15.04.18
22:59
Здравейте, колеги !
Повечето от вас ме познават от дневника, който водих доста активно преди известно време, но се наложи поради липса на всякакво време да го изоставя.
На проблема - не помня да съм споменавал, но преди около 2 години извадих рамо - удряхме по крушата на морето и го извадих (адски лоша идея) . Направих голяма грешка да го наместя сам и от тогава работата е доста зле.
За 2 години рамото се извади около 5 пъти - като последното вадене за 1 седмица се извади 2 пъти - 1 път в банята докато се протягам за душ гела (буквално) и за нещастие, 2 дни по-късно,на връщане от спешното (по друга причина) се хлъзгам на снега, падам , и го вадя отново.
Проблема е следния - спрях тренировките от близо 2, 3 месеца и работата е много зле - само да го протегна под определен ъгъл усещам, че ще го извадя и болките не са много търпими. Днес ходих до ВМА - д-р Атанасов (дежурен спешно отделение на травм.), та както очаквах иска да ме реже веднага, но аз не съм фен на идеята.Ясно ми е, че повечето са готови да ме резнат и да ме прекарат по пътеката за паричките.
Молбата ми е следната - изчетох доста мнения, видях, че има колеги които са тренирали спортисти с такива травми и т.н. Нека всеки, който има наблюдения, опит или контакти с опитни и доказани лекари в тази област (та дори да се прибегне до оперативна интервенция) да даде своето мнение. Всяко 1 такова е добре дошло и съм готов да приема всякакви съвети 🙂
Благодаря предварително !
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Доц. д-р Здравко Стефанов, Артромедика, на ул. Пчела...спортен травматолог ,преподавател в НСА.Точно тесен специалист по раменни травми.,лекува националите по волейбол,бокс и тн.
Помогна на дъщеря ми много.
казано от nervak на 16.04.18, 09:37:
Доц. д-р Здравко Стефанов, Артромедика, на ул. Пчела...спортен травматолог ,преподавател в НСА.Точно тесен специалист по раменни травми.,лекува националите по волейбол,бокс и тн.
Помогна на дъщеря ми много.
Много благодаря! А малко повече информация относно травмата и рехабилитацията на дъщеря Ви, ако не е проблем да споделите, разбира се. 🙂
Беше нещо с терес минора...от бътърфлая я бяха пренавили,това едната травма...а другата- разкъсване на аддуктор бревис.
казано от nervak на 16.04.18, 21:17:
Беше нещо с терес минора...от бътърфлая я бяха пренавили,това едната травма...а другата- разкъсване на аддуктор бревис.
Много ти благодаря! Още утре ще запазя час.
Доколкото знам, щом вече е започнало да се вади рамото редовно, не е много добре и няма как да стане без оперативна намеса. Ако това не ти е проблем може да го оставиш така, но за някои динамични упражнения и дейност трябва да забравиш. Също така не знам от тези вадения с течение на времето, каква увреда може да се получи по коста и съединителната тъкан.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.04.18 09:44.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече