Травма в кръста

08.06.17
14:35

здравейте.аз съм на 42г.проблема ми е че имам постоянни болки в кръста следствие на тренировки по фитнес.преди 4-5 години явно получих някаква контузия в кръста заради тежките тренировки.болеше ме доста време накрая болките станаха много силни и се наложи да спра да тренирам.от един месец насам започнах да тренирам по малко и то с леко-правя по 10 повторения и пак ме боли този кръст.болките не са толкова силни като преди няколко години но ме притеснява факта че въпреки леките тренировки болката не минава.дори доктор ми е казвал да спра с тренировките за да не ме цапне дископатия.ако може някой да напише нещо по темата аз ще реша какво да правя.никак не ми се иска да спирам с тренировките.тренирам от ученик и този спорт беше всичко за мен.някой ще каже защо не съм ходил по физиотерапефти или на скенер но истината е че изпитвам някакъв ужас от ходене по лекарски кабинети.имах здравословен проблем заради който обикалях по доктори 2-3 г. и не искам да чувам повече за доктори.благодаря на всеки който отговори.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.06.17 14:40.

Здравей!

Когато се е случила контузията, ходил ли си при специалист да се види какво е?
За тези 4-5 години без тренировки имаше ли проблеми с кръста?
При изпълнението на какви движения те боли сега?

09.06.17
00:08

Не съм ходил на специалист.през годините когато не съм тренирал не е имало кой знае какви проблеми.от време на време ме е заболявало но отминава.мисля че от всички упражнения ме боли дори от преси.май няма да я бъде работата.

Carbohydrate

09.06.17
06:13

Първо: трябва да знаеш от къде идва проблема, да научиш.
Второ: можеш да оставиш първото и да разбереш от какво започва да те боли. От какви положения на тялото, с каква продължителност ако си в това положение. От какви упражнения и т.н.
Трето: физическите упражнения, ако се изпълняват правилно, могат да помогнат да “проходиш”, но ти не искаш това. Ти, като кон к капаци, искаш старото силово трениране, а това няма как да стане и се въртиш в един кръг от упражнения, болка и прекъсване, в следствие на болката.
Ето ти пример от мен: аз не мога да изкарам повече от 30 мин в поза за миене на чинии - леко наведен напред и всякаква работа, която е свързана в това състояние на тялото ми предизвиква болка, която трае в продължение на 2,3 дни. Спрях с тягата, т.е и аз като теб, искам да тренирам силово, но не става, а с леки тежести да правя и да създавам здравословно състояние))...просто ми убягва всеки път...но пък, от клека ми е гот за сега поне....повечето упражнения за рамо ги правя седнал, за да не се натоварва кръста))....
...ако не си разбрал от поста ми...Трябва да се почне с тренировките, все едно си начинаещ, т.е. постепенно и с много леки тежести, като да правиш и хиперекстензии и обратни такива, където се повдигат краката, а не торса!!! това е мн.хубаво упражнение за профилактика...научи се да растягаш след всяка тренировка...растягай със специални упражнения, на пода 🙂
.....и т.н.

09.06.17
12:35

сутринта ходих на скенер на кръста(ренгеново изследване на лумбосакралния отделна гръбначния стълб).според ренгена няма никакъв проблем с кръста-нормална прешленна форма на лумбалния отдел............без данни за спондилолистеза...........нормална физиологична лордоза....................без сколиотични дефекти.......прешленни тела със запазена височина......междупрешленни дискови пространства са нормални по височина и още толкова писаници.не разбирам точно какъв е проблема но ще продължа с леки тренировки.по добре такива отколкото никакви.започвам да мисля че може да има и някакъв психологичен момент като очаквам да ме боли кръста но това е малко вероятно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1