Неприятен слънчев загар

20.08.18
17:57

Здравейте! Днес направих грешката да стоя 6 часа на плажа, уж за да хвана хубав тен, а тя каква стана... Цялата съм в мехури, а болката е ужасна. Не мога да мръдна, изстудих се с леден душ, но не помогна особено. То е ясно, че няколко дни ще е така, но мога ли да дискомфорта, преди да съм се побъркала?

Деян

20.08.18
18:40

казано от Деяна Попова на 20.08.18, 17:57:

....но мога ли да дискомфорта, преди да съм се побъркала?

Нещо не стана ясно-да избегнеш дискомфорта ли имаш предвид?
Иначе, обикновено мехурите се пукат и стават рани. Започвай с някакво мазило, че ако си на почивка и то в началото, отиде кефа от морето.
Нека някой вещ с мазилата или природен илач да даде съвет.

Привет! Това, което бих те посъветвал е да си закупиш Пантелнол от най-близката Аптека.

Само това ще помогне.

Пантенол на спрей от аптеката, редовна апликация и може да го редуваш с някакъв крем за след слънце -Nivea SOS или Garnier афтърсъна. И двата са много леки като формула. Ама пантенол редовно и обилно.
Пий повече количество течности тези дни.
При тежки слънчеви изгаряния с мехури е допустимо и показано използването на парацетамол, НСПВС и изобщо аналгетици за облекчаване на болката и възпалението.
Ако обаче са някакви огромни мехури и тн иди на лекар, да не се инфектират.
Ако има сърбеж, може и фенистил гел да си слагаш, но не прекалявай все пак. :P Изобщо като цяло, не трябва кожата да остава суха, хидратирай я постоянно.

И аз така се бях наредил миналия месец 😄 Отидох на плаж след нощна и задрямах за 3 часа, нарпаво не ми се разправя какво беше като се събудих 😄 Това, което ми помогна беше да се мажа с кисело мляко и с ето този лосион. Късмет!

24.08.18
18:38

Алое вера - охлажда и успокоява изгарянията.

казано от Петър Станчев на 24.08.18, 16:47:

И аз така се бях наредил миналия месец 😄 Отидох на плаж след нощна и задрямах за 3 часа, нарпаво не ми се разправя какво беше като се събудих 😄 Това, което ми помогна беше да се мажа с кисело мляко и с ето този лосион. Късмет!

Ммм, Nuxe, бравос бравос :P Добър избор, става и за лице.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1