Протеин за жени

Прескочи до:

02.05.18
21:07

Здравейте, търся качествен протеин. Целя да изгоря мазнините и да изградя чиста мускулна маса. Четох и за синефрен, йохимбре и л карнитин , че помагат за борбата с мазнините. По отделно ли да ги взема или има таблетки, които съдържат и трите съставки. Правя коремни преси, планк и упражнения за корем и крака в домашни условия. Моля за помощ, храня се здравословно . Кои протеини и добавки са за моята цел

Ако се храниш добре добавките за твоята цел са CLA, Omega3, l-карнитин.

казано от Стойко Колев на 03.05.18, 13:31:

Ако се храниш добре добавките за твоята цел са CLA, Omega3, l-карнитин.

С какво помага точно L-карнитина?

03.05.18
16:25

Не ям пържено, тестено и сладко. Така изглеждам в момента за 18 дни упражнения за корем.  По 1 час

Здравей!

Сигурна съм, че можеш да си набавиш необходимото количество протеин чрез храната, затова на този етап отложи купуването под формата на добавка.

Не знам какво виждане имаш в главата си за мускулната маса, която искаш да качиш, но имай предвид, че по начало за една жена не е лека задача. Затова е добре и подробно да опишеш тренировките си. Трудно ще създадеш желаните стимули с типични домашни тренировки, пък и доколкото разбирам, май наблягаш основно върху коремната мускулатура.

ПП: няма протеин за мъже, протеин за жени...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.05.18 19:22.

03.05.18
20:17

Не целя покачване на  мускулна маса, а по-чист корем. Сега ми се личат леко плочките, но искам по- изразени. Долната част трябва да пооправя

Повече от това в момента ще е близко до нездравословното.

казано от Калина Иванова на 02.05.18, 21:07:

Целя да изгоря мазнините и да изградя чиста мускулна маса.

Нямаш нужда от още сваляне...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.05.18 21:51.

04.05.18
07:33

Благодаря за информацията.  Ще продължа да правя упражниния за корем, крака и дупе. Имам и още един въпрос- имам целулит по дупето и под дупето на бедрата. Освен упражниния четох, че йохимбре е и за целулит. Моля за вашето мнение. Качвам снимка, за да поясня каквъв искам да ми е корема. Зная, че няма как да е точно същия, но поне малко да прилича на този

Мнението беше редактирано от Ка55 на 04.05.18 18:18.

04.05.18
18:18

казано от Калина Иванова на 04.05.18, 07:33:

Благодаря за информацията.  Ще продължа да правя упражниния за корем, крака и дупе. Имам и още един въпрос- имам целулит по дупето и под дупето на бедрата. Освен упражниния четох, че йохимбре е и за целулит. Моля за вашето мнение. Качвам снимка, за да поясня каквъв искам да ми е корема. Зная, че няма как да е точно същия, но поне малко да прилича на този

Мнението беше редактирано от Ка55 на 04.05.18 18:19.

04.05.18
18:24

Моят в момента изглежда така

Мнението беше редактирано от Ка55 на 04.05.18 18:25.

Човека, който ме мотивира да започна да тренирам ми каза да потренирам още месец-два, за да мога да свикна упражненията и ще започнем с добавките. Сега го питах за качествен протеин и той ми предложи NOW Foods Whey Protein, каза че с него много по-бързо ще се възстановявам след тренировка и ще покачвам чиста мускулна маса. Също така щял да ми бъде полезен и за имунната система.. Направих си труда да поразпитам и разуча нещата, дано съм бил полезен! 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.05.18 05:48.

казано от Михаил Михаелов на 04.05.18, 23:32:

, каза че с него много по-бързо ще се възстановявам след тренировка и ще покачвам чиста мускулна маса.

Какъвто и протеин да пиеш, не е достатъчно условие за покачване на мускулна маса. Не е и задължителна добавка за тази цел, ако успяваш с храната да си набавиш необходимото.
Пък и около въпроса с качване на “чиста мускулна маса” има разни подробности. 🙂

05.05.18
20:10

Вероника всякак се опитва да ти подскаже, че в момента се водиш по някакви фитнес митове.
Може би е добре да изясним, че протеинът не е хранителна добавка, а просто храна на прах. Напълно достатъчно е да се храниш пълноценно и да приемаш около 1.2- 1,8 гр. протеин на кг тегло.

08.05.18
22:33

А за сила и издръжливост какво пиете? Взех си протеин на whey zero isolate

Банан и кафе преди тренировка, може и втори банан по време на тренировката, ако тя е по-продължителна и те изтощава.

09.05.18
15:08

казано от Стойко Колев на 08.05.18, 23:16:

Банан и кафе преди тренировка, може и втори банан по време на тренировката, ако тя е по-продължителна и те изтощава.

Нали бързите  въглехидратите е добре да се приемат след тренировка или аз съм в грешка ... ?

Деян

09.05.18
15:14

казано от Bubsi на 09.05.18, 15:08:

Нали бързите  въглехидратите е добре да се приемат след тренировка или аз съм в грешка ... ?

То зависи и какви са ти целите, ама май се оказва, че и това няма значение. Първо се говореше за по-чести хранения, след това се обори таз теория и се каза, че няма пречка калориите да се приемат и наведнъж. Твърдеше се, че последните хранения не следва да съдържат въглехидрати, после пък това се оказало мит и нямало значение дали и преди лягане ще ги поемаш и т.н. и т.н., дори и да отслабваш.
Обикновено бързите въглени след тренировка са за пълнене на гликогеновите депа /ако са изпразнени/, та да може мускула да се захранел. Така казват, особено когато дИгаш за почакване на мускулната маса!
Кой да знае вече, кое е актуалното и най-вярното изследване!

Мнението беше редактирано от Деян на 09.05.18 15:15.

Като гледах тенис като дете и тенесистите хапваха банан по време на мача, а те едва ли грешат. Опитах и действа супер, от много години го правя и има добър ефект.

09.05.18
17:44

Той щото веднага става на енергия бабана... една тренировка без ядене ме можете да изкарате пък искате плочки

09.05.18
18:00

Мисля, че има голяма разлика между фитнес тренировка и тенис мач, и като цели, и като продължителност.

09.05.18
18:41

казано от Стойко Колев на 09.05.18, 15:21:

Като гледах тенис като дете и тенесистите хапваха банан по време на мача, а те едва ли грешат. Опитах и действа супер, от много години го правя и има добър ефект.

Имах треньор по бокс, който казваше да ядем шоколад милка преди мач...

казано от Brown Bomber на 09.05.18, 18:41:

Имах треньор по бокс, който казваше да ядем шоколад милка преди мач...

Шоколада по принцип вдига рязко кръвната захар, след което тя рязко спада и може да и се приспи. Пък и като иска да чисти, едва ли е много подходящ.

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 09.05.18 19:02.

09.05.18
19:48

Не мисля, че е много трудно да се тренира на гладен стомах, но за да не се стига до прегладняване лично аз хапвам извара или кашкавал преди тренировка, понякога и ядки, макар и с висок процент на мазнини, смятам че са подходящи, така или иначе се горят мазнините. Избягвам банани и други въглехидрати, по-скоро ми пречат по време на тренировка, от колкото да се чувствам енергична.

11.05.18
13:53

Не се уморявам толкова, колкото се задъхвам. Явно не зная как да дишам докато правя упражнения. Не пуша от един месец, спрях ги. Освен протеина на  biotech usa iso zero, който пия след тренировка какво друго ефикасно да пия за изгаряне на целулита

Мнението беше редактирано от Ка55 на 11.05.18 14:00.

11.05.18
15:08

казано от Ка55 на 11.05.18, 13:53:

какво друго ефикасно да пия за изгаряне на целулита

До колкото знам целулит се получава при неправилно хранене. Не знам защо толкова много държиш на добавките, вместо да наблегнеш на правилно почасово хранене

11.05.18
16:13

Не мога да спазвам почасов режим на хранене. Не ям пържено, тестено и сладко

11.05.18
16:44

Не всичко е до това. Важно е  как съчетаваш храните, в кой момент ги ядеш (закуска, обяд, вечеря, междинно)

11.05.18
16:47

Може ли някакъв примерен режим да ми кажете? Освен да се опитам

12.05.18
07:04

казано от Ка55 на 11.05.18, 16:47:

Може ли някакъв примерен режим да ми кажете? Освен да се опитам

И на мен ми е интересно какъв ще да е този режим по часове дето прави чудо и сваля целулит!? Тцтц как не съм се сетила, а досега блъскам като луда в залата и ям, когато ми се яде..

12.05.18
09:28

Еми продължавай да си блъскаш в залата и да ядеш каквото си поискаш, после се чуди защо не харесваш това, което виждаш в огледалото.
Аз си спазвам супер простичък режим, без да се затруднявам много в излишни сметки за калории и гледам да разнообразявам максимално, но аз не тренирам във фитнес. Пример на меню за един ден:
Закуска - филия пълнозърнест хляб Вита, 3 белтъка и жълтък
Междинна закуска - напоследък успявам и без нея, но ако има такава ям плод
Обяд - месо + въглехидрат (ориз, картофи)
Междинна закуска (преди тренировка) - извара/кашкавал/ядки, ако не тренирам отново плод или смути
Вечеря - месо + салата
Храненето е през 3 часа, ако включва и междинните закуски. Включвам и варива за обяд, а през уикенда, когато не тренирам, не ям толкова много месо, за да не натоварвам организма. Това е супер универсален нисковъглехидратен хранителен режим и ако обичате да готвите винаги може да включите нещо по-различно като протеинови палачинки за закуска или ако не закусите с яйца, може да ги включите в обяда.
Не знам за “вашия целулит”, но аз със сигурност нямам. Преди си позволявах да ям сладко, тъй като ми е слабост, и се тормозих защо не ми излиза коремната преса. След като тотално го зачеркнах от дневната си консумация, без допълнителни упражнения за корем, просто започна да излиза и се изчистих много повече. Въпреки че съм слаба и стегната, тези неща още повече помогнаха за оформянето на тялото.

12.05.18
09:47

Аз се храня така- Закуска: банан с протейн към 9 часа. Към 12-13часа ям супа или нещо готвено, което не е пържено. Към 15часа тренирам около 1 час или 1 час и половина. След тренировка пия протеин. Към 18 часа ям плодове.Вечер към 19.30 вечерям салата. Горе-долу всеки ден ям така

12.05.18
10:14

Съвсем нормално изглеждаш, стройна си, целулитът е толкова малко , че дори не се забелязва и освен на теб , едва ли на някой друг му прави впечатление. Като потренираш повече време силово, ще качиш малко мускул в бедрата и ще изглеждат по-добре оформени. Прави си масажи/самомасажи, кремчета за стягане на кожата и пр. неща, ако ти допадат. Изцяло си се филмирала , според мен. По мое мнение си доста кльощава даже и не знам накъде ще отслабваш повече.
За стриите има разни кремове като Жоржеа, не знам доколко помагат, но отзивите са изумителни. Аз имам много стрии от пуберитета, не им обръщам особено внимание, защото са просто козметичен дефект. Някой ден все пак ще пробвам продукт.

12.05.18
10:16

казано от Ива Бънова на 12.05.18, 09:28:

Еми продължавай да си блъскаш в залата и да ядеш каквото си поискаш, после се чуди защо не харесваш това, което виждаш в огледалото. .

Ахахаххахаха, ти виждала ли си я поне на снимки?!? Боже, боже ....
Режимът ти е съвсем нормално хранене и изобщо не е нисковъглехидратен- ако трябва да бъдем пунктуални.

12.05.18
10:48

казано от Queen Cobra на 12.05.18, 10:14:

Съвсем нормално изглеждаш, стройна си, целулитът е толкова малко , че дори не се забелязва и освен на теб , едва ли на някой друг му прави впечатление. Като потренираш повече време силово, ще качиш малко мускул в бедрата и ще изглеждат по-добре оформени. Прави си масажи/самомасажи, кремчета за стягане на кожата и пр. неща, ако ти допадат. Изцяло си се филмирала , според мен. По мое мнение си доста кльощава даже и не знам накъде ще отслабваш повече.
За стриите има разни кремове като Жоржеа, не знам доколко помагат, но отзивите са изумителни. Аз имам много стрии от пуберитета, не им обръщам особено внимание, защото са просто козметичен дефект. Някой ден все пак ще пробвам продукт.

Да всички ми казват, че съм се филмирала хаха. Искам да са ми толкова слаби краката, но по-оформени. Слаби, но да се виждат мускулите. Клековете, нападите за тази цел с тежести ли трябва да са или без тежести. Благодаря за отделеното време

12.05.18
11:14

Слаби крака с мускули изискват доста сериозен труд, определено тренировки с тежести и по-качествена храна.

12.05.18
11:51

Не съм я виждала на снимки, нито съм казала нещо против нейното тяло. Както казах - не тренирам във фитнес и просто написах какво ям, не претендирам, че е нещо нечувано и невиждано, а точно обратното - нещо просто, което всеки може да спазва. Това е форум за обмяна на информация и споделяне на опит, научете се да бъдете малко по-сдържани и тактични в израза си, ако искате да очаквате подобно отношение отсреща. Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Ива Бънова на 12.05.18 11:51.

13.05.18
12:13

казано от Queen Cobra на 12.05.18, 11:14:

Слаби крака с мускули изискват доста сериозен труд, определено тренировки с тежести и по-качествена храна.

Тежести с колко кг и напади и клекове ли или трябва във фитнес зала с уреди

23.05.18
21:04

Ето снимка до къде стигнах с пресата 🙂

Нещо не разбирам смисъла в желанието на хората да изглеждат като извадени от концлагер/център за анорексици.....светът полудява.

24.05.18
07:56

Ъгъла на снимката е кофти. Много добре си изглежда момичето, може би е въпрос на вкус и предпочитания.

Ка55, снимай се с камерата на нивото на корема насочена напред, така по- обективно се вижда състоянието.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1