Турнир по силов трибой Джони спорт 2018

Девето поредно издание на култовия турнир по силов трибой за любители Джони Спорт.
Важна информация !!!
Вход за зрители - СВОБОДЕН !!!
На вниманието на състезатели и треньори -
== кантар и записване ==
Едната възможност ще е вечерта преди състезанието - на 27-ми април (петък)от 20 до 21 ч. в читалище “Младост”.
И в деня на състезанието - на 28-ми април (събота) - от 8 до 9 ч.
==========

Турнир по силов трибой за любители без право за участие на състезатели - ставали медалисти в републикански и международни първенства по трибой (атлети които не са печелили медали в трибоя в официални състезания по силов трибой могат да се състезават.

Състезатели печелили медали само в отделни движения и републикански по вдигане от лег могат да участват. С това изискване компромиси няма да се правят, дори за хора участвали преди години, които не са участвали отдавна и т.н.

Целта на състезанието е да предразположи към участие хора, които са нови и среднонапреднали в силовия трибой, както и абсолютни любители.
Категориите за любителите ще са 3 - до 85 кг., до 100 кг. и над 100 кг. Ще има и категория “Шампиони”. В нея имат право да участват състезатели печелили шампионска титла от турнира в категорията си през годините.
Такса за участие - 20 лв. на участник.

По време на записването всеки казва началните си тежести в трите упражнения. Който веднъж се е записал, няма право да се мери отново, да сменя категория и т.н., а само да се отпише, ако пожелае. Тази година толеранс няма да има, състезателите трябва да са точно в категорията - нито грам отгоре!

Състезанието започва в 10:00 ч. с клековете на първата категория - до 85 кг., след като те свършат клека, започват да клякат кат. до 100 кг., след тях кат. над 100 кг. , след това категорията на Шампионите. След това започва вдигане от лег на до 85 кг. и т.н.
В този ред ще се движи цялото състезание!


Феновете на силата и силовите спортове ще имат възможност да видят демонстрации в изпълнение на някои от най-елитните ни трибойци и културисти!

Още за правилата на състезанието и за това какво ще очакват съдиите от състезателите, за какво ще се дава несполучлив опит и т.н.

1. Клек - Най важното е клекът да бъде до долу, т.е. най-горната част на бедрото да слезе под нивото на колянната става. Няма да се търсят супердълбоки клекове в стил “задника до пода”, достатъчно е само най-горната част на бедрото да слезе под нивото на колянната става, било то и с милиметър.

Друго важно условие е щангата да се вдигне до горе - до разгънати колене и да се задържи за момент, докато главният съдия каже да се прибере със сигнал “Рек”.

Ако щангата залитне напред по пътя нагоре преди да е фиксирана, дори да е била близо до разгънато положение опитът ще се счита за невалиден. Просто разгъвайте коленете и изчаквайте съдията да даде сигнал да приберете щангата. Ако се изкривите, забавите, спрете и т.н. по време на вдигането и техническите лица не са ви помогнали и намесили, опитът няма да бъде счетен за неуспешен и ще бъде признат. Основното и най-важното, за което ще гледат съдиите е дълбочината на клека, така че клякайте дълбоко. Няма да се позволява да се използват наколенки от какъвто и да било тип или бинтове за коленете.

Позволена екипировка: накитници за ръцете или бинтове за китките, колан за кръста. Задължително е да се кляка с клин/ трико. !!!НОВО!!! - Стандартни наколенки - без натегачи, ремъци, гумени или пластмасови части.

2. Вдигане от лег - Основното тук е щангата да опре гърдите и после да се вдигне до напълно разгънати ръце.
Ако имате проблеми с лактите и не можете да ги разгъвате напълно сигнализирайте съдиите преди опита и им покажете, че не можете да разгъвате лактите си.

ВДИГАНЕТО НА ТАЗА Е ЗАБРАНЕНО!!!

Вдигането започва със сигнал “СТАРТ” . !!!НОВО!!! След като щангата опре гърдите и спре неподвижно върху тях следва сигнал “ПРЕС” ! Ако състезателят не спази сигналът “ПРЕС” опитът е несполучлив ! Тазът не може да се отлепя в нито една фаза на вдигането и ако това се случи, опитът ще бъде счетен за неуспешен!
Щангата трябва да се вдигне на изпънати ръце и съдията да даде сигнал “рек”, за да бъде прибрана, не трябва да се бърза да се прибере, за да може съдиите да преценят, че щангата е овладяна и вдигната докрай. Няма проблем, ако по време на вдигането едната ръка изпревари другата и щангата се изкриви, важното е и двете да завършат в края на движението. Няма да бъдат разрешени налакътници или бинтове, навити на лактите. Единствената разрешена подпомагаща екипировка е: бинтове на китките или накитници и колан за кръста. Клинът на краката е задължителен!

3. По време на мъртвата тяга основното е да се разгъне напълно тялото и раменете да отидат зад нивото на щангата при напълно изпънати крака - тогава щангата ще се счита за вдигната. !!!НОВО!!!НОВО!!!НОВО!!! - Забранено е подпъхването на коленете и придърпването  и връщането на щангата надолу след като е спряла по време на вдигането. Тежестта може да върви само нагоре !  При завършване на опита, след сигнал на съдията щангат трябва да се пусне на земята с демонстриране на контрол, т.е. леко да се придружи, а не да се хвърля отгоре. Ако щангата се хвърли отгоре, опитът ще бъде счетен за несполучлив, дори и да е имало съдийски сигнал.

Забранено е ползването на фитили!
Не се позволява краката да се мажат с кремове, мазила и всякакви приплъзващи субстанции, освен талк на прах или бебешка пудра.

Разрешената екипировка: накитници, колан за кръста, наколенки (отговарящи на условията, описани по-горе в частта за клека)
Отново е задължително да се използва клин или трико.

_____________________________________________________________________

За повече разяснения на  информацията относно регламента и условията за участие гледайте клипа - https://youtu.be/Gi143XkgUsQ . Всичко е обяснено максимално подробно и ясно.

15.04.18
14:11

Вдигането започва със сигнал “СТАРТ” . !!!НОВО!!! След като щангата опре гърдите и спре неподвижно върху тях следва сигнал “ПРЕС” ! Ако състезателят не спази сигналът “ПРЕС” опитът е несполучлив!

Тва значи ли, че лежанката вече е с “пауза”, демек няма да е като предни години кой както може с изтласкване от шкембе 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 15.04.18 14:12.

15.04.18
14:13

С пауза ще е.

Мнението беше редактирано от БПН на 15.04.18 14:27.

Ако щангата залитне напред по пътя нагоре преди да е фиксирана, дори да е била близо до разгънато положение опитът ще се счита за невалиден.

Какво означава това?

15.04.18
16:58

Предполагам, че означава,че опита е невалиден, ако загубиш баланс и залитнеш напред, направиш крачка и т.н.

21.04.18
15:33

Приветливи съфорумници, моля тези от вас, които ще ходят на Джони спорт  тази година (като състезатели или публика) - да харесат този пост. Така може би повече хора ще разберат едни за други 😀, ще се видят, запознаят и тн.

Аз самата, както винаги, много искам да дойда, но за момента не съм сигурна  😣
Затова само разбутвам темата, пък после ще видим.

Мнението беше редактирано от Atom на 21.04.18 15:35.

И тази година съм там, но за съжаление само в публиката.

26.04.18
14:45

Надявам се да сме повече и да се познаем. (ама нали сме яки, ще се набием на очи) 😄

Иначе един въпрос. Има ли място за спиране около това читалище и зона ли е?

26.04.18
14:53

Не е зона. Може да не се вредиш да спреш пред самото читалище, но в района все ще свариш.

26.04.18
15:10

Обикновено тези, които се познават, сформират група, която не може да се пропусне ☺
Така че евентуално другите ще се ориентират много лесно 😊

26.04.18
15:39

Никога не съм ходил и мисля да се занеса да гледам този път.

26.04.18
16:22

Жалко, трябва да се оправям с новата квартира. Миналата година беше яко и съжалявам, че няма да мога да видя агитката.

28.04.18
10:27

Има ли Livestream?

Т. Тодорова

28.04.18
11:32

Май имаше миналата година?

Ей, много ми се идваше, но уви. #salzi4ka
Да си изкарате готино и успех на който ще участва. 🙂 🍺

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.04.18 11:33.

28.04.18
14:40

Тази година имаше по-малко блъсканица и повече въздух (поне до обед ☺) Стоеше ми се да погледам повече (заради гореспоменатото - за първи път виждах добре...), ама нямаше как.

Ако някой иска да гледа записи, в този ютюб канал има май почти всички.

Браво на участниците, не можах да гледам на живо, на записа гледах и опитите на Веско Дойчев, 340 тяга ги опъна все едно празен лост, за съжаление явно на хвата съвсем малко не му стигна, иначе после и 370 на косъм да ги заключи.

30.04.18
12:19

А някъде има ли резултати?

казано от Ivan на 30.04.18, 12:19:

А някъде има ли резултати?

Не знам дали се вижда така, но има екселска таблица.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1