Нещо като дневник

22.11.17
23:43

Здравейте,

Занимавам се с програмиране и общо взето 8-10 часа ми минават в седнало състояние. На 29 години съм, 185, бях 97кг.

Реших, че трябва да взема някакви мерки и купих си режим и започнах да го спазвам. Преди ядях каквото ми падне и когато ми падне. Сега ям 4 пъти на ден, основно ям пилешко, тук - там риба и малко свинско. Ям ориз и зеленчуци, а и плодове като се замисля.

Започнах да ходя да тичам, оказа се, че ме разсейва, а и да бягаш в морската градина било разтоварващо. Бягам между 3 и 5 пъти седмично по 6-8км според джипиеса на телефона.

За 65 дни успях да сваля 8-9кг, чувствам се по-енергичен, преди бях всеки ден с главоболие, сега просто се чувствам страхотно. Проблема е, че режима ми свършва скоро и се чудя, какво да правя:
1) Как да продължа с храненето?
2) Иска малко да се пооформя, но на зала никога не съм ходил, не знам никакви упражнения и т.н., до нас има плувен басейн, плуването дали ще помогне?

Здравей!

Искаш ли да преместя темата ти в раздела с дневници, за да си е баш дневник? Ще ти е полезно 🙂

За храненето - добре е да споделиш още подробности за 4-те ти хранения дневно, но като цяло не е нужно да се ограничаваш само до пилешко месо. Повече яснота ще ти даде това ръководство https://www.bb-team.org/hranene/start Прочети го и ако имаш въпроси, насреща сме.

За тренировките - колко пъти седмично можеш да тренираш? Ще е супер, ако добавиш тренировки с тежести във фитнеса. Можеш да продължиш да бягаш, след като ти действа добре, но тежестите ще ти дадат това, което искаш да постигнеш.

25.11.17
14:07

Здравей,

Благодаря за отговора! Аз съм нов тук и не съм много в час, ще се радвам да я преместиш където трябва!

За тренировките - мисля, че мога 3-5 пъти в седмицата да отделя време.

Храненето - гледам да ям през 4 часа, сутрин ям 2-3 овесени палачинки / 2-3 средно големи ябълки с канела и мляко / белтъчени палачинки / перфектната закуска ( 2 яйца на тиган с 1 филия пълнозърнест хляб) - общо взето ги редувам по 2 дни.

За обяд ям 3-4 пъти в седмицата пилешко месо, през останалото време ям риба(обичам чернокоп), пуешко и свинско. Това което правя за обяд го ям и за вечеря. С тая разлика, че на обяд ям като гарнитура варен дългозърнест ориз / пълнозърнест ориз / варени картфи / киноа, а вечер някакви салати.

Следобед ям извара, протеинови барчета, белтъци.

Вечер, както написах по-горе ям същото като на обяд.

Общо взето през седмицата приемам в различните дни между 2000 и 2150 калории на ден.

Днес си прави за обяд пилешко филе със спанак и киноа за гарнитура:

Мнението беше редактирано от Иван на 25.11.17 14:08.

03.12.17
22:14

Направих първата си седмица във фитнеса, чувствата са много смесени, каот гледам малките, какво правят ме досрамява 😄 Ама пък, какво да се прави, ще правя упражненията с колкото мога. Ходих на фитнес 5 пъти през седмицата. Първи ден тренирах предно и задно рамо, втори ден - бицепс и трицепс, трети ден - почивка, 4-ти - гръб, 5-ти - гърди, 6-ти - крака.

Вчера се теглих, свалил съм още няколко кг, вече съм 87.5кг. Още малко и ще стигна до заветните 85кг, трябва да си поставя нова цел! 😄

Мнението беше редактирано от Иван на 03.12.17 23:24.

gggddd

03.12.17
23:46

А средно рамо, куга?
Не го забравяй и него, че те прави да изглеждаш по-лек. 😄

казано от Иван на 03.12.17, 22:14:

Ходих на фитнес 5 пъти през седмицата. Първи ден тренирах предно и задно рамо, втори ден - бицепс и трицепс, трети ден - почивка, 4-ти - гръб, 5-ти - гърди, 6-ти - крака.

Не се хвърляй на такива сплитове, нямаш нужда от отделен ден за бицепс и трицепс, нито пък за рамо.
Ориентирай се към тренировки за цялото тяло (те са най-разумни и за целите ти, а и за опита ти), наблягай на големите мускулни групи.

21.12.17
11:05

Мина известно време от както писах за последно тук, за радост продължавам да ходя на фитнес. Май трябва да ходя във време, когато няма толкова много хора, защото когато съм с други хора все гледам да вдигна повече от колкото мога 😄
Снощи ходих да тичам, резултата и там е скромен ама в крайна сметка не смятам да ставам маратонец 😄

А да, целта с 85-те кг я изпълних, даже май съм малко под 85кг в момента, трябва да се премеря 😄

16.05.18
10:48

Здравейте 🙂

Май доста отдавна не съм писал, все не остава време... щастлив съм да споделя, че не съм се отказал, продължавам да ходя на фитнес, както и да тичам. Радвам се, че се чувствам все по-добре в кожата си, понаправих малко мускули, но все още най-ценното за мен е, че се чувствам супер зареден след тренировка! Разбира се, няма да крия, че когато имам физическата възможност да си бия рекордите, чувството също е много хубаво 🙂)

Ще постна един скрийншот от снощното ми тичане, и по-добри съм имал, но важното е да сме в играта 😄

Мнението беше редактирано от Иван на 16.05.18 20:26.

16.05.18
11:12

Ами браво. Вземи и по често да пишеш. 🙂

17.06.19
13:52

Здравейте, искам да си взема едно протеинче, но все още се чудя какво точно да бъде, целта е да кача малко мускулна маса и да изгоря малко мазнини, харесал съм това: EVERBUILD Ultra Premium Whey Build 2.271, дават го на промоция с тоя  бустер: AMIX CellZoom ® Hardcore Activator 45 Serv, общо всичко е 115лв, вижда ми се добра цена, мненията  са добри за протеина и бустера уж.... Най-вече ме притеснява дали няма някакви странични ефекти... 😄

17.06.19
13:58

Брааат, за 2 години във форума това ли само единствено не разбра? Кой протеин да вземеш за да качиш мускул и да свалиш мазнини? Всичко друго вече ти е ясно и го оправи. Давай смело 115 лева, няма нищо да ти стане от тоя протеин (всъщност буквално нищо ще стане 😄 )

17.06.19
14:07

Мерси “Брааат”, само толкова успях да разбера! 😄 Хубав ден!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1