14.09.17
10:00
Какви са ви нагласите за таз годишното издание на господин Олимпия 🙂 Нещо като топ 5, да речем... Ето как горе-долу виждам класацията аз:
1. Ф.Хийт
2. Декстър Джексън
3. Седрик Макмилан
4. Шон Роден
5. Рами
6. Уилям Бонак
7. Рули Уинклар
Разбира се, търпи корекции, най-малкото защото тази година всички се изпокриха в последния месец и реално имам по-добри наблюдения над чичо Декстър и чичо Флекс Уилър. Впрочем аз искам Декстър да спечели, защото тази година се фокусира само върху олимпията и успя да качи повече маса от предходни години. От друга страна прекият му съперник Шон Роден имаше проблеми с ченето и известно време нямаше възможност да се храни както трябва, което както знаем не е без значение.
Ясно е, че който от гореизбриените чукне правилната кондиция, той ще спечели. Уви, това не вярвам да е Рами, не и докато тренира в Катар с Кемъл крю и не говори разбираем английсми. Стискам палци Декстър да избухне и да измести Фил, но не вярвам, че годините му (48) ще му позволят повече от 2ро място. Седрик е много мощен.Спечели и Арнолд Класик тази година - не е малко, предвид, че е изтеглен рано и има време за качествена подготовка за Мр.О, т.е. реално може да измести Декстър, че дори и Фил. Бонак като нищо може да изпревари Роден в моята класация. Абе, тази година се заформа интересна Олимпия.
Вие сте...
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Не ги следя както едно време, когато Рони беше властелина, но видях сега резултатите и някои снимки. Фил има много красива мускулатура, но има нещо заради което винаги ще го слагам след други велики културисти, без значение колко титли ще има.
Това което при него е минус за мен лично е доста важно за една перфектна физика и това е, че има тесен раменен пояс и колкото и да качва мускулна маса в раменете, което помага разбира се, но няма как напълно да компенсира с повече обем в рамената.
Моите уважение към Фил, физиката му е много красива и заслужено печели, но никога не може да бъде по-добър от Флекс Уилър примерно с който са го сравнявали. Точно заради това което по-горе изтъкнах и то е част от генетиката и костната структура.
Флекс винаги ще е по-добър за мен във всички пози в които се вижда ширината на раменете и Х-пака, а и това и запазената марка на Флекс, точно тази Х-форма, супер изящна и пропорционална.
Ще покажа и снимки, за да може най-добре да се разбере за какво говоря. Мисля, че Фил тази година е покачил доста маса в раменете, точно с идеята да подобри баланса и той знае, че това му е минус. Освен това малко не ми хареса на Фил и височината на раменете, той има късо отрязани рамене и това също много се вижда !
Започваме с тази снимка, дори и в поза двоен бицепс се забелязва, че има по тесни рамене: (О Боже тоя форум не е мръднал за толкова години дори върви назад, не мога да качвам снимки директно със линк и да се показват в самата тема и да мога да си пиша под и над тях) Ще ги кача като линкове:
http://www.fisicoculturismototal.com/wp-content/uploads/2017/09/170901.jpg
Най-широко гръб отпред, няма спор, мускулатурата му е много красива, но дори и с добавената маса в раменете пак се вижда, че не е достатъчно широк ...
http://www2.ronnie.cz/_img/_data/clanky/foto/0028244/ronnie-cz-3bbb93.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DJ5P5dxW4AA7oZl.jpg:large
Тази от миналата година трябва да е, точно в тази поза най-много му личи този недостатък:
https://fitnessvolt.com/wp-content/uploads/2017/08/2017-Mr.-Olympia-List-696x392.jpg
Тук също си личи добре:
http://www.evolutionofbodybuilding.net/wp-content/uploads/2017/06/phil-heath-kai-greene.jpeg
Освен това Фил има и по къси ръце, навярно за това и рамото му е по-късно:
Ето и разликата с Флекс, видно е, че Фил е с по-тесни рамене, по-къси ръце:
https://s3.amazonaws.com/ukmuscle.ips/monthly_09_2012/post-63520-143614504999_thumb.jpg
И запазената марка на Флекс:
https://i1.wp.com/www.musculation-halteres.fr/wp-content/uploads/2017/08/flex-wheeler.jpg?ssl=1
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 18.09.17 01:08.
Много от участниците не бяха в добра кондиция, в т.ч. Фил, Седрик, Шон, други не са дорасли, за да са конкурентоспособни, трети (Уинклар например) са достигнали предел в развитието си, а четвърти (Декстър, Виктор и Джони) са пред пенсия. Очаквах повече. Трябваше да дадат победата на Рами. Взе повече пози. Но тоеа не е достатъчко, за да детронираш действащия Мр.О. Бонак - евала, но това му е предела, сякаш. Пръв май няма много как да стане. Декстър май справедливо е 4ти (Рами и Бонак бяха в много добра форма и са млади свежарки).
19.09.17
15:53
Един въпрос извън МО.
Защо на снимката, която е дадена за пример за къси ръце този изполин има само два реда плочки на корема,генетична ли е формата на корема и “оребряването” му?
Всъщност Фил май навсякъде си е така.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.09.17 15:54.
19.09.17
16:00
казано от Bart Simpson на 19.09.17, 15:53:
Един въпрос извън МО.
Защо на снимката, която е дадена за пример за къси ръце този изполин има само два реда плочки на корема,генетична ли е формата на корема и “оребряването” му?
Всъщност Фил май навсякъде си е така.
Много културисти са така, включая и най-големия ;-) Два реда и после надолу равно около пъпа.
19.09.17
16:10
Попитах защото при мен изглежда май ще е така като махна остатъка от палачинката, не се напипва трети ред вообще.
19.09.17
16:12
Ей го:
19.09.17
16:13
Питам, защото при мен се очертава такова нещо като махна остатъка от палачинката.
Не напипвам никакво оформяне на трети ред.
19.09.17
16:17
Защо Шварценегер е най-уважавания културист, заради обем на мускулите или по други критерии е оценен като най-заслужилия?
19.09.17
16:38
казано от Bart Simpson на 19.09.17, 16:17:
Защо Шварценегер е най-уважавания културист, заради обем на мускулите или по други критерии е оценен като най-заслужилия?
За най-заслужилия, не знам. Общо взето след Олимпиите на Дориан, т.е. доста отдавна не съм се интересувал много, както и не съм ги гледал, не съм чел отзиви, критики и коментари, за да кажа, дали много от титлите на други състезатели, са били заслужени. За Арнолд съм попадал постоянно на информация, че кажи речи /преди титлата при завръщането му след първоначалното оттегляне/ се е отличавал доста от конкурентите си-изпъквал е главоломно. Поне така се твърди. Аз гледайки ги на снимка, нямам тесния капацитет да го отлича чак с толкова над останалите финалисти. При настоящите и в близкото минало състезатели, за доста от тях е можело да се каже, че всеки от първите трима например заслужават титлата. За Хейни постоянно се пишеше и говореше, че са му пробутвали доста от титлите, само за да надмине Арнолд. Не винаги е бил наистина най-заслужилия за тези си 8 титли. Дали наистина е така, не мога да споря, има си специалисти в областта и запознати.
Основното за мен е, че просто Арнолд е по-известен, като цяло и ролите му на екшън звезда допринасят за отношението на хората към него. Визия, цялостно излъчване и поведение и т.н. То и на мен си ми бе любимец, нямаше зала за билдинг, било то и мазе, където да не съм видял основно негови плакати, когато бях младеж.
Мнението беше редактирано от Деян на 19.09.17 16:43.
Арни е образа на културиста, какъвто искат да го виждат в обществото. Освен много як е и умен, също и успешен. Бил е милионер на 22 преди още да започне да се снима сериозно в киното, защото си е управлявал и инвестирал парите много добре в недвижими имоти, акции и т.н. После това, че има пари и не е длъжен да приема какви да е роли само за да си плаща сметките и добавките като повечето му конкуренти е допринесло да си изгради отличен имидж и кариера в киното. А като се сроди с фамилията Кенеди и стана губернатор на седмата икономика в света, там вече се изстреля в космическа орбита.
Арнолд има само една спорна тилта и тя е последната. Учудвам се ако някой не е гледал филма “Pumping Iron” http://www.imdb.com/title/tt0076578/ !
На тази олимпия, на която Арнолд даже не е мислил да участва, но в последният момент решава и не е във формата която е бил преди, а пък Лу Фериньо в най-добрата си форма в кариерата и ако беше спечелил нямаше да е незаслужено, но когато някои състезатели са близко един до друг и винаги предпочитат по титулуваният.
Лу Фериньо извади размери, които за времето си са били нещо уникално, не е имало такъв зоб както сега, а той е от високите културисти !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 22.09.17 17:19.
Попрегледах снимки на тазгодишните участници и направо не вярвам на очите си в какво се е превърнал този спорт. Не съм възмутен, само се чудя как все още има хора, които да се вълнуват от него.
22.09.17
18:36
казано от Boby_ на 22.09.17, 18:24:
Попрегледах снимки на тазгодишните участници и направо не вярвам на очите си в какво се е превърнал този спорт. Не съм възмутен, само се чудя как все още има хора, които да се вълнуват от него.
Само лайк не е достатъчен .Подкрепям мнението🙂
На същото мнение съм, но то това не е от вчера. Сега се чудят как да си скрият балонираните кореми. А са се отпуснали за момент и са като бременни.
Преглеждайки снимки на големите момчета от миналото и още повече им се възхищавам.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 22.09.17 19:45.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече