Бедра - сваляне на мускулна маса

16.05.18
20:58

Здравейте, съфорумници!
Надявам се, темата не се дублира. Имам нужда от съвет, вероятно в малко по-нестандартна посока.
Ще започна с общата информация: тренирам активно между 5 или 6 дни в залата от 1г.+; наблягам на всички мускулни групи; внимавам с хранителния режим, в момента съм с нисковъглехидратен прием; като добавки приемам л-карнитин преди тренировка; XTEND по време на тренировка + понякога протеин, ако е необходимо, след тренировка или при калор. дефицит и тежко натоварване.
Целта сваляне на излишните мазнини почти съм я постигнала, вижда се оформеност и цялостен резултат от тренировките, НО:
Имам проблем с бедрата. Изпълнявах си програмата за крака: клекове, напади, bg squad, add/abductor-и и т.н. - без особени тежести: Клековете само с лост; нападите с малки тежести по 5кг., но нямам идея къде точно сбърках - дали в приема на бцаа/ протеин, или тялото ми лесно изгражда мускул в долната част, но оформих мускул в долната част - хайде не прекалено, но за моите цели: повече от необходимото и бих искала да го намаля.
Молбата ми е да ме коригирате относно тренирането на краката/ необходим ли е прием на протеин, бцаа/ какви упражнения да правя/ как да сваля мускулна маса от бедра и т.н. Към момента реших да спра бцаа/ протеин, внимавам с калор. прием, правя кардио и тренировките за крака ги правя много по леки.
Знам, че няма формула да сваля мускул само от конкретна област, но какво бихте ме посъветвали за по-слабо бедро, естествено пак тренирано, но да сваля диаметър и да поддържам оформеност.
Благодаря предварително на всички бъдещи съучастници в тази мисия !!! 🙂

Темата беше редактирана от Ива Нова на 16.05.18 20:58.

Здравей!

Всъщност темата ти се дублира - във форума ни има много подобни запитвания от страна на нежната половина и моят личен опит сочи, че повечето от тях са с неоснователни притеснения откъм прекалено много мускул по краката. 🙂

Затова ще те попитам - сигурна ли си, че по краката ти няма излишни мазнини за сваляне, та си се вгледала в редуциране на мускула?

17.05.18
21:03

Здравей,
благодаря за отговора, за жалост съм сигурна, тъй като промяната е забелязвам след като започнах да клякам 2/ 3 пъти седмично и от там виждам разлика в обиколката на крака. Не знам дали не съм повлияла с БЦАА-то по време на тренировката и протеина след това.
Не знам кои упражнения да изключа и на какво да наблегна?

Carbohydrate

17.05.18
21:51

Ще ти пусна утре хранене за намаляване на мускулна маса...сега не ми се търси

Carbohydrate

18.05.18
08:00

https://www.bb-team.org/forums/viewthread/75797

Разликата в обиколката може да идва от много неща.
- Неправилно мерене;
- Мерене през различен период от месечния цикъл;
- Мерила си бедрата си веднага след тренировка и е нормално да бъдат по-големи спрямо преди това;
- Тренираш мускулатурата, но все още имаш излишни мазнини за сваляне - това също е една от възможностите /мисля, че това е при теб/;
- Не си в калориен дефицит, а в калориен излишък и качваш тегло
и т.н.

BCAA-то и протеинът не ти пречат.

След като казваш, че целта ти е сваляне на излишните мазнини и виждаш, че вървиш в правилната посока, си дай повече време с тренировките и спазването на хранителния режим.

18.05.18
16:41

Може ли са сложиш снимка на твоите крака преди и сега, както и снимка на перфектни според теб крака (някаква визия, към която се стремиш)?

18.05.18
17:07

Не се излагай с глупости, да си намаляваш мускулната маса на краката, що за глупости. Това ти е дадено от природата като качество, ти искаш да вървиш срещу него. Ако толкова искаш, прави дълги преходи и недей клякай, но тогава пък прасците ще ти станат колкото бедрата. 🙂 Остави си така нещата и не се занимавай с глупости.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1