Кикбокс-страх преди първо състезание

27.11.17
21:34

Здравейте,хора!
Аз съм момиче на 17,висока 168 и 63кг,та предстои ми първото ми състезание по кикбокс(low kick).Тренирам от 4 месеца и имам чувството,че не съм достатъчно подготвена,за да победя.Както и да е,интересува ме каква сила е необходима,за чупене на нос,това най-много ме притеснява и ако има хора,които имат опит в тази област много ще съм благодарна за съвети,мнение и с каквото можете да бъдете ползени.Остават ми 2-3 седмици до състезанието и ако има нешо,което мога да направя,за да ми се вдигнат шансовете за победа...

27.11.17
22:46

Правилно чувстваш, не си подготвена и няма и как да си подготвена за толкова врема тренировки. Но пък от друга страна приемай състезанието като нова тренировка, защото то е точно това.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.11.17 22:46.

Bart Simpson

27.11.17
23:13

Братовчед ми се състезаваше в свръх лека категория-борба и ги тупаше яко.
На въпрооса-как ги тупаш всички, отговори:
-Пия три чаши вода преди тепиха и много ми се пикае.
Та бързам много да ги отупам и бягам в тоалетната.

27.11.17
23:26

Нормално е да не си подготвена за 4 месеца не можеш да научиш всичко ей,така трябва си време поне 6-8 месеца ако не и повече но,зависи има хора където се учат бързо,други пък по-бавно. Колкото до състезанието недей го мисли толкова. Колкото го мислиш толкова по-зле личен опит. Друго нещо наблягай на правилната техника. Друго,друго питай тренера си за техниката за това е там. Да помага ако имаш трудности. Ако имаш трудности с някой движения като мае гери,лол кик и други виж къде бъркаш. Много е важно нещата да се заучават правилно защото заучат ли се грешно после трудно се коригират.

Мнението беше редактирано от James 25 на 28.11.17 04:21.

Няма нищо страшно,не го мисли толкова много бойните спортове са за непукисти.Аз също имах страх преди първото ми  състезание,но като излезеш на ринга и забравяш всичко,няма друго такова чувство като адреналина след мач. Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1