Бихте ли ми помогнали?

ЗДРАВЕЙТЕ!На 16 съм,висок съм 1.80 и тежа 65-66кг и покачвам маса.Искам да разбера дали има ефективност като правя бицепс с тежест 7 кг ?

казано от Недялко Николов на 13.10.17, 16:25:

ЗДРАВЕЙТЕ!На 16 съм,висок съм 1.80 и тежа 65-66кг и покачвам маса.Искам да разбера дали има ефективност като правя бицепс с тежест 7 кг ?

Зависи кое упражнение и колко повторения, какво правиш около бицепса (като други упражнения), колко често тренираш, как се храниш и т.н.

Ефективност за какво?
И защо гледаш само тренирането на бицепса?

Нека позная: искаш да качиш тегло и вероятно да имаш по-големи ръце?
Тогава се съсредоточи върху храненето си (без да изпадаш в крайности, но да покриваш основните стъпки, необходими за целта ти) и върху тренировките за големите мускулни групи - крака, гръб, гърди. Тренирай цялото тяло, не гледай само бицепса. Дори на твоите години и с твоя стаж, изобщо може да пропуснеш изолираните упражнения за ръце.

Хвърли едно око тук.

26.10.17
09:45

Напълно съм съгласен с Вероника. Вече съм минал по твоя път. Тогава нямаше интернет от където да се осводомя, но сега ти може да прескочиш същите мои грешки.
Ръцете ти няма да мръднат нито грам само с упражнения за бицепс. Дори е по-вероятно да станат по-слаби. Избери си програма за ектоморф и виж колко много и различни упражнения включва. Не е случайно. Мога да ти кажа че ръцете ти ще станат по-големи дори само от лежанката без да правиш никакви бицепси. За теб най-важни са основните мускулни групи и упражнения: клекове, лежанка ... Не ги пропускай защото искаш по-големи ръце. Клякай, първо със собствено тегло, а после и с тежест. Бедрата са най-големите мускули в тялото и ще предизвикат необходимите реакции за растеж в организма. В упражненията за гърди участват много мускули, които са ти нужни и за ръцете. Дори и да е възможно да имаш само големи бицепси без нищо друго, вероятно ще изглежда адски смешно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1