31.07.18
17:04
Здравейте,
Осезаемо започнаха да ме болят плешките, врата и рамената - в следствие, на което, след консултация с доктори, ме изпратиха на компютърен скенер.
На компютърния скенер се виждат две дискови протрузии - на нива C4-C5 и C5-C6.
Честно казано, доста се отчаях и приемам всякакви съвети - кое помага, на кое да наблягам, кое да избягвам и т.н.
В момента започнах няколко курса мануална терапия, а след това ми казаха да мина и лазер терапия.
Може ли да препоръчате доктор, към когото да се обърна за още едно мнение, по възможност в област Варна.
Интересува ме също, дали някой с подобни болежки спортува? Забраниха ми щанги и бокс, а те са ми главното питане - само плуване било за мен...
Поздрави
П.П. На 25 години съм, ако има значение.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
31.07.18
23:49
Къде те изследваха?
Хубаво е, ако не са те преглегждали в Света Марина, да минеш и от там, все пак е университетска болница, има най-добрите ресурси от техническа гледна точка в целия североизточен регион и доста добри специалисти. В Св. Анна също имат добри специалисти и оборудване, имаха някакъв метод по-революционен конкретно за дискови проблеми в областта на шията. За конкретен лекар не знам, но виж в неврология/неврохирургия, който се занимава с такива неща. Потърси и в кредо уеб. Хубаво е качествено да се изследваш и да се провери всичко, да си знаеш точно всичко и съответно да ти препоръчат неща, напр. физиотерапия и т.н.
31.07.18
23:57
Един приятел от Варна получи такъв проблем на работа при повдигане на тежко и неподготвен. Беше много зле, но се оправи за няколко месеца с рехабилитация и вече си живее нормално, но не знам дали може да спортува. Ще говоря с него идните дни и ще ти пиша кой го е лекувал.
01.08.18
09:43
казано от Митко Георгиев на 31.07.18, 23:49:
Компютърният снекер го правих в окръжна болница, а прегледа при невролог на частно.
Сега ще мина и през Света Марина, благодаря.
казано от Brown Bomber на 31.07.18, 23:57:
Благодаря!
01.08.18
10:34
Аз имам на същите места дискова протрузия, тренирам + бокс допреди месец. В началото е най-зле ,общо взето първият 1 месец. След това почнах да ходя на лостове и само набирания и кофи / първите няколко тренировки след кофите особено имах болежки / , но с времето минаха. След 2-3-тия месец тръгнах на фитнес и досега не съм имал проблеми. Единственото упражнение, което не правя, е задния клек / замених го с преден /. На мен плуването не ми помогна кой знае колко, въпреки, че ходех поне 10 пъти. Същите простотии и на мен ми говореха лекарите, предполагам е превантивна мярка.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече