05.11.17
00:47
Здравейте! Начинаещ съм, ходя от 1 месец на фитнес. Искам да попитам тук някои неща. Целта ми е покачване на мускулна маса, следователно каква трябва да ми бъде загрявката? Трябва ли да се тича на пътека, освен в ден за крака? Второто, което искам да попитам е за тренировъчна програма по която да тренирам за месеци напред. Препоръчайте или ми дайте някаква тренировъчна програма за начинаещи. По колко серии и упражнения трябва да правя на група? Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
1. Независимо каква е целта ти във фитнеса(отслабване, покачване на мускулна маса, увеличаване на сила и т.н) загрявката е един от важните елементи за постигане на целите ти. Лично аз правя като за начало около 5 мин кардио(бягаща пътека, кростренажьор, велоергометър) и след това загрявам цялото тяло независимо дали ми е ден за крака, гръб, ръце и т.н
2. Като начинаещ ти предлагам да започнеш с тренировки, трениращи цялото тяло(кръгови). Твърде индивидуално е да се определи какви упражнения трябва да включиш, по колко серии и повторения. Като за начало може да започнеш на уредите и те да са главна част от тренировката ти, след две седмици например да включиш упражнения със соб.тежест, с гири, дъмбели, след това може да включиш и базовите упражнения(клекова, напади, мъртва тяга т.е това са упражнения, които тренират няколко мускулни групи) и така ПОСТЕПЕННО упражненията с тежести и базовите да са по-голямата част от тренировката ти. Тежестта я увеличавай постепенно с около 1 кг на седмица- две или както ти си чувстваш ако ти е прекалено лесно да правиш едно упражнение-увеличи тежестта, но не много тъй като ако едвам правиш три повторения, значи е прекалено тежко
Това е в общи линии. Виж в bb-team, раздела за начинаещи, всичко, което трябва да знаеш е там, виж примерните трен.програми и избери такава, която е подходяща за теб. Ако въпреки това не си сигурен в себе си, се довери на фитнес инструктор.
Приятен ден!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече