Бицепс програма за маса

Прекалено дълго ползвах една и съща програма за бицепс и тя спря да действа. Имаше страхотен ефект, все пак.

Сгъване с дъмбели от стоеж с редуване на ръцете—- 4 х 8-10
Скотово сгъване на скрипец с въже—- 4 х 8-10
Бицепсово сгъване на скрипец с въже—- 3 х 10

Ако някой иска да я ползва. Питането ми е за новата:

Сгъване от стоеж с прав лост—- 4 х 6-8
Концентрично—- 4 х 10
Бицепсово сгъване на скрипец (тук)—- 3 х 10

Препоръки към новата?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

21.07.05
19:30

как се прави Скотово сгъване на скрипец с въже ? :shock:

21.07.05
19:32

по принцип си е добра програма но,де да знам..според мен не е добре да се тренира всеки път по една и съща програма трябва да има стрес.не знам по колко пъти тренираш бицепса седмично предполагам един път така като гледам програмата.но щом си решил да тренираш по определена система не пренебрегваи старата защото също си е добра просто ги редуваи един път едната другия път другата като може да разместваш последователноста на упражненията а не да ги правиш под строго определен ред.разнообразие му е майката8)

[quote author=“ridddick”]как се прави Скотово сгъване на скрипец с въже ? :shock:

Слагаш скотовата пейка пред порталния скрипец и дърпаш с две ръце.

6efa, мерси за съвета. Попринцип тренирам 1 път в седмицата всеки мускул. Сега за стрес ще ги тренирам ръцете 2 пъти за период от няколко седмици, после пак ще върна на 1 път. Тъй като имам по 2 тренировки мислех да направя точно това което казваш - ново и старо да редувам.

Други мнения?  :roll:

21.07.05
19:43

да ама ако ги правиш 2 пъти седмично по тези програми ще ги озориш доста направи ги на 2х4 или 3х3 даже може и 2х3 да ти действа не се престаравай това е малък мускул

[quote author=“6efa”]да ама ако ги правиш 2 пъти седмично по тези програми ще ги озориш доста направи ги на 2х4 или 3х3 даже може и 2х3 да ти действа не се престаравай това е малък мускул

То добре, но по въпроса за индивидуалността - за 10 месеца просто съм се убедил че ръцете ми растът когато ги тренирам често. Ако не мога да се възстановявам ще намаля сериите.

Иначе в тези 4 серии се включват и загрявки. Горе долу правя по 1-2 мн леки за заглряване и 3 работни.

21.07.05
19:51

дерзай тогава :)  успех!

21.07.05
20:26

[quote author=“manson”][quote author=“ridddick”]как се прави Скотово сгъване на скрипец с въже ? :shock:

Слагаш скотовата пейка пред порталния скрипец и дърпаш с две ръце.

мерси.стана ми ясно :)

21.07.05
20:49

Аз имам същия проблем, от доста време тренирам 3 едни и същи упражнения за бицепс, тренирам ги 1 път седмицата, и ги комбинирам с трицепс... Но времената се прмениха  8)  Сега смятам да комбинирам биц. с гърди и да намаля сериите от 3 на 2, ще сменя рязко упражненията... А варианта за 2 пъти бицепс през седмицата - отпада  8)

22.07.05
15:22

Даам Staind_man аз също тренирам биц. и гърди в един ден. Всяка седмица упражненията са ми различни и за гърдите и за ръцете.
Харесва ми промяната и мисленето ти. ГАЗ и Успех 8)

23.07.05
12:00

Аз дори си мисля,че новата ти програма е по-добра :) Обаче,защо не смениш правия лост с крив.Поне мен ме болят китките от правия :evil: Иначе е хубава програмката :) Обаче да знаеш,че няма човек на когото да му расте бицепса лесно.То кое ли е лесно  :P Успех.

С прав по го усещам. С кривия лост просто не ми се получава както искам  :P

23.07.05
12:42

[quote author=“manson”]С прав по го усещам. С кривия лост просто не ми се получава както искам  :P

Ти си знаеш най-добре :) щом така ти действа ,няма лошо  :wink: Важното е да растът мускулите.

24.07.05
20:59

За бицепс, според мен е базова тренировката за гръб. Може би звучи странно, но... спорд мен твърдо е така.

Ако искаш да подобриш бицепс, подобри гърба. Наблягай на набирания./ако си навит и можеш и с допълнителни тежести/

А в самата тренировка на бицепса. Мисля, че 11 Базови серии са много за маса. Ако искаш за тези серии направи 1-2 пирамиди. Или смени сериите на 8.

За отцепване на бицепс- стречинг и загрявка преди това.

Успех

24.07.05
22:07

[quote author=“tpd”]За бицепс, според мен е базова тренировката за гръб. Може би звучи странно, но... спорд мен твърдо е така.

Ако искаш да подобриш бицепс, подобри гърба. Наблягай на набирания./ако си навит и можеш и с допълнителни тежести/

А в самата тренировка на бицепса. Мисля, че 11 Базови серии са много за маса. Ако искаш за тези серии направи 1-2 пирамиди. Или смени сериите на 8.

Успех

Батка,според мен ти направо написа нова глава в културизма  :lol:  Това което го каза е направо новаторство.Ти значи не тренираш бицепс,праскаш гръб и си готов. :?:  Да беше казал да прави мъртва тяга щях да те разбера,но това не го разбирам и то въобще.Поне според мен е така.

24.07.05
23:23

малиии кво доживехме това е революция в бодибилдинга:) темата е за маса в бицепса и това да се каже че може да се постигне маса в бицепса с тренировка за гръб и нищо друго е абсурдно дори и при по силни “добавки” йок ае сега и да не правим и трицепс щото правим гърди.и аз нещо не схващам идеята

25.07.05
10:20

И кое му е абсурдното не мога да разбера?! Че от тренировките за гръб расте бицепса? Ами напълно вярно е. И за трицепса важи същото.

25.07.05
10:40

че се натоварва,натоварва се но да се говори за маса само от упражнемия за гръб ми се струва пресилено незнам.... :?

25.07.05
12:50

[quote author=“6efa”]че се натоварва,натоварва се но да се говори за маса само от упражнемия за гръб ми се струва пресилено незнам.... :?

Съгласен съм,едното няма нищо общо с другото.Не е важно дали мусула взема учстие с това дрижение.Важното е,че то не го изолира.Те много мускули влизат в повечето упражнения,но това не означава,че от две три упражнения и вече сме се развили целите :) За мен е несериозно да се твърди,че от гърба ще ти порасне бицепса  :wink:

25.07.05
14:01

Ами може да е несериозно, но е факт.
Мускулите трудно растат изолирано, а по - принцип ръцете са малки мускули и си растат и покрай големите. Няма как просто, ако тренираш големите мускулни групи, да качваш маса навсякъде, а ръцете да ти останат същите.
Тялото може да се развива асиметрично само до определено ниво. Това означава, че ако някои мускули започнат да нарастват, останалите ги следват, дори и да не ги тренираме, макар и не със същото темпо. Но ръцете общо взето се развиват симетрично на големите мускулни групи, дори да не ги тренираме изолирано. Все пак, те отнасят доста работа покрай гърдите и гърба. А доста често ръцете ви не растат, защото ги претоварвате с още много допълнителна работа и упражнения, и не смогват.

26.07.05
22:37

Не съм съгласен с теб “Петко К” ,но и няма да споря.Всеки си има различен стил на тренировка.В моя а и в представата ми това не влиза.Щом на теб така ти растът повече бицепсите или трицепсите,добре.Аз предпочитам да ги правя отделно.Искам да зная,че тренирам бицепс,не да чакам от гърба да ми порасне :)

01.08.05
08:44

Аз така или иначе не разбрах защо вие фенове не сте ми написали нищо.Хубаво щом не става да не говорим за калории и баланси няма проблем дайте да говорим,ама моля ви бе хора кажете ми програма нещо като диета и упражнения.Мерси отново:)))) :lol:

01.08.05
17:39

[quote author=“manson”]

Ако някой иска да я ползва. Питането ми е за новата:

Сгъване от стоеж с прав лост—- 4 х 6-8
Концентрично—- 4 х 10
Бицепсово сгъване на скрипец (тук)—- 3 х 10

Препоръки към новата?

Ами това ми прилича на програмата на Арни в един период от подготовката му аз съм я правил обаче в повече серии и имаше ефект но при теб може да е по голям защото не си развил потенциала си като на мен

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами това ми прилича на програмата на Арни в един период от подготовката му аз съм я правил обаче в повече серии и имаше ефект но при теб може да е по голям защото не си развил потенциала си като на мен

Сам съм я писал, от никъде не съм гледал. Определено има още за развиване. Между другото вече я почнах и излязох от застоя.

Благодаря ти за мнението.

02.08.05
12:51

[quote author=“swets”][quote author=“tpd”]За бицепс, според мен е базова тренировката за гръб. Може би звучи странно, но... спорд мен твърдо е така.

Успех

Батка,според мен ти направо написа нова глава в културизма  :lol:  Това което го каза е направо новаторство.Ти значи не тренираш бицепс,праскаш гръб и си готов. :?:  Да беше казал да прави мъртва тяга щях да те разбера,но това не го разбирам и то въобще.Поне според мен е така.

[quote author=”Петко К”]И кое му е абсурдното не мога да разбера?! Че от тренировките за гръб расте бицепса? Ами напълно вярно е. И за трицепса важи същото.

Тенкю Петко.

Никаква новаторство не е особено за непрофесионалисти със средностатистическа генетика, този момент с гърба и бицепса е супер основен.

На мен ми се струва, че супер много хора искат да направят големи ръце, като не си дават сметка, че на малко тяло това едно, че е некрасиво, второ си е физиологически невъзможно.

Та, за това мисля, че ако човек иска да си развие малките мускулни групи, първво трябва да се фокусират големите. За това и се правят базови упражнения, а не се почва със изолиращите, не се бачкат разни въжета, скрипци и т.н.

Гръб- яко набирания/2-3 вида/, мъртва

Общото схващане е,  че като някой тренира трябва да има огромен бицепс- “Я, я покажи бицепс” Никой не кразва - я, покажи гръб. Само дето и с 50 бицепс да си, ако ти е малко гръбчето си за никаде...

Поздрави

03.08.05
00:52

[quote author=”Петко К”]Ами може да е несериозно, но е факт.
Мускулите трудно растат изолирано, а по - принцип ръцете са малки мускули и си растат и покрай големите. Няма как просто, ако тренираш големите мускулни групи, да качваш маса навсякъде, а ръцете да ти останат същите.
Тялото може да се развива асиметрично само до определено ниво. Това означава, че ако някои мускули започнат да нарастват, останалите ги следват, дори и да не ги тренираме, макар и не със същото темпо. Но ръцете общо взето се развиват симетрично на големите мускулни групи, дори да не ги тренираме изолирано. Все пак, те отнасят доста работа покрай гърдите и гърба. А доста често ръцете ви не растат, защото ги претоварвате с още много допълнителна работа и упражнения, и не смогват.

Аз съм веждал некви манекени с готино оформени гарди и само това...в ръцете бяха като вафли и затова си мисля че колкото и да растът не става така

03.08.05
23:31

От маса и релеф има голяма разлика !
Аз съм съгласен с Петко,разбира се че от гърба растат бицепсите и трицепсите при мен тепичен пример е мъртва тяга като сложа 160 на щангата и като ги дръпна рацете ми ще екслподират се пак те са “тегличите” в движението ;)))
За набиранята няма как да се съглася освен ако не правиш войнишки набирания но там натоварваш повече ръцете от гърба,за гръб едно пред врат едно зад врат с тежест в широк хват ,това е най доброто за разширяване ;)

03.08.05
23:58

предполагам имаш в предвид чукчета щото на мъртвата тяга не виждам къде се дърпа че да експлодират бицепсите (то не че и при чукчетата става но не ми се спори)но виж ако ми кажеш едно упражнение за гръб от което да ми порасне трицепса ще се израдвам:)

03.08.05
23:59

При тягата не трябва да се вкарват ръце просто трябва да са като куки напрежението да си отивав кръста

PR

04.08.05
00:14

Абсулютно съм съгласен с написаното от Петко К !
Като се тренират основните  големи групи за маса - с големи тежести и основни упрожнения - растат и ръцете !

Като се прави гръб - обикновено се ползват по-големи тежести и това стимулира бицепса по различен начин !
Визирам тежки чукове , гребане на машина ,мечка,набиране с подхват !
Като е по-напреднал билдера може да акцентира голям процент от натоварването към гърба - при чисто изпълнение ,ама я сложете голяма тежест ,да видим дали ще можете да мислите в това или ,ще гледате да направите заплануваните поне 6 повторeния.
Хватката е в тежеста

Eто и моята програма за маса на бицепса:
Прав със щанга е задължително - може да се ползва читинг
аз го правя изцяло с лек читинг за да мога да работя с възможно най-големи тежести
3x5-6

Скотово - също идеално у-ние - правя го бавно и с пълна амплитуда
3x8

Хамър с дъмбели - ми е финалното и тук тежеста е голяма - може да се прави с фитили ако хвата изпуска
3x6 на ръка

————————————————————-
пп - слушайте какво ви говорят хората със стаж - те искат да ви спестят годините лутане и проби !
преди да спорите помислете :)
Петко К - е такъв ,определено от него има какво да научите.

ЕDIT:djgorgio-ASTOR- за тягата си много прав :) - ако я правят с бецепс - контузията не им мърда !

04.08.05
00:34

[quote author=“6efa”]предполагам имаш в предвид чукчета щото на мъртвата тяга не виждам къде се дърпа че да експлодират бицепсите (то не че и при чукчетата става но не ми се спори)но виж ако ми кажеш едно упражнение за гръб от което да ми порасне трицепса ще се израдвам:)

Пуловер. Може да се прави и за гърди, но някой го правят за гръб ;) След пуловер ми се е случвало да имам мускулна и в гърба и в трицепса.
А за трицепсите важи същото като бицепса, само че те се товарят при тренировките за гърди и рамене (пресите).
Не съм казал да не се тренират ръцете, но не може да тренирате големите мускули, да качвате маса и да не качите и на ръцете, които освен това участват във всички основни упражнения. Няма как да ги изключите напълно, и ако допълнително им наблъскате много допълнителни упражнения, ще ги претоварите.
Програмата на PROMPT за бицепс е перфектна, още повече за човек със стаж като него. А много от начинаещите тук правят много по - големи тренировки и се чудят защо не им растат ръцете!

[quote author=“Epoc”]От маса и релеф има голяма разлика !
Аз съм съгласен с Петко,разбира се че от гърба растат бицепсите и трицепсите при мен тепичен пример е мъртва тяга като сложа 160 на щангата и като ги дръпна рацете ми ще екслподират се пак те са “тегличите” в движението ;)))
За набиранята няма как да се съглася освен ако не правиш войнишки набирания но там натоварваш повече ръцете от гърба,за гръб едно пред врат едно зад врат с тежест в широк хват ,това е най доброто за разширяване ;)

Извинявай, ама при набиранията, с какъвто и хват да са, бицепсите се товарят много повече, отколкото при тягата! За да не участват, не трябва да се сгъват изобщо ръцете в лактите.
Което важи за тягата.При нея всъщност, както са ти казали и по - горе, не би трябвало изобщо да участва бицепса, освен като изометрично напрежение (опъва се).
Ако говориш не за мъртвата тяга, а за гребането с щанга (чукчета), то там бицепсите участват, няма начин. Много или малко е друг въпрос.

04.08.05
01:30

да за пулоувъра не се бях сетил(щото го правя с гърдите) но и при него при чисто изпълнение има малък шанс да натовариш трицепса.
съгласен съм че ръцете участват във всяко упражнение в което се “държи” и че като се качва се качва навсякъде но чиста”голяма”мускулна маса в ръцета от упражнения било то за гръб,гърди или рамене спред мен е сложно да се постигне при правилно изпълнение на упражненията за гореопоменатите мускулни групи което пак ме връща в изходно положение:?
незнам.....всеки си защитава тезата моята се различава от твоята и в това няма нищо лошо напротив радвам се когато се водят смислени диалози с аргументи нали все пак за това сме тук 8)

PR

04.08.05
01:47

[quote author=“6efa”] но чиста”голяма”мускулна маса в ръцета от упражнения било то за гръб,гърди или рамене спред мен е сложно да се постигне при правилно изпълнение на упражненията за гореопоменатите мускулни групи което пак ме връща в изходно положение

има основни упражнения и изолирани такива - помисли върху това !

04.08.05
09:48

eeeee не,двама срещу един станахте:)
добре де ма нещо не разбрах за какво ми казваш че има основни и изолирани упражнения ако искаш да ми намекнеш че при основните упражнения се слагат по големи тежести и изпълнението вече не е толкова чисто а от там се прехвърля натоварването в ръцете това те връща в предишния ти пост и пак започваме от начало :?

04.08.05
09:51

[quote author=”Петко К”][quote author=“6efa”][quote author=“Epoc”]От маса и релеф има голяма разлика !

Извинявай, ама при набиранията, с какъвто и хват да са, бицепсите се товарят много повече, отколкото при тягата! За да не участват, не трябва да се сгъват изобщо ръцете в лактите.
Което важи за тягата.При нея всъщност, както са ти казали и по - горе, не би трябвало изобщо да участва бицепса, освен като изометрично напрежение (опъва се).
Ако говориш не за мъртвата тяга, а за гребането с щанга (чукчета), то там бицепсите участват, няма начин. Много или малко е друг въпрос.

Гледай сега при набиранията участва бицепса но повече в войнишки хват аз това не го правя и като правя споменатите от мен по горе набирания освен гърба другаде не чувствам умора ..
Не съм казал че като правите мъртва тяга се свиват ръцете незнам кой с къв акъл го каза ама то това е не възможно мене макса ми е 160 ,че аз и да искам няма мога си свия ръцете просто искам да кажа че се напомват целите ръце от голямата тежест..много правилно че те са куки в случая !
За чукчетата съм съгласен там влиза бицепс но повече в подхват в надхват мен лично не ми товари толкова ръцете!
По здрави !

04.08.05
09:58

[quote author=“6efa”]eeeee не,двама срещу един станахте:)
добре де ма нещо не разбрах за какво ми казваш че има основни и изолирани упражнения ако искаш да ми намекнеш че при основните упражнения се слагат по големи тежести и изпълнението вече не е толкова чисто а от там се прехвърля натоварването в ръцете това те връща в предишния ти пост и пак започваме от начало :?

Не бе, дори и с перфектна техника да правиш базовите упражнения (което даже е силно препоръчително) пак няма как да изолираш спомагателните мускули! Не мисли за тялото като сбор от отделни мускули, а като едно цяло! Никога един мускул не работи самостоятелно, още повече в основните упражнения.

Epoc, просто няма как да не участват бицепсите, независимо от хвата. Не нужно непременно да чувстваш умора.

04.08.05
10:19

След като си казахте тренировката за бицепс ето и моята...
1-Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж 3/10-6-10 на 2та серия слагам почети макса,но пак гледам правилното изпълнение без чеатинг!след туй смъквам малко от тежеста и продължавам на 10 ;)
2- тука много се двъуомя на последно време ..по рано правих на столче последователно,сега правя скотово 3/8
3-Концетрирано сгъване 3/8-10

Запитването ми е към Петко К че вече незнам първото опражнение според мен е добро ама второто нещо не мога да го измисля та Петко би ли направил една програма за бицепс ?
По здрави

04.08.05
10:50

[quote author=“Epoc”]

Запитването ми е към Петко К че вече незнам първото опражнение според мен е добро ама второто нещо не мога да го измисля та Петко би ли направил една програма за бицепс ?
По здрави

Ами виж какво е писал PROMT, неговата програма ми харесва.

04.08.05
23:47

По принцип и с изолираните упражнения не се изолира мускулът (или часта от него) напълно участват и околните колко и да не ни се иска.Чел съм че най изолиращото упражнение по принцип е сгъване на скотова пейка с щанга

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1