Шийна дискова херния

31.07.18
17:04

Здравейте,
Осезаемо започнаха да ме болят плешките, врата и рамената - в следствие, на което, след консултация с доктори, ме изпратиха на компютърен скенер.
На компютърния скенер се виждат две дискови протрузии - на нива C4-C5 и C5-C6.
Честно казано, доста се отчаях и приемам всякакви съвети - кое помага, на кое да наблягам, кое да избягвам и т.н.
В момента започнах няколко курса мануална терапия, а след това ми казаха да мина и лазер терапия.
Може ли да препоръчате доктор, към когото да се обърна за още едно мнение, по възможност в област Варна.
Интересува ме също, дали някой с подобни болежки спортува? Забраниха ми щанги и бокс, а те са ми главното питане - само плуване било за мен...
Поздрави

П.П. На 25 години съм, ако има значение.

Къде те изследваха?
Хубаво е, ако не са те преглегждали в Света Марина, да минеш и от там, все пак е университетска болница, има най-добрите ресурси от техническа гледна точка в целия североизточен регион и доста добри специалисти. В Св. Анна също имат добри специалисти и оборудване, имаха някакъв метод по-революционен конкретно за дискови проблеми в областта на шията. За конкретен лекар не знам, но виж в неврология/неврохирургия, който се занимава с такива неща. Потърси и в кредо уеб. Хубаво е качествено да се изследваш и да се провери всичко, да си знаеш точно всичко и съответно да ти препоръчат неща, напр. физиотерапия и т.н.

31.07.18
23:57

Един приятел от Варна получи такъв проблем на работа при повдигане на тежко и неподготвен. Беше много зле, но се оправи за няколко месеца с рехабилитация и вече си живее нормално, но не знам дали може да спортува. Ще говоря с него идните дни и ще ти пиша кой го е лекувал.

01.08.18
09:43

казано от Митко Георгиев на 31.07.18, 23:49:

Компютърният снекер го правих в окръжна болница, а прегледа при невролог на частно.
Сега ще мина и през Света Марина, благодаря.

казано от Brown Bomber на 31.07.18, 23:57:

Благодаря!

01.08.18
10:34

Аз имам на същите места дискова протрузия, тренирам + бокс допреди месец. В началото е най-зле ,общо взето първият 1 месец. След това почнах да ходя на лостове и само набирания и кофи / първите няколко тренировки след кофите особено имах болежки / , но с времето минаха. След 2-3-тия месец тръгнах на фитнес и досега не съм имал проблеми. Единственото упражнение, което не правя, е задния клек / замених го с преден /. На мен плуването не ми помогна кой знае колко, въпреки, че ходех поне 10 пъти. Същите простотии и на мен ми говореха лекарите, предполагам е превантивна мярка.

01.08.18
12:04

Протрузията далеч не е херния,както си написал в заглавието ,млад си та да се филмираш толкова.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1