03.10.17
21:56
Здравейте!
Понеже съм студент в София и по-точно в Студентски град имам ограничено време и затова не мога да се храня по 5-6 пъти на ден.Бих искал да попитам дали има някой друг който има същия проблем и как се справя когато е в процес на покачване на мускулна маса.Проблем е че също така няма къде да се готви а заведенията които предлагат готвена качествена храна са малко и е скъпо.
Друг въпрос:каква хранителна добавка бихте ми предложили като се има предвид че досега имам повече от 3 месеца стаж във фитнеса.Досега съм пил суроватъчен протеин и бях си закупил наскоро от тук BCAA blast както и дали трябва вече да премина към друга добавка ?
Мислил съм да си взема казеин в случай че нямам възможност за хранене както и всеки път преди лягане да го приемам но все пак да попитам 🙂
Извинявам се ако вече съществува подобна тема.Ще се радвам да ми помогнете 🙂))
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим03.10.17
22:15
Здравей, Християн, мисля че бих могъл да съм ти полезен с трикчета за готвене в спартански условия, но много не ми стана ясно в часта с храненето какво ти трябва като съвет.
Къде да се храниш?
Как да се храниш?
Как да съумяваш да се храниш по-начесто в забързано ежедневие или нещо друго?
Ако се поясниш ще е по-лесно за мен или някой друг да те насочи или покаже някоя хитринка.
03.10.17
22:35
казано от Bart Simpson на 03.10.17, 22:15:
Здравей, Християн, мисля че бих могъл да съм ти полезен с трикчета за готвене в спартански условия, но много не ми стана ясно в часта с храненето какво ти трябва като съвет.
Къде да се храниш?
Как да се храниш?
Как да съумяваш да се храниш по-начесто в забързано ежедневие или нещо друго?
Ако се поясниш ще е по-лесно за мен или някой друг да те насочи или покаже някоя хитринка.
Ами всичко се върти около това дали ще ми е достатъчно всеки ден да консумирам само прясно/кисело мляко банани пилешко ориз и да..дали това е достатъчно с тази храна да се качва мускулна маса
03.10.17
22:46
Както и повечето тук ще ти кажат, не е хубаво да се ограничаваш в малка гама продукти.
Аз смятам, че е много добре да се разнообразява храненето до възможния максимум.
Аз съм в часта с приготвянето на храната по-информиран ако нещо от моета сфера би ти било полезно ще се радвам да опитамнда помогна.
Както казах и в студ. град и на поляната можеш да си приготвиш храна.
А относно ММ все още никой не знае каква ти е активността, тренировките и etc.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.10.17 22:48.
03.10.17
23:00
казано от Bart Simpson на 03.10.17, 22:46:
Както и повечето тук ще ти кажат, не е хубаво да се ограничаваш в малка гама продукти.
Аз смятам, че е много добре да се разнообразява храненето до възможния максимум.
Аз съм в часта с приготвянето на храната по-информиран ако нещо от моета сфера би ти било полезно ще се радвам да опитамнда помогна.
Както казах и в студ. град и на поляната можеш да си приготвиш храна.
А относно ММ все още никой не знае каква ти е активността, тренировките и etc.
Идеално...във връзка с това имам няколко въпроса:
Вярно ли е че не е добре да се смесва кисело/прясно мялко със свинско месо ? (в едно хранене)
Какво мислиш за онези блокчета с формата на вафлички (не се сещам как се казваха)които са съставени от мед орехи и т.н ? Пише че са богати на белтъци
Дали е добро решение всяка сутрин да закусвам с 3 яйца (цели) или по-малко
03.10.17
23:06
Моят опит никога не ми е показвал да има проблем при смесена консумация на св. месо и мляко.
Примери:
За да не се свива каймата(свинска, телешка etc) се замесва с мляко.
Св. дроб-кисне се в мляко за да няма трохлива структура.
И доста други, но няма да те отегчавам.
Тези блокчета нямам идея за тях, защото не съм много добре запознат с пазара.
Аз закусвам по пет, тук има хора, които закусват по 12.
Все пак, бидейки сериозен алерген яйцата, си почивам понякога от тях, но закусвам нещо с подобно протеиново съдържание.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.10.17 23:10.
03.10.17
23:21
казано от Bart Simpson на 03.10.17, 23:06:
Моят опит никога не ми е показвал да има проблем при смесена консумация на св. месо и мляко.
Примери:
За да не се свива каймата(свинска, телешка etc) се замесва с мляко.
Св. дроб-кисне се в мляко за да няма трохлива структура.
И доста други, но няма да те отегчавам.
Тези блокчета нямам идея за тях, защото не съм много добре запознат с пазара.
Аз закусвам по пет, тук има хора, които закусват по 12.
Все пак, бидейки сериозен алерген яйцата, си почивам понякога от тях, но закусвам нещо с подобно протеиново съдържание.
Какво мислиш затова че някои хора използват все пак извара като заместител на казеин ? има ли ефект и ако да какво количество да се консумира преди лягане ?
Благодаря ! 🙂
Мнението беше редактирано от ChristianxD на 03.10.17 23:21.
03.10.17
23:22
Не съм компетентен да коментирам почти никоя хранителна добавка.
04.10.17
08:34
Здравей!
Съвсем не е нужно да се храниш по 5-6 пъти на ден, за да имаш успех. Опитай с 3 хранения дневно, а ако и това те натоварва/ти е трудно за изпълнение, има още варианти.
За готвенето: знам какво представляват общежитията и въпреки че съм пребивавала всичко на всичко около месец и нещо в подобни, ако ми се беше наложило да изкарам всичките си студентски години в една стая, то вероятно щях да си взема един уред на пара, едно малко котлонче и да приспособя импровизиран кът за готвене (може би близо до прозореца или пък щях да мисля вариант и за влагоуловител). Мисълта ми е, че ако наистина искаш да включиш и сготвена от теб храна (заради финансова част, качество и тн), опции има... дори и за общежитие.
казано от Християн Иванов на 03.10.17, 21:56:
Друг въпрос:каква хранителна добавка бихте ми предложили като се има предвид че досега имам повече от 3 месеца стаж във фитнеса.
Всъщност на този етап нямаш нужда от добавки, но по линия на протеина в ежедневието ти - би могъл да намери приложение. Всеки протеин би ти свършил работа за моментите, в които нямаш под ръка нищо друго.
04.10.17
09:21
казано от Вероника Налбатска на 04.10.17, 08:34:
Здравей!
Съвсем не е нужно да се храниш по 5-6 пъти на ден, за да имаш успех. Опитай с 3 хранения дневно, а ако и това те натоварва/ти е трудно за изпълнение, има още варианти.
За готвенето: знам какво представляват общежитията и въпреки че съм пребивавала всичко на всичко около месец и нещо в подобни, ако ми се беше наложило да изкарам всичките си студентски години в една стая, то вероятно щях да си взема един уред на пара, едно малко котлонче и да приспособя импровизиран кът за готвене (може би близо до прозореца или пък щях да мисля вариант и за влагоуловител). Мисълта ми е, че ако наистина искаш да включиш и сготвена от теб храна (заради финансова част, качество и тн), опции има... дори и за общежитие.
казано от Християн Иванов на 03.10.17, 21:56:
Друг въпрос:каква хранителна добавка бихте ми предложили като се има предвид че досега имам повече от 3 месеца стаж във фитнеса.
Всъщност на този етап нямаш нужда от добавки, но по линия на протеина в ежедневието ти - би могъл да намери приложение. Всеки протеин би ти свършил работа за моментите, в които нямаш под ръка нищо друго.
Все трябва да измисля нещо но съм свикнал вече по 5-6 пъти да ям.
Друг въпрос свързан с приготвянето на овесени ядки с мляко ? Чувал съм че овесените ядки трябва да престоят една нощ в хладилника с млякото за да бъдат готови за консумация на сутринта ?
Много неща си чувал, но предимно грешни.
Аз съм изкарал 5 години на общежитие и се справях доста добре с храненето.
Относно готвенето, взимаш 1 котлон струва около 25 лв. и си вариш яйца и ориз. Ако не ти е проблем може и 1 тефлонов тиган и да си приготвяш и месо. Аз даже си бях взел скара, тефлонова, тип плоча.
Също така Студентски град е място, където може да си набавиш доста готова храна на горе-долу достъпна цена (пилешко филе 2,50, бут 2 лв.).
Овесените ядки не е нужно да стоят цяла нощ в хладилник, аз ги заливам с гореща вода и за 15 мин са готови.
Ако не ти е гадна изварата можеш да я ядеш, поне няма нужда от готвене. Но не очаквай да си набавяш казейн от нея.
Като нямаш време за 5-6 хранения, ги направи 3-4, просто ще са ти по големи порциите.
04.10.17
18:11
Овесените ядки не е нужно да стоят цяла нощ в хладилник, аз ги заливам с гореща вода и за 15 мин са готови.
А били ми казал от къде ги купуваш овесените ядки ?
06.10.17
18:59
Здравейте отново видях пост от преди 6-7 години че мога да заменям понякога месото с кашкавал.До колко е вярно това ?
Мнението беше редактирано от ChristianxD на 06.10.17 23:08.
06.10.17
19:55
Можеш. Нарича се “разнообразие”.
Малко страничен въпрос - каква специалост те приеха в университета?
Мнението беше редактирано от Спас на 06.10.17 19:57.
06.10.17
19:55
Всяка храна има определен хранителен състав и различни стойности на белтъчини, въглехидрати, мазнини, минерали, витамини и т.н.
Да замениш дадена храна с друга по принцип означава да търсиш максимално близък хранителен състав.
В случая с месото и кашкавала не е така, но кашкавалът може да има място в режима - да.
06.10.17
22:59
казано от Liver на 06.10.17, 19:55:
Можеш. Нарича се “разнообразие”.
Малко страничен въпрос - каква специалост те приеха в университета?
Икономика и бизнес
06.10.17
23:07
казано от Вероника Налбатска на 06.10.17, 19:55:
Всяка храна има определен хранителен състав и различни стойности на белтъчини, въглехидрати, мазнини, минерали, витамини и т.н.
Да замениш дадена храна с друга по принцип означава да търсиш максимално близък хранителен състав.В случая с месото и кашкавала не е така, но кашкавалът може да има място в режима - да.
Царевица и грах като разнообразие при въглехидратите ?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече