За бедрата питам

14.08.17
08:13

Здравейте, от няколко месеца спортувам 3-4 пъти седмично. Целта ми е отслабване и стягане. С радост мога да отбележа, че резултат има и хората около мен го забелязват. Обаче от тези пусти бедра не свалям. Свалила съм 2 см за 5 месеца. А мускул има и се вижда, а на пипане е камък. Правя широки клекове за вътрешната страна на краката. Въртя на кроса по 25 мин на най-високата степен, правя клекове от предизвикателството, гладиатор, гири, упражнения и корема поспадна, и дупето се понадигна, ама тези бедра си стоят все големи. Дайте ми съвет как да намаля обиколката там.

Dizzy

14.08.17
10:06

Подозирам, че нищо им няма на бедрата и са съвсем съразмерни. С ББ упражнения може да се изолират дадени мускулни групи за хипертрофия (растеж), но свалянето на обиколки, доколкото съм чела и опитвала, е общо за тялото и не може да се постигне поточково (освен при пластичните хирурзи). Най-добре качи някаква снимка за да получиш конкретна насока и мнение.

14.08.17
10:15

Руми,първо-2см. от бедрата за 5месеца си е  нещо,второ-тренировките са за стягане,ако искаш да свалиш от бедрата ти трябва и стриктен хранителен режим.

Ако обиколката на бедрата ти е следствие на мускулна маса, намаляването и ще е много труден процес. Просто свалянето на мускулна маса е много по-трудно, отколкото повечето хора предполагат и това, което се изисква за отърваването от мускулите е точно обратното на здравословловно ежедневие, изпълнено със спорт, движение и добро хранене.

Но тъй като силно се съмнявам точно мускулната маса да е проблем (освен ако преди не си спортувала нещо специфично, което да е натоварвало точно бедрата ти), вероятно става дума най-вече за излишни мазнини.

При цел намаляване на излишните мазнини трябва да вземеш под внимание няколко неща:
1. При жените областта на бедрата и дупето генетично е предразположена да задържа повече подкожни мазнини.
2. Има разлика в това как различните хора се отървават от излишните мазнини. Макар отслабването да е цялостно и да става сравнително равномерно във всички области от тялото, в някои от областите нещата се случват доста по-бързо от останалите. Някои хора изчистват първо ръцете, после бедрата, после прасците, после корема и т.н., докато при други този ред може да е тотално различен. В общия случай, при жените бедрата и дупето се изчистват последни, при мъжете са паласките и коремът.

По точка 1 няма какво да направиш. Гените са пречка, но това съвсем не означава, че не можеш да постигнеш целта си. Просто ще трябва да вложиш много повече усилия.

По точка 2 това, което можеш да направиш, е да имаш търпение. В зависимост от това какво е теглото и телесната ти композиция в момента и в зависимост от хранителния режим и други фактори в ежедневието ти (стрес, сън), рано или късно и бедрата ще се поизчистят. Както Валя С. спомена, 2 см за 5 месеца не са нищо, а и ти сама казваш, че прогрес има и той е видим. Просто си дай време и не бързай.

Благодаря ви много за отговорите. Чудя се дали пък не прекалявам с кростренажора. А иначе аз търпение имам. Няма да забравя първото си посещение във фитнеса. Бях толкова обездвижена, че след 5 минути на кростренажора на степен 1 се чувствах сякаш съм пренесла един тон камъни 🙂))))). А сега смея да кажа час и половина тренировка ми минава почти неусетно и издръжливостта ми доста се е подобрила.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1