04.07.18
03:30
Здравейте! Искам да попитам за примерно меню по време на фазата на преяждане във воинската диета. Например, ако храната ми се състои от една голяма салата от домати и краставици + свинска пържола + макарони със захар. Знам, че звучи малко налудничаво, но по информацията дадена в сайта това ядене е допустимо в тази диета, стига да е по време на фазата на преяждане. Тъй че това меню приемливо ли е, и ако не е, се надявам да и дадете примерно меню. Моля за бързи отговори, тъй като имам доста подкожни мазнини за изгаряне!! 🙂)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим04.07.18
09:08
И ще ги изгориш с войнска диета?
Няма голямо значение дали воинска или кифленска диета правиш. Трябва да си смяташ калориите да са ти под калорийния баланс за да отслабваш.
И сега забелязах че нещо неправилно си разбрал - няма “фаза на преяждане” - откъде ти хрумна че с преяждане може да отслабнеш? Има фаза в която се яде, защото през останалата част от денонощието не се яде. Идеята е че като не ядеш през по- голямата част на денонощието, през фазата в която ядеш ще се наядеш нормално и няма да можеш да компенсираш като за три-четири яденета иначе и калориите ти за деня по естествен начин ще са по- малко от обичайното ти количество калории (което очевидно ти е в повече и затова си омазнен.)
Мнението беше редактирано от Димо на 04.07.18 13:57.
04.07.18
14:53
Ако искаш да отслабваш по-бързи резултати ще постигнеш без захар в режима.
04.07.18
15:07
казано от Димо на 04.07.18, 09:12:
Идеята е че като не ядеш през по- голямата част на денонощието, през фазата в която ядеш ще се наядеш нормално и няма да можеш да компенсираш като за три-четири яденета иначе и калориите ти за деня по естествен начин ще са по- малко от обичайното ти количество калории
Въобще не е това идеята на този начин на хранене.
04.07.18
16:36
Добре, до колкото разбрах това не е правилното меню за воинската диета. Някой ще може ли да ми каже с какво да се храня, когато фазата на гладуване приключи?
Доколкото си спомням във войнската диета беше важен редът на прием на нутриентите след прекъсване на фаста - първо протеин и фибри, мазнини и накрая въглехидрати. 20 часа фаст и 4 часа хранителен прозорец, като идеята е повечето калории да се приемат на едно хранене. Иначе идеята на по- дългото гладуване(макар за мен 20 часа не е дълъг фаст) е да се поддържат инсулиновите нива по-ниски през по-голямата част от деня. Отделно вече има доста изследвания , че по време на фаст нивата на тестостерона се увеличват, особено при хората над 30-35. При всички положения трябва да си в дефицит., независимо от всички положителни “хормонални” черти на фастинга. Може да сваляш и при по”мръсно” хранене, стига да си в дефицит, но при по-малко въглехидрати нещата би следвало да са с една идея по-добре. Може да пробваш и ОМАД при схема 23/1, което според мен е по-добрия вариант за сваляне от воинската диета, ама вече е въпрос на предпочитания и чисто субективни фактори.
04.07.18
21:57
Интересна комбинация е “фаза на преяждане” и диета за каквото и да е било. Всеки ппц преяжда, ама чак и фаза да има... Тези макарони със захар също не ми звучат за отслабване.
Чисто и просто трябва да гориш повече, отколкото печелиш (с разни особености в нутриентите). А това ядене един път на ден и гладуване през другото време ще ти донесе интересни стомашни и чревни изненади след време.
Диетите, особено от такъв тип са строго индивидуално нещо. Различни фактори, като например заболявания биха повлияли резултата от това занимание.
Мнението беше редактирано от Митко Георгиев на 04.07.18 22:05.
04.07.18
22:13
Добре, мерси за съветите, а какво мислите за приложението MyFitnessPal ?
казано от James Hinks на 04.07.18, 15:07:
Въобще не е това идеята на този начин на хранене.
На теория да, както и има и много здравословни плюсове, но на практика за себе си съм забелязал че практичното приложение - а именно че не успяваш или просто нямаш нужда да натъпчеш за 1 ядене колкото би натъпкал за 3 или 4.
Иначе аз нали обичам изследвания и цифри се поинтересувах и всъщност е правено изследване как се отразява ядене веднъж на ден в 4-часов прозорец сравнено с ядене 3 пъти на ден при равни калории и макронутриенти при калориен баланс. Резултатите са около кило стопени на месец мазнини повече за групата с 1 хранене, което за мен е впечатляващо, да си призная мислех че е по- малка разликата.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2645638/
Не е изненада че е обърнато внимание и на елемента който аз засегнах - на хората на 1 хранене им давали нарочно по- калорични за обема си храни за да могат да изядат изобщо калориите, които другите ядели нормално на 3 пъти. Т.е. ако си ядеш нормална храна би се ограничавал чисто физически като ти се напълни корема в прозореца за хранене. Шестима от изследваните се отказали от диетата с 1 хранене, като само един от тях казал че не може да поеме толкова храна за 1 хранене, но изследователите предполагат че и при другите 5 това е било неудобство.
казано от Иван Иванов на 04.07.18, 22:13:
Добре, мерси за съветите, а какво мислите за приложението MyFitnessPal ?
Супер е, инсталирай смело, купувай си кантарче и почвай да пишеш. Успех.
05.07.18
16:34
И отново , Димо, свалянето на килограми изобщо не е основната цел на този режим. Дори да го използваш временно за тази цел, това е режим, който може да се поддържа ако не цял живот, то много дълъг период от време.
05.07.18
16:41
А каква е целта, понеже прегледах статията и не ми стана много ясно? -”Значително се увеличава емоционалното удовлетворение от храненето.”?
Като изключим здравословните ползи(прочистване на организма) и различните ползи на хормонална основа, чисто практически интервалното гладуване лично за мен е много удобен режим.От една страна имаш повече свобода по отношение на храненето. Няма чудене какво ще закусвам, какво ще обядвам и я липсва времевата ангажираност по приготвяне и консумиране на храната. От друга стана (отново лично при мен) гладуването през деня води до по -голяма продуктивност. Ако обядвам и следобед откровено ми се приспива и губя донякъде концентрация. След един кратък адаптивен период се привиква лесно на няколкото допълнителни часа без храна, но пък имаш повече свобода при храненето после.За мен е много по -лесно да не ям цял ден и вечерта да хапна примерно салатка, стек и за финал сладоелд или торта. Ако ям няколко пъти на ден ще правя същите калории, но без тортата и сладоледа, което в дългосрочен план е трудно за спазване.
Позволява поддържането на една добра форма, без някакви огромни ограничения във вида на храната. Позволява и спазването на режим без да се налага като си на кръчма с приятели да обясняваш, че си на диета и да тръсиш в менюто пилешки гърди с броколи. Има и доста минуси, като всеки режим, но лично за мен е най-удобен и действащ за моите нужди и воля.
казано от Gogo на 05.07.18, 16:41:
А каква е целта, понеже прегледах статията и не ми стана много ясно? -”Значително се увеличава емоционалното удовлетворение от храненето.”?
В смисъл - като не си ял два дена ти става емоционално и от макарони със захар... 🙂🙂
05.07.18
18:11
Владо, като съм ти чел твоето ядене, ти си на войнска диета по три пъти на ден.
05.07.18
18:15
Какво войнско има в макароните със захар? Къде остана целия печен глиган?
казано от Bart Simpson на 05.07.18, 18:11:
Владо, като съм ти чел твоето ядене, ти си на войнска диета по три пъти на ден.
Само спекулации значи.. 🙂
По-миналата година с един италианец приключихме два стека фиорентина по 1.5кг всеки + една корона агнешки ребра за гарнитура, с каса Бароло. Казвам само, щото знам че ще оцениш. 🙂
05.07.18
18:52
Къде сте изригнали така, като меню ми прилича на Чине чи та.
А, на домашно. Колко ще ни отупат в приличен ресторант за това комбо не искам и да питам.
05.07.18
19:59
казано от Joe Musashi на 05.07.18, 18:15:
Какво войнско има в макароните със захар? Къде остана целия печен глиган?
Ми виж как спартански звучи :
Дис ис пастаааа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.07.18 13:09.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече