Мястото на кроасаните в режима

Всеки ден ям по 1 кроасан с какао на 7 days, за закуска.
Въпроса ми е това вредно ли е ? И ако да, да се обосновете 😄

Рафинирани въглехидрати,рафинира захар,транс мазнина (палмова),консерванти и оцветители ,наличие на ГМО култура

21.10.17
21:20

казано от Кристиан Коттакоа на 21.10.17, 20:11:

Всеки ден ям по 1 кроасан с какао на 7 days, за закуска.
Въпроса ми е това вредно ли е ? И ако да, да се обосновете

По-скоро бих те попитала - това здравословно ли е? И ако да, да се обосновиш 😄

ако през останалата част от деня ям перфектно (плодове, зеленчуци, чист протеин) и спортувам много, защо не ?

21.10.17
21:40

казано от Кристиан Коттакоа на 21.10.17, 21:33:

ако през останалата част от деня ям перфектно (плодове, зеленчуци, чист протеин) и спортувам много, защо не ?

От въпроса ти аз разбрах, че говорим дали е вредно да се яде кроасан всеки ден, а не дали се вписва с менюто ти.

И отговорът винаги ще е да, вредно е, защото няма нищо полезно вътре. Боклук е.
Вече дали ще ядеш по 1,2 или 10 на ден си е лично твое решение.

Мнението беше редактирано от Petya на 21.10.17 21:41.

Не може да ти се отговори еднозначно на въпроса.
От една страна са важни не само каква е останалата част от храната ти, но и какъв е начинът ти на живот. Ако качествената храна преобладава в дългосрочен план, възстановяваш се добре, спиш добре и т.н. - то този кроасан трудно може да бутне каруцата.
От друга страна обаче, това изобщо не е пълноценна закуска. Не може да се нарече храна. Носи ти някакви калории, но пък е бедна откъм микронутриенти и протеин. Нито ще те засити, а вероятно обратното.

22.10.17
10:04

Аз не мога да разбера защо очаквате одобрението на другите хора... 1 кроасан вредно ли било, ами 1-2 цигари, ами шоколад, ами не знам си кво...
Като те кефи и през останалата част от деня се държиш на ниво, то яж, пуши, еби и каквото си щеш. Така и така съм сигурен, че ако тук ти кажат “не яж този кроасан” ти пак ще го ядеш. 😄
Така че ти сам си прецени дали да ядеш или не, но като здравословна ползва със сигурност с нищо няма да допринесе, дори напротив.

22.10.17
10:43

казано от Кристиан Коттакоа на 21.10.17, 20:11:

Въпроса ми е това вредно ли е ? И ако да, да се обосновете

Няма нужда да се обосноваваме. Вреден е и кроасана, и навика. Ако един криасан на две седмици няма да те убие мигновено, то ежедневния навик ще ти докара дългосрочни ефекти, които може и да не ти харесат.

Мнението беше редактирано от Margi на 22.10.17 10:43.

22.10.17
11:46

Аз бих ти препоръчала да замениш кроасана със сандвич, мляко с овесени ядки, плод и т.н. Разбира се, понякога може да си позволиш, но за да постигнеш по-бързо и качествено резултати във фитнеса, намали колкото се може полуфабрикатите 🙂)

22.10.17
14:54

Tук ще ти кажат, че е вредно, в компютърният форум ще ти кажат, че 90% ядат по 2-3 такива кроасана и са си перфектни, зависи от мястото на което питаш. Принципно не е ок, на теб дали ще ти повлияе зле - никой не знае.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1