Даяна и ФИТнес

Прескочи до:

08.02.18
01:26

Здравейте,

казвам се Даяна, на 22г., занимавам се с фитнес около 1 година. В момента живея в Мюнхен.

Цел: подобряване на външния вид и по-добра издръжливост+ атлетизъм, по-добро и системно трениране и хранене.

Сигурна съм, че дневникът и форум-общността ще ми помогнат да постигна целите си, за което благодаря предварително.

Тренирам около 5-6 пъти седмично. От скоро включих кардио към тренировките си. Наблягам на долна част, но 2 пъти седмично тренирам и горна, съответно рамо и гръб.

Слаби звена: издръжливост и корем (и може би още 1000, но грубо казано са това)

Мерки: Варирам между 65-67кг, утре ще се претегля сутринта на гладно. Висока съм 168см.

Скоро ще направя обективни снимки, тип ‘форм-чек’, за сега разполагам само с тези.

Темата беше редактирана от Dayana Stoykova на 08.02.18 01:28.

08.02.18
11:10

Привет,

предварително описвам храната и тренировката, вечерта ще коригирам/допълня там, където е нужно. Днес храната е скучна, понеже нямам време да напазарувам.

Храна:

- 3 малки червени портокала
- 1 червена чушка, 1/4 авокадо, 2 слайса пуешко филе, 2 бъркани яйца
- протеинов бар
- крем от мус кашу, протеин с вкус шоколад и малко соево мляко (леле хора, това не беше планирано, но колежка ми сподели тази рецепта и @#*&@#€ съм без думи, като консистенция и вкус е ...ъъъм, приятно съм изненадана, въпреки че мус от кашу + Даяна е много, много лоша идея)
- пилешко филе с гъби

Тренировка:
/всички упражнения са с тежест, вписвам кг. на дисковете сумарно, които слагам върху лоста, неговата тежест ме знам с точност, тъй като ги изпълнявам на смит машина/

клек, нормален разкрач 4х10@0кг.,10кг.,15кг.,20кг.
клек, широк разкрач 4х10@10кг.,15кг.,20кг.,20кг.
напади 4х10@10кг.
тяга с прави крака 4х10@10кг.
упражнение, имитиращо кик-бекс, но на машина, после ще потърся как точно се казва 4х10@35кг.
аддуктор 4х10@30кг.,35кг.,35кг.,35кг

корем + вело 30мин.

Това е за сега. Хубав четвъртък!

ПС. Бих искала да сменя профилната си снимка, някой може ли да ми каже какъв формат трябва да е изображенито?
Благодаря предварително!

Няколко селфита от фитнеса, because…just because

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 09.02.18 02:25.

Сис

08.02.18
11:30

Успех! Добра форма! 🙂 ☘️

09.02.18
00:16

казано от Dayana Stoykova на 08.02.18, 01:26:

....занимавам се с фитнес около 1 година.... Наблягам на долна част, но 2 пъти седмично тренирам и горна, съответно рамо и гръб....

Много добър обем в долна част! И посоката ти на трениране е най-добрата според мен за жени.Само тази 1 година нещо ме съмнява.Успех!

Bart Simpson

09.02.18
02:15

Къв е тоа афенитет към огромни долни половини, къде останаха малките спортни дупенца с дантела в края на боксерите?
Кви са теа кентавърофилии?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.02.18 10:18.

09.02.18
02:39

казано от XXL на 09.02.18, 00:16:

казано от Dayana Stoykova на 08.02.18, 01:26:

....занимавам се с фитнес около 1 година.... Наблягам на долна част, но 2 пъти седмично тренирам и горна, съответно рамо и гръб....

Много добър обем в долна част! И посоката ти на трениране е най-добрата според мен за жени.Само тази 1 година нещо ме съмнява.Успех!

Здрасти XXL,
благодаря ти за мнението. Хм, добър си, признавам, правилно се усъмни, не е точно една година.

Малко предистория за тези, които се интересуват и имат време да четат.

Последната си една година в България тренирах със собствено тегло, тип Зузана, дори нейните тренировки, т.е. кратки, но интензивни. Истината е, че този тип тренировки не ми харесваше и не бях консистентна и ги правех доста несериозно.
Преди две години стъпих за първи път във фитнес и изобщо не знаех какво правя, даже не си спомням как тренирах, имах сериозни и несериозни периоди, но като цяло май тренирах отначало кръгово за цялото тяло,  контролът върху храната беше проблем.

От около една година се занимавам наистина сериозно с фитнес и имам известна представа какво правя и започнах да влагам много фокус и концентрация по време на тренировка, дори не знам точно с какви тежести тренирам, но гледам съзнателно да активирам и натоварвам мускулите и дори не слагам големи тежести, дори може би тренирам с по-малки тежести в сравнение с преди няколко месеца, въпреки, че имам адски много сила и потенциал да вдигам тежко. Истината е, че по мое мнение, имам много добра генетика. А, да, вече контролирам и храната по-добре.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 09.02.18 02:54.

09.02.18
02:39

казано от Сис на 08.02.18, 11:30:

Успех! Добра форма! 🙂 ☘️

Благодаря ти, Сис, както и на останалите!

Някой има ли идея относно това: 🙂

“ПС. Бих искала да сменя профилната си снимка, някой може ли да ми каже какъв формат трябва да е изображенито?
Благодаря предварително!”

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 09.02.18 02:51.

09.02.18
02:47

казано от Bart Simpson на 09.02.18, 02:15:

Къв е тоа афенитет към огромни долни половини, къде останаха малките спортни дупенца с дантела в края на боксерите?
Кви са теа кентавърофилий?

Здрасти Mr. Simpson,
мерси, че се отби в дневника ми, единственото, което мога да ти кажа със сигурност, е че на мен ми харесват добре развитите глутеуси и добри пропорции. А относно въпроса, къде са малките дупенца с дантела в края на боксерките, честно казано, не знам.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 09.02.18 02:55.

09.02.18
09:41

Много си хубава :*

09.02.18
09:41

Барт,какво ти става бре?
Какви филии?
Момичето е с чудна  форма!

Bart Simpson

09.02.18
10:17

Ся, първо, аз не съм мерило за красотата на хората, щом повечето го харесвят този изглед значи аз съм извратения, ама как да се насиля да кажа, че ми харесва като не ми гали окото.
Иначе, Даяна, кака, не ме вземай навътре, ти се харесваш, мъжете “дюдюкат” (цитат, Димо), обръщат де след теб, значе всичко е наред.
Хубав ден на тълпата.

09.02.18
11:25

Колко точно трябва да си смотан, че - без да те питат - да напишеш на някого, че не ти харесва...?
Барт, отвори си тема и си разкажи болката.

Мнението беше редактирано от Atom на 09.02.18 11:26.

Bart Simpson

09.02.18
11:43

Е па те толкова, уахахахахах.
На теб пък колко тр да ти е скучно, че да се размислиш,  аз колко съм смотан.
Пфу.
Ни са напиняй толко, щи изфръкне некой неутрон, ш са чудим к’во да те прайм.
Едит, па тебе някой питА ли те дали ме харесваш, не, ама си казваш, значи знаеш колко тр да съм смотан-точно колкото.......кой, дам, отговори си сама току що.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.02.18 11:55.

казано от Dayana Stoykova на 09.02.18, 02:39:

Някой има ли идея относно това: 🙂

“ПС. Бих искала да сменя профилната си снимка, някой може ли да ми каже какъв формат трябва да е изображенито?
Благодаря предварително!”

Пробвай направо със снимката, която искаш да качиш, ако има ограничение във формата, би трябвало да ти го изпише с червено... Поне така е обикновено по другите сайтове.

09.02.18
14:39

... Къв е тоа афенитет към огромни долни половини...

Бартолумус, нали знаеш че има такова нещо като ракурс при правене на снимки и особено на селфи в огледало. Тоест спрямо ъгъла на снимане някои неща изглеждат по големи от колкото са в действителност. Освен това, снимки на момичето са след тренировка, мускулите логично са по обемни. И последно по темата, баба ми ме е учила като дете, ако не мога да кажа нещо хубаво е по добре да замълча ... може да ти е полезно да го правиш, поне от време на време 🙂

09.02.18
14:51

Добре дошла и успех с целите !

Деян

09.02.18
15:05

казано от Splash на 09.02.18, 14:39:

... Къв е тоа афенитет към огромни долни половини...

Бартолумус, нали знаеш че има такова нещо като ракурс при правене на снимки и особено на селфи в огледало. Тоест спрямо ъгъла на снимане някои неща изглеждат по големи от колкото са в действителност. Освен това, снимки на момичето са след тренировка, мускулите логично са по обемни. И последно по темата, баба ми ме е учила като дете, ако не мога да кажа нещо хубаво е по добре да замълча ... може да ти е полезно да го правиш, поне от време на време 🙂

Аз мисля, че Барта нещо остана неразбран. Ясно е, че адашката си е перфе отсЕкъде-очевидно съобразно повечето вкусове.....но може би Барт имаше предвид описаното в първото ѝ мнение желание, да набляга на долна част. А не, че на снимките нещо не ѝ харесва кой знае какво!

09.02.18
19:24

Наистина малко криво го разбрахте , Колегата Симпсън!Мнението му беше по-скоро шеговито , отколкото осъдително....и все пак има право на свой вкус човека...за всеки влак си има пътници...какво веднага почвате сръдня?

10.02.18
02:03

Добър вечер!

@Queen Cobra, благодаря ти, много си мила!
@Кристина, мерси за съвета, но именно, пробвах с няколко изображения и винаги ми изписва в червено, че файловият тип не е позволен, никакви други указания.
@kaloyan, благодаря ти, успех и на теб!

Тренировка:
няма

Храна: о, има!

- мус от кашу, протеин шоколад, малко соево мляко и около 20г. овесени ядки, 2 бъркани яйца без мазнина
- едни самотни ~450 пилешки гърди, патладжан и цухини бяха непретенциозно сготвени на фурна и разпределени през деня
- 3бр. киви, няколко желирани мечета
- 2 големи протеинови бара

Коментар:

Днес много се чудих дали да не вместя някъде кардио и корем, но тялото ми ‘крещи’ отвсякъде почивка, това може би е 5-6 пореден тренировъчен ден, хубавото е, че сега, като имам дневник, ще мога да се следя какви върша.

Аддуктора от вчера жестоко ме е наказал за това, че не го правя редовно и като цяло имам приятно ‘напомнящо усещане’ по краката днес навсякъде, доволна съм. Днес беше хубав ден, а утре ще е още по-хубав!

Ето ме и мен, усмихната и щастлива, лека вечер и пийс! ✌️

10.02.18
10:32

А защо не правиш упражненията със свободен лост, а не на машина? Доста повече  позитиви има за тялото и ще имаш много по -точна мярка за тежестта и прогреса.

11.02.18
20:12

Добър вечер!

Храна:
- капучино, мюсли
- фиеста от тостове с различни екстри: сирена, сьомга, авокадо, домати, сок от мандарини
- кефир

Тренировка: предстои, току-що измислена
някои от упражненията и уредите не знам как точно се казват на български, като имам време ще се разровя из сайта и едитна. После ще едитна и кг.

- сгъване за задно бедро
- лег преса + гоблет клек
- степ-ъп с тежест
- бг клек
- упражнение с фиксиран от едната страна за земята лост, спускане на лоста до долу + глутеус мост с тежест
- landmine front squat
- pull through

- корем + кардио

Коментар:

Вчера беше пак почивен ден, нищо интересно.

Храната днес беше хаотична и небалансирана, но вече е изядена, както и да е, утре back on track, а сега ще се раздам зверски на тренировката!
Утре е моят любим  🍑 ден, нямам търпение, много се вълнувам, храната ще е на ниво, а денят прекрасен, обещавам си!

11.02.18
20:15

казано от Queen Cobra на 10.02.18, 10:32:

А защо не правиш упражненията със свободен лост, а не на машина? Доста повече  позитиви има за тялото и ще имаш много по -точна мярка за тежестта и прогреса.

Здравей,

абсолютно си права, би било в пъти по-добре, ако го изпълнявам със свободен лост, но при клякане торсът ми отива напред малко повече от необходимото и това ме притеснява, изпълнявайки го на машината се чувствам по-сигурна.

Поздрави!

12.02.18
02:32

Никаква машина не може да замести Клека!Това изнасяне на горната част на тялото напред , може да е заради твърде висока позиция на лоста на гърба ти , неправилна позиция на стъпала, разкрач , надценяване на силовите възможности , неподходящи обувки и още неща.Усети си сама къде грешиш и изчисти проблема с практика , но не прибягвай до алтернативи , като смит!Аз лично тази машина изобщо не я харесвам , но това си е мое мнение...

Мнението беше редактирано от XXL на 12.02.18 02:35.

13.02.18
01:13

казано от XXL на 12.02.18, 02:32:

Никаква машина не може да замести Клека!Това изнасяне на горната част на тялото напред , може да е заради твърде висока позиция на лоста на гърба ти , неправилна позиция на стъпала, разкрач , надценяване на силовите възможности , неподходящи обувки и още неща.Усети си сама къде грешиш и изчисти проблема с практика , но не прибягвай до алтернативи , като смит!Аз лично тази машина изобщо не я харесвам , но това си е мое мнение...

Благодаря ти за мнението!

Поздрави!

13.02.18
02:12

Здравйте,

бързам да напиша поста, докато не съм забравила какви ги върших днес.

Тренировка:

сгъване за задно бедро със задържане и бавно спускане 15@15кг, 10@20кг, 10@25кг, 10@25
сгъване за задно бедро с един крак 10@10кг, 10@15кг, 10@17,5кг
reverse hack squat 15@само с тежеста на машината, 10@20кг, 10@30кг, 10@40кг, 11@50кг (описаната тежест е само на дисковете)
лег преса 12@60кг, 10@80кг, 10@80кг, 11@90кг. (описаната тежест е само на дисковете)
абдуктор вар1 15@60кг, 15@65кг, 10@70кг
абдуктор вар2 задържане и бавна негативна част, до отказ, с вариране на горепосочените тежести
glute push down 20@50кг, 20@50кг, 15@55кг.
кик-бекс с редуване, 1 повторение нормален, 1 повторение леко встрани кик 20@20кг, 20@22,5кг, 20@25кг
хип-тръст  4х10@55,4кг (вкл. лоста)
избутване назад с крак на машина, от колене 3х20кг,25кг,20кг

коремни преси на машина от лег 3х20@5кг, 10кг, 10кг

30мин. вело

Храна:
- протеинов бар, 1/2 помело, капучино
- 3 бъркани яйца, 1 слайс кашкавал, 2 слайса пуешко филе, салата
- около 20гр. мюсли, 150гр, мляко, 40гр банан, 15гр. орехи, капучино, протеинов бар
- предстои салата с риба тон
- тук-там имаше разни гризки, които не помня

Коментар:

Прекрасна тренировка! На някои упражнения не съм много сигурна за тежестта, понеже ги правих по усет, например на абдуктора се заиграх доста с различни тежести и вариации, докато запари хубаво.

Мога да обобщя, че съм адски доволна, въпреки че тренировката се състоя се късно, имах адски много енергия и желание! Ей такива тренировки обичам! Утре със сигурност ще имам мускулна, очаквам с нетърпение!

А, да, утре е ден за рамо, обожавам!

Лека вечер, а за тези, които четат утре, хубав и силен ден! 💪 😉 🍀

След тренировка:

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 13.02.18 08:34.

13.02.18
08:33

Привет,

отбивам се набързо да напиша храната, изядена досега и да отбележа, че мускулната треска е солидна, после ще ъпдейтна останалата храна и тренировката, за която съм много много мотивирана!

- 30гр. мюсли, 150мл. мляко от кашу, 40гр. банан, 15гр, орехи, парче портокал, киви, капучинос мляко от кашу
- 2 бъркани яйца с чушка, царевица, боб, слайс кашкавал и 2 слайса пуешко филе, салата

Сега ще си почина 1-2 часа, после ще свърша няколко задачки и по-късно vamoooos към залата!

Хубав ден и до после!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 13.02.18 16:34.

15.02.18
02:03

Здравейте,

Храна:
- 2 бъркани яйца, 100гр. пуешко филе, чушка, капучино, 1/2 портокал, 1 банан
- 125гр. пъстърва, салата, 20гр бадеми
- чаша бадемово мляко, кафе с бадемово мляко, 1-2 кофичка ‘кисело мляко’ от соя на алпро с вкус на кокос
- салата с 1/3 авокадо, маслини, риба тон

Тренировката беше тази, тъй като миналия път не беше задоволителна и реших да й дам шанс още веднъж, състоя се късно, но беше супер:

- сгъване за задно бедро 4@15кг, 17,5кг, 20кг, 25кг
- лег преса 4@60кг. + гоблет клек 4@14кг, редувайки
- степ-ъп 4х20х10кг
- бг-клек 4х10х8кг на крак
- упражнение с фиксиран от едната страна за земята лост, спускане на лоста до долу 4х10кг
- landmine front squat 4х10кг
- кардио 30мин. пътека

Коментар:

Мускулната на д-то още ме държи, утре е ден за гръб и много хубава храна. На всичкото отгоре е четвъртък и уикенда е адски близо, не мога да се оплача! 🙂

П.С. Днес го търсих това рамо да го снимам, малко е срамежливо още.

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 15.02.18 02:37.

24.02.18
23:41

Здравейте,

днес тренировката беше следната (акцент задна част на бедрото).

Тренировка:

- сгъване за задно бедро, различни тежести и повторения, както и бавно спускане, докато го усетя добре, беше нещо от сорта 15@15кг, 10@17,5кг, 10@22,5кг, 10@25кг
- лег преса, отново различни бр. повторения, докато усетя добре 2х15-20@30кг, 3х10-15@50кг
-тяга с прави крака 4х30кг(вкл. лоста)
- спускане на лост, фиксиран от едната страна за земята 4@15кг
- сгъване на машината за задно бедро, от почти изправена позиция, на крак 4@5-7,5кг
- leg push down 3x20@45кг

бягане на пътека 40мин, 10мин вървене наклон, корем

Това е за днес. Хубава вечер и още по-хубава неделя!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 24.02.18 23:46.

26.02.18
01:55

Здравейте,

днес тренировката беше 40мин. пътека. Утре повече!

31.03.18
12:39

Привет!

За съжаление трябваше да направя пауза от тренировки за един месец, но от понеделник съм отново в залата.

До тук направените тренировки бяха 5: глутеуси, задно бедро, рамо, гръб, крака.

Вчера тренировката беше следната:

1. Напади
2. Къртси напади
3. Кик бекс на уред
4. Сгъване за задно бедро
5. Глутеус мост
6. Тяга с прави крака с пудовка

Днес тренировката ще е според настроение, но задължително корем и предполагам вариации на клек, мисля вече да вкарам и кардиото отново. Първата седмица гледам да не си давам много зор, но скоро всичко ще е back to normal и ще се подобрява! Както и да е, изключително съм щастлива, че съм обратно в залата!

Храната за сега е:

- кафе, доза протеин, 250мл. мляко, 50гр. гранола

До по-късно и хубав ден!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 31.03.18 12:40.

10.04.18
00:01

Здравейте,

миналата седмица тренировките бяха 7, разпределени съответно: глутеус, рамо, задно бедро, гръб + кардио, крака, кардио + корем, +още една,импровизирана, която не помня. Кардиото е стълби 30мин.

Днес тренировката беше с акцент глутеуси:

1. Сгъване за задно бедро с бавно спускане
2. Reverse Hack squat
3. Leg push down
4. Хип тръст
5. Лег преса с широк разкрач
6. Абдуктор (различни варианти и с бавна негативна част)
7. Кик-бекс
8. Cable pull through
9. Хипер екстензия + обърната хипер екстензия

2 уреда за корем

Утре сутрин ще тренирам рамо, сряда или четвъртък ще почивам, най-вероятно четвъртък.

Хубава вечер и до утре!

11.06.18
22:27

Здравейте,

I am back дет се вика, във форума де, иначе си тренирам. Мотивацията ми да пиша винаги идва в Понеделник, може би, защото е  🍑 ден, а той ми е любим!

Вчера правих рамо и кардио 35мин. Stairmaster.

4х15 Ротация на кабел за рамо (нямам идея това как се нарича, ще едитна после)

С гири
4х12х3кг Вдигане встрани
4х12х3кг вдигане напред
4х10х3-4кг пуш преса
4х10x3-4кг reverse fly

4х15x15-20кг face pulls на кабел
4х10x20кг butterfly reverse
4х10х17,5кг повдигане встрани на машина
4х10х25кг бутане назад на машина за задно рамо.

Корем и 35мин стълби.

Днес: Глутеуси

Стълби 25мин., разтягане

Hack squat reverse
2х15 с тежестта на машината
2х10х10кг
2х10х20кг

Сгъване за задно бедро, това упражнение винаги го правя по усещане, но нещо от сорта:
2х20х15кг
2х15х17,5кг
1х10х20кг
1х17,5кг

Бутане надолу с един крак на машина
2х20х40-45-45кг

Хип-тръст
2х10х30кг (без лоста, той е около 22кг)
2х10х40кг

Лег-преса
4х60кг
2х80кг

Клек от колене
4х30кг

Кик-бекс
3х20-15•17,5•20кг (редуване 1 кик назад, 1 кик назад и леко встрани)

3х10x25кг cable pull through

Абдуктор (също по усещане и редуване на начина на изпълнение)

4х15х50-55кг

Това е за днес.

Формата актуално горе-долу наподобява това.

Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 11.06.18 22:29.

12.06.18
21:29

Добър вечер!

Днес отидох за кардио и корем, но бях много мотивирана и покляках малко за удоволствие.

Иначе тренировката:

35мин. Кардио стълби
Разтягане
Клек на смит

2х с тежестта на лоста
2х10кг
2х20кг
2х30кг

Корем.

Това е: кратко и приятно, доволна съм и много гладна! 🙂

Лека вечер!

04.07.18
12:26

Здравейте,

Ретроспекция за последните дни:

Неделя:
Рамо и кардио

Понеделник:
Кардио, гръб

Вторник:
Кардио 40мин., стретчинг навън

Сряда (днес):

Предстои кардио, Д, стретч, ако всичко върви по мед и масло, дори и корем, да видим!

Хубав ден!

Формата ми от вчера:

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 04.07.18 12:28.

29.03.19
17:05

Добър ден,

ще се опитам да възстановя какво правих през седмицата

Ден 1:
Рамо, кардио - стълби 30 мин.
Ден 2:
Задно бедро, кардио 30 мин.
Ден 3:
Кардио 30-40 мин.

Сън: 5ч.

Днес: крака + кардио вело 15мин. + стълби 10 мин.

Тренировка:
Warm up
Leg Curl + hip trust + тяга с прави крака
Машина, на която се натиска с крака надолу
BG Split Squat
Abductor

Нямах много време, но тренировката беше супер!

Утре определено ще имам нужда от почивка + сън, в неделя планувам много силна тренировка.

Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Dayana Stoykova на 29.03.19 21:32.

Bart Simpson

29.03.19
19:03

Welcome back.

29.03.19
19:20

Хм, а какво става с останалата част от тялото- гръб, гърди- най-големите мускулни групи? За рамене гледам си тренирала с 2-3 кг. Защо такава схема, която неглижира половината тяло?

29.03.19
19:42

Здрасти,

Благодаря за коментара.

Не игнорирам горната част - тренирам рамо 1-2 седмично, от време на време включвам упражнения за гръб или правя тренировка само за гръб + гърди, но не на всяка цена 1 път седмично, може и през по-голям интервал от време.

За мен това е достатъчно, естетически, а и не усещам гърба ми да е слаб или изостанал, това може да се промени с времето, но за сега не съм усетила негативи. Имам ужасно добра (или не?) генетика за гръб и за това не го тренирам вече толкова редовно.

ПС. Относно тежестите в тренировката за рамо, това е преди няколко месеца, сега има лека промяна, там внимавам много и не взимам по-големи тежести, докато не са готови, речи стабилни.

Както казах, това е временно и може да има промени.

ПС2 Добре заварила!

Поздрави!

Bart Simpson

29.03.19
19:44

Абе, ама вие с кафевия да не сте партия??????

30.03.19
09:34

Сън: 9 часа и днес е почивка

Хубав ден!

30.03.19
10:15

казано от Bart Simpson на 29.03.19, 19:44:

Абе, ама вие с кафевия да не сте партия??????

Мислех, че познаваш и мен, и жена ми.

пс. Сега захапах, сигурно заради П.С.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 30.03.19 11:15.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1