Микронизиран креатин - с или без зареждаща фаза, прием ?

23.02.18
20:24

Здравейте, тренирам от няколко месеца, но от известно време, заради липса на напредък от тренировките реших да започна да употребявам добавки. Имам силно ограничен бюджет, а и не искам да използвам протеин - защото не искам да качвам тегло, доколкото знам се качват и мазнини покрай него, пък и нямам пари - поправете ме, ако греша. Затова се ориентирах към креатина. Мисля да си взема микронизиран вместо монохидратен, заради по-добрата му разтворимост. Не мисля да правя зареждаща фаза. Решил съм 1 месец да го взимам по 5 грама на ден = 150g за месеца, а после пак по пет грама, но само в дните в които тренирам - 4 дни на седмица, и да не правя почивки. Чел съм да се пие 2 месеца и 1 да се почива - тоест за 3 месеца 300g - по 100 на месец се пада. Мисля, че  планът ми е добър, защото 4 тренировки на седмица са 20 грама - за месец ще пия 80-90g -> колкото и при добре познатата програма с почивен месец (за 2 месеца 300g(60 дни*5g), но почиваш 1 демек по 100 на месец(300g/3 месеца=100g)). Четох също и, че за да се поддържат нивата не креатина в организма са нужни 2-3g на  ден-> 20g(4 тренировки*5g)/7 дни около 2,86 се падат на ден. Смятам, че моя вариант е по - добре отколкото 2 месеца пиеш, 1 почиваш - защото хем ми е по-удобно, хем няма смисъл да натоварвам организма си с повече от нужното (нужни са 3g на ден) и после да не пия 1 месец и да изчерпа нивата на креатин и после пак наново да трябва да зареждам в себе си и отново тоя омагьосан кръг. Не е ли по - добре наистина да се пие по 3 грама но да не правиш почивни месеци ?

Темата беше редактирана от Gam3 Frozen на 23.02.18 20:30.

Креатинът е най-евтината и най-работеща добавка. Именно заради това е и най-ужасната във фитнес индустрията. При цена на монохидрата от 30лв./кг, който стига за 6 месеца печалбата на производителите е никаква и за това започват да мислят всякаки форми на креатина и въвеждат зареждащи фази и т.н. с цел да се вдигне цената или да се принуди потребителя да го изпива по-бързо. Моят съвет е да си закупиш монохидрат, да пиеш всеки ден по 5-7гр. в зависимост от теглото ти в продължение на 30-40дни, след което да починеш 20-30дни (заради толеранса към креатина, който организма ти ще придобие) и отново да повториш.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 24.02.18 12:00.

02.03.18
20:15

Препоръчай ми хубава марка за около 30лв. Аз пих по 5гр преди тренировка и 5гр след така два месеца и сега единия месец почивка ми свърши, грешно ли съм го пил?

Мнението беше редактирано от ЦВЕТКО на 02.03.18 20:16.

Препоръчай ми хубава марка за около 30лв. Аз пих по 5гр преди тренировка и 5гр след така два месеца и сега единия месец почивка ми свърши, грешно ли съм го пил?

Може да закупиш CreaPure, на независимо коя марка. Това е патентован креатин монохидрат и ще получиш микронизиран креатин, който ще се разтваря по-лесно и съответно усвоява по-лесно. Ако не намериш такъв на тази цена, пак можеш да опиташ, от този който си пил преди това - сигурен съм, че и той е имал ефект. Просто няма да се разтваря толкова лесно в течност, но то май повечето си го изсипват направо в устата и това не ги притеснява.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 02.03.18 20:29.

02.03.18
20:33

Креатинът е толкова евтин, че реално всеки качествен монохидрат е на съвсем приемлива цена, дори със суровина на CreaPure, както каза Стойко. Освен това е прекрасно проучен и с много добър профил на безопасност при високи дози.
Точно заради това можеш спокойно да компенсираш разтваряне с количество - аз дори не си правя труда да го разтвярам или меря, а направо с лъжицата в устата. Няма какво да го мислиш толкова.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.03.18 20:33.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1