Дневникът на едно лапе

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

15.06.17
10:47

казано от NightCrawler на 15.06.17, 10:32:

казано от Нейт Диаз на 13.06.17, 21:28:

@Nightcrawler Това ирония ли трябваше да е?...

Стига де, защо като напиша “респект” в нечии дневник, веднага се смята за ирония? :(
Конкретно се впечатлих от това

казано от Нейт Диаз на 12.06.17, 21:46:

...17;00 - 500м за загрявка бягане, 7-8 спринтчета по 100 м.
19 - 50г тиквено семе...

аз ако избягам километър и 300 близо, и изям 50 г. тиквено семе ще припадна от глад.
Откъде взимаш този пауър, човек???

Пубертет, ма като мине ще изплези езика.

днес тренировките - мн.добре, храната -долу-горе
8 - сандвич с шунка и кашкавал
10 - кашу 50г и банан
14 - бъркани яйца с извара, салата от зеле и моркови
14:30 - 15:30 - 5х набирания, 5х кофи, 5х с надхват гребане с щанга, 5х раменни преси с дъмбели, 3х бицепс и 3х трицепс в суперсерии
16 - 200м леко бягане за загрявка, 10 спринта по 100м (почивам през връщането)
20 - 30-40г. тиквено семе
21;30 - манджа с месо и малко картофи

Как е, приятели? 😄
След като разтягах след вчерашните спринтове явно нещо съм напънал повече и имам гадни болки в сгъвката на крака(зад капачката) и не можах да правя крака. За сметка на това направех малко лостчета.
9 - сандвич с шунка, кашкавал
10 - 50г сурово кашу
14- пилешко бутче, краставица
15 - лостове - 4х набирания, 4х кофички, малко лицеви
18 - ядки микс 50г.
20;30 - салата от домати,краставици и домашно сирене; 2 кюфтета
Дано се оправи скоро крака. :( Поръчах протеина! 😄

P.S - 1 десертче фитнес след обяда, забравих да го напиша 😄 Изкуши ме, защото уж е само 96 калории 😄 а много ми се ядеше сладко

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 16.06.17 21:03.

aaand heeere weeee goooo…
Днеска почивен ден 😄 Утре крака най-вероятно, ако ми е минал крака 🙂
Пристигна протеина, но от утре почвам да го пия 😄
Храната днес - емии, долу горе, не много добре, ама да сме живи и здрави 😄 бабето ми обърка сметките 😄
9 10 - 1 яйце, извара , маслини , малко шунка
13 - 1 сладолед рафи (150-160г) какво да направя, баба не приема отказ хаха
16 - 4 кюфтета
20 - печено агнешко, айрян , салата от домати и краставици

Тоз протеин мн яко миришИ бе 😄 Шоколадчееее

тей... ето кво сътворих днес
10 - доза протеин - ‘ма то много засищало, бе 😄
11 - оризовки с извара и маслини
14 - импровизиран дюнер от - омлет, чеснов сос(кисело мляко+ чесън), пушено пил. филе, краставица
15 - 16 - тренировка - крака - почнах мъртвата тяга вече, ама с леки килограми докато свикна с техниката. 5х клек, 5х м. тяга, 5х прасец прав, корем
След тренировка - 1 доза протеин
15 мин след протеина - 1 банан
19 - печено пиле , кисела краставичка

Купех си везна, която ще започна да ползвам от утре 😄

18.06.17
23:00

Какви са ти килограмите на упражненията?

казано от Боян Д. на 18.06.17, 23:00:

Какви са ти килограмите на упражненията?

Клек, с 22,5 кг от двете страни и 20кг лоста, което ще рече към 65 кг - 4 пъти, най-много съм дигал 80 но преди много време като тренирах повечко време.
За мъртвата тяга не мога да ти кажа точно, за прасеца правя със 80 на 1 машина.

днес - тренировката добре, този път не можах да дигна максимума на лега, ама пък се получи добра тренировчица.
Храната
7 - бъркани яйца с извара
9 - доза протеин
няколко солетки на даскало, 1 хапка кроасан
13; 30 - 180г пилешко бутче и 1 краставица
15;30 - 16;30 тренировка - 5х лег, 5х гребане, 5х скрипец, 5х раменна преса, 3х бицепс и трицепс в суперсерии
Веднага след тренировка доза протеин
към 18;30 - 1 картоф сварен( беше много малък едва ли имаше 100г) и извара
20 - Пълнени чушки с кайма
Туй за днес 😄 Храната мисля че е добре. Тренировката също. Напълно изключех че си купих везна и си притеглих само обяда.
Негативното - изкълчех си глезена.... Сега предполагам няма да мога да бягам или да правя крака няколко дни 😄

Днеска без тренировка, едвам се домъкнах на даскало което е на 500 метра, камо ли да отида до фитнеса с тоя крак.
Храната
8 - доза протеин
9 - принцеса с кайма (от тия купешките) - успах се за даскало и затова
13 - 200г свинска пържола и доста голяма салата от зеле и моркови
16 - шепа орехчета
20 - 200г свинска пържола, салата от домати и краставици
Пържолите общо за деня - около 1036 калории, 100 П, 0 В, 32 М
Протеина - 100 кал, 19 П , 2 В , 2 М
Орехите не съм ги теглил ама да са 20-30г. -195 кал, 4,5 П , 3,9 В, 19,5 М
1331 калории , 123 П, 6 В, 53 М -
Това горното без да смятам принцесата - така че от там идват въглехидратчета със сигурност ‘щото то си е най-вече хляб. Да кажем че към 1700 калории съм стигнал.
За подържане на тегло трябва да приемам 2900 калории(поне толкова ги сметнах), а ако искам да съм на дефицит от 400-500 - 2400 калории за да свалям. Храната ми е подобна долу-горе всички дни така че май хапвам малко по-малко от колкото трябва. Ако аз някъде бъркам при смятането на калориите казвайте, защото го правя за 1 път и може нещо да бъркам 🙂
P.S Ще хапна и малко плодове до края на деня.
P.S2 - не съм смятал калориите от краставиците, зелето, морковите и доматите.

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 20.06.17 20:12.

Продължавам 😄
9 - 100г извара, 90г кашкавал, 10г оризовка, 60г зелени маслини
10 - доза протеин
11:30 - 100г череши
13;30 - таратор и 200г пилешко филе
15 - 16 - 5х набиране, 5х кофички, 5х гребане с надхват, 5х раменна преса седнал, бицепс и трицепс в 3хсуперсерии , корем
В началото на дневника можех 1-2 чисти набирания и 3 кофи. Сега мога 5 чисти набирания и 8 кофи.
5 мин след тренировка - 50г тъмни стафиди, доза протеин
20 - 160г пил. бутче, 200г. печени картофи и салата от домати и краставици, на която не съм смятал калориите.
1920 калории, 186 п, 122 в, 69м.
Обмислям събота и неделя да направя хубаво зареждане, ама ще видим.

P.S - Качих снимка на гърба. Не че е корав, просто за да сте на ясно долу-горе какво е положението при мен.

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 21.06.17 20:26.

Днес:
7 - 100г макарони, 200г извара (толкова ми беше порцията, но изядах някъде над половината, така че са по-малко ама нищо)
8 - доза протеин
9:50 - 1 банан 150г
10 - 11:20 - 5х лег, 5х обръщания, 5х мъртва тяга, 5х мечка , бицепс и трицепс в 3х суперсерии, малко корем
Импровизирана тренировка но се получи добре.
След тренировка 1 доза протеин
12:10 - 100г свинско, 150г печени картофи
18 - 50г слънчоглед
21 - Купешка наденица, 120 гр. и салата от домати и краставици
= 1672 кал,130п , 160 в, 54 м.
Тези стойности са без последното хранене, защото не знам хранителните стойности на наденицата, предполагам повечето са мазнини и малко протеин, така че мазнините може да са дошли в повечко днес.
До края на деня може да хапна 1-2 праскови.
Обмислям започването на 5х5 или МАХ-ОТ, по която съм тренирал преди и бях доволен.
Кантарът показва 76 килограма вече. 🙂 ( 27-28 март - когато започвах ММА - 85кг. Свалил съм обаче и доста мускул преди да почна силовите.)

Днес без тренировка. За сметка на това, мисля че храната беше супер днес.
9- 20-30г стафиди, доза протеин
10 -100г извара, 70г фъстъч. масло, 4 оризовки (около 40г)
14 -200г пилешко филе, салата от зеле
16 - 400г праскови
18 - 400г кисело мляко на айрян
20 - домашен дюнер от - Омлет от 200г яйца, чеснов сос от 100г кисело мляко и чесън, 80г пилешко, малко домати и краставици
2133 калории, 184 белтъчини, 131 въглехидрата, 88 мазнини.
Не съм смятал хранителните стойности на зелето, чесъна, доматите и краставиците.

Днес няма да имам много време да си правя здравословна храна, камо ли да тренирам,  затова съм решил да направя 1 зареждащ ден с доста повечко калории. А утре ще се блъска!!!!!! Със смешни килограми. :( 😄

24.06.17
10:54

казано от Нейт Диаз на 22.06.17, 21:49:

.
Обмислям започването на 5х5 или МАХ-ОТ, по която съм тренирал преди и бях доволен.

МАХ-ОТ е пълно губене на време за теб.
5х5 по-става.

казано от James Hinks на 24.06.17, 10:54:

казано от Нейт Диаз на 22.06.17, 21:49:

.

МАХ-ОТ е пълно губене на време за теб.
5х5 по-става.

Благодаря, значи МАХ-ОТ отпада.
Щом 5х5 “по-става”, предполагам и тя няма да ми е толкова ефективна, какво би ми препоръчал? 🙂

24.06.17
11:14

С 5х5 ще вдигнеш базово силата, вероятно ще качиш и килограми, но няма да имаш кой знае каква издръжливост и експлозивност. Ако смяташ да се занимаваш с ММА, до един момент това ще ти върши работа, но в дългосрочен план не е удачно решение.
С тази https://www.bb-team.org/workout/5021_ofp-dostoina-za-rimski-legioner ще имаш много повече възможности в дългосрочен план, макар и резултатите по нея да идват много по-бавно.

Благодаря ти, хвърлех и 1 бърз поглед, но ще я погледна по-обстойно по-късно, когато имам малко повечко време.
Относно ММА - Засега, поне за лятото, остава на заден план и ще тренирам от време на време, като ще наблягам повече на фитнес. Иначе днеска дойдоха новите ръкавички 😄

Днес - тренировка, басейнче, храната добре.
Сутринта ( не помня часове днес) - доза протеин
След това - 200г бъркани яйца с 100г извара и 3 оризовки
Тренировка - 5х лег, 5х гребане, 4х горен скрипец, 4х раменна преса(скрипеца и пресата в суперсерии) , бицепс и трицепс  х3 в суперсерии. След 4тата серия раменни преси усетих силна болка в рамото, затова спрях, иначе щяха да са 5.
Глезена е по-добре, утре най-вероятно долна част.
След тренировка - доза протеин
Обяд - 170г пилешко филе
Едно басейнче от 2:30 до към 5:30
50г ядки микс
Вечеря
200г таратор
250г манджа с месо и картофи
Хранителни стойности - 1705 кал, 159п, 81в, 52м. Това всичко без да смятам манджата, предполагам е стигнало към 1900-2100 калории.
Още не съм погледнал програмата за ОФП, днес просто изключих, а и почти не съм бил на компа.

Малко по-подредено ще пускам вече мненията в дневника, за да ми е по-лесно и на вас и на мен.

Храната:
9 - доза протеин;
10 - 50г. фъст. масло, 30г оризовки, 100г шунка от св. бут
13 - доза протеин и 200г банан( след тренировка)
14 - 80г пилешка пържола от бут, 100г извара, салата от зеле и моркови
До тук калориите са 1146, 109 п, 86в, 41м.
По план ще вечерям пилешка супа, на която едва ли ще изчисля калориите, и следобед най-вероятно ще хапна малко плодове.

Тренировката:
5х клек - на 5тата серия почуствах голяма болка в глезена и спрях на 3тото или 4тото повторение. (Както вече споменах, наскоро си изкълчех глезена) С болката в глезена ми е доста по-трудно да си държа петите на земята.
5х тяга с прави крака
5х бедрено сгъване
3х прасец прав
корем - 3х молитва, коремни преси ( в суперсерия)

Днес:
Храната:
10 - доза протеин
12:30 - бъркани яйца с извара; 30г оризовки
14:30 - 200г свинска пържола, 200г печени картофи
До тук са 1338 калории - 116п, 73в, 58м
Следобед ще хапна малко плодове и ще вечерям сатленки, най вероятно с някаква салатка. (Ще гледам да не ям повече от 100-150г. от тях, щото все пак са купешки.)
Предполагам ще стигна до към 2к калории.

Тренировката:
Днес без силова, малко побягах на гладно, и по-точно след дозата протеин:
3 км - за 19 минути. Първия и втория километър по 5м. 30с. за километър, на третия малко починах и - общо 19 мин. Доволен съм от темпото най-вече на първите два, не е голямо постижение но до преди 3-4 месеца се измарях от 400м 😄
Средна скорост: (според приложението на телефона ми) 9,6 км/ч

5,92 успех за края на учебната година. Няма как да не съм доволен 😄

Имам едно бързо въпросче 😄
Да речем, че искам да спазвам калориен дефицит от 400-500 кал долу-горе.
Този дефицит трябва да е спрямо нормалния калориен баланс ( около 2к калории) без умножен по коефициента за активност( ако така се наричаше, мисля че беше 1,55 за активност от 3-5 дни през седмицата?) или спрямо баланса, умножен по коефициента? (около 2800кал.)
По - късно ще кача храната и тренировката от днес.

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 28.06.17 11:39.

28.06.17
11:44

Разбира се, че трябва да е сметнат на база на пълния разход, т. е. след прилагане на коефициента на активност. Друг е въпросът дали не си надценяваш активността. 🙂

28.06.17
11:47

От крайната цифра, т.е. 2800-500=2300 Ккал трябва да ядеш на ден за да си в дефицит 500 Ккал.

казано от Boby_ на 28.06.17, 11:44:

...Друг е въпросът дали не си надценяваш активността.

И това го има. На теория най- добре е да си следиш теглото и калориите за седмица-две и да правиш коерекции. Ако на 2300 Ккал сваляш, значи добре, ако задържаш, значи трябва още да намаляш. Ако пък качваш, тогава много си се надценил.

Мнението беше редактирано от Димо на 28.06.17 11:49.

Боби, възможно е да. При коефициент за умерени упражнения( което според мен е д-г моята активност, защото не правя много тежки тренировки, но не мисля пък че са леки) от 1,55 - около 2800 калории.
Обаче ако си надценявам активността, при коефициент от 1,375 - около 2550 калории. Ще се опитвам да съм на дефицит от тази стойност.
Благодаря ви много, макар че и аз досега мислех че е така, обаче вчера нещо се заблудих и мислех че трябва от базовите. Отново благодаря 🙂
А, да. 1 друго въпросче - да кажем, че съм на калории за поддържане на тегло. Ясно че килограмите едва ли ще се променят, но при добри силови тренировки орелефявам ли се, или не правя абсолютно нищо?

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 28.06.17 11:54.

28.06.17
12:19

казано от Нейт Диаз на 28.06.17, 11:52:

А, да. 1 друго въпросче - да кажем, че съм на калории за поддържане на тегло. Ясно че килограмите едва ли ще се променят, но при добри силови тренировки орелефявам ли се, или не правя абсолютно нищо?

Зависи. Далеч не всичко зависи от калорийния баланс. Ако тренираш правилно, няма пречка без да променяш теглото си, постпепенно да качваш мускулна маса.

Благодаря 🙂)

Днес - кардио сутринта, силова следобед. Храната - според мен добре.
Храната:
9 - доза протеин
10:30 - енергийна напитка Monster Ultra Red 500ml. Знам, че не са полезни, но ме изкушиха калориите, които уж са само 15 според кенчето, надявам се да е така.
11 - 60г фъст. масло, 50г оризовки, 70г шунка от бут
14:30 - доза протеин след тренировка
15:30 - 80г пилешко, 160г ориз със зеленчуци, 1 краставица
До тук ~ 1162 калории, 96п, 102в, 39м.
За ориза съм смятал калориите на обикновен готвен бял ориз, защото не намерих за ориз със зеленчуци, но предполагам разликата няма да е голяма.
План: Следобед - може да хапна кисело мляко
Вечеря - Зелен фасул с месо. Най-вероятно ще хапна само фасул, защото вече ми омръзна месото 😄

Тренировката:
Сутринта на гладно(на доза протеин по-скоро):
2 км за 12 минути, средна скорост - 9,7 км/ч , максимална скорост - 10,6 км/ч
След бягането малко суперсерии от кофи, набирания с тесен хват, лицеви.
Имам да подобрявам доста издръжливостта.
Силовата : 5х набирания и 5х кофички (в суперсерии) 5х гребане с надхват и раменни преси с дъмбел (в суперсерии) 3х бицепс и трицепс (в суперсерии)
Нов рекорд на кофичките - 10 😄 Гребането днес лоша техника, иначе усещах че щях да имам сила да кача още килограми. Раменни преси дигнах с 1,25кг. на дъмбел.

Еми туй за днеска, живи и здрави 😄 Продължавам до края на деня с тиха(и не толкова тиха) музика 😄

28.06.17
19:34

След като месото ти е омръзнало защо не разнообразиш с риба?🙂

казано от Martina Simeonova на 28.06.17, 19:34:

След като месото ти е омръзнало защо не разнообразиш с риба?

Наистина не съм хапвал доста време риба, но се съобразявам с родителите ми, или поне се опитвам. В момента най-вече вкъщи се яде такова месо, и разни други работи, които аз избягвам или просто не обичам. Ама и аз вярно си бях позабравил малко за рибата, тия дни трябва да отида да купя и ще кажа на нашите да я сготвят 😄 За жалост, никъде не можем да намерим риба тон, и не говоря за консервирана, а сурова. Минусите на малкия град 😄

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 28.06.17 19:49.

28.06.17
19:52

Разбирам,но пък и аз на всички я пробутвам тая риба😄.

Еми да и ти си права, рибата си е полезна 🙂
Храната днес:
Доза протеин
Закуска - 70г извара,150 г омлет
Обяд - 150г св. пържола от врат, 100г ориз със зеленчуци
До тук : 947 кал, 91п, 32 в, 45м
По план - след тренировка още 1 доза протеин, следобед може да хапна плодове/кисело мляко/някакви ядки.
Вечерята - на събиране с класа съм по повод свършването на тая учебна година 😄 И първо сме на ресторант и ще гледам да си поръчам нещо здравословно. Обаче после сме на бар и сигурно ще отидат 2-3 бири 😄 Нищо, и тия дни трябва да ги има(Събота най-вероятно ще е цял ден чийт, защото няма да съм в града, а утре може по обяд да има малко чийт с класната. 😄 

Тренировката:
По план след малко отивам да правя долна част - клекове х5, мъртва тяга х5, прасец прав х3, корем, и зависи от клековете(по-скоро от глезена) може да правя бедрено разгъване.
Май трябваше да правя ръце за да съм малко по-корав довечера, ама карай. Xaxxax

Вчера - не прекалих кой знае колко с храната, пилешки хапки, шопска салата, малко пържени картофки. Попрекалихме обаче с водките 😄
Днес - 1 гирос и кола, по план следващите ми ядения ще са здравословни, обаче още не съм решил какво точно.
Тренировка - Отивам надвечер за горна част. Малко ще ми е трудно след тия водки ама 😄
Утре няма да описвам - храната ще е зле, защото съм в Бургас, тренировка ако се прибера навреме ще има, най-вероятно кардио.
От неделя по старому 😄

30.06.17
13:40

Пий едно Бургаско пиво ! 🙂 Страшна бира! 🙂

казано от Crixus на 30.06.17, 13:40:

Пий едно Бургаско пиво !  Страшна бира!

Не се съмнявам, че е супер обаче гледам колкото се може по-рядко да пия алкохол 😄 А и бирата много не ми понася 😄

30.06.17
13:47

казано от Нейт Диаз на 30.06.17, 13:43:

казано от Crixus на 30.06.17, 13:40:

Пий едно Бургаско пиво !  Страшна бира!

Не се съмнявам, че е супер обаче гледам колкото се може по-рядко да пия алкохол  А и бирата много не ми понася

Аз в кръга на майтапа! 🙂 Аз също от доста време не пия концентрат, амаа просто ми мина мерака , не знам защо.. И от врем на време пускам по 1 максимум  2 бирички. 🙂 Ако изпия повече се подувам като жаба и се чувствам дебел..

П.С

По-горе си писал, че си от малък град.. от къде си ?

Мнението беше редактирано от Crixus на 30.06.17 13:49.

Даа разбрах че е майтапче 🙂 Абе 1-2 бири нищо не са, да сме живи и здрави. 😄
И аз като пия бира имам същото чувство и много се подувам, затова попринцип по такива събирания пия друг алкохол, като рядко съм се отпускал да пия повечко от 1-2 чашки максимум, ама такова нещо като снощи не бях правил. 😄 Не че намирам особен смисъл да пия алкохол ама покрай събиранията понякога няма как ;д

П.С. - От Ямбол съм.

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.06.17 13:53.

30.06.17
14:07

казано от Нейт Диаз на 30.06.17, 13:52:

Даа разбрах че е майтапче  Абе 1-2 бири нищо не са, да сме живи и здрави. 
И аз като пия бира имам същото чувство и много се подувам, затова попринцип по такива събирания пия друг алкохол, като рядко съм се отпускал да пия повечко от 1-2 чашки максимум, ама такова нещо като снощи не бях правил.  Не че намирам особен смисъл да пия алкохол ама покрай събиранията понякога няма как ;д

П.С. - От Ямбол съм.

Вчера бях там по работа. Не е никак малък града. 🙂

Аз съм израснал в пъти по-малък град.. Хах

Мнението беше редактирано от Crixus на 30.06.17 14:08.

Малко ще си оспамя дневника, ама кот такоа 😄
BB-team е едно страхотно форумче, със сигурност ако някой иска да научи нещо полезно за тренировки, хранене а и като цяло здравословен начин живот, то това е неговото място.Обаче, за да бъде още по-готин форум си имаме и забавна част в 1-2 съседни дневника, която лично на мен обаче ми действа негативно, защото едвам издържам да не изкарам пуканките и да си разваля режима 😄

Мнението беше редактирано от Нейт Диаз на 30.06.17 17:26.

30.06.17
17:28

Сещам за кои дневници става дума 😄 не си заслужава да си разваляш режима. 😄

30.06.17
17:59

Само да вдигаш железа е скучна работа, нали трябва да има и за душата малко 😄 Духа е по- важната и по- силна компонента от тялото.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1