13.03.18
14:39
Хора имам нужда от голяма помощ. Ще започна с това че съм висока 1.80, на 16год и тежа 57-60кг макс. Проблема ми е че много искам плочки на корема, а нямам. Трябва да чистя мазнини. Искам да стана поне желаните 55-56 кг и да оформя коремните мускули. От лятото на 2017 юли месец се запалих по спорта по фитнеса и не пипам никакви газирани, пържени и други глупости. Преди си ги позволявах само 1 път в седмицата в Неделя но само едно чийт хранене. Сега вече и него ограничих. До 40гр. шоколад на седмица и друго не си позволявам, за да чистя. Уж правя упражнения, уж ми дават съвети но и до днес - НИЩО. Пих всевъзможни глупости Lcarnitine изпих цяла опаковка но не видях ефект. Пих аминокиселини - и от тях нищо.. Пих и един вносен фет бърнър (смес кофеин, ефедрин, аспирин) но плочки нямам а единственото което имам в коремната област са малки мазнинки. Да, слаба съм, имам малко за чистене но се дразя че малко ми трябва а не се получава. Нямате представа колко пари похарчих за режими, за добавки и накрая никакви плочки :( От оскоро си платих за режима на Адриан Зурков пък да видим. Много малко имам за чистене, искам да я изкарам тая преса а всеки ден ми става все по-мъчно и депресиращо че я няма.. Пия дори по 3л. вода на ден, ям само салати, месо, зеленчуци, суроватъчна извара, яйца, овес, до 50гр. ядки- орехи или бадеми, след трен обикновено 50гр. сушен ананас или боровинки с изварата (защото нямам протеин на прах не виждам смисъл) и общо взето тва е .. Някакви съвети ? Какво да правя, какво не ми е наред ? Как да постъпя? Досега четох за един друг фат бърнър който се води мнооого добър AnimalCuts но не знам.. Някакви мнения ? Казвали са ми и да не прекалявам или да намаля млечните продукти а единственото което ям е изварата на Олимпус обожавам я всеки ден си хапвам поне по 2 пъти на ден. Другото което е следя си калориите, макронутриентите старая се да приемам по малко въглехидрати около 100-100 и нещо гр. И малко мазнини а най много белтъчини.. спортувам активно дори по 2 пъти на ден .. понеделник сряда и петък фитнес, вторник и четвъртък и фитнес и танци .. само събота и неделя си почивам
Темата беше редактирана от Никол Иванова на 13.03.18 17:38.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Истината е че това с плочките е много трудна и дългосрочна работа, особено при жените.
Л-карнитините и бърнърите са алата-балата.
Качи няколко снимки от различен ъгъл и светлина да видим как е положението да знаем докъде си.
13.03.18
16:48
Не ти препоръчвам да гониш плочки на тази възраст. За целта трябва да свалиш подкожните мазнини почти до едноцифрено число, което не е много препоръчитело за жена, особено на тази възраст.
13.03.18
17:26
казано от Димо на 13.03.18, 15:37:
Истината е че това с плочките е много трудна и дългосрочна работа, особено при жените.
Л-карнитините и бърнърите са алата-балата.
Качи няколко снимки от различен ъгъл и светлина да видим как е положението да знаем докъде си.
Едни ми казват че е лесно и ще стане бързо, други че е трудно и трябват години .. не знам
13.03.18
17:27
казано от Веселин Блажев на 13.03.18, 16:48:
Не ти препоръчвам да гониш плочки на тази възраст. За целта трябва да свалиш подкожните мазнини почти до едноцифрено число, което не е много препоръчитело за жена, особено на тази възраст.
Ми повечето ми приятелки и момичета на моята възраст имат и се хвалят с тях а на мен винаги ми е било фетиш и много го искам .. правя всичко възможно дори понякога се вманиачавам макар че донякъде всичко е и в психиката но просто съм малко объркана
13.03.18
17:34
Много зависи и какво разбираш под плочки. Ако гониш 6-пак, тогава ще е трудно. Ако просто искаш стегнат корем, с две по-изявени вертикални плочки, това не е чак толкова трудно.
Няма, обаче, как да кажем къде бъркаш, без да знаем точно как тренираш и как се храниш.
13.03.18
17:43
казано от Веселин Блажев на 13.03.18, 17:34:
Много зависи и какво разбираш под плочки. Ако гониш 6-пак, тогава ще е трудно. Ако просто искаш стегнат корем, с две по-изявени вертикални плочки, това не е чак толкова трудно.
Няма, обаче, как да кажем къде бъркаш, без да знаем точно как тренираш и как се храниш.
Тренирам всеки ден без събота и неделя и не знам защо досега не се е получило (да при всеки си е различно но все пак) ходя на танци, правя кардио и имам силови тренировки но за тях следвам правилото “по малко тежести, повече повторения “ и се храня буквално с 5 храни на кръст .. единственото което ям е омлет от яйца и овес за закуска, грейпфрут , ябълки, една филийка пълнозърнест хляб, извара доста си похапвам защото обожавам но май ще я намаля малко, ядки, риба, пуешко и пилешко филе, от време на време маалко маслини и малко кашкавал или сирене (пак казвам малко 10-20гр. Не повече) и тва е общо взето .. когато си стегна корема е твърд дори малко ми се виждат ребрата .. но целта ми не е 6пак а поне 4 или дори и на леко образувани с черта по корема ще съм доволна .. и съжалявам но какво означава рано ти е да гониш плочки? Аз съм на мнението че точно сега ми е момента после като стана на 30-40 год семейна едва ли ще ми пука толкова за това, но сега е пубертета, момчетата и като цяло живота, всичко е сега
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 13.03.18 17:49.
13.03.18
18:43
Има го и варианта да нямаш достаръчно мускулна маса, за да имаш плочки.
13.03.18
22:06
Шестнадесет годишни с фетиши... ебасимо
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 13.03.18 22:06.
казано от Никол Иванова на 13.03.18, 14:39:
Да, слаба съм, имам малко за чистене но се дразя че малко ми трябва а не се получава.
Ей тук е ключа от палатката 🙂
Коремните мускули не са нищо по-различно от останалите.
Т.е трябва да ги притежаваш, а после да мислиш как да ги показваш 🙂
14.03.18
20:49
Здрасти!
Може би ще се изненадаш от мнението ми, но смятам, че не ти трябва да сваляш, а точно обратното - да качиш активно тегло.
Висока си 1.80, тежиш 57 кг, а даже целиш да падаш надолу.
Искаш да покажеш коремните мускули, но те не се получават само чрез по-нисък процент подкожни мазнини, трябва и да ги има налични.
Само на 16 години си, а си почнала с доста ограничителни режими (имам предвид като разнообразие храни, а предполагам, че се храниш и оскъдно в стремежа си да свалиш тегло).
15.03.18
11:27
казано от Вероника Налбатска на 14.03.18, 20:49:
Здрасти!
Може би ще се изненадаш от мнението ми, но смятам, че не ти трябва да сваляш, а точно обратното - да качиш активно тегло.
Висока си 1.80, тежиш 57 кг, а даже целиш да падаш надолу.Искаш да покажеш коремните мускули, но те не се получават само чрез по-нисък процент подкожни мазнини, трябва и да ги има налични.
Само на 16 години си, а си почнала с доста ограничителни режими (имам предвид като разнообразие храни, а предполагам, че се храниш и оскъдно в стремежа си да свалиш тегло).
Може да звучи странно но съм стигала и до крайности, случвало ми се е дори да стигам до крайности само и само за да постигна целта си но все още както казах нямам. Корема ми е стегнат , твърд е, храня се често пате 2-3 или макс 4часа но уви.. и един въпрос как мога да разбера дали ги имам ? Някакви съвети :( да наистина малка съм искам да се кефя и аз ка живота но искам на първо място да изглеждам добре а и по принцип съм от типа хора “перфекционисти” и искам тялото ми да е слабо, красиво и стегнато най вече с плочки.. и как така да качвам като ми обясниха че трябвало да свалям и да чистя поджоните мазнини и най-тънкия слой се показват плочките .. Оф не знам объркана съм но мисля че като качвам няма да имам плочки
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 15.03.18 11:59.
Най- лесния начин е палпационния. Стягаш корема и със стегнати пръсти с върховете натискаш умерено и опипваш от горе надолу. Ако имаш дефиниция на плочките, каналите ще се усещат като неравности дори и под 2-3 см мазен слой и няма да стои като цяла повърхност отдолу.
Нещя ти да качиш някоя снимка да не говорим наизуст.
15.03.18
12:26
Аз също съм на мнение, че трябва леко да качиш. Като за начало намали кардиото, намали повторенията, съответно увеличи тежестта. Изчисли си калориите и яж около тези за подържане на теглото + 300 отгоре и виж как се развиват нещата. Не знам точно как тренираш, но ако наблягаш само на коремни преси трудно ще стане - плочките искат клек и тяга.
15.03.18
14:00
казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 12:26:
Аз също съм на мнение, че трябва леко да качиш. Като за начало намали кардиото, намали повторенията, съответно увеличи тежестта. Изчисли си калориите и яж около тези за подържане на теглото + 300 отгоре и виж как се развиват нещата. Не знам точно как тренираш, но ако наблягаш само на коремни преси трудно ще стане - плочките искат клек и тяга.
Да си кажа честно страх ме е да кача, не искам да съм мазна а релефна. Имало е дни и периоди в които съм се спуквала от кардио (час, 1 и 30, 2 дори ) пътека, тичане, ходене на нагоре, сега разнообразих малко с колело защото няма особено ефект от пътеките понеже това е само една лента която се върти.. много по трудно и изморително е да ходиш или тичаш навън на асфалт (неподвижен е), гледам да ям в по-малки количества и само полезни и никсокалорични храни а напоследък си мисля че съм и напълняла малко макар и да няма от какво. Спазвам правилата за макронутриентите, следя ги (преди тренировка не въглехидрати, а след, белтъчини също дори много приемам под формата на яйца, извара, филета) отделно мазнини само като авокадо, ядки , зехтин като гледам да не прекалявам .. наскоро дори дадох 50лв за режим на Адриан Зурков защото гледах че много хора са доволни и са променени благодарение на него Та реших да пробвам и аз . Точно затова и си го поръчах защото ми омръзна да гледам всички около мен как успяват и как са с егати телата а аз да съм без плочки. Да, и аз постигнах голям резултат защото миналата година по това време бях супер пълничка бях 70-70 и Нещо кг, е за 1г. Свалих около 13кг да кефя се, но си искам и релефа.. защо всички други да имат плочки и аз не ? Същото е просто така разсъждавам. А най ме е яд че ми трябва много малко не е като да кажеш да съм супер далече от целта си и пак нещо явно не е както трябва не знам. Факт е че макар и слаба имам леко коремче и имам няколко см. за чистене но се нядявам до лятото поне да е свършена работата :(
15.03.18
14:10
казано от Димо на 15.03.18, 11:59:
Най- лесния начин е палпационния. Стягаш корема и със стегнати пръсти с върховете натискаш умерено и опипваш от горе надолу. Ако имаш дефиниция на плочките, каналите ще се усещат като неравности дори и под 2-3 см мазен слой и няма да стои като цяла повърхност отдолу.
Нещя ти да качиш някоя снимка да не говорим наизуст.
Как се качват снимки? Нещо моите не искат обясни как и ще видиш
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 15.03.18 21:51.
казано от Никол Иванова на 15.03.18, 14:00:
сега разнообразих малко с колело защото няма особено ефект от пътеките понеже това е само една лента която се върти.. много по трудно и изморително е да ходиш или тичаш навън на асфалт (неподвижен е),
Науката казва че разликата в усилието и изгорените калории при бягане на пътечка и в парка се компенсира лесно като сложиш 1% наклон на пътечката. Но не това е важното.
От снимките, които показа, си мисля че трябва да продължиш с хранителния режим и кардиото, може би последното не в такъв обем, и да отделиш време и усилия да тренираш с по- тежко. Оставяш розовите гирички и се ориентираш към щангите и уредите с повечко килограми. Виждаш ми се просто слаба, и без мускулна дефиниция, не изглеждаш като някой, който спортува, нямаш мускули. Трябва да вържеш някоя мръвка, която да се вижда през ниския ти процент подкожни мазнини. Пробва ли с опипване с пръстите дали напипваш каналите на плочките на корема? Ако няма канали, няма какво да очертае плочките и да се види, дори и да изчистиш всичкото мазно на коремчето.
Това не става много бързо, затова се зареди с търпение. За лятото не е сигурно дали ще стане.
Слагам ти няколко снимки да видиш че още отслабване не е правилната цел. На повече килограми и съответно и мускули, плочките се виждат по- добре, отколкото на ниски килограми, но без мускули.
15.03.18
15:21
Значи това е начин. Спокойно - aко го правиш правилно няма да се омазниш. Само спазвай правилото за минималния прием на протеин (1,6 до 2 по собственото тегло).
15.03.18
21:50
казано от Димо на 15.03.18, 14:50:
казано от Никол Иванова на 15.03.18, 14:00:
сега разнообразих малко с колело защото няма особено ефект от пътеките понеже това е само една лента която се върти.. много по трудно и изморително е да ходиш или тичаш навън на асфалт (неподвижен е),
Науката казва че разликата в усилието и изгорените калории при бягане на пътечка и в парка се компенсира лесно като сложиш 1% наклон на пътечката. Но не това е важното.
От снимките, които показа, си мисля че трябва да продължиш с хранителния режим и кардиото, може би последното не в такъв обем, и да отделиш време и усилия да тренираш с по- тежко. Оставяш розовите гирички и се ориентираш към щангите и уредите с повечко килограми. Виждаш ми се просто слаба, и без мускулна дефиниция, не изглеждаш като някой, който спортува, нямаш мускули. Трябва да вържеш някоя мръвка, която да се вижда през ниския ти процент подкожни мазнини. Пробва ли с опипване с пръстите дали напипваш каналите на плочките на корема? Ако няма канали, няма какво да очертае плочките и да се види, дори и да изчистиш всичкото мазно на коремчето.
Това не става много бързо, затова се зареди с търпение. За лятото не е сигурно дали ще стане.
Слагам ти няколко снимки да видиш че още отслабване не е правилната цел. На повече килограми и съответно и мускули, плочките се виждат по- добре, отколкото на ниски килограми, но без мускули.
Благодаря за информацията но имам няколко върпоса. И в крайна сметка трябва да качвам ли, или какво? И пробвах да напипам при корема си тези каналчета но както казах когато стегна и го пипна ми е просто твърд и плосък . Не съм сигурна дали има леки такива или просто ми се струва. Можеш ли да ми обясниш по-подробно за това и как да разбера дали под този слой мазно има плочки или ще трябва с повече тежко и повече натоварване да заякна?
15.03.18
21:51
казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 15:21:
Значи това е начин. Спокойно - aко го правиш правилно няма да се омазниш. Само спазвай правилото за минималния прием на протеин (1,6 до 2 по собственото тегло).
И тези не ги разбирам как се смятаха. Въглехидрати, мазнини и протеини според теглото. 1,6 умножавам по теглото ми или разделям теглото ми на 1,6/2 ? Как бяха?
15.03.18
22:00
Ако тежиш например 60 кг. умножаваш по колкото грама протеин ти трябва на телесно тегло, в случая например х 2. Демек трябват ти 120 гр. протеин на ден. Обаче една 200 гр. пържола не значи 200 гр. протеин. Протеинът в нея ще ти е около 40-50 гр. Та така подбираш храната, като гледаш да ги докараш. Това с пържолата е само пример......има много храни, с които да си го набавиш. Най-лесно е да видиш на 100 гр. от определена храна, колко протеин съдържа и смяташ.
Мнението беше редактирано от Деян на 15.03.18 22:05.
Плочките ще станат, когато спреш да мислиш за тях и бъдеш постоянна в продължение на години. И аз искам да стана милионер, какво ли не пробвах, кой ли не питах и еме не 🙂 ... но с годините се получава по добре.
15.03.18
23:12
казано от Deyan на 15.03.18, 22:00:
Ако тежиш например 60 кг. умножаваш по колкото грама протеин ти трябва на телесно тегло, в случая например х 2. Демек трябват ти 120 гр. протеин на ден. Обаче една 200 гр. пържола не значи 200 гр. протеин. Протеинът в нея ще ти е около 40-50 гр. Та така подбираш храната, като гледаш да ги докараш. Това с пържолата е само пример......има много храни, с които да си го набавиш. Най-лесно е да видиш на 100 гр. от определена храна, колко протеин съдържа и смяташ.
Да, ясно както и сега си следя въглехидрати, мазнини. Благодаря
15.03.18
23:15
казано от kaloyan на 15.03.18, 22:06:
Плочките ще станат, когато спреш да мислиш за тях и бъдеш постоянна в продължение на години. И аз искам да стана милионер, какво ли не пробвах, кой ли не питах и еме не 🙂 ... но с годините се получава по добре.
Да много хора това ми казват дори и майка ми но някакси как ще спреш да мислиш за нещо като го искаш толкова много и ти е толкова на мерак? Единствено бих се успокоила ако видя че се получава или се образуват дори леко, просто да съм сигурна че съм в правилната посока .. иначе се чудя дали всичко е както трябва и често се ядосвам
15.03.18
23:47
казано от Никол Иванова на 15.03.18, 21:51:
казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 15:21:
И тези не ги разбирам как се смятаха. Въглехидрати, мазнини и протеини според теглото. 1,6 умножавам по теглото ми или разделям теглото ми на 1,6/2 ? Как бяха?
Препоръчвам ти да ползваш този калкулатор. Дели ти калориите на въглехидрати, мазнини и протеини и според мен е най-точен за храните на българския пазар. Нужните калории ти ги смята по-скоро приблизително, но стават за ориентир.
07.04.18
15:28
Наблегни на базови упражнения за цяло тяло ( дали с тежести или собствено тегло няма толкова значение ) и малко кардио за добър тонус; възможно повече цяла, растителна храна ; спри да взимаш стимуланти и други добавки ; препоръчвам един ежедневен мултивитамин, добра сол и филтрирана вода ; ако продължаваш да гладуваш и да ограничаваш храната - главно въглехидратите от качествена храна и да си периодично на нвд протоколи , няма да успееш да се изчистиш за дълготраен период от време, да си спокойна/ да се чувстваш добре и да задържиш постигнатото, защото става прекалено обсебващо ежедневие и просто ще се въртиш в един омагьосан кръг и накрая ще прегрееш и откажеш ; колегите са прави, че принципно визията към която се стремиш, е доста трудно постижима за нежния пол, освен ако не си професионален атлет и спортът не обсебва почти изцяло живота ти и не пиеш ‘’специални’’ стимуланти ; според мен, е добре да се сремиш да имаш що-годе ок изглеждащо тяло и специално за теб, след като си се фокусирала върху това - добре оформен корем ( плосък ), но не и да се стремиш към плочки на тази възраст поради естетични причини, които с нищо съществено не ти допринасят към ежедневието т.е който те харесва и те смята за готина няма да ти гледа само корема, или лицето, или краката, а това как разсъждаваш и говориш и поемаш дадени предизвикателства от ежедневието ; също и тези които гледат тези неща и за тях са задължителни не ти заслужават вниманието, ама въобще и отделеното време; ако смяташ , че не съм прав специално за последното- споко, ще израснеш и сама ще се увериш , че естетиката не си заслужава, колкото здравето ; ехе, ти организира целият си живот- деца, семейство , къща, куче/котка ..даже две след 40 год. 😄😄 , имаш цял живот през който ще постигаш и ще губиш много неща, най-вече визията на тялото си ; плюс това, ако много наблягаш на тази мускулна група има възможност да си докараш херния , или проблеми с изхождането , така че - умната. Успех !
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 07.04.18 15:45.
07.04.18
15:33
казано от kaloyan на 15.03.18, 22:06:
Амин, колега ! 🙂
23.07.18
15:13
Здравей🤗 Аз ти препоръчвам да тренираш за корем, аз съм на 13 и с 4 месеца тренировки постигнах стегнат корем с линии и плочки се усещат. Ако искаш мога да ти препоръчам приложения😄
29.09.18
16:16
Тренирай всички мускулни групи разпределни по дни. Тоест тренировъчна програма. Коремните мускули ги тренирай веднъж седмично, както всички други мускули. 10 - 15 минути в седмицата е достатъчно да отделиш за тях. Храни се добре, приемай достатъчно белтъчини за да има мускулен разстеж. Като решиш да чистиш, трябва да спазваш диета , хранителен режим по грамажи. Това е най важното. Относно добавките за горене на мазнини, които помагат е CLA.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.09.18 17:16.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече