27.09.17
23:56
Здравейте ... от скоро имам проблеми с високото кръвно ... казаха ми да спрам да ям месо (все едно ми съсипата живтота),но все пак здравето е на първо място ..
.Има ли как да заместя месото с нещо ? как да си набавя този протеин от друга храна ?
Можете ли да ми покажете примерен режим без месо и такива продукти които вдигат кръвното
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим28.09.17
08:37
Казали са ти да спреш да ядеш месо, заради високо кръвно? Интересно.
Ако ти го е казал лекар и кръвното е единствената причина за препоръката - смени лекаря и ако желаеш потърси второ мнение.
Ако ти го е казал приятел... е, останете си приятели, но препоръчвам да не го слушаш занапред.
По принцип за високо кръвно може да има минимум 5-10 причини, като това е само бройката, която се сещам на момента. Месото вероятно е на последните места. Много преди него в класацията се нареждат възможни причини като стрес, цялостен хранителен режим (не само месото), количества приемана сол с храната, физическа активност, сън, нива и потенциални дефицити на витамини и минерали, прием на мастни киселини омега-3.
Преди да спреш месото, при положение, че явно не е нещо, с което можеш да се примириш лесно, преразгледай горните неща. Иначе реално вместо месо, необходимият протеин и общо взето всички важни хранителни вещества можеш да си набавяш от храни като риба, яйца, млечни продукти, както и от растителни източници като овес, грах, соя и редица други. Месото не е незаменимо, но не и нужно да се отказваш от него, освен ако няма някоя друга, по-сериозна причина от високото кръвно.
Кое му е странното? И защо е толкова необичайно човек, който не консумира месо? Защо да “замества”, какво според теб би се случило ако не замести?
28.09.17
10:32
казано от Margi на 28.09.17, 10:22:
Кое му е странното?
казано от Тихомир Велев на 28.09.17, 08:37:
По принцип за високо кръвно може да има минимум 5-10 причини, като това е само бройката, която се сещам на момента. Месото вероятно е на последните места.
И защо е толкова необичайно човек, който не консумира месо? Защо да “замества”, какво според теб би се случило ако не замести?
казано от Тихомир Велев на 28.09.17, 08:37:
Иначе реално вместо месо, необходимият протеин и общо взето всички важни хранителни вещества можеш да си набавяш от храни като риба, яйца, млечни продукти, както и от растителни източници като овес, грах, соя и редица други. Месото не е незаменимо, но не и нужно да се отказваш от него, освен ако няма някоя друга, по-сериозна причина от високото кръвно.
Кое му е странното? И защо е толкова необичайно човек, който не консумира месо? Защо да “замества”, какво според теб би се случило ако не замести?
Ще се случи да се откаже от ебаси големия кеф в живота си да хапне няколко ребра на барбекю, примерно 🙂
28.09.17
11:03
Лекаря сигурно е имал предвид, че месото има общо с нивата на холистерола...от там стесняване на съдовете, високо кръвно налягане. Според мен, би трябвало да направиш кръвни изследвания, за да не се притесняваш. А най-често, кръвното налягане се повишава от прости въглехидрати, консумирани не нормирано и продължително време. Като се откажеш от тях, всичко си идва на мястото. Без хапчета!
Въпроса беше по-скоро риторичен. Много философстване за елементарни неща. “Доктора каза”...не може да приемаш всичко, което доктора казва, особено за хранене, защото той не е образован в тази област.
Да, факторите са много, но при проблеми със сърдечно съдовата система винаги е ок да се премине на една идея по-лека храна. Това не отменя другите мерки, които могат да се вземат.
Не е нужно да се отказва от мазните ребра два пъти годишно.
28.09.17
11:15
Доктора не е образован в област хранене и кои храни как въздействат на човешкото тяло...????#()(#__;-??!’(#???
Марги, направо счупи мрака, отвърза овцата, изби рибата........
28.09.17
11:27
казано от Bart Simpson на 28.09.17, 11:15:
...но пък съм почти сигурен, че не е далеч от истината в случая.
Моето мнение съвпада с това на Тихомир.
28.09.17
11:29
Ами всичко се получи след като спрях с стероидите средата на юни ...
Холестерола ми е висок (5.90) малко над нормалната , есгтрогена също , тестстерона също , АЛАТ-а също(него го оправям с карзил в момента) ....
Кажете ми какво да ям някой да ми направи някакъв прост режим ... Не искам да спирам месото ... това ми е като най-важното нещо в живота ... Наистина нямам нищо против да го спра в името на това да съм здрав .. но ако има възможност не искам да го спирам ..
Мнението беше редактирано от anonymous anonymous на 28.09.17 12:25.
28.09.17
11:37
казано от Кольо Пияндето на 28.09.17, 11:27:
Абсолютно съм съгласен, че има по-въздействащи на кръвното, аспекти от храненето, преди месото.Но лекар да не е наясно с храненето е като Кольо да не е наясно с фитнеса.......или правописа...:-)
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.09.17 11:40.
28.09.17
11:41
Така както искаш някой да ти направи хранителен режим, най-вероятно си се доверил на някой да ти изготви схемата за прием на АС. Затова си се подредил така.
28.09.17
11:45
казано от Bart Simpson на 28.09.17, 11:37:
казано от Кольо Пияндето на 28.09.17, 11:27:
Абсолютно съм съгласен, че има по-въздействащи на кръвното, аспекти от храненето, преди месото.Но лекар да не е наясно с храненето е като Кольо да не е наясно с фитнеса.......или правописа...:-)
Всъщност не малка част от лекарите наистина са силно неуки по темата и се осланят на митове. Като например за яйцата и холестерола и т.н. Много ама много малко са тези, които разбират от темата, а още по-малко - тези, които имат задълбочени познания.
П.П. Сега видях мнението на Карбо - в случая съм напълно съгласен с него за простите въглехидрати. Когато каже нещо вярно, не мога да си изкривя душата!
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 28.09.17 11:46.
28.09.17
11:48
Щом вече трима го твърдите ще трябва да се позамисля, но все още ми е трудно да го повярвам.
Моят опит с мед. Лица в БГ са сестра ми, зет ми и още няколко медици около тях.От както се интересувам от физиката си доста говоря с тях на тези теми и смятам, че познанията им са на високо ниво.Но щом казвате, че общата картина е такава е възможно да е така.
Казвате ли ми, че вашите познания за хранене са по-изчерпателни от тези на дипломирани лекари???
28.09.17
11:53
Моля вижте ми последното мнение и ми помогнете ... харесва ми да чета хора които спорят по такива теми защото научавам по нещо ..но работата е наистина много зле и ми трябва помощ ... дадох ви снимка от изследванията ако може да ми помогнете по някакъв начин ..
28.09.17
11:55
казано от Bart Simpson на 28.09.17, 11:48:
Щом вече трима го твърдите ще трябва да се позамисля, но все още ми е трудно да го повярвам.
Моят опит с мед. Лица в БГ са сестра ми, зет ми и още няколко медици около тях.От както се интересувам от физиката си доста говоря с тях на тези теми и смятам, че познанията им са на високо ниво.Но щом казвате, че общата картина е такава е възможно да е така.
Казвате ли ми, че вашите познания за хранене са по-изчерпателни от тези на дипломирани лекари???
Лекарите учат твърде малко в тази насока. И да, голяма част от тях са тотално необразовани и както казах - вярват на митове. Поне няколко случая тук е имало - лекар да дава препоръка против яйца заради висок холестерол и други подобни митове.
28.09.17
11:56
Темата е на границата на правилата по принцип.
Тук не обсъждаме казуси, които са свързани с употребата на забранени в спорта медикаменти.
28.09.17
12:03
Aха ще ме оставиш да умра , защото съм използвал такива неща така ли ?(примерно) ?
След това нещо няма шанс да взимам подобни боклуци повече ... просто искам помощ да се отърва от последиците ../
28.09.17
12:04
Да не говорим за общоприетото твърдение, че като те боли кръст или врат, най-вероятно имаш “прищипан нерв”, каквото и да означава това. Б*х мааму, то ако прищипеш нерв, това би означавало, че той няма да може да предава импулси, чиято симптоматика едва ли ще се изчерпва само с болка.
Здрасти 🙂
Мъжете като цяло имате склонноста да прекалявате с всичко, дори и с обикновени хранителни добавки, за да си постигнете целите. Докторът ти е казал неща, изхождайки от пътя на логиката. Сигурно ти е казал и червено вино да не пиеш... 🙂
Не знам какво си взимал, но то няма много варианти, тук не е прието да се говори за такъв вид суплементация.
Моят съвет е да си направиш като за начало детокс няколко дни и известно време да не приемаш тежки храни, колкото да ти се възстанови организма, не знам как тренираш, но и това може да има връзка.
Тялото ти алармира за почивка, приятелю. Относно пречистване и как точно да го направиш, може Марги да ти даде съвет. Аз си направих измислено мое си, не е кой знае какво, ще издръжиш.
Мнението беше редактирано от Блажка на 28.09.17 12:33.
28.09.17
12:17
казано от anonymous anonymous на 28.09.17, 12:03:
Aха ще ме оставиш да умра , защото съм използвал такива неща така ли ?(примерно) ?
Не. Не спекулирай.
Забранените в спорта медикаменти са извън зоната на здравословния начин на живот и затова сме преценили, че дискусии за тях нямат място в този форум. Принцип, не лично отношение. Дефинирано е и в правилата на форума.
казано от anonymous anonymous на 28.09.17, 12:03:
След това нещо няма шанс да взимам подобни боклуци повече ... просто искам помощ да се отърва от последиците ../
Това е супер, но подобен проблем не се решава с разговор в интернет.
Имаш нужда от подходящ специалист.
28.09.17
12:21
А на какъв специалист да отида ако може да ми предложиш ?
казано от Alexander Krastev на 28.09.17, 12:04:
Да не говорим за общоприетото твърдение, че като те боли кръст или врат, най-вероятно имаш “прищипан нерв”, каквото и да означава това. Б*х мааму, то ако прищипеш нерв, това би означавало, че той няма да може да предава импулси, чиято симптоматика едва ли ще се изчерпва само с болка.
Абе тея глупости пък на теб кой ти ги говори ?
28.09.17
12:31
Съвсем пресен случай от личен лекар от вчера - “Най-вероятно прищипан нерв, почивка и мазане с кремове”. И той нерва сигурно сам ще се “отщипе” 😄
28.09.17
13:02
Вече няма да викаме-ко са прайш на ощипана булка, а ш викаме-ни са прай на ощипан нерв.
28.09.17
13:16
казано от anonymous anonymous на 28.09.17, 11:29:
Ами всичко се получи след като спрях с стероидите средата на юни ...
Ахам, значи не месото е проблемът, а неправилна употреба на стероиди. Разликата е от земята до небето.
Дали си споменал за този стероиден цикъл на лекаря, при които си ходил?
Ако не си, време е да го посетиш отново и да обсъдите нещата с новата налична информация, с която той ще разполага.
Високо кръвно, хормонален дисбаланс и нарушение в работата на определени органи са все често срещани странични ефекти при неправилна употреба на подобни вещества. За съжаление да се решават проблеми от такова естество е крайно неуместно и неправилно в среда като интернет форум. Най-малкото някой, дори и несъзнателно, може да ти навреди допълнително чрез грешен съвет, понеже решението изисква индивидуален подход, допълнителни клинични изследвания, информация и прочие.
Вероятно няма да преувелича като кажа, че поне 95% от активните участници в този форум не разполагат с необходимите знания, за да ти дадат правилен съвет. Аз съм измежду тях. А тези, които могат и разполагат със знанията, също така знаят, че това не се прави в подобна среда, чрез бързото написване на няколко реда.
В случая сравнително уверено мога да заявя, че не храната е проблемът при теб и е редно да посетиш отново лекар. Ако трябва посети повече от един. Можеш да започнеш с ендокринолог, с който да обсъдите всичко и след като му обясниш всичко за стероидния цикъл. След това ако се налага, той ще те насочи към други негови колеги.
Ще затворя тази тема, тъй като смятам, че написаното до тук е достатъчно.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече