откъде взимаш този пауър, човек???

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1