Ако не ям достатъчно протеин, ще качвам ли ММ?

Здравейте,
Искам да попитам дали ако ям по-малко от необходимия ми протеин(за деня)ще качвам
мускулна маса? Защото ми е малко трудно всеки ден да си набавям необходимия ми протеин. Има дни в които ям толкова протеин колкото ми е необходим, но има и дни в които колкото и да искам не мога да си го набавя просто нямам финансови възможности.

Темата беше редактирана от Александър Андонов на 08.08.17 17:53.

08.08.17
18:24

казано от Александър Андонов на 08.08.17, 17:33:

Здравейте,
Искам да попитам дали ако ям по-малко от необходимия ми протеин(за деня)ще качвам
мускулна маса?

Не.

Carbohydrate

08.08.17
20:54

Здравейте,
мускулна маса? Защото ми е малко трудно всеки ден да си набавям необходимия ми протеин. Има дни в които ям толкова протеин колкото ми е необходим, но има и дни в които колкото и да искам не мога да си го набавя просто нямам финансови възможности.

и по колко грама е това “необходимият протеин”?

казано от Carbohydrate на 08.08.17, 20:54:

Здравейте,

и по колко грама е това “необходимият протеин”?

Ами доколкото съм разбрал трябва да се приема по 2 грама протеин на 1 кг телесно тегло. Така че аз трябва да приемам по 126 гр протеин.

Мнението беше редактирано от Александър Андонов на 08.08.17 21:45.

08.08.17
21:53

Не ги слушай тези вманиачени манекени приятелю.Хапвай протейнче главно,по малко въглехидрат и всичко по малко,тренирай правилно и редовно и нещата ще станат аз съм качвал и с 1,2 и 1,5 на килограм тегло,но тренировките не са по-малко важни.

09.08.17
10:03

казано от K1Dream на 08.08.17, 21:53:

аз съм качвал и с 1,2 и 1,5 на килограм тегло

Значи си приемал достатъчно протеин. С други думи - нищо не каза.
Като цяло въпросът е доста глупав... “Ще качвам ли мускули, ако приемам по-малко от необходимото за качване на мускули?” WTF?!?
А колко точно е необходимо е съвсем отделен въпрос.

Мнението беше редактирано от Станимир на 09.08.17 15:07.

Няма точна наука, всичко е приблизително. Да казва 2г на кг, но дали отива по предназначение?
Ето ти храни, които са богати на белтъчини - слънчогледено семе, фастъци, боб, леща, броколи, яйца(цели). Не е речено че трябва нон -стоп да тъпчеш пилешко филе, телешко или свинско филе.

да, защото това е основен механизъм за оцеляване просто мускулните ти клетки ще са в интерфаза много по-дълго време тоест няма да се възстановяваш за 3-4 дена, а за 7-8(зависи от количеството приет протеин, ниво на тестостерон, инсулин и т.н)

тренирай си ти, ставай по-силен пък храната не я мисли

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1