29.10.17
18:55
Здравейте, малко ми е трудно да се ориентирам тук къде/как/какво, но мярнах подобна тема в този раздел и скачам с двата крака, ако не е за това място, благодаря предварително за преместването на темата в коректния раздел, та право към въпроса..
От Варна съм и цените на фитнесите и локациите на фитнес залите не са ми особено удобни, за това реших да инвестирам някаква сума ( мисля нещо от рода на 800лв на първо време ) за направата на домашен фитнес, нов съм към фитнес света и няма да коментирам факти от рода на “Може да се откажеш и да си се набутал с парите”, “Ще ти писне да тренираш на едно и също място” и такива от този сорт, примирил съм се с този факт вече, въпросът ми е заслужава ли си, но от друга гледна точка. Не искам да постигам огромни резултати и да ставам голям чичка, а да си тренирам за здраве и да имам повечко енергия през останалото време, да го наречем любителско. Поразгледах какво има из интернет и се спрях на няколко неща, обмислям покупката на уред тип Гладиатор ( нещо от рода на TS 3300, няма да пускам линкове, за да не правим излишна реклама, но нещо такова ще е ), дъмбели имам, нямам много тежести към тях, но тези, които имам за сега ми стигат. Другото, което обмислям да закупя е крив + прав лост и съответно тежести към тях и една мултифункционална лежанка, като това е за на първо време, следващия месец може би 1 стенд, който да държи тежести за клекове ( не знам как се нарича ) и някакъв уред за кофички/набирания, от моделите, които се закачат по стените. Да речем, че имам къде да ги събера тези неща, ще могат ли да се извършват добри тренировки с описаните уреди и ще има ли възможност за вариация при тренирането ( да не правя едни и същи упражнения с месеци ), за да няма възможност да се адаптира тялото. Какви са слабите страни на домашния фитнес, що се отнася до тренировките, има ли уреди, които се намират в комерсиалните фитнеси и допринасят много за тренировките, но не са рентабилни за покупка за домашна употреба? Има ли нещо, което трябва да се замени или да се добави, за да се получи добър краен резултат?
Всякакви акъли ще се ценят високо.
Извинявам се за дългия пост, с нетърпение очаквам отговорите ви 🙂
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимСпоред мен ти трябва един голям лост олимпийски 20 килограма е. Лежанка съм него. Дъмбели викаш,че имаш. Крив лост и това е. И малко тежести и си ти. С тия работи можеш да правиш много упражнения.. Клекове,тяга аве лудница е. ;д
Здравей,
не знам доколко ще помогне моето мнение,но понеже скоро си взехме така да се кажа “мултифункционален” уред за вкъщи мога да го препоръчам.
Предполагам,че като си вземеш и един крив и/или един прав лост с тежести и си готов.
Само си мисля,че ако имаш отделно лежанка може да погледнеш и варианта на кетлер за около същата сума се предлагаше.
Поздрави!
Вместо мултифункционален уред, препоръчвам ти да се насочиш към по-простичко оборудване, предвид че явно имаш желание, а и място 🙂
- лостове и достатъчно като количество и разнообразие дискове
- силова клетка - с добър лост за набиране.
- регулируема пейка
Допълнително можеш да си вземеш и ‘успоредка’ за кофите със стенен монтаж.
Виж на Флекском. Уредите са здрави и цените са добри.
В по-големите магазини...цифрите са малко страшни.
Ако имах възможност..щях да си напазарувам от Rogue. ✔
*Лостовете и дисковете - ф30 или ф50, твой избор. Първите са с доста по-ниски цени. Инапе, сега има и Ф50 лостове..доста джиджани за по 200 - 250 лева. Има и по-евтини, но с неизяснен произход и качество.
Един от лостовете ще трябва да е дълъг, към 220см за да се побира на силовата клетка.
Привет,
Няма да пускам нова тема, затова ще питам тук.
Имам една ниша покрай коридора към преходната стая, 1,6м х 0,9м и в стаята ми мога да заделя ~3кв.м (от 18кв.м). Бюджет 500-1000лв
Искам да си взема няколко неща за вкъщи - за да поддържам най-вече коремния корсет (заради дискова херния) и обща физическа кондиция.
По принцип мога да си взема и карта мултиспорт, но (особено зимата) хич не ми е до фитнеси (с кофти климатици, сух въздух - т.е. предпоставка за разболяване).
Но може да се комбинира, все пак няма да правя пълносъставен фитнес у нас.
Сещам се само за хиперекстезията.
Но гледам че почват от 350лв и то са фиксирани на 45 градуса, а някои нямат и платформа за краката (а си във въздуха)...
Искам да е нещо с удобни възглавници и евентуално - донастройки. На Флекскома са 100лв но много постни.
С промяна на наклона явно вече е профи-серия (като на видеото и ще е над 1000лв) и засега не намирам нещо на старо - дали може да се приспособи нещо - мисля че промяната на наклона увеличава range-а на упражнението?
Има ли смисъл от промяната на наклона?
В прикачения файл се чудя дали може да се преправи така че да се повдига поне с още 30 градуса (65кг съм) или до хорионтална екстензия?
Може би и скрипец, но не ми се взима обемист гладиатор?
Имам една дървена пейка, само трябва да я претапицирам с нещо плътно. Няколко дъмбела. Чудя се шведска стена заслужава ли си?
Мнението беше редактирано от hakama на 11.10.18 11:56.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече