Относно лицевите

17.05.18
20:55

Здравейте. Целя на седмица да правя по 2-3 пъти по 100 лицеви за 20-30 минути, но как да направя нещо такова, без да се чувствам супер смазания, с мускулни трески и прочие на следващия ден ? Същото като с килограмите във фитнеса ли ? Постепенно увеличавам и накрая ще стигна желанието си или просто да се откажа от тази мисъл ?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

17.05.18
23:05

Можеш да го направиш това, но проблем ти е мускулната треска, която ще имаш, или питаш и как да успееш да направиш самите бройки?

17.05.18
23:30

казано от satisfaction на 17.05.18, 23:05:

Можеш да го направиш това, но проблем ти е мускулната треска, която ще имаш, или питаш и как да успееш да направиш самите бройки?

Не искам да ги правя 100те на 1 път (най-много мога 72, но не това ми е целта), а примерно общо за целия ден 100, да си ги разпределя 4x25 или пък за 15-20 минути да ги направя, както се подразбира с почивка от сорта на 1-2 минути.
Мускулната треска ми е проблем и това, че през следващите 1-2-3 дена съм локум.

17.05.18
23:40

Еми варианти много. Може 20х5, 10х10, 5х20, 4х25, 3х40,30,30, 2х50. Може и макс да направиш, да отпочинеш и останалите в 1 серия да ги направиш.
Пробвай с тежест да ги докарваш 100-200 бройки общо, после ще станат лесно 100 после без тежест. А за мускулната треска разтягай, намачкай се, студен душ също помага. А и ако правиш редовно, то не виждам колко може да е силна, че да те притеснява. Особено пък от няколко серии лицеви опори със собствено тегло.
Търси прогресия някаква, варианти десетки. Това е.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 17.05.18 23:41.

17.05.18
23:50

казано от satisfaction на 17.05.18, 23:40:

Еми варианти много. Може 20х5, 10х10, 5х20, 4х25, 3х40,30,30, 2х50. Може и макс да направиш, да отпочинеш и останалите в 1 серия да ги направиш.
Пробвай с тежест да ги докарваш 100-200 бройки общо, после ще станат лесно 100 после без тежест. А за мускулната треска разтягай, намачкай се, студен душ също помага. А и ако правиш редовно, то не виждам колко може да е силна, че да те притеснява. Особено пък от няколко серии лицеви опори със собствено тегло.
Търси прогресия някаква, варианти десетки. Това е.

Благодарско! Ще се слушам в съвета ти.

Ако три дни след натоварването се чувстваш, както казваш, като локум, то значи на този етап това натоварване не е за теб.

Ако си отметнал всички фактори за по-добро възстановяване, но въпреки това три дни не можеш да се възстановиш и се чувстваш супер смазан, то ще е най-добре постепенно да увеличаваш дневната и седмичната бройка на лицевите, докато тялото ти не се адаптира.

Например, правиш 50 лицеви за деня, след които нямаш проблем. Следващият път увеличаваш на 55. Ако пак нямаш проблем, увеличаваш на 60. Ако на 60 се чувстваш леко изтощен на следващия ден, но бързо отминава, то може да задържиш на тази бройка за още 1-2 тренировки и след това да увеличиш на 65.

Така постепенно покачваш бройката, в зависимост колко бързо се възстановояваш и адаптираш.

18.05.18
20:13

казано от Тихомир Велев на 18.05.18, 08:55:

Ако три дни след натоварването се чувстваш, както казваш, като локум, то значи на този етап това натоварване не е за теб.

Ако си отметнал всички фактори за по-добро възстановяване, но въпреки това три дни не можеш да се възстановиш и се чувстваш супер смазан, то ще е най-добре постепенно да увеличаваш дневната и седмичната бройка на лицевите, докато тялото ти не се адаптира.

Например, правиш 50 лицеви за деня, след които нямаш проблем. Следващият път увеличаваш на 55. Ако пак нямаш проблем, увеличаваш на 60. Ако на 60 се чувстваш леко изтощен на следващия ден, но бързо отминава, то може да задържиш на тази бройка за още 1-2 тренировки и след това да увеличиш на 65.

Така постепенно покачваш бройката, в зависимост колко бързо се възстановояваш и адаптираш.

Еее, благодаря много, от това се нуждаех! Днеска съм готов с 50те лицеви, утре ще пиша как се чувствам.

AS

19.05.18
09:06

5 серии по 20 лицеви се правят за 15 минути. Не виждам как би се чувствал смазан освен ако не си 100 кила сланина, повечето концентрирани в задника и шкембето, на когото най-голямото му усилие до сега е било да отворя врата на хладилника.

Мнението беше редактирано от Az Sym на 19.05.18 09:07.

казано от Az Sym на 19.05.18, 09:06:

5 серии по 20 лицеви се правят за 15 минути. Не виждам как би се чувствал смазан освен ако не си 100 кила сланина, повечето концентрирани в задника и шкембето, на когото най-голямото му усилие до сега е било да отворя врата на хладилника.

И да е така, какъв е проблемът? Откога има изискване всички да имат еднакъв старт или да могат да правят всичко от раз?

Вместо да оставяш абсолютно безполезно мнение и да критикуваш човек, за който не знаеш нищо, можеше да се опиташ да му дадеш някакъв съвет за това как да постигне целта си.

AS

19.05.18
09:34

казано от Тихомир Велев на 19.05.18, 09:18:

казано от Az Sym на 19.05.18, 09:06:

И да е така, какъв е проблемът? Откога има изискване всички да имат еднакъв старт или да могат да правят всичко от раз?

Вместо да оставяш абсолютно безполезно мнение и да критикуваш човек, за който не знаеш нищо, можеше да се опиташ да му дадеш някакъв съвет за това как да постигне целта си.

Тихомир, не разбирам защо всеки който има различно мнение от това на отзивчив и компетентен форумен мембър написано с мек и благ тон трябва да бъде третирано като заяждане, кофти критика и прочее. В конкретния случай, човека нито е посочил години, пол, килограми, цели – нищо. Какво мога да си помисля, обитавайки билдърски форум и четейки тема за човек, който не може да направи няколко серии лицеви опори. Мисля, че понякога е нужно да бъдем по обективни и да казваме истината, макар и на някой да му се струва по-остро. От моята гледна точка, мотивацията ще е много по качествена ако един човек истински осъзнае в каква безволева свиня се е превърнал. Нищо лично, просто ми прави впечатление, че хората търсят мотивацията си навсякъде другаде, но не и в себе си.

казано от Az Sym на 19.05.18, 09:34:

В случая истината не я знаеш, именно защото авторът на темата не е споделил нищо за себе си, така че няма как да му я казваш в очите.

Може да е дебел, може да има някакво заболяване, може да е всичко. И в крайна сметка каквато и да е причината, човекът явно има желание да се промени и търси съвет как да постигне определена цел, която си е поставил.

Твоето мнение за съжаление обаче с нищо не му помага. Той пита, ти му казваш, че е дебел. Good job!

И не е само това твое мнение. Срещам все повече такива по най-различни теми, което не е на добре.

19.05.18
10:37

Според мен голяма част от информацията липсва и нещо не мога да разбера какъв точно е проблема на ОП-а. Как може да направи 72 лицеви в серия, а 100 за целия ден го смазват? Тук има нещо нередно и нещо, което пропускаме. То аз не знам дали мога да направя 72 лицеви в серия, а съм имал дни в които съм правил и 600 лицеви в серии по 25 и на другия ден ми няма нищо. Не що индивидуално във възстановяването ли ще да е, нещо свързано с мускулните трески ли е, не знам.

Димо, има разлика в това колко може да направи и от колко може да се възстанови. Ако може да се възстановява оптимално от 50 бройки (примерно), това не му пречи да отдели повече време и да направи 100 бройки. Ще ги направи, но след това няколко дни ще е смазан.

Това важи за всички ни между другото. Ако можеш да възстановяваш оптимално от 15 серии седмично за мускулна група, това не ти пречи да правиш по 30 и ад се чудиш защо едвам се движиш. 🙂

19.05.18
10:59

Не знам човек, вижда ми се нереално обща бройка за деня от 1.5 от макс бройката ти за една серия да те смажат. Може и на мен да ми липсва опит в тая насока...

А факта че може 72 лицеви в серия изключва вероятността да е дебел или в лоша физическа форма. Колко от вас са си броили 72 лицеви на серия? Аз мисля че 65 съм си броил, трябва да пробвам дали мога 72.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.05.18 11:21.

Опитай да направиш лицеви (или каквото и да е друго упражнение) в обем и интензивност, от които по принцип се възстановяваш добре, но е горе-долу на границите на възможностите ти.

Опитай следващите 24 часа след тренировката да не ядеш нищо и да не спиш добре и гледай каква мускулна те очаква. Аз понеже съм си го причинявал това (от глупост, не друго) и знам. 🙂

В смисъл - не пречи да можеш да направиш нещо, но след като го направиш какво се случва е отделен въпрос.

Има много фактори, които влияят. И да, както сам написа, липсва информация. Но липсата на информация не прави описваното невъзможно. Просто не можем да бъдем сигурни какъв точно е проблемът. Затова и препратих автора към темата за възстановяването, да обърне повече внимание на по-основните фактори.

19.05.18
13:24

Абе аз съм правил 100, само за да видя мога ли. Ама наистина не може при 72 макс да се скапваш на 100, особено когато са в доста серии. Абе и 1000 да са, не мисля, че може да те разглобят за няколко дни. Това са лицеви със собствено тегли все пак... А и е напълно вярно, че при макс от 72 не е някакъв дебел начинаещ, който да се мори от всичко.

Bart Simpson

19.05.18
13:32

Димо, какво беше онова приложение за 500 лицеви, което веднъж ми пусна муха за него?
500 ги завъртях в серии по 25 за половин час, не е нещо -свръх, а 72 в серия не мога да направя, което показва, ме автора е в по-добра форма от мен.
Ако можеш да направиш 72 в серия, то 100 в рамките на половин час няма как да ти окажат каквото и да е натоварване, няма значение спал ли си, ял ли си или не.
100 лицеви в серии, жена ми ще ги извърти без да се натовари.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.05.18 13:39.

20.05.18
14:37

Такамм, за да бъдем по-точни, годините ми са 13 (близкото време 14), 173-74 см висок и 80-83 кг. Омазнен съм, имам сланинки тук там, но не и шкембе (преди да, всъщност наскоро леко започна да се подава под пъпа, но не ми е кой знае колко голям проблем). Бих казал, че изглеждам доста добре за тези черти, не ми пречи да пратя някоя снимка, но ако не е проблем, да е на лично. Като казвам 72 лицеви в серия, нямам предвид, че мога да направя още 10 такива серии и продължавам да правя дали пак лицеви или каквото и да е друго упражнение, не го чувствам на следващия ден. Но, когато са 100+ без значение дали за половин час или за целия ден, следващия ден нямам никаква сила, скапан към, но пак мога да правя лицеви (най-много 15-20 в серия, много трудно, както се  подразбира). Горе-долу преди една година реших да направя някаква промяна и започнах с гирички, лицеви (тогава едвам правех 2-3), клекове и тн. От тогава до сега си правя лицеви, като се подобрявам все повече и повече. Преди 1-2 месеца реших за 10-15 дена да правя по 300 лицеви, като с всеки ден ставаше по-трудно и бях наистина много скапан, глупости, като цяло. Таа, вчера направих 55 лицеви (5x10, 1x5) и се чувствах много добре, както и днеска, и още се, преди 1 час направих 60 лицеви (6x10).

Мнението беше редактирано от str0ngBear на 20.05.18 14:39.

20.05.18
15:49

В тарапаната малко се пропуска нещо, което Az sym засегна.
Важна е не просто бройката, но и изпълнението - гъз, корем, положение на ръцете и лактите, а дори и темпото.

Иначе за самата бройка от 100 лицеви вероятно и няколко минутки ще са ти достатъчни, предвид че успяваш да направиш 72 в серия.

Аз бих си определил стартова бройка за сериите и фиксирано време. Например 10 минути и 15 повторения и във всяка нова минута започвам серия. Ако не успееш да приключиш някоя от сериите или не успееш да я приключиш в рамките на минута, спираш и записваш общата бройка.

20.05.18
22:46

казано от 6th на 20.05.18, 15:49:

В тарапаната малко се пропуска нещо, което Az sym засегна.
Важна е не просто бройката, но и изпълнението - гъз, корем, положение на ръцете и лактите, а дори и темпото.

Иначе за самата бройка от 100 лицеви вероятно и няколко минутки ще са ти достатъчни, предвид че успяваш да направиш 72 в серия.

Аз бих си определил стартова бройка за сериите и фиксирано време. Например 10 минути и 15 повторения и във всяка нова минута започвам серия. Ако не успееш да приключиш някоя от сериите или не успееш да я приключиш в рамките на минута, спираш и записваш общата бройка.

Хмм, добра идея, може да я пробвам.

21.05.18
08:21

Бройката няма никакво значение, важно е качеството.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1