Периодично гладуване IF

Прескочи до:

02.08.17
16:22

Здравейте, обръщам се към хората, които са запознати със цикличното хранене/периодично гладуваме /intermittent fasting
Имам въпрос: От около 2 седмици го практикувам 16/8 часов прозорец за храна. Какво мога да приемам през тези 16 часа, освен вода и зелен чай?  Казаха ми за кафе без захар, ще може ли с подсладител , без никакви калории в него?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

02.08.17
16:37

16/8 е горе-долу нормалния интервал между хранения по времето на нощния сън. Не е циклично хранене. Ако храненето е циклично, 8 часа е ужасно голям прпозорец за хранене.
С каква цел правиш цикличното хранене? Какъв подсладител имаш предвид?

Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.17 16:38.

02.08.17
17:21

казано от Mariya Zheleva на 02.08.17, 16:22:

Здравейте, обръщам се към хората, които са запознати със цикличното хранене/периодично гладуваме /intermittent fasting
Имам въпрос: От около 2 седмици го практикувам 16/8 часов прозорец за храна. Какво мога да приемам през тези 16 часа, освен вода и зелен чай?  Казаха ми за кафе без захар, ще може ли с подсладител , без никакви калории в него?

http://www.leangains.com/2008/06/sure-fire-fat-loss.html

Carbohydrate

02.08.17
20:07

Не е ЦХ това.....ако обясниш по-подробно

02.08.17
22:17

С цел изчистване на подкожни мазнини. 16 часа гладуване и 8 часа хранене. От 13 часа на обяд до 21 часа се храня, през останалото време без никакви калории. Това е подсладителят:

Мнението беше редактирано от Mariya Zheleva на 02.08.17 22:19.

02.08.17
22:29

Според мен има огромно значение качеството и количеството на храната.
Захарина е едно от най-гадните неща, което можеш да добавиш към храната си.

02.08.17
22:49

Така е , няма спор.. Просто питах дали ще е проблем ако при IF в кафето слагам подсладител..?

IF не е за изчистване на мазнините, а за по-добро структуриране на дневните хранителни порций, и за оформянето на по-голям времеви прозорец в който инсулина ти е нисък.

Под по-добро структуриране имам предвид да може да ядеш любимите си храни (или да ядеш големи порций, зависи от човека)без да надвишаваш дневния си калориен прием

През 16 те часа до 50 калорий няма проблем, не се вманиачавай, въпроса на IF е да се наслаждаваш и да не усещаш, че си на режим и въобще в калориен дефицит, в черното кафе си слагай нормално захар, не се притеснявай, всичко е в това да се придържаш към дневния си калориен прием.

За най-добри резултати(изчистване на мазнини) IF се прави така:

1во: яде се 6 часа след ставане
2ро: сутрин на гладно едно черно кафе, след кафенцето(половин един час)интензивно кардио
3то: остави си по-голямата част от въглехидратите за последното хранене
4то: първото хранене трябва да е богато на фибри
5то: уверявай се, че приемаш достатъчно протеин и най-важното не надвишаваш дневния калориен прием
6то: търпение му е майката

Надявам се да съм бил полезен. Поздрави!

Carbohydrate

02.08.17
22:54

казано от Тедоси Христов на 02.08.17, 22:50:

IF не е за изчистване на мазнините, а за по-добро структуриране на дневните хранителни порций, и за оформянето на по-голям времеви прозорец в който инсулина ти е нисък.

Под по-добро структуриране имам предвид да може да ядеш любимите си храни (или да ядеш големи порций, зависи от човека)без да надвишаваш дневния си калориен прием

През 16 те часа до 50 калорий няма проблем, не се вманиачавай, въпроса на IF е да се наслаждаваш и да не усещаш, че си на режим и въобще в калориен дефицит, в черното кафе си слагай нормално захар, не се притеснявай, всичко е в това да се придържаш към дневния си калориен прием.

За най-добри резултати(изчистване на мазнини) IF се прави така:

1во: яде се 6 часа след ставане
2ро: сутрин на гладно едно черно кафе, след кафенцето(половин един час)интензивно кардио
3то: остави си по-голямата част от въглехидратите за последното хранене
4то: първото хранене трябва да е богато на фибри
5то: уверявай се, че приемаш достатъчно протеин и най-важното не надвишаваш дневния калориен прием
6то: търпение му е майката

Надявам се да съм бил полезен. Поздрави!

на мен не ми стана ясно. Ще може ли да обясниш по подробно. примерно, ОКБ ми е 2500 ккал. Как трябва да ги разпределя? Като се има предвид, че търся сваляне на мазнина, приемам 1500-1800 ккал

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.08.17 22:55.

02.08.17
22:58

казано от Mariya Zheleva на 02.08.17, 22:49:

Така е , няма спор.. Просто питах дали ще е проблем ако при IF в кафето слагам подсладител..?

Това много зависи от това как дефинираш “проблем”.
За мен не е проблем веднъж да добавя нещо гадно в менюто си, защото не го правя всеки ден и организма ми има капацитета да изхвърли ненужното. Обаче гледам да не го правя ако не е силно наложително и не съм притисната от обстоятелствата. Колкото повече подобни субстанции добавяш, толкова повече изчерпваш потенциала на тялото си да се бори с тях, с други думи - задръстваш го.
“Проблем” може да се появи на по-късен етап под формата на нарушено храносмилане, алергии, и редица други неприятни симптоми. Все причина от кофти избори в храната, натрупани във времето.

02.08.17
23:06

“ПорциИ”

казано от Margi на 02.08.17, 22:29:

Може ли повече информация откъде ти черпиш информацията си? Че в любимата ми Уикипедия нищо такова не пише, даже напротив - пише че е напълно безвредно и предполагаемата му вреда, че предизвиква рак на пикочния мехур при плъхове се дължи на механизъм, който при хората не може да сработи? И това ли е от хилядолетните познания? (нищо че захарина е открит миналия век 😄 )

02.08.17
23:12

казано от Димо на 02.08.17, 23:06:

“ПорциИ”

казано от Margi на 02.08.17, 22:29:

Може ли повече информация откъде ти черпиш информацията си? Че в любимата ми Уикипедия нищо такова не пише, даже напротив - пише че е напълно безвредно и предполагаемата му вреда, че предизвиква рак на пикочния мехур при плъхове се дължи на механизъм, който при хората не може да сработи? И това ли е от хилядолетните познания? (нищо че захарина е открит миналия век  )

Уикипедия е мега-надеждния източник. 🙂
Ти ми кажи как нещо, което не се усвоява от организма и издържа на температура 270 градуса може да е ок и да вярваш че ще го изпикаеш?

02.08.17
23:16

Да, мега надеждния източник е.

За 270 градуса - например готварска сол? Или активен въглен? А ако не се усвоява, какъв е проблема?

Мнението беше редактирано от Димо на 02.08.17 23:17.

02.08.17
23:18

Готварска сол не ползвам.
Активния въглен има способността да привлича към себе си определени вещества и да ги извежда извън тялото. Ако не беше така, нямаше да го ползват при стомашни натравяния. Кога последно ползва захарин за да неутрализираш отравяне с гъби? 🙂

ПП: Проблемът е такъв, че когато нещо не се усвоява, трябва да излезе. За захарина това е съвсем неуточнено. Тези, които го прадават, казват че ще го изпикаеш. Тези, които го ползват дълги години, в един момент започват да не са съвсем сигурни доколко това е така.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.17 23:22.

Разпределението е напълно индивидуално, както ти е най-приятно на теб, зависи от ежедневието ти. Въпроса е да не изпитваш силен глад(газирената вода помага много за глада )

Аз примерно си разделям калорийте на три хранения като

1вото ми хранене е около 30% от калорийте ми за деня и в него преобладават варени зеленчуци и пилешко

2 рото ми хранене е чийт до 500 калорий

А с 3тото хранене допълвам останалите ми макроси за деня
Гледам да приема между 150 и 180грама протеин на ден и се стремя да не надвишавам 2100 калорий (77 кг/180см) 

НАЙ-ВАЖНОТО:  🙂
Разпредели ги както си искаш важното е да не ги надвишаваш и да приемаш достатъчно протеин.

02.08.17
23:21

Питаше за вещества, казах ти.

02.08.17
23:23

казано от Margi на 02.08.17, 23:18:

. Тези, които го ползват дълги години, в един момент започват да не са съвсем сигурни доколко това е така.

Как така?

Carbohydrate

02.08.17
23:25

казано от Тедоси Христов на 02.08.17, 23:20:

Разпределението е напълно индивидуално, както ти е най-приятно на теб, зависи от ежедневието ти. Въпроса е да не изпитваш силен глад(газирената вода помага много за глада )

Аз примерно си разделям калорийте на три хранения като

1вото ми хранене е около 30% от калорийте ми за деня и в него преобладават варени зеленчуци и пилешко

2 рото ми хранене е чийт до 500 калорий

А с 3тото хранене допълвам останалите ми макроси за деня
Гледам да приема между 150 и 180грама протеин на ден и се стремя да не надвишавам 2100 калорий (77 кг/180см) 

НАЙ-ВАЖНОТО: 
Разпредели ги както си искаш важното е да не ги надвишаваш и да приемаш достатъчно протеин.

а как са разделени в храненията Б,М,В? И колко са за ден? НВД, РБД или..? Защо 3 хранения и какви са храните за въглехидрат?

02.08.17
23:29

И за да е ясно че не се заяждам с теб: Марги, аз даже по определен начин те харесвам и смятам че имаш определен вид интелигентност, просто на моменти ми е трудно да свържа тази си увереност че си интелигентна жена с част от вярванията ти. 🙂

02.08.17
23:42

казано от Димо на 02.08.17, 23:29:

И за да е ясно че не се заяждам с теб: Марги, аз даже по определен начин те харесвам и смятам че имаш определен вид интелигентност, просто на моменти ми е трудно да свържа тази си увереност че си интелигентна жена с част от вярванията ти.

Аз не го приемам като заяждане, и нямам амбиции всички да ме харесват. Хората сме различни, всеки си има виждания за нещата. За мен са странни и необясними много неща, считани за нормални. Не мога да си обясня например как хората вярват сляпо на това което им казва човек чиято единствена цел е финансова облага, ама ето на! Случва се, при това доста често. Затова и вече не се затормозявам с подобни разсъждения. Просто давам мнение, за да има и друга гледна точка. 🙂

02.08.17
23:48

Уточнявам, щото на 2 пъти каза, че не съм бил пропускал случай да се заям с теб, което не е вярно.

По твоята логика, продавачите на мед би трябвало да ги подозираш в заговор да изкарат захарина вреден? Нали имат финансова изгода?

Виж ся (ако може на ти)
Ако целта ти е до10% подкожни мазнини не е нужно да следиш с точност въглехидратите и мазнините, дали ще е ниско въглехидратна или каквото и да е няма никакво значение(въпрос на вкус) стига да се придържаш към дневния си калориен прием и да приемаш достатъчно протеин(2гр на кг активно тегло)
За да гориш мазнини единствено и само калорийте са важни.

Това от какво ще приемеш калорийте си действа индиректно на резултатите които би постигнал именно заради глада.

3 хранения защото такова ми е ежедневието

За въглехидратите - гледам да изяждам едно солидно количество възможно най-разнообразни варени зеленчуци и после каквото дойде(картофи на фурна,спагети,хляб) без да надвишавам калориите си за деня

Ако не се търсят професионални резултати няма нужда от познатите бодибилдърски стратегий, нещата са много по-семпли от колкото се втълпява от фитнес индустрията.
Достатъчно е човек да приема достатъчно протеин, да не приема повече калории от колкото му са нужни и да става по-силен в ключови упражнения

Carbohydrate

03.08.17
07:02

казано от Тедоси Христов на 03.08.17, 00:12:

Ако не се търсят професионални резултати няма нужда от познатите бодибилдърски стратегий, нещата са много по-семпли от колкото се втълпява от фитнес индустрията.
Достатъчно е човек да приема достатъчно протеин, да не приема повече калории от колкото му са нужни и да става по-силен в ключови упражнения

ами напротив, за това те разпитах, ако беше толкова лесно, всичките, които идват тук на форума, щаха да са слаби за винаги))), ама не става, защото не е толкова просто, както смяташ и ми казваш режим, който си нагласил спрямо теб и ти действа...Ето, казваш хляб, картофи и много въглехидрат, като количество (без да надвишаваме калориите) и веднага покачваме инсулина ....и каквото си отишло, се е върнало отново))просто не го виждаш....Принципа на отслабването е, малки порции.....Човешкият организм харчи калории според натоварването му. Ако ежедневието ти е с относително равномерно разпределено натоварване, то и харченето на тези (нека са 2000 к) е относително равномерно. Сега, ако е така, то едно от тези хранения е със стойност от 600-700 калории, което ще надвиши моментната липса на такива в организма. Ако казваш, че всичко може, важно да не надвишаваме калориите през деня (2000 за нас), то и моментното правило, да не надвишаваме моментната липса, също ще е вярно, нали така?!  Ако пък продължително време сме на диета с липса на калории, то забавянето на метаболизма (обмяната на веществата) ни е гарантирана (в случай, че не спортуваме)....И се получава, че уж сме с по-малко калории от необходимото, кантара показва намаляване на теглото, но външният вид не се е променил, мазнината си стои, на фона на намалелите обеми. Искам да кажа, че всичко е фактор: тренировките и хранителният режим. Да не се бърка с меню. Хранителен Режим, това значи: кога, какво и по колко!

Dizzy

03.08.17
08:26

Ще може, обаче най-добре без подсладител. Някои от тях влияят недобре на нервите.
Друго подходящо за пиене за жегите мога да ти предложа -
вода с малко лимонов сок, ледчета и листа от прясна мента. Също опитай да съкратиш постепенно прозореца на хранене. В сайта има няколко статии за ПГ, лесно се намират през търсачката.

03.08.17
09:00

Тедоси Христов, мн. число на калория е калории, порция - порции, стратегия - стратегии... Стига вече с това “й”.

Станимир
Благодаря 🙂

Е ок, не съм специалист, не мога да коментирам, просто изказвам мнение опитвайки се да помогна по някакъв начин спрямо опита ми, за мен това работи, мен ако питаш тва с метаболизма е пълна глупост, именно заради елемента на объркване(при начинаещите) защото повечето хора се оправдават пред себе си(личен опит) с забавянето на метаболизма за да повишат дневния калориен прием а.к.а да чийтнат особенно при нвд, което е най-голямата грешка, аз видях резултат когато забравих за всички бодибилдинг схеми и теории и преведох всичко до основното, а именно калорий, протеин, механична и метаболична мускулна стимулация, за химията в клетките, еми клетките постоянно обменят вещества по  между си, важното е в крайна сметка енергията от която се нуждае организма да е повече от колкото му се доставя, за да се върнат възможно по-малко свободни мастни киселини в мастната клетка и тя да се смалява, за хранителен режим, мии аз мисля, че ако човек няма да излиза на сцена и да прави стойки няма смисъл от хранителен режим защото той си има начало и край, а със него и резултатите, ако се питаш какво искам да кажа с тая мътилка от 99 кладенци еми, че ако човек е начинаещ и няма възможност да плаща за професионална помощ, цялата информация която ще намери би му повлияло негативно, защото ще стане ефекта на главата без муха - 300 теорий пък никфи действия...

Carbohydrate,
ако имаш някакъв опит с болките в рамената след тренировка, наистина ще се радвам ако го споделиш 🙂

06.08.17
10:12

казано от Dizzy на 03.08.17, 08:26:

Ще може, обаче най-добре без подсладител. Някои от тях влияят недобре на нервите.
Друго подходящо за пиене за жегите мога да ти предложа -
вода с малко лимонов сок, ледчета и листа от прясна мента. Също опитай да съкратиш постепенно прозореца на хранене. В сайта има няколко статии за ПГ, лесно се намират през търсачката.

Благодаря ти много 🙂

ами напротив, за това те разпитах, ако беше толкова лесно, всичките, които идват тук на форума, щаха да са слаби за винаги))), ама не става, защото не е толкова просто, както смяташ и ми казваш режим, който си нагласил спрямо теб и ти действа...Ето, казваш хляб, картофи и много въглехидрат, като количество (без да надвишаваме калориите) и веднага покачваме инсулина ....и каквото си отишло, се е върнало отново))просто не го виждаш....Принципа на отслабването е, малки порции.....Човешкият организм харчи калории според натоварването му. Ако ежедневието ти е с относително равномерно разпределено натоварване, то и харченето на тези (нека са 2000 к) е относително равномерно. Сега, ако е така, то едно от тези хранения е със стойност от 600-700 калории, което ще надвиши моментната липса на такива в организма. Ако казваш, че всичко може, важно да не надвишаваме калориите през деня (2000 за нас), то и моментното правило, да не надвишаваме моментната липса, също ще е вярно, нали така?!  Ако пък продължително време сме на диета с липса на калории, то забавянето на метаболизма (обмяната на веществата) ни е гарантирана (в случай, че не спортуваме)....И се получава, че уж сме с по-малко калории от необходимото, кантара показва намаляване на теглото, но външният вид не се е променил, мазнината си стои, на фона на намалелите обеми. Искам да кажа, че всичко е фактор: тренировките и хранителният режим. Да не се бърка с меню. Хранителен Режим, това значи: кога, какво и по колко!

1-во Не са слаби завинаги защото не си следят калориите завинаги

2-ро Дефинирай ми просто и сложно

3-то Аз не ти казвам режим който съм нагласил спрямо мен и ми действа, а как най-просто се прилага IF

4-то Ако си в калориен дефицит това което си е отишло(free fatty acids) бива буквално изпикано и издишано, а като се вдигне инсулина се връща това което е останало

5-то Чрез тестови групи безспорн е доказано, че във връска с отслабването няма никакво занчение дали дневните калории се приемат на веднъж или много пъти по малко

6-то Това за равномерното изгаряне на калориите е вярно, тва за моментното правило вече е доказано, че не е вярно(кофти литературата четеш)

7-мо През далечната 1945 в университета в минесота 36 млади мъже са били включени в тестова група където са били хранени с по 1500 калории на ден за 6 месеца, и познай какво е станало - те всички са загубили супер много килограми и повечето от тях стигнали 5% body fat което реално е много близо до смърта, и също така при изследванията се е установило, че метаболизмът им не бил увреден, бил забавен, но само с 15% (което ппц се наблюдава при всяко отслабване) което не е достатъчно за да спре отслабването

8-мо С тая мътилка от 99 кладенци общо взето нищо не каза

мен ако питаш си попрекалил със зубренето през годините и в комбинация с това, че не си от най-умните се получава така, че когато се опиташ да изкажеш някое по дълго мнение в крайна сметка написаното от теб изглежда като бъркоч от неверни и упровергани твърдения, но пък се опитваш да помогнеш за което те адмирирам и все пак, щом се опитваш да помогнеш имаш една простичка отговорност - преди да напишеш нещо се увери, че е истина, а ако не можеш да се увериш то тогава дословно трябва да упоменеш, че не си сигурен в истинноста на своето твърдение...

Мнението беше редактирано от Тедоси Христов на 24.08.17 03:07.

Carbohydrate

24.08.17
08:35

ахахаха, ми, ББ са доказали практически, а не теоретически, правилността на тяхното трениране, а това е още от миналия век. Сега, да приемем ли, че не е правилно тяхното трениране?! ))) защото сме във 21 век и никой още не го е доказал на биохимично ниво....
Нито ще споря, нито ще доказвам нещо. Всеки сам може да реши за себе си какво да прави. Както Тихомир е писал в един пост, условностите са много, за да накараш определен организм да се лиши от запасите си на мазнина...
П.П. пробвай тогава, изяж всичките си калории за деня, преди лягане))) и...отслабвай))

казано от Carbohydrate на 24.08.17, 08:35:

П.П. пробвай тогава, изяж всичките си калории за деня, преди лягане))) и...отслабвай))

Практически е доказано че това също работи. Това че съветските автори Глупакин и Чукундурин не виждат по-далеч от носа си (а ти заедно с тях) е съвсем друга тема.

тук не става въпрос за успорване не тренирането на бодибилдърите от миналия век, а за твоето тъврдение, че принципа на отслабването е малки порции и опитът ти да подкрепиш тази теза със неверни и упровергани твърдения...

защото сме във 21 век и никой още не го е доказал на биохимично ниво....

човееечее....чудя са да са смея ли да плача ли.......виж ся, тая бъркотия тука която ти най-вероятно би нарекъл изречение може да минава при хора които не са на ти с биологията ама на тези с отностелно дълбоки познания в нея......(тука ш си замълча, все пак трябва да спазваме добрия тон)

да спориш е бемислено и не си в състояние да доказваш нищо, прав си - никой не може да ни дава тон в живота, а и някой да се опита в края на краищата крайното решение е при нас и ние решаваме по кой път да поемем и в зависимост от това къде води този път си понасяме последствията, незадисимо дали са добри или лоши, разбирасе има и хора които се връщат от пътя по който сме поели и ако срещнем такива хора и те бъдат така добри да ни споделят няколко съвета биха ни спестили доста главоболия...

доста добре се е изразил Тихомир, само, че с твоята теза и тея празните твърдения за малките порции очевадно показваш, че никак даже не си разбрал какво е има предвид човека...

Carbohydrate

24.08.17
18:24

До тук виждам само, че хората, които спорят с с мен не са постигнали желаното тяло, а други не се показват...аз не само твърдя, но и имам опит 🙂, на доста хора съм помогнал с “лошите”си съвети. Така, че през оная ми работа мнението ти или на херцога! Пишете глупости и обърквате хората още повече!....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 24.08.17 18:26.

Carbohydrate

24.08.17
18:49

казано от Херцог Трън на 24.08.17, 08:59:

казано от Carbohydrate на 24.08.17, 08:35:

Практически е доказано че това също работи. Това че съветските автори Глупакин и Чукундурин не виждат по-далеч от носа си (а ти заедно с тях) е съвсем друга тема.

като те гледам на клиповете ти, да, признавам си, доказал си го)))на 120%))

Абе, ей, ***, аз ако реша да се нацепя, ти гарантирам, че това ще се случи много, ама много преди ти да поумнееш. Просто защото ти си безнадежден случай. Това, че нещо работи, не значи, че аз лично го следвам. За разлика от теб, не съм ***. Някъде писал ли съм, че съм на ИФ/ЦХ? Не, не съм. Ама ти трябва сиво в-во, за да го зацепиш.

П.П. Много моля отговорните хора във форума да вземат мерки - горният потребител от твърде много време пуска откровено абсурдни тези, а някои от тях са откровено опасни за здравето на потребителите (пример с онази тема и съветите за лежанка, но не само).

Модерация: Моля за спазване на добрия тон и без директни обиди.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.08.17 13:43.

казано от Carbohydrate на 24.08.17, 18:24:

Пишете глупости и обърквате хората още повече!....

Някой да задължава теб да вършиш “добрини” тук?
Правим се, че не виждаме много неща.
Под слънцето има място за всички гуру-та, така че имаш нужното пространство за солова кариера. Да се приема като намек.

Carbohydrate

25.08.17
15:01

казано от Кольо Пияндето на 25.08.17, 13:50:

казано от Carbohydrate на 24.08.17, 18:24:

Пишете глупости и обърквате хората още повече!....

Някой да задължава теб да вършиш “добрини” тук?
Правим се, че не виждаме много неща.
Под слънцето има място за всички гуру-та, така че имаш нужното пространство за солова кариера. Да се приема като намек.

ти пък, какво спазваш...сума народ са ме обиждали с какви ли не слова и един от вас не е изтрил коментара, а само моите триете...така, че през рамо го качвам...

Деян

13.09.17
10:50

И аз да си питам нещо. Решил съм да се храня два пъти дневно, т.е. да махна закуската, която така или иначе не е кой знае колко обилна-обикновено 2/3 кофичка кисело мляко с 2-3 супени лъжици овесени ядки. А напоследък не закусвам, както апропо съм имал доста такива периоди в годините, защото сутрин не ми се е и яло. Проблем с енергията и тонуса нямам, само дето малко стърже корема :-) Та идеята ми е, хем да съм си в дефицит, хем да съм си на НВД, като да кажем обядвам след 12.00 ч. до към 13.00 ч. и после вечерям най-късно 20.00-20.30 ч., т.е. да имам едно 15-16 часа без храна. То това е ясно, че не е циклично хранене, а хранене по два пъти на ден, което е практикувано и от доста хора. На обяд белтъчини /месни, кашкавал, сирене, млека/, салати и една две филийки пълнозърнест хляб, а на вечеря само белтъчини и салати.
ОК ли е и може ли така да си е постоянно, т.е. кажи речи до живот, без да има някакви негативни последици?
Имал съм доста пъти подобни хранения, само дето съм превишавал калориите за 24-часов период, но иначе не е имало някакви негативи. Сега разликата е, че ще гледам да съм в лек дефицит, докато стигна желаното тегло. Е, може един ден седмично да си позволя да ми е мръсен........по-скоро мръсна вечеря-пици, шоколади, торти и алкохол.

Мнението беше редактирано от Деян на 13.09.17 10:52.

Carbohydrate

13.09.17
10:57

ще губиш и мускулна маса при дефицит, рядко хранене и трениране. Хората искат да постигат целите си без да влагат усилия в това, но не става).

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.09.17 10:58.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1