Да се науча да закусвам

Здравейте, може би и други хора са се сблъсквали с това. Имам лек проблем със закусването, сутрин грам не съм гладен, особено ако ми се и спи като ставам за работа, затова почти не закусвам. Прияжда ми се чак към 11-12 на обед. Тъй като това не е много хубава практика, имам желание да се науча да закусвам сутрин, само че едвам хапвам каквото и да било преди 9-10 изобщо. Ще съм благодарен на идеи за леки закуски или на метод да ми се яде рано рано, защото искам да хапвам повечко пъти на ден, а и на работа по принцип мога да ям ако искам и 3-4 пъти на ден, та да мога да натрупам необходимите калории преди тренировка, която правя веднага след работа, към 7. Благодаря! 🙂

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

19.03.18
14:16

казано от Александър Петров на 19.03.18, 13:49:

Тъй като това не е много хубава практика...

Защо да не е хубава практика?

Да не се закусва сутрин имам предвид. Защото първо пия кафе на гладно, второ, че огладнявам относително рано преди обедната почивка, а и закуската си е важна, нали от малки ни учат, че била “най - важното хранене за деня” (това в кръга на шегата). По - важното е, че като не закусвам, след това на обяд съм като озверял, набухвам се яко, след това не ми се яде и следобеда, а искам да вкарам повече хранения, в резултат на което вечер огладнявам сравнително късно и отново вечерям големи количества към 9 вечерта, че и по - късно. С цел да си разпределя на повече и по - адекватни хранения за деня менюто, искам да почна да закусвам сутрин, но засега ми е трудно да го правя.

19.03.18
15:13

Изобщо не е нужно да си разпределяш храната на повече хранения. Даже напротив - храненето в по-малък отрязък от време през деня има редица предимства.
Тъпкането на вечеря можеш да го избегнеш с по-добър контрол върху количеството храна при  предишното хранене.

Благодаря за отговорите! Смятал съм калориен баланс обаче около 2500+ на ден калории, това с 2-3 хранения не е ли трудно постижимо без яко тъпкане и не особено полезно за корема?

Спокойно можеш да хапваш 3 хранения по 900 за периода от 12 до 21. Това са двете часа все пак. Даже има място и за едно междинно.

Това, че искаш да закусваш е супер. Това, че искаш да си разпределиш дневното меню на повече хранения е още по-добре. Храни се на колкото ти е възможно по-малки порции и повече пъти, така стомахът ти няма да е издут никога и най-малкото е хиляди пъти по-красиво.
А за въпросните леки закуски може да опиташ такива в течен вариант. В блендер разбиваш и пиеш 200гр. извара с 200мл вода(ако имаш разтворими аминокиселини добави 1 лъжичка за вкус); 5яйца + 75гр. овес(канела, какао на вкус). Направата, изпиването и измиването на съдовете отнемат не повече от 5 минути, количеството е по-малко от 2 водни чаши и не е никаква трудност за изпиване дори и да не си гладен.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 19.03.18 16:41.

19.03.18
16:59

казано от Стойко Колев на 19.03.18, 16:39:

5яйца

Тея яйца сурови ли?

19.03.18
17:22

казано от Александър Петров на 19.03.18, 13:49:

та да мога да натрупам необходимите калории преди тренировка

Какво целиш с това “натрупване” преди тренировка?

Това, че искаш да закусваш е супер. Това, че искаш да си разпределиш дневното меню на повече хранения е още по-добре. Храни се на колкото ти е възможно по-малки порции и повече пъти

Както би казал Сашо - “кАжи честно” 😄

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.03.18 17:23.

Пак мерси за отговорите! Целта е, че като не съм се наял, нямам енергия да тренирам качествено. Нямам предвид да се натъпча яко и да ми е тежко, а защото тренирам сравнително късно и ако не ги ям преди това, тези калории трябва да ги избухам яко на вечеря, което не е ок. Относно течните храни, правя си относно 2 - 3 доста сходни вида шейкове, всичките с кисело/прясно мляко, такива с банани, мед, пчелен прашец, на някои слагам тахан, като има, ягоди, протеин на прах, черен шоколад, но сурови яйца ме е малко страх да пия, макар че съм го правил и ми е вкусно. Но определено си е идея за сутрин, ако дадете още “манджи” за закуска, които да не са тежки, може и да не са течни, ще съм благодарен. Някой път мога да хапна варени яйца на закуска, но обикновено и това не ми се яде.

казано от Ivan на 19.03.18, 16:59:

5яйца

Тея яйца сурови ли?

Сурови е най-лесно, ако не са сурови обаче трябва да се добави и вода.

Може да е лесно, но не си заслужава риска, наред с други минуси.

Към автора: Боби ти е казал достатъчно ясно нещата по темата.
Не ти е ОК да закусваш - не го прави.
Нужните калории може да си ги набавиш в 2-3 хранения, стига да познаваш горе-долу продуктите и тяхното съдържание. Много лесно се увеличават калориите с мазнини.

Хапни към 11-12, когато огладняваш. Може да ядеш още веднъж към 15 (ако си гладен), тренираш и след това ядеш пак. В зависимост от часа на лягане, на теория може да добавиш и 4-то хранене (или 3-то, ако отпадне това в 15).

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1