29.08.18
13:53
Здравейте,
От известно време поддържам хранителен режим за качване на маса. От 100 % Kcal, които приемам 40% са въглехидрати, по 30 % мазнини и съответно белтъчини. Въглехидратите си набавям основно от ориз (бял и кафяв), картифи и овесени ядки . Много често обаче ми се образуват газове. Мисля, че е от многото въглехидрати. Някой дали е имал/ има същият проблем и как го резрешава? Проверих дали газовете не са от лактозна непоносимост, но не е от това. Така, че остават въглехидратите.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим29.08.18
14:03
Един вариант е да избегнеш комбинацията картофи+месо. При някои хора, в това число влизам и аз, тази комбинация образува газове. Можеш да пробваш да хаваш месото със салати и ориз, а картофите като отделно хранене.
Самото съотношение на макросите е супер, ако успяваш да го спазваш.
Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 29.08.18 14:05.
29.08.18
15:01
При много хора картофите и овеса образуват газове независимо от комбинацията. Въпрос на индивидуална чувствителност. Комбинацията овес с протеинова пудра, овес с кисело мляко и пр. също са доста взривоопасно. Съчетанието на плодове с мляко и пр., както и фибри с мазнини много затормозява храносмилането
При мен примерно всякакъв вид тесто ми предизвиква дискомфорт, докато пълнозърнести продукти-не. Казвам го като човек , който почти 20 год страдаше от подут корем, докато не взех нещата на сериозно.
Та проблемът не е в количеството, а в индивидуалната поносимост. Намери си подходящите комбинации и ще се оправиш.
казано от Dimcho Goranov на 29.08.18, 13:53:
Така, че остават въглехидратите.
Не, остава да са фибрите.
Пробвай без овесени ядки.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.08.18 15:06.
29.08.18
15:19
казано от Queen Cobra на 29.08.18, 15:01:
Комбинацията овес с протеинова пудра, овес с кисело мляко и пр. също са доста взривоопасно.
Аз пък месеци наред закусвах овесени ядки с кисело мляко и не съм чувствал ни най-малък дискомфорт. Явно както казваш, си е индивидуално и до организъм.
29.08.18
15:19
казано от Петко К на 29.08.18, 15:06:
казано от Dimcho Goranov на 29.08.18, 13:53:
Така, че остават въглехидратите.
Не, остава да са фибрите.
Пробвай без овесени ядки.
Тогава няма да има какво да закусвам. Хах. Освен да сменя овеса с яйца за закуска. Друго не се сещам да има достатъчно калории за сутрешно хранене.
Не е задължително да закусваш, а и сутрин не е най-подходящото време за овес и въглехидрати като цяло. Аз не виждам смисъл в яденето на фураж по което и да е време 🙂
Мнението беше редактирано от Станимир на 29.08.18 15:43.
29.08.18
16:07
казано от Dimcho Goranov на 29.08.18, 15:19:
Тогава няма да има какво да закусвам. Хах. Освен да сменя овеса с яйца за закуска. Друго не се сещам да има достатъчно калории за сутрешно хранене.
Яйцата са една добра опция.
29.08.18
16:27
Овесът не носи калории, носи фибри и много глад след това. Аз 30 мин след овес умиргам, започва да ми стърже на гладно.
3-4 Яйца, 100 тина грама сирене, 100-150 гр. бекон, 1 авокадо и малка филия пълнозърнест хляб ми звучи ок като закуска.
Може би прекаляваш с фибрите.
Най-лесно е да премахнеш кафявия ориз и овеса.
Овеса и кафявия ориз накисваш ли ги?
Овеса готвиш ли го?
Аз не знам защо толкова много хора го ядат,той на мен лично въобще не ми дава енергия,все едно ям талашит.
Мнението беше редактирано от Петьо на 29.08.18 16:32.
29.08.18
18:48
казано от Queen Cobra на 29.08.18, 16:27:
Овесът не носи калории, носи фибри и много глад след това. Аз 30 мин след овес умиргам, започва да ми стърже на гладно.
3-4 Яйца, 100 тина грама сирене, 100-150 гр. бекон, 1 авокадо и малка филия пълнозърнест хляб ми звучи ок като закуска.
Тази закуска мн скъпо ми звучи. Хаха. Но, ок ще пробвам. Мерси.
Нещо не разбрах как 40% са много въглехидрати. В общи линии си описал една балансирана диета/хранене:
40 въгл
30 мазнини
30 протеини
29.08.18
18:58
казано от Петьо на 29.08.18, 16:30:
Овеса готвиш ли го?
Аз не знам защо толкова много хора го ядат,той на мен лично въобще не ми дава енергия,все едно ям талашит.
Ориза го накисвам, да. Овеса, не. Аз го ям като евтина алтернатива на някоя мазна баница за закуска. А и има много по-малко вредни мазнини сравнено с баница или подобни. Нямам много варианти за сутрешно хранене, та за това овес.
29.08.18
19:01
казано от Radost на 29.08.18, 18:49:
Нещо не разбрах как 40% са много въглехидрати. В общи линии си описал една балансирана диета/хранене:
40 въгл
30 мазнини
30 протеини
Всъщност, да. Сега като се разговорихме по темата, май проблема идва от овесените ядки.
казано от Dimcho Goranov на 29.08.18, 18:58:
казано от Петьо на 29.08.18, 16:30:
Овеса готвиш ли го?
Аз не знам защо толкова много хора го ядат,той на мен лично въобще не ми дава енергия,все едно ям талашит.Ориза го накисвам, да. Овеса, не. Аз го ям като евтина алтернатива на някоя мазна баница за закуска. А и има много по-малко вредни мазнини сравнено с баница или подобни. Нямам много варианти за сутрешно хранене, та за това овес.
Ако искаш пробвай някоя рецепта с булгур,грис.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече