22.11.17
23:43
Здравейте,
Занимавам се с програмиране и общо взето 8-10 часа ми минават в седнало състояние. На 29 години съм, 185, бях 97кг.
Реших, че трябва да взема някакви мерки и купих си режим и започнах да го спазвам. Преди ядях каквото ми падне и когато ми падне. Сега ям 4 пъти на ден, основно ям пилешко, тук - там риба и малко свинско. Ям ориз и зеленчуци, а и плодове като се замисля.
Започнах да ходя да тичам, оказа се, че ме разсейва, а и да бягаш в морската градина било разтоварващо. Бягам между 3 и 5 пъти седмично по 6-8км според джипиеса на телефона.
За 65 дни успях да сваля 8-9кг, чувствам се по-енергичен, преди бях всеки ден с главоболие, сега просто се чувствам страхотно. Проблема е, че режима ми свършва скоро и се чудя, какво да правя:
1) Как да продължа с храненето?
2) Иска малко да се пооформя, но на зала никога не съм ходил, не знам никакви упражнения и т.н., до нас има плувен басейн, плуването дали ще помогне?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
24.11.17
19:41
Здравей!
Искаш ли да преместя темата ти в раздела с дневници, за да си е баш дневник? Ще ти е полезно 🙂
За храненето - добре е да споделиш още подробности за 4-те ти хранения дневно, но като цяло не е нужно да се ограничаваш само до пилешко месо. Повече яснота ще ти даде това ръководство https://www.bb-team.org/hranene/start Прочети го и ако имаш въпроси, насреща сме.
За тренировките - колко пъти седмично можеш да тренираш? Ще е супер, ако добавиш тренировки с тежести във фитнеса. Можеш да продължиш да бягаш, след като ти действа добре, но тежестите ще ти дадат това, което искаш да постигнеш.
Здравей,
Благодаря за отговора! Аз съм нов тук и не съм много в час, ще се радвам да я преместиш където трябва!
За тренировките - мисля, че мога 3-5 пъти в седмицата да отделя време.
Храненето - гледам да ям през 4 часа, сутрин ям 2-3 овесени палачинки / 2-3 средно големи ябълки с канела и мляко / белтъчени палачинки / перфектната закуска ( 2 яйца на тиган с 1 филия пълнозърнест хляб) - общо взето ги редувам по 2 дни.
За обяд ям 3-4 пъти в седмицата пилешко месо, през останалото време ям риба(обичам чернокоп), пуешко и свинско. Това което правя за обяд го ям и за вечеря. С тая разлика, че на обяд ям като гарнитура варен дългозърнест ориз / пълнозърнест ориз / варени картфи / киноа, а вечер някакви салати.
Следобед ям извара, протеинови барчета, белтъци.
Вечер, както написах по-горе ям същото като на обяд.
Общо взето през седмицата приемам в различните дни между 2000 и 2150 калории на ден.
Днес си прави за обяд пилешко филе със спанак и киноа за гарнитура:
Мнението беше редактирано от Иван на 25.11.17 14:08.
Направих първата си седмица във фитнеса, чувствата са много смесени, каот гледам малките, какво правят ме досрамява 😄 Ама пък, какво да се прави, ще правя упражненията с колкото мога. Ходих на фитнес 5 пъти през седмицата. Първи ден тренирах предно и задно рамо, втори ден - бицепс и трицепс, трети ден - почивка, 4-ти - гръб, 5-ти - гърди, 6-ти - крака.
Вчера се теглих, свалил съм още няколко кг, вече съм 87.5кг. Още малко и ще стигна до заветните 85кг, трябва да си поставя нова цел! 😄
Мнението беше редактирано от Иван на 03.12.17 23:24.
03.12.17
23:46
А средно рамо, куга?
Не го забравяй и него, че те прави да изглеждаш по-лек. 😄
04.12.17
20:04
казано от Иван на 03.12.17, 22:14:
Ходих на фитнес 5 пъти през седмицата. Първи ден тренирах предно и задно рамо, втори ден - бицепс и трицепс, трети ден - почивка, 4-ти - гръб, 5-ти - гърди, 6-ти - крака.
Не се хвърляй на такива сплитове, нямаш нужда от отделен ден за бицепс и трицепс, нито пък за рамо.
Ориентирай се към тренировки за цялото тяло (те са най-разумни и за целите ти, а и за опита ти), наблягай на големите мускулни групи.
Мина известно време от както писах за последно тук, за радост продължавам да ходя на фитнес. Май трябва да ходя във време, когато няма толкова много хора, защото когато съм с други хора все гледам да вдигна повече от колкото мога 😄
Снощи ходих да тичам, резултата и там е скромен ама в крайна сметка не смятам да ставам маратонец 😄
А да, целта с 85-те кг я изпълних, даже май съм малко под 85кг в момента, трябва да се премеря 😄
Здравейте 🙂
Май доста отдавна не съм писал, все не остава време... щастлив съм да споделя, че не съм се отказал, продължавам да ходя на фитнес, както и да тичам. Радвам се, че се чувствам все по-добре в кожата си, понаправих малко мускули, но все още най-ценното за мен е, че се чувствам супер зареден след тренировка! Разбира се, няма да крия, че когато имам физическата възможност да си бия рекордите, чувството също е много хубаво 🙂)
Ще постна един скрийншот от снощното ми тичане, и по-добри съм имал, но важното е да сме в играта 😄
Мнението беше редактирано от Иван на 16.05.18 20:26.
Здравейте, искам да си взема едно протеинче, но все още се чудя какво точно да бъде, целта е да кача малко мускулна маса и да изгоря малко мазнини, харесал съм това: EVERBUILD Ultra Premium Whey Build 2.271, дават го на промоция с тоя бустер: AMIX CellZoom ® Hardcore Activator 45 Serv, общо всичко е 115лв, вижда ми се добра цена, мненията са добри за протеина и бустера уж.... Най-вече ме притеснява дали няма някакви странични ефекти... 😄
Брааат, за 2 години във форума това ли само единствено не разбра? Кой протеин да вземеш за да качиш мускул и да свалиш мазнини? Всичко друго вече ти е ясно и го оправи. Давай смело 115 лева, няма нищо да ти стане от тоя протеин (всъщност буквално нищо ще стане 😄 )
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече